Aileler Arasındaki Denklik Bu Kadar Önemli Mi?

Günaydın arkadaşlar, herkese merhaba..
1 yılı aşkın bir sevgilim var...
Aramızdaki aşk gerçekten her çifte nasip olmayan bir aşk..
Birbirimizi çok seviyoruz, aramızdaki elektrik çok güzel..
Onunla olmak her şeye değer...
Buraya kadar her şey çok güzel.

Geçen nisan ayında ailesinin beni görmek istediğini söyledi bana.
Ben de kırmayıp, ziyaretlerine gittim.
Ama annesinin pek aklı selim bir insan olmadığını fark ettim.
Gittiğimizde son ses müzik açmış ağlıyordu filan..
Zaten diğer konumda buna yer vermiştim, okuyanlar bilir; sevgilime çok bağlı.
Annesidir olur diyorum...
Ama kendi ailemle onun ailesinin görgüsünü, kültürünü, zihniyetini karşılaştırdığımda arada uçurumlar görüyorum....
Zaten biz etnik köken olarak da bir değiliz.. Bunu kimseyi küçümsemek için de söylemiyorum niyetim zıtlık yaşatmak değil forum ortamında.
Ama ciddi düşündüğüm biri için de bunları düşünmem çok yanlış olmasa gerek dimi hanımlar?
Aile uyumu çok önemli değil mi?
Örneğin; mutfaktan ''canım oğlum, güzel oğlum'' diye seslenen, şarkılar söyleyen bir anne...
Kız arkadaşının yanında...
Sevgilim ''ne oldu anne'' diyince de ''hiiç öylesine seslendim'' diyebilen insanlar...
Açıkçası pek