• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileden uzak bi şehirde yaşamak ... :S

Ben de kısmetse evlenip başka bir şehire gideceğim. Başlangıçta babam istemedi hatta evlilik için "erken" bile dedi - ki 27 yaşındayım :))

Biraz kişilik meselesi, çok aileci olanlar ve ev çekip çevirmeye alışkın olmayanlar ayrı şehirde zorlanabiliyor. Yani hiç anne yanından ayrılmamış, evde hiç temizlik yaptırılmamış, yemek vs bilmeyen, her işi-ödemesi vs babası tarafından halledilmiş birisi düşünürsen zor.

Ben hem sevdiğim adama güvendiğim için, hem tayin isteyerek işimi orada devam ettirebileceğim için, hem de aynı şehirde kalırsam ailemin bize biraz karışabileceğini düşündüğüm için gitmek istedim.

Ben de kısmetse evlenip başka bir şehire gideceğim. Başlangıçta babam istemedi hatta evlilik için "erken" bile dedi - ki 27 yaşındayım :))

Biraz kişilik meselesi, çok aileci olanlar ve ev çekip çevirmeye alışkın olmayanlar ayrı şehirde zorlanabiliyor. Yani hiç anne yanından ayrılmamış, evde hiç temizlik yaptırılmamış, yemek vs bilmeyen, her işi-ödemesi vs babası tarafından halledilmiş birisi düşünürsen zor.

Ben hem sevdiğim adama güvendiğim için, hem tayin isteyerek işimi orada devam ettirebileceğim için, hem de aynı şehirde kalırsam ailemin bize biraz karışabileceğini düşündüğüm için gitmek istedim.

evleneceğin kişinin memleketıne mı gıtceksın farklı bir şehre mi

ben de eşimin işi nedeniyle bir yıldır ailemden uzaktayım. başta zorlandım, ağladım yapamam dedim ama oldu. alıştım. evlendikten sonra öncelikli ailen eşin oluyor. işi nerede yaşamanıza el veriyorsa oraya gidin. orda da arkadaş komşu edinirsin. çevre kurarsın. evde huzur olduktan sonra yuvanızı her yerde kurabilirsiniz:40:

şu kadınların evlendiler diye ailelerini bırakıp uzaklara gitmesi en büyük enayiliktir. kimse yok fedakarlık falan demesin neden çoğu zaman kadınlar erkek ailesine yakın oluyor o zaman erkek fedakarlık yapmayacakmı?

yani senin konun için onun işiyse senin işin olmayacakmı?

bende pek çalışma isteği yokki :S olsa istanbul evresi iş bulurum oda iş durumundan gelir :S tabi mümmkünse

beterin beteri var,en azından iki tarafın ailesine de uzaksınız.
kendi ailenizden ayrılıp da kaynananızın üst kat komşusu da olabilirdiniz...

haklısınız o durumda yaşaması zor..

esımın aılesıne de benım aıleme de tam 8 saatlık uzaktayız..
.onunla evleneyım dıyee aılemden ayrıldım ..bır de bız cook ıclıdıslı bır sulaleyız...cok guzel olan ısımı de bırakıtm..koca sehırde ıkımızdık üc olduk:) belkı 4 olcaz:)
normalde bır bayram benım aıleme dıger bayram esımın aılesıne gıdıyoruz.ama bu bana yetmıyor..onun dısında annemı cagırıyorum 1 ay bırakmıyorum htta esım de salmıyoo o gıdıyo..bır sure sonrar ablamı cagırıyorum o kalıyor gıdıyor..bahara dogru ben gıdıyorum 1 ay kadar kalıyorum..bayramdan sonra esımı yolluyoruz ben bıraz daha kalıyırumm..tabı tum bunlar ıcın ıyı bır es sart:)Allah razı olsun..
boyle yanı canım kopmadık bız..cok sukur ıyıkı de evlenmısım...
herseye degdı..tabıkı zor oldugu zamanlar oluyor canım(ozellıkle bebek olunca..işte bız ondan sonra arttırdık zaten gorusmelerı) ama artık benım cekırdek aılem onlar..

anlayışlı biri ama siz annenizde kalınca o ne yiyip ne içiyo :S ev ne hale geliyo birde dağınık olmaması gerek :)

