beni oglundan ve esinden kiskanmasi (esim çok deger verir, kp de çok çok severdi)
yasam tarzimi kiskanmasi (kendi simdi yapabilse yapacak o kadar ozeniyor)
elti adayimdan on planda olmam korkusu (kuçuk oglundan dolayi komleksli yanlislarini kabul etmeyip hep magdur oldugunu dusunur ve esime uvey evlat muamelesi yaparken kuçugu korur kollar.. buyuk oglumun esi kuçuk oglumun esinden daha çok sevilecek diye odu koptu yani bi yerde yeni kuçuk oglum magdur olacak diye dusundu, beni kotulerken elti adayini hep ovdu.. esim saolsun en buyuk destegim )
oglumun evi benim evim diye asiri rahat olmasi, neredeyse yazlik gibi kullanacak bizim evi her yil gelip 3-5 ay kalacak...
hamdolsun hicbir zaman esimin ailesinden bir kisiyle bile sorun yasamadim dahasi kendi ailemden gormedigim degeri gordum her daim. bunun oyle bir yolu yordami taktigi vs yok maalesef karsilikli anlayis sabir ve hosgoru diyecegim yani bizim iliskimizde boyleydi ama bunlarin bile halledemedigi sorunlar her daim var olmustur. is esde biter diyenlerede pek inanmiyorum cikacagini hissettigim bir sorunu ekarte ederken bile esimi asla devreye sokmamisimdir o da zaten karismaz her daim der ki sen bilirsin ister boz ister yap zarar veya yarar gorecek sensin....
ne güzel sorun yaşamamışsınız ama herkes sizler gibi olamıyor malesef, ben bi sorunla karşılaştığım zaman asla bi kavga yada gerginlik çıkarmadım zaten hep olgun davrandım cevap verip polemiğe girmedim bile.. ilk başlarda eşim kendi şahit oldu annesinin bana yaptığı saygısızlığa ve annesini uygun bi dille uyardı bi kaç kere daha oldu aynı uyarıyı yine alınca kayınvalidem mecburen kendisi düzeltti davranışlarını, yani benim kendimi savunmama gerek kalmadı eşim sağolsun dengeleri kurdu.. ama çevremizde ne erkekler var anne babaları eşlerine istedikleri gibi davranırken ses çıkaramıyolar, gelin kendini savunmaya kalksa saygısız oluyo eşlerinin gözünde.. o sebepten eşlere büyük iş düşüyo bence
yorumları okumadım ama bende k.valideleriyle yaşamayı şiddetle reddedip, daha minicikken oğullarıyla yaşamayı isteyen anneleri, k.validelerinin kendilerini (gelinleri) kıskandığını söylediği halde 3-4 yaşındaki oğullarını herkesten kıskanan anneleri anlayamıyorum.. buradaki yeni jenarasyon annelerin hepsi kınadıkları k.valideleri gibi olacaklar, hatta belki biraz daha fazlası.. buyrun bu da benim sosyolojik araştırmam
yorumları okumadım ama bende k.valideleriyle yaşamayı şiddetle reddedip, daha minicikken oğullarıyla yaşamayı isteyen anneleri, k.validelerinin kendilerini (gelinleri) kıskandığını söylediği halde 3-4 yaşındaki oğullarını herkesten kıskanan anneleri anlayamıyorum.. buradaki yeni jenarasyon annelerin hepsi kınadıkları k.valideleri gibi olacaklar, hatta belki biraz daha fazlası.. buyrun bu da benim sosyolojik araştırmam
niye kayınvalideyle yaşamayı kabul etsinlerki, mecburi sebepler dışında kimse kayınvalideyle yaşamak zorunda değil herkes kendi yuvasını bilmek ister haklı olarak..
niye kayınvalideyle yaşamayı kabul etsinlerki, mecburi sebepler dışında kimse kayınvalideyle yaşamak zorunda değil herkes kendi yuvasını bilmek ister haklı olarak..
heh işte ben de onu diyorum, yeni anne olmuş k.valide adayları da kıyın kıyın "ben oğlumu ayrı yere evlendiremem, ayyyy ölürüm yokluğunda" demeyecekler o zaman BDV yi biraz takip ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız
heh işte ben de onu diyorum, yeni anne olmuş k.valide adayları da kıyın kıyın "ben oğlumu ayrı yere evlendiremem, ayyyy ölürüm yokluğunda" demeyecekler o zaman BDV yi biraz takip ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız
işin komik tarafı, hepimiz %95 begenmedigimiz KV lerin aynı olacaz oglumuz evlendiginde, bu sonsuz bir çark ve böyle dönecek, ben yapmam nice anne gördüm
ama yapıyorlar, burada esas görev bence ogullarda, KV ile eşi arasında dengeyi kurmasında, tabiki iki bayan arasında kalan erkenden yaşlanıyor saclarına ak düşüyor
iki yanında da sevdigi insan
Sen ki erkeklerin aldatmaya meyilli olduğunu düşünüyorsun. Fırsatını bulan hormonu tavan yapan adam aldatır diyorsun. Bunu sorgulamıyorsun, böyle kabul ediyorsunda onları yetiştiren ailelerini mi sorguluyorsun? kabul edemiyorsun?
Ne alakası var deme, çok alakası var. Senin erkeklere yönelik düşüncelerin ve ailelerin böyle oluşu ataerkil düşünce yapısında gelişen şeyler. Yani Cem Yılmaz ın dediği gibi her şey göster amcana pipini ile başlıyor...
Kocalar çözer bu sorunu. Gelinine laf eden annesini uyarırsa bir sorun kalmaz diye düşünüyorum.
Çünkü erkek annelerinin oğulları evlenince pek bi kıymetli oluyor onların hakkından ancak oğulları gelir:)))))
Bende de KP im eşi uzerinde ciddi bir otoritesi vardır ve KV bir laf dediginde KP lafını söyler ama KV bu yuzden KP'im wc e felan gittigide laf sokar bu durumda da
eşim beni korur. Burada Babalar ve ogulları ancak anneleri kontrol edebilirler, ama ogullar anakuzusu olursa işde o bastan cirkefe sarmış dolma durumudur.
işin komik tarafı, hepimiz %95 begenmedigimiz KV lerin aynı olacaz oglumuz evlendiginde, bu sonsuz bir çark ve böyle dönecek, ben yapmam nice anne gördüm
ama yapıyorlar, burada esas görev bence ogullarda, KV ile eşi arasında dengeyi kurmasında, tabiki iki bayan arasında kalan erkenden yaşlanıyor saclarına ak düşüyor
iki yanında da sevdigi insan
aklı başında hiç bir insan bu vişdansizligi yapmaz!
Gerisi heb dengesiz burda bir kaç arkadaş kayın valideleri ile aralarının iyi olduğunu söylüyor ya, işte! Onlar aklı başında ama bizim kv'delerimizin hepsi dengesiz!
ya hala ben kv diye çıkan biri olmamış sizi cesaretsizler