Aileler Aileler Aileler

sulusevgi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
321
15
48
Antalya
Yine tartışma yaratacak bir konuya parmak basacam, eminim beni taşlayacaklar cokdur. Kaskımı taktım bekliyorum

8917448-kedikarpuz.bmp_tn.jpg

Öncelikle sitede KV, KP yuzunden kavgalı olan insanları okudukca yaw neden diyor ve dusunuyorum. Sizce sebep neden. Burada birincil sebep AŞK denen virus
kaşına gözüne boyuna posuna aşık oldugumuz adamın dahası adam sandıgımız kütüğün onu doguran insanları incelemeden onunla yaşadıklarımız. özellikle universite
ogrenimi boyunca sadece kendisi ile muhattap oldugumuz ailesini sadece aile album ve cep telefonundan tanıdıgımız insanların gercek yüzlerini evlenince görüyoruz.
Peki anlamadıgım eger erkekler anne ve babalarına bu kadar baglılar ve sizin getirceginiz kızı begenmeyeceklerinden eminse (ki bi kısmı oyle) neden size eziyet
ederler, bilirlerki aileleri sizi kabul etmeyecek. Ayrıca evlenince sizi kuzu kuzu hale gelecek sanan ve zaten buna canak tutan bir cevre oldugundan, icleri rahat
olması. Hani nasılse dul denmek istemez ve gidemez, bende istedigimi yaptırırım mantıgı mıdır bu ? Yoksa eşler aslında yaşlı aileye tutulan bakıcılarmıdır ?
Ayrıca varsayalım oglan aşık olmuş, tamamen kör kütük aşık size, eee aile neden bozmak ister o evliligi ve oglu üzülsün , mahvolsun ister. Sırf oglu ayrılsın diye
ogluyla baska kızın fotosunu cekip geline gösteren KV ler var cevrede, yaptıkları annelik ve koruma dürtüsünün cok üstünde yazmak istemedigim cumlelere giriyor.

Eee o zaman kv ve kp ler nicin davranırlar, buna karşın genelde bizlerin aileleri damatları el üstünde tutarlar. Bu nasıl bir celiskidir ?

acaba aramızda kayınvalideler varmıdır çok merak ediorum onlardan almak isterim bu soruların cevaplarını ve burdaki gelinler birgün KV olcaklar.beğenmediğimiz KV deler bir zamanlar gelindi.çok şahibeli drum aslında

erkek gercekten mutlu ıse bunuda aılesıne yansıtıyor ıse
aılenın tek basına o aıleyı bıtırmeye kalktıgına ıananmıyorum bu bır ..
erkeklerde tıpkı kızlar gıbı evdekı sorunları aılelerıne anlatır buda ıkı..

benım 3 yasında bır oglum var , kayınvalıde olucam
oglumla aynı apartmanda yasamak ısterım
fakat ben ne annemle ne kayınvalıdemle aynı apartmanda oturmayı kabul etmedım
:51::36:

Yine tartışma yaratacak bir konuya parmak basacam, eminim beni taşlayacaklar cokdur. Kaskımı taktım bekliyorum

Öncelikle sitede KV, KP yuzunden kavgalı olan insanları okudukca yaw neden diyor ve dusunuyorum. Sizce sebep neden. Burada birincil sebep AŞK denen virus
kaşına gözüne boyuna posuna aşık oldugumuz adamın dahası adam sandıgımız kütüğün onu doguran insanları incelemeden onunla yaşadıklarımız. özellikle universite
ogrenimi boyunca sadece kendisi ile muhattap oldugumuz ailesini sadece aile album ve cep telefonundan tanıdıgımız insanların gercek yüzlerini evlenince görüyoruz.
Peki anlamadıgım eger erkekler anne ve babalarına bu kadar baglılar ve sizin getirceginiz kızı begenmeyeceklerinden eminse (ki bi kısmı oyle) neden size eziyet
ederler, bilirlerki aileleri sizi kabul etmeyecek. Ayrıca evlenince sizi kuzu kuzu hale gelecek sanan ve zaten buna canak tutan bir cevre oldugundan, icleri rahat
olması. Hani nasılse dul denmek istemez ve gidemez, bende istedigimi yaptırırım mantıgı mıdır bu ? Yoksa eşler aslında yaşlı aileye tutulan bakıcılarmıdır ?
Ayrıca varsayalım oglan aşık olmuş, tamamen kör kütük aşık size, eee aile neden bozmak ister o evliligi ve oglu üzülsün , mahvolsun ister. Sırf oglu ayrılsın diye
ogluyla baska kızın fotosunu cekip geline gösteren KV ler var cevrede, yaptıkları annelik ve koruma dürtüsünün cok üstünde yazmak istemedigim cumlelere giriyor.

