• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileden uzak bi şehirde yaşamak ... :S

benim erkek arkadaşım öyleydi :) ama memurluga başladı ve ailesinden uzağa gitti. :)

benımkının o şansı da yok kendi işi çok şanslısın canm ailesi çok düşkün ona resmen üstüne titriyolar bende memleketimden uzak bi şehirde memurum

bilemem orasını ama 9 10 yıllık evli insan bunu diyen :)

Valla ben süreyi baz almam evdeki huzuru baz alırım. Her kavgada annene gidersen o iş yaş. Misal eşin sıkı bi'tartışmada sesini yükseltti ve sen bunu içli içli ağlayarak annene anlattın ertesi gün eşin gönlünü aldı diyelim sen unutur eşine yine öyle sarılırsın ama annenin bakış açısı değişir. Bak benim annemler 25 yıllık evli hala tartışmaları olduğu an anneannem arasa belli etmemeye çalışır.

benımkının o şansı da yok kendi işi çok şanslısın canm ailesi çok düşkün ona resmen üstüne titriyolar bende memleketimden uzak bi şehirde memurum

:) canım benim erkek arkadasımın aılesıde aynı resmen kundakta bebek gibi davranıyor annesi. Bende üzerine çok tıtrıyorum. Zaten kayınvalıdemın en çok hoşuna giden bu. Ama benim şansım erkek arkadaşım memleketini sevmiyor. O yüzden uzaklasti ordan. Suan yasayacagımız yer onun ailesiyle benim aileme aynı uzaklikta. :)

Valla ben süreyi baz almam evdeki huzuru baz alırım. Her kavgada annene gidersen o iş yaş. Misal eşin sıkı bi'tartışmada sesini yükseltti ve sen bunu içli içli ağlayarak annene anlattın ertesi gün eşin gönlünü aldı diyelim sen unutur eşine yine öyle sarılırsın ama annenin bakış açısı değişir. Bak benim annemler 25 yıllık evli hala tartışmaları olduğu an anneannem arasa belli etmemeye çalışır.

evet canım sana katılıyorum. Benim annemde aynı bize bile belli etmez tartısmalarını. Ama aılenle yakın olursan ister istemez belli edersin.

valla kimsesizlik berbat bi$ey
onumuzdeki 4 gun boyunca gitmem gereken çok onemli i$im var ,butun gun boyunca surecek
iki çocugum var ana okulunda , oglen yemekden almaya vede okul çiki$ina yeti$emiyorum saatinden dolayi
arkada$im ve kom$um alicak saolsunlar ama 4 gun boyunca ba$kasina yuk olmak benim çok gucume gidiyor , çaresizim onlar alicak ..
kuçuk kulagim agriyor diyor , sabaha geçmezse benim bittigimin resmidir..

bi i$in oldugunda çocuklara bakma sorunu di$inda iyyim ama , çocuklari istedigim gibi yeti$tiriyorum , $imartan yok , bana kari$an yok rahatim

ben annemin tek kiziydim senin gibi,e$ime tek $arti ayni $ehirde ya$amamizdi
ama onu kaybedince o $ehir artik benim $ehrim deildi
buraya ta$indik
yurt di$indayim bu arada , e$imin aylesi TR de
turk kom$u arkada$ bulmak bile mesele yani benim durumumda :)
sizin durumunuzda çok zormuş..
başınız sağolsun..

nişanlım değil sevgilim.. uçak var mesafeler yakın ama o her istediğimde izin verirmi :S[/QUOTE]

Onu sevgilinle yine de sen bir görüş bence fikirleri nasıl. Tabiki istersen her ay gidersin derse inanma :) durumlar evlenince öyle olmaz ama yine de bu konuda ne düşünüyor önemli. Bir de ekonominiz nasıl olacak o da önemli maddi sıkıntınız olmazsa eşinde sıkıntı yaratmazsa uçağa atlar gidersin 2 ayda 1 :)

nişanlım değil sevgilim.. uçak var mesafeler yakın ama o her istediğimde izin verirmi :S

Onu sevgilinle yine de sen bir görüş bence fikirleri nasıl. Tabiki istersen her ay gidersin derse inanma :) durumlar evlenince öyle olmaz ama yine de bu konuda ne düşünüyor önemli. Bir de ekonominiz nasıl olacak o da önemli maddi sıkıntınız olmazsa eşinde sıkıntı yaratmazsa uçağa atlar gidersin 2 ayda 1 :)[/QUOTE]

sordum net bişey de dedim diye kavga ettik ... bazen böyle saçmalıyo...

