- 3 Kasım 2010
- 391
- 198
- 323
- Konu Sahibi dolunay229
-
Evlimisiniz acaba??Kızlar Meraba o kadar canım sıkkın ki ailem yaşanan her tartışmada beni sildiğini söylüyor ne yaptım bu derece silinecek kadar bilemiyorum her evde olan aile ile kuşak çatışmasını yaşıyoruz onların fikirleriyle uyuşmuyorum bu yüzden dediklerini yapmıyorum kendi bildiğimi yapıyorum doğal olarak çünkü 27 yaşındayım ve bu nedenlerle gözden düşüyorum aile de bile adalet yok kızlar kimden beklicem ki artık...
Evli değilim canımev
Evlimisiniz acaba??
Hani bu duruma ne denir ki hele aynı evdeyseniz tavırda koyamazsınız
ama evli iseniz bence aranıza mesafe koyun
hayırları yok madem zararları da olmasın..
Elbette benim iyiliğimi düşünüyorlar ama ben kendim için neyin iyi olup olmadığını bilecek yaşa geldim onların sözünden çıktığım için tek kalemde seni sildim zaten, seni sileli çok oldu vb laflar edilmesini hak edecek bi şey de yaptığımı düşünmüyorum her evde tartışma olur belki ama insan çocuğunu bu kadar kolay yok sayabilir mibence yanlış yapıyorsunuz kendi bildiklerinizi yapmakla çünkü bir insanın ailesi asla kendisi için kötü olan bişeyi istemez düşünmez bu yüzden anne ve babanızın sözüne kulak vermelisiniz ve onları kırmamalısınız bu dünyada insanın en çok kıymetini bilenler ne olursa olsun ailesidir . kuşak çatışması diyosunuz 27 yaşındasınız yani belli bir olgunluğa erişmiş olmalısınız ailenizin sözlerini bir çatışma bahanesi olarak değil bana göre tecrübeleri olarak değerlendirmelisiniz.
Tartışma sebeplerimiz birçok şey olabiliyor bazen eften püften bile. En çok da evlilik vbSebep ne peki tartısma sebebınız
Bazen anne babalar evlatlarını kırdıklarını düşünemiyorlar
Bosverın dıyecegım ama olmuyor bılıyorum
Tartışma sebeplerimiz birçok şey olabiliyor bazen eften püften bile. En çok da evlilik vb
nasıl bir adalet bekliyorsun sen?Kızlar Meraba o kadar canım sıkkın ki ailem yaşanan her tartışmada beni sildiğini söylüyor ne yaptım bu derece silinecek kadar bilemiyorum her evde olan aile ile kuşak çatışmasını yaşıyoruz onların fikirleriyle uyuşmuyorum bu yüzden dediklerini yapmıyorum kendi bildiğimi yapıyorum doğal olarak çünkü 27 yaşındayım ve bu nedenlerle gözden düşüyorum aile de bile adalet yok kızlar kimden beklicem ki artık...
Karışmak filan değil aslında şöyle anlatayım örneğin ailecek bi pikniğe geziye vb gidelim deriz gidilecek günün öncesinde tartışma olur sen şöylesin de böylesin de laf anlamazsın da vb eleştiriler. Sonuçta bi yığın kırgınlık olur ve zaten bi yere gidilmezNeyine karışıyorlar veya müdehale ediyorlar ?
Kendime ait bi düzenim var onlardan uzakta yaşıyorum zaten yaz tatili için sadece onlarlayım ama her defasında aynı şeyler bişeyler değişmiyor tatillerde de mi eve gitmeyim ne yapayımAilenin sözünden çıkma demiyorum ama aynı evde yaşıyorsan bazı şeylere de uymalısın
Sen onların düşüncelerini, sözlerinin önemsemez kendi kafana göre davranırsan elbette 27 senelik anne ve baban olarak alınırlar, üzülürler
Bir de onların penceresinden bakmayı dene
Özgür olmak kimseye hesap vermemek kafana göre yaşamak istiyorsanda kendi düzenini kurmalısın
Olabilir ama neden bişeyler değişmez kiSanırım seni halen küçük kız sanıyorlar birey olarak kabul etmiyorlar ilaki evli ve kucağında çocuk olunca kabul edecekler ,nce baba kontrolü sonra koca kontrolü
Türk kızların kaderi bu ondandır çoğu uzak yerde üni okumak istiyor sanırım , birey olma derdi kızlarımızın
Olabilir ama neden bişeyler değişmez ki
Evet çok haklısın ergenlik dönemimde bile bu kadar çatışma yaşamadım bunun nedeni de o zamanlar bazı yanlışları göremiyor olmak ama şimdi görüyorsun ve düzelmesi için uğraş veriyorsun çünkü düzelmezse hep bi kısır döngü oluyor ve kırgınlıklar artıyo herkes için ama sonuçta düzelmiyor hiç bişeySenden çok şey beklediklerinde, ailen sana karşı daha adaletsiz olabiliyor.
Başkaları aynı hatayı yapsa, aman ne olacak diyorlar, çok üzerinde durmuyorlar da; sen aynı hatayı yapınca dünyanın sonu gibi davranıyorlar...
Ya da belki de sen bu yaşına kadar çok fazla hata yapıp sabırlarını da taşırmış olabilirsin.
27 yaşında kuşak çatışmalarının artık biraz daha azalmış olması gerekmez mi? Yanlış anlama yaşımız çok yakın, ben de 26 yaşındayım ama ben kuşak çatışmalarının günden güne azaldığını, ve artık onları daha iyi anladığımı düşünüyorum.
Ama tabii her ailenin yapısı farklı...
Evet çok haklısın ergenlik dönemimde bile bu kadar çatışma yaşamadım bunun nedeni de o zamanlar bazı yanlışları göremiyor olmak ama şimdi görüyorsun ve düzelmesi için uğraş veriyorsun çünkü düzelmezse hep bi kısır döngü oluyor ve kırgınlıklar artıyo herkes için ama sonuçta düzelmiyor hiç bişey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?