Eee o zaman kv ve kp ler nicin davranırlar, buna karşın genelde bizlerin aileleri damatları el üstünde tutarlar. Bu nasıl bir celiskidir ?

Sosyal araştırmalarınız yerinde, peki sorun ne?

İşde olayda burada zaten kendileri KV leri redderken ogulları ile aynı apartmanda oturmak yada bana yapılanı bende yaparım demek dogrumudur ?
Unutmayalım korktugumuz herzaman başımıza gelir, eger siz oglumu koruyacam derseniz gider en kötü ve begenmeyeceginiz insana aşık olur.
Enazından iş hayatında bu başıma cok geldi, hep en nefret ettigimiz insan tipleri ile beraber calıştım. Aynı apartmanda yaşamak degilde
mahallede olabilir enazından torunu emanet etmek kolay olabilir. Ama apartmanda oturmak riskli kavga etseniz tum apartmanın anneye yetirştirme
ihtimali var herseyi bu hic hoş degil.

eLmayRa, sorun ne mi ? Sorun gormek icin bu topikdeki onlarca mesajı okumanız yeterli, sadece KV ler ile yaşanan
genel sorunlar ve gelinlerin istediklerini tek mesajda toplamak istedim o kadar. Birde neden bizlerin anneleri damatları
el üstünde tutarken onların anneleri bizi paspas yerine koyar.

Son düzenleme:

burda pek sorun yoK aslında sorular ve cevaplar iç içe. :)

aslında zıt kutuplar sanırsam daha uyumlu oluyorlar yani mesela iki tane kavgacı ve alttan almaz karı koca oldugunda zaten o olay boşanma ile sonuclanıyor
aileler ise çanak tutuyor buna soruna cozum olmak yerine (dayak haric tüm tartışmalarda), ama karı yada koca dan biri pasif digeri saldırgan oldugunda
biri eziliyor digeri eziyor ki bir örnek vermiştim gecenlerde bazı arkadaşların inanmadıgı, kadının erkegi ezdigi ilişki,

Peki sizce ailelerin buldugu gorucu usulu evlilikler daha mı iyi sizce, analar babalar gorusup sizi karşı karşıya getirseler ?

İşde olayda burada zaten kendileri KV leri redderken ogulları ile aynı apartmanda oturmak yada bana yapılanı bende yaparım demek dogrumudur ?
Unutmayalım korktugumuz herzaman başımıza gelir, eger siz oglumu koruyacam derseniz gider en kötü ve begenmeyeceginiz insana aşık olur.
Enazından iş hayatında bu başıma cok geldi, hep en nefret ettigimiz insan tipleri ile beraber calıştım. Aynı apartmanda yaşamak degilde
mahallede olabilir enazından torunu emanet etmek kolay olabilir. Ama apartmanda oturmak riskli kavga etseniz tum apartmanın anneye yetirştirme
ihtimali var herseyi bu hic hoş degil.

eLmayRa, sorun ne mi ? Sorun gormek icin bu topikdeki onlarca mesajı okumanız yeterli, sadece KV ler ile yaşanan
genel sorunlar ve gelinlerin istediklerini tek mesajda toplamak istedim o kadar. Birde neden bizlerin anneleri damatları
el üstünde tutarken onların anneleri bizi paspas yerine koyar.

Paspas demeyelim rakip diyelim. Birçok kadın çoğalmak, üremek için değil kendisi için cocuk dünyaya getiriyor, rekabet bu yüzden.

buda toplumsal sorun aslında, cem yılmazın gosterisinde dedigi gibi göster amcana çükünü, bu mantık bu kafa gittigi surece, sorun asla bitmez. Erkek anne ve babalarıda
bu konuda surekli ogullarını destekliyorlar. Karşının sorunu ne hic bakılmıyor, belki ogulları manyak, yada dengesiz.

Rakip kelimesi aslında bence az bile, cunku rakip demek denk demek, ama kv ve kp ler genelde gelinleri denk bile görmüyorlar kendilerine zaten denk görseler
sorun cıkmayacak,

biz sana baskasını buluruz ogluuummm, zaten o senin dengin degildi, kızııımmm davul bile dengi dengine calarmışşşş

gibi KV sozleri cok bilinen ve acıtıcı sozlerdir, belkide gecmişde kendileride benzer sozleri yediler akıllarınca intikam alıyorlar.

bu yazdığınız şeylerde olayın çoğu kocada bitiyo bence, aradaki seviyeyi sınırı ancak o koruyabilir.. yok anasına babasına bişey diyemiyosa onlarda geline herşeyi yapma söyleme hakkını kendilerinde bulurlar tabi..