:) canım benim erkek arkadasımın aılesıde aynı resmen kundakta bebek gibi davranıyor annesi. Bende üzerine çok tıtrıyorum. Zaten kayınvalıdemın en çok hoşuna giden bu. Ama benim şansım erkek arkadaşım memleketini sevmiyor. O yüzden uzaklasti ordan. Suan yasayacagımız yer onun ailesiyle benim aileme aynı uzaklikta. :)

canm kundakta bebek tabiri çok hoştu aynı benımkı gibi :) sevdiğim içinde uzak die vazgeçmek istemiyorum ama zor bi durum

canm kundakta bebek tabiri çok hoştu aynı benımkı gibi :) sevdiğim içinde uzak die vazgeçmek istemiyorum ama zor bi durum
evet canım zor bir durum tabiki. Ama bir şekilde herkes hayatını kuruyor. Bizimde böylesi yazılmış. Ben ondan başkasıyla mutlu olacagıma inanmiyorum sende ınanmıyosan bence vazgecme

evet canım zor bir durum tabiki. Ama bir şekilde herkes hayatını kuruyor. Bizimde böylesi yazılmış. Ben ondan başkasıyla mutlu olacagıma inanmiyorum sende ınanmıyosan bence vazgecme

zaman bakalım canm hakkımızda hayırlısı dııp kestırıp atıyorum :)

takma kafana canım boşver komşuların olur onlara gidip gelirsin polis eşleri subay eşleri filan ne yapsın il il geziyolar bizim bi tanıdık var vana gitti kimsesi yoktu orda komşuları arkadaşları olmuş hatta akraba gibi olmuşlar tayinleri başka yere çıkınca ağlamış

evet arkadaşın dediği gibi bende polis eşi olarak gurbetteyim konu sahibi arkadaşım ve iki kardeşiz tek kızım:21:bende severek evlendim eşim için isteyerek geldim gurbete ama benim komşudan yana şansım olmadı ve yalnızım tabiki herkes aynı olacak diye birşey yok.....seviyorsan mutlu olacağını düşünüyorsan neden olmasın seven insan herşeye katlanır şekil A ben:9::9:hakkınızda hayırlısı olsun canım:16:

kişiye göre değişir.
ben de 3 sene ailemden başka bir şehir de yaşadım.
evliliğimin ilk zamanları pek sıkıntı hissetmedim eşim sayesinde,
ilk zamanlar sık sık gittim geldim ailemin yanına.
ama ben alışamadım açıkçası, hamile kaldım çok kötü bir hamilelik geçirdim
yanımda kimsem yoktu yardımcı olacak, çocuğum oldu, hastalıklarım oldu,
zor zamanlarım oldu, yanımda olamadılar.
uzaklık yordu beni bu gibi durumlarda.
tabi ki insanın önce kendi kurduğu yuvasını düşünmesi de lazım.
ben bunu göze alarak 3 sene eşimin istediği yerde yaşadım.
şimdi ailemin yanındayız, açıkçası şimdi daha mutluyum,
evliliğimiizi de olumlu etkiledi.

kişiye göre değişir.
ben de 3 sene ailemden başka bir şehir de yaşadım.
evliliğimin ilk zamanları pek sıkıntı hissetmedim eşim sayesinde,
ilk zamanlar sık sık gittim geldim ailemin yanına.
ama ben alışamadım açıkçası, hamile kaldım çok kötü bir hamilelik geçirdim
yanımda kimsem yoktu yardımcı olacak, çocuğum oldu, hastalıklarım oldu,
zor zamanlarım oldu, yanımda olamadılar.
uzaklık yordu beni bu gibi durumlarda.
tabi ki insanın önce kendi kurduğu yuvasını düşünmesi de lazım.
ben bunu göze alarak 3 sene eşimin istediği yerde yaşadım.
şimdi ailemin yanındayız, açıkçası şimdi daha mutluyum,
evliliğimiizi de olumlu etkiledi.

hamile olcam ailem yok yanımda doğum yapcam yaptıktan sonra gelcekler bi hafta kkalıp gitcekler yine yalnız kalcam :( küçük çocuğa nasıl bakılır annemin tecrübelerinden yaralranamıycam :(

amaa ekmek parası için uzakta yaşamak zorundayız ki ... :S

şu kadınların evlendiler diye ailelerini bırakıp uzaklara gitmesi en büyük enayiliktir. kimse yok fedakarlık falan demesin neden çoğu zaman kadınlar erkek ailesine yakın oluyor o zaman erkek fedakarlık yapmayacakmı?

yani senin konun için onun işiyse senin işin olmayacakmı?

beterin beteri var,en azından iki tarafın ailesine de uzaksınız.
kendi ailenizden ayrılıp da kaynananızın üst kat komşusu da olabilirdiniz...

Merabalar.. Bu aralar çok konu açar oldum.. kafanızı şişiriyorum affola...

Bi sevgilim var ve ciddi düşünüyoruz.olmak istediği meslek gereği benim ailemle aynı şehirde oturma ihtimalimiz 0 hatta koca şehirde ikimizden başkası olmuycak akraba olarak ne onun akrabaları nede benim akrabalarım olmuycak...

Şimdi herşey iyi hoş.. güzel anlaşıyoruz anlayışlı biri... çokta seviyorum ... ama koca şehirde bi başımıza olmak kafamı karıştırıyo :S

Birde iki kardeşiz ve evin tek kızıyım.. ailemin uzağı kabul etmesi biraz canlarını sıkcak ...

