- Konu Sahibi sahtehayat
-
yaaa özellikle sölemişin arapca öğrenmek istemiyorum diye amaaaa, onlardan habersizce arapca öğrensen vee bi gün yine sen anlama diye arapca konusurken cevap verseen çok komik olmaz mıııı??? kaynanan moors oluur!!benceee sırf bu zevki tatmak için bile öğrenilir yaniii
Merhaba bayanlar aranızda benim gibi sorun yaşayan varmı merak ediyorum... Eşimin ailesi arap kökenli... Dilleri genelde arapça konusyorlar.. Değiştirmek değil amacım tabi sonucta dilleri öyle ama benm yanmda ailemin yanındada arapca konusuyorlar... Gecen hafta teyzem annemler geldı kaynanamda geldı tabı.. Aynı memleketl bır komsu daha vardı bunlar basladı arapca konusmaya ozellıkle kaynanam.. Zaten gelmeden oncede ohh komsuyla arapca konusruz gelsın gelsın ıyı olur demıstı.. Gelen komsu arapca konusmak ıstemesede benım kaynanam basladı bunla konusmaya annem teyzem bakıyor tabı... Sonra komsu konusma arapca anlamıyolar dedı benım kaynanam kıpkırmız oldu cokta ıyı oldu... Bir kaç saat konusmasa sankı olcek normalde esımle falan hep turkce konusurlar.. Cok zorda kalınca benım anlamamı ıstemedıgı bırsey soylerse esıme soyler ama esım turkce yanıt verır... Bende ustume alınrım haliyle anne turkce konusta anlayayım bende derım... Tamam konussunlar sonucta oda onların dllerı ama en azından yanında anlamadıgım ıcın konusmamalarını ıstıyorum... Turkceyıde gayet ıyı konusuyolar bilmeseler neyse... Kızları gelır hep arapca konsurlar ben arada kalırım haliyle yanlarına gidince sıkılyorum ve geneldede gitme taraftarıda değilim... Uyarmama ragmen sureklı devam ettıler ister istemez kotu dusunuyorum sankı yanıma biri kulaktan kulaga konusuyor gıbı rahatsız edyor bu durum beni... Benimle aynı derd paylaşan biri varm merak edıyorum.. Bu asama nasıl atlatabılırım ... Öğren diyen çıkmasın cunku ogrenmeye nıyetım yok.. Turkcemden memnunum acaba benmı alısacagım bu duruma yoksa ben varken en azından turkce konusabılırlermı ıleride merak ediyorum...:86:
yaaa özellikle sölemişin arapca öğrenmek istemiyorum diye amaaaa, onlardan habersizce arapca öğrensen vee bi gün yine sen anlama diye arapca konusurken cevap verseen çok komik olmaz mıııı??? kaynanan moors oluur!!benceee sırf bu zevki tatmak için bile öğrenilir yaniii
Çok sinir bozucu bir durum senin yerinde olsam azmedip arapça kursuna yazılırdım ama onlara söylemezdim yazıldığımı şöyle çat pat öğrenince de arapça söylediği birşeye karşılık verirdim mosmor olurdune güzel olurdu kız
Benim aklımdanda geçti bir kaç kelime biliyorumş şöyle kötü sozler sinirlenince soylenenlerden :86: Birkeresinde soyledıgnı anlamıstım kaynanam sasırdı ben bılıyorum bellı etmıyorum demıstım... Eşimde ben ogrettım ona demişti sevgili görümcemde yokk öğretme dedi... Gıcık sey:84:
Birbirimizi görmeden aynı şeyi yazmışız aklın yolu bir
Benim aklımdanda geçti bir kaç kelime biliyorumş şöyle kötü sozler sinirlenince soylenenlerden :86: Birkeresinde soyledıgnı anlamıstım kaynanam sasırdı ben bılıyorum bellı etmıyorum demıstım... Eşimde ben ogrettım ona demişti sevgili görümcemde yokk öğretme dedi... Gıcık sey:84:
Benim eşimin ailesinde de kürtçe konuşuluyor, bana sende öğren dediler ama bende senin gibi ben dilimden memnunum dedim ama genede onlara belli etmeden bazı kelimeleri öğrendim. Birgün kaynımın kızıyla ben gülerken eşim kürtçe bunlar deli dedi bende sensin deli dedim herkes şoke oldu aa bu öğrenmiş bundan sonra dikkat edelim dediler demekki duymamı istemedikleri şeyler konuşuyorlarmış. Bence sende basit kelimeleri falan öğrenmeye çalış.
ayneeen ayneen..
sanırım ikimizde aynı mantıktaa ilerliyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?