ve nedense erkek anne babalarında bi ego var oğlum oğlum erkek doğurdum bilmem ne gibilerinden anlam veremediğim bi üstünlük görüyolar kendilerinde..

kız anne babalarına gelincede kızımız elin elinde mutlu olsunlar aman damat damadın ailesi kızımızı üzmesin diye damadı el üstünde tutarlar, onlarda da istisnalar var tabi..

bu arada benimde oğlum olucak inşallah ama en çok nefret ettiğim konulardan biri erkek annelerinin övünmesi hiç oğlu olmayan annelere acımalarıdır biride benim kayınvalidemdir yazıık hiç oğlu olmamış der ...

sizinde dediğiniz gibi genelde kv. kp. ler gelinlere kendileri yaşlandığında bakıcak kimseler olarak görüyolar ve her daim hizmetçi gibi görüyolar (ama arada istisnalar vardır elbet) sanki eşya gibi görüyolar.. işte aslında herşey bizim eşlerimizde bitiyo onlar fırsat vermese anne babalarıda ister istemez o kadar rahat davranmaya çekinirler..

aslında herşey başından belli oluyo bi kadın milleti görmezden geliyoruz o işaretleri...
değişeceğini umup takılıyoruz bi bilenmezliğin peşine..
cidden çok cesur bi cinsiz kadınlar olarak...
bakıyoruz bu adamın ailesi belli ne olacak yani bu aileden bi melek çıkacak dğil ya eşimiz de onlardan biri nihayetinde ama konduramamak var...
sonra uğraş ki değişsin ki değişmiyolar..
bi de şu var karı koca birbirine nasıl davranırsa etrafta ki insanlarda onlara aynı şekilde davranıyor...
bizim için artk geçti de bundan sonra evlenecek kızlarımız neolur biraz uyanık olsunlar....

bu yazdığınız şeylerde olayın çoğu kocada bitiyo bence, aradaki seviyeyi sınırı ancak o koruyabilir.. yok anasına babasına bişey diyemiyosa onlarda geline herşeyi yapma söyleme hakkını kendilerinde bulurlar tabi..

ve nedense erkek anne babalarında bi ego var oğlum oğlum erkek doğurdum bilmem ne gibilerinden anlam veremediğim bi üstünlük görüyolar kendilerinde..

kız anne babalarına gelincede kızımız elin elinde mutlu olsunlar aman damat damadın ailesi kızımızı üzmesin diye damadı el üstünde tutarlar, onlarda da istisnalar var tabi..

bu arada benimde oğlum olucak inşallah ama en çok nefret ettiğim konulardan biri erkek annelerinin övünmesi hiç oğlu olmayan annelere acımalarıdır biride benim kayınvalidemdir yazıık hiç oğlu olmamış der ...

sizinde dediğiniz gibi genelde kv. kp. ler gelinlere kendileri yaşlandığında bakıcak kimseler olarak görüyolar ve her daim hizmetçi gibi görüyolar (ama arada istisnalar vardır elbet) sanki eşya gibi görüyolar.. işte aslında herşey bizim eşlerimizde bitiyo onlar fırsat vermese anne babalarıda ister istemez o kadar rahat davranmaya çekinirler..

1- kıskançlık ve cekemezlik
2- çocuğunu doğurur doğurmaz, bir takım bozukluklar
3- kiyaslama
4- bitmeyen yüzlerce nedenler..
bir insanın icinde biraz kötülük varsa, oluyor iste, kendilerini ele vermekden çekinmiyor eyer konu gelinse..

ben cok merak ediyorum, gercekden kim cesaret edip kv olduğunu söyleye bilir burda?

1- kıskançlık ve cekemezlik
2- çocuğunu doğurur doğurmaz, bir takım bozukluklar
3- kiyaslama
4- bitmeyen yüzlerce nedenler..
bir insanın icinde biraz kötülük varsa, oluyor iste, kendilerini ele vermekden çekinmiyor eyer konu gelinse..

ben cok merak ediyorum, gercekden kim cesaret edip kv olduğunu söyleye bilir burda?

valla ben kayınvalide olucağım günleri görürmüyüm bilmiyorum.. ama hayatta en nefret ettiğim insan kayınvalidem malesef, malesef diyorum çünkü bende daha farklı olmasını isterdim herşey daha güzel olsun isterdim, ama o kadar bencil, işine çıkarlı, menfeatçiki sadece saygımı mesafemi koruyorum o kadar..

Evlendirene kadar: Evlense de mürüvvetini görsek torun görsek vs..