Çevredekiler nedense pek bir ilgili oluyorlar aileden uzakta yaşamak ile ilgili konularda. 3 yıldır filan ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum. Hala ailemin arkadaşları, 'Aa sen annenlerin yanında kalsaydın bari.' 'Orda bi başına naapıyorsun, bak anne-babacığınla rahat rahat otururdun, bütün işlerini yaparlardı' 'Okuduğun üniversiteden annenlerin oraya yatay geçiş yapılıyor mu?' tarzı şeyler söylüyorlar bana. Ki şuan yaşadığım şehir, ablamların ve neredeyse tüm 2.derece akrabalarımın yaşadığı şehir, kurulu bir ev düzenim var ve geldiğimden beri en ufak bir şikayetim olmadığı için, benim yakınmalarımın sonucu da söylemiyorlar bunları. Ama söylüyorlar işte. Yani çevreyi çok ciddiye almamak lazım.

Onun dışında annem şuan yaşadığı şehre babamın işi nedeniyle kapı komşusu olduğu annesi ve kardeşlerini bırakıp geldi 20 sene önce. Şuanda onları bağlayan bir iş, çocukların okulu, akraba vs. vs. durumu olmadığı halde dönmüyorlar, inanılmaz memnunlar yaşadıkları yerden. Kendi dostları var, çevreleri var. Annem her seferinde annesinden uzakta yaşamanın çok iyi geldiğini söylüyor. X yengen şöyle, Y'nin çocuğu böyle tarzı her sülalede olan ufak tefek tartışmalara sürüklenmemek onu çok rahatlatıyormuş. Yani ondan dinleyince, aile büyükleri özellikle ilk zamanlarda, çocuklarının kendi ailelerini kurduğunu ve ona göre yaşamaları gerektiğini pek anlayamıyormuş, o yüzden uzakta olmak daha mantıklıymış gibi geliyor bana ama ananemle arasında kişisel anne-kız problemleri de olabilir bilemedim şimdi.

bana da uzaklık mantıklı gelmiyo değil.. ama anneme illaki ihtiyacım olcak çocuk olunca :( o zmn bi başıma ne yapcam..

aileler Ankarada biz Batmandayız bayramda seyranda bile gidemiyoruz çünkü eşim polis görev yazıyolar, açıkçası evlenir evlenmez şarka gelmeyi biz istedik ve çok yerinde oldu, evli gibi değil hala sevgili gibiyiz karışan eden yok, senin ailen benim ailem tribi hiç olmadı, daha 3 sene burdayız o zamana kadarda 4 senelik evli olucaz ve evliliğimiz oturmuş olucak çocuğumu istediğim gibi büyütücem vs, ben mutluyum arabesk hallerim yok uzakta olmakla ilgili, çalışıyorumda zaten, Ankarada da olsam Allahın her günü ailemi göremicektim

oda polis olmak istiyo sınavlara hazırlanıyo bakalım :S yani her gün gitmek değil niyetim zaten.. ihtiyacım olduğunda rahatça gitmek ...

benim eşim de askeri personel, ben türkiyenin en doğusunda ailem en batısında kayınvalidemler en güneyinde herkes bize uzak olacak yani :9:

ama yapacak birşey yok, biz de artı yönlerine bakıyoruz bu durumların. sen de öyle yap, sürekli akraba gel gitleri yok, kv derdi yok, uzak olan her daim değerlidir bu da bi gerçek. eşinle başbaşa oh mis :16::16:

anlayışlı biri ama siz annenizde kalınca o ne yiyip ne içiyo :S ev ne hale geliyo birde dağınık olmaması gerek :)

sansıma esımde temızlık takıntısı var geldıgımde evı temız buluyorum:) yemesı ıcmesı konusunda da 10 yıldır yalnız basına yasıyor 3 yıldır evlıyız yemek yapabılıyor:)sorun yok yanı Allahtan:)

sansıma esımde temızlık takıntısı var geldıgımde evı temız buluyorum:) yemesı ıcmesı konusunda da 10 yıldır yalnız basına yasıyor 3 yıldır evlıyız yemek yapabılıyor:)sorun yok yanı Allahtan:)

benimki hiç tek yaşamadığı için ve biz evlenene kadar da pek yaşıycak gibi değil:)
yemek ve temizlik sıkıntı olcak :) evi en fazla ne kadar dağıtabilir ki yemeğide evlenince öğretirim artık :):)