Aileden uzakta biriyle evlenmek hakkında yorumlarınızı merak ediyorum ?

evliler ne kadar uzaktasınız ne kadar sıklıkla annenize gidiyorsunuz :S

esımın aılesıne de benım aıleme de tam 8 saatlık uzaktayız..
.onunla evleneyım dıyee aılemden ayrıldım ..bır de bız cook ıclıdıslı bır sulaleyız...cok guzel olan ısımı de bırakıtm..koca sehırde ıkımızdık üc olduk:) belkı 4 olcaz:)
normalde bır bayram benım aıleme dıger bayram esımın aılesıne gıdıyoruz.ama bu bana yetmıyor..onun dısında annemı cagırıyorum 1 ay bırakmıyorum htta esım de salmıyoo o gıdıyo..bır sure sonrar ablamı cagırıyorum o kalıyor gıdıyor..bahara dogru ben gıdıyorum 1 ay kadar kalıyorum..bayramdan sonra esımı yolluyoruz ben bıraz daha kalıyırumm..tabı tum bunlar ıcın ıyı bır es sart:)Allah razı olsun..
boyle yanı canım kopmadık bız..cok sukur ıyıkı de evlenmısım...
herseye degdı..tabıkı zor oldugu zamanlar oluyor canım(ozellıkle bebek olunca..işte bız ondan sonra arttırdık zaten gorusmelerı) ama artık benım cekırdek aılem onlar..

Çevredekiler nedense pek bir ilgili oluyorlar aileden uzakta yaşamak ile ilgili konularda. 3 yıldır filan ailemden farklı bir şehirde yaşıyorum. Hala ailemin arkadaşları, 'Aa sen annenlerin yanında kalsaydın bari.' 'Orda bi başına naapıyorsun, bak anne-babacığınla rahat rahat otururdun, bütün işlerini yaparlardı' 'Okuduğun üniversiteden annenlerin oraya yatay geçiş yapılıyor mu?' tarzı şeyler söylüyorlar bana. Ki şuan yaşadığım şehir, ablamların ve neredeyse tüm 2.derece akrabalarımın yaşadığı şehir, kurulu bir ev düzenim var ve geldiğimden beri en ufak bir şikayetim olmadığı için, benim yakınmalarımın sonucu da söylemiyorlar bunları. Ama söylüyorlar işte. Yani çevreyi çok ciddiye almamak lazım.

Onun dışında annem şuan yaşadığı şehre babamın işi nedeniyle kapı komşusu olduğu annesi ve kardeşlerini bırakıp geldi 20 sene önce. Şuanda onları bağlayan bir iş, çocukların okulu, akraba vs. vs. durumu olmadığı halde dönmüyorlar, inanılmaz memnunlar yaşadıkları yerden. Kendi dostları var, çevreleri var. Annem her seferinde annesinden uzakta yaşamanın çok iyi geldiğini söylüyor. X yengen şöyle, Y'nin çocuğu böyle tarzı her sülalede olan ufak tefek tartışmalara sürüklenmemek onu çok rahatlatıyormuş. Yani ondan dinleyince, aile büyükleri özellikle ilk zamanlarda, çocuklarının kendi ailelerini kurduğunu ve ona göre yaşamaları gerektiğini pek anlayamıyormuş, o yüzden uzakta olmak daha mantıklıymış gibi geliyor bana ama ananemle arasında kişisel anne-kız problemleri de olabilir bilemedim şimdi.

Evleniyorsan artık ailenden ayrılmanın vakti geldiğini kabul etmişsindir. Ki bence de öyle olmalı. Sevgilimle biz de ailelerimizle aynı ilde yaşamak seçeneğini düşünmüyoruz. Hem ben evin tek kızıyım ve ikimizin de aile ilişkileri çok iyi. Ben kalabalık bi ailede büyüdüm üstelik. Yani akrabalarımızla hep iç içeydik. Evlilik konusunda her iki tarafın ailesinden uzakta olması taraftarıyım. Bu şekilde hem kendi çabanla ev geçindirmeyi öğrenirsin hem de ailelerden kaynaklanan sorunlar olmaz. Tatillerde de gidersin ailenin yanına ne olacak. Yakınlarında olsan bile her gün ailene gidemezsin ki. Hele ki karı koca çalışırsanız yine uzaktaymış gibi olursunuz :31:

Allah nasip ederse 6 ay sonra ailemden taa 3000km uzaklikta olacam hemde hic gitmedigim, bir tane bile tanidigim olmayan bir sehirde.
Ustelik yapa yalniz :)
Sen sevdiginle gidiyorsun daha ne? :)

aileler Ankarada biz Batmandayız bayramda seyranda bile gidemiyoruz çünkü eşim polis görev yazıyolar, açıkçası evlenir evlenmez şarka gelmeyi biz istedik ve çok yerinde oldu, evli gibi değil hala sevgili gibiyiz karışan eden yok, senin ailen benim ailem tribi hiç olmadı, daha 3 sene burdayız o zamana kadarda 4 senelik evli olucaz ve evliliğimiz oturmuş olucak çocuğumu istediğim gibi büyütücem vs, ben mutluyum arabesk hallerim yok uzakta olmakla ilgili, çalışıyorumda zaten, Ankarada da olsam Allahın her günü ailemi göremicektim

Back
X