Evlendirdikten sonra: Ne yaptım ben :53:

hamdolsun hicbir zaman esimin ailesinden bir kisiyle bile sorun yasamadim dahasi kendi ailemden gormedigim degeri gordum her daim. bunun oyle bir yolu yordami taktigi vs yok maalesef karsilikli anlayis sabir ve hosgoru diyecegim yani bizim iliskimizde boyleydi ama bunlarin bile halledemedigi sorunlar her daim var olmustur. is esde biter diyenlerede pek inanmiyorum cikacagini hissettigim bir sorunu ekarte ederken bile esimi asla devreye sokmamisimdir o da zaten karismaz her daim der ki sen bilirsin ister boz ister yap zarar veya yarar gorecek sensin....

benim eşim ilk 3 yıl inanılmaz düşkündü bana. ailesine gidelim yada başka biyere 2 dk ondan ayrı bi odada duramazdım. hemen yanıma gelir özlerdi hep el ele olmak isterdi faln. görümcem falanda ayyyy bunalmıyomusun derdi. sonra bigün kv oturuyoruz eşimde mutfakta yardım ediyim şu bu diye peşimde. kv dediki ay geçen komşularlayız oğlum karısnın peşinde karıcık karıcık diye geziyo dedim bi güldük bi güldük. ben bozuldum tabi hemen sustu belliki ağırına gidiyodu. allah bilir nekadar çekemiyo bide surat asmasam daha ne inciler dökecekti.ahanda şimdi mutlu olsun oğlu klasik türk ökz erkek modelinde.

Son düzenleme:
Sorun;erkeğin annesinin oğlunun evlenip,artık ayrı bir hayatı olduğunu bir türlü kabul edememesi...

buda toplumsal sorun aslında, cem yılmazın gosterisinde dedigi gibi göster amcana çükünü, bu mantık bu kafa gittigi surece, sorun asla bitmez. Erkek anne ve babalarıda
bu konuda surekli ogullarını destekliyorlar. Karşının sorunu ne hic bakılmıyor, belki ogulları manyak, yada dengesiz.

Rakip kelimesi aslında bence az bile, cunku rakip demek denk demek, ama kv ve kp ler genelde gelinleri denk bile görmüyorlar kendilerine zaten denk görseler
sorun cıkmayacak,

biz sana baskasını buluruz ogluuummm, zaten o senin dengin degildi, kızııımmm davul bile dengi dengine calarmışşşş

gibi KV sozleri cok bilinen ve acıtıcı sozlerdir, belkide gecmişde kendileride benzer sozleri yediler akıllarınca intikam alıyorlar.

Sen ki erkeklerin aldatmaya meyilli olduğunu düşünüyorsun. Fırsatını bulan hormonu tavan yapan adam aldatır diyorsun. Bunu sorgulamıyorsun, böyle kabul ediyorsunda onları yetiştiren ailelerini mi sorguluyorsun? kabul edemiyorsun?

Ne alakası var deme, çok alakası var. Senin erkeklere yönelik düşüncelerin ve ailelerin böyle oluşu ataerkil düşünce yapısında gelişen şeyler. Yani Cem Yılmaz ın dediği gibi her şey göster amcana pipini ile başlıyor...

bence tek sorun kv.lerin gelinleriyle yarışmaya çalışmasından yanı nasıl bir mantıktır anlamadım ama yaşadığım kadarıyla bu sonuca vardım

Kayınpederimle sorunum yok. çok severim, onun da beni sevdiğini bilirim. Küçücük bir kırıcı kelimesini de dahi duymadım. :nazar:
Kayınvalidemin de gerçek yüzünü görene kadar severdim. şimdi nefret ettiğim tek insandır kendisi.
Kızı yok. iki oğlu var. Yıllarca eşi ve oğullarını istediği gibi yönetmiş. eşim üniversitede okurken birgün telefonda annesine ayakkabı alacağını söylemiş. Annesi ''sen alamazsın, parasını gönder ben burdan alıp sana gönderirim'' demiş. Şok olmuştum eşim anlatınca :27: sonra kaynım 25 yaşındayken bile hala kıyafetlerini annesi alıyormuş.
o ne derse hep o oluyormuş. alışmış 3 erkeği de parmağında oynatmaya.

neyse nişanlandık. beni de parmağında oynatacağını zannetti. o ne derse tamam diyeceğim zannetti. herşeyi kendi zevkine göre almak, yapmak istedi. benim düşüüncelerimi takmayıp kendi düşüncelerini bana zorla kabul ettirmeye kalktı. ama benim de kendime göre fikirlerim, kararlarım vardı sonuçta. bunlardan taviz vermeyince ben nişandan sonra değişen kötü gelin oldum kadının gözünde :27:
yani bizim anlaşamamamızın sebebi onun iktidarının sarsılması. :52:

Back
X