bende bu duruma sıkılmışken bakınırken gördüm kesinlikle çok zor. 1,5 sene oldu iki aileden de uzaktayız. ama öyle yalnız hissediyorum ki kendimi anlatamam. eşim eskisi gibi değil öyle özlediğinde gidersinler yok artık 1 hafta kaldığımda kavga ediyoruz huzursuz huzursuz geri geliyorum oda bayram ziyaretinde vs gittiğimde uzatıyorum öyle özledim gideyim olmadı henüz. çok mutsuz oluyorum tabi böyle olunca.bilmiyorum ben çok daralmış durumdayım. bu uzaklık meselesinin kesinlikle eşlerle alakalı iyi yada kötü olabileceğini düşünüyorum.

bende bu duruma sıkılmışken bakınırken gördüm kesinlikle çok zor. 1,5 sene oldu iki aileden de uzaktayız. ama öyle yalnız hissediyorum ki kendimi anlatamam. eşim eskisi gibi değil öyle özlediğinde gidersinler yok artık 1 hafta kaldığımda kavga ediyoruz huzursuz huzursuz geri geliyorum oda bayram ziyaretinde vs gittiğimde uzatıyorum öyle özledim gideyim olmadı henüz. çok mutsuz oluyorum tabi böyle olunca.bilmiyorum ben çok daralmış durumdayım. bu uzaklık meselesinin kesinlikle eşlerle alakalı iyi yada kötü olabileceğini düşünüyorum.

ben onun anlayışssız olcağını düşünmüyorum ama evlenmeden de bu konuda kesin bişey nasıl diyebilirimki :S sizede Allah sabır versin.. dua edin belki eşiniz anlayışlı olur bu konuda

ben onun anlayışssız olcağını düşünmüyorum ama evlenmeden de bu konuda kesin bişey nasıl diyebilirimki :S sizede Allah sabır versin.. dua edin belki eşiniz anlayışlı olur bu konuda

inşallah düşündüğün gibi olur gördüğüm örneklerde var çünkü çevremde gayet iyi geçinen aynı durumda olup. sağol bol bol dua ediyorum inşallah düzelteceğim bu durumu Allahın izniyle.

17 yasımda universite sebebiyle yurtdısına gittim, hala da yurtdısında yalnız yasıyorum. Ne bir tanıdıgım ne bir akrabam vardı burda hic dusunmeden egitimim icin bazı seyleri goze aldım. Sizin esiniz olacak en azından yanınızda. Benim kimsem yoktu. aileme cok duskunum evin tek cocuguyum bende. yapılmayacak sey degil insan nelere katlanıyor. Bu cesaretsizlik neden?

Bende ailemden ayri baska bi ildeyim koca sehirde tekiz
Yani kvlerde annemlerle ayni ilde o kadar memnunm ki anlattamam
Ilk zamanlar annemleri cok özlüyordum.zamanla alistim
Esim cokanlayislidir evimizde cok iyi anlasiriz ewislerinde
Yardimci olur bebege bakar ilgilenir ama annesine
Gidince taniyamam cok degisir ewe gelince düzelir
Her erkek gibi sükrediyorum su anki durumuma. Yanliz
Olmuyosun. Komsular oluyor bide. Kafanagöre iki arkadas
Yeterli...

Bak canım aynı şu an ki beni anlatmışsın. Eşim polis ben evin tek kızıyım ve burda kimsemiz yok. Benim mesleğimi de yapabileceğim bir yer yok. Yalan söylemiycem zorlandığım zamanlar olmuyor mu hemde nasıl... Bazen inan kafayı yeme derecesine geliyorum. Bİrazda eşimin mesleğiyle alakalı çok zaman ayoramıyor bana. Ama güzel yanlarıda çok. Bİ kere kafan rahat her an rahatsın kapını çat kapı açıp gelecek kimse yok en fazla komşun geliyor sana. EŞinden başka karışan kimse yok kafana göre istediğini yapıyorsun. BEN sıkılınca alıyorum arabayı arkadaşlarıma gidiyorum ama eşimin ailesi burda olsa bu kadar rahat olamazdım gelin çok geziyor bize gelmiyor olurdu. Bu kadar zorlanmama ragmen kesinlikle ailelerle aynı yerde olmayı düşünmüyorum. Yarın bi bebeğim olsa onuda kendim büyütücm kimse karışmadan. Kafam rahat en azından :32:

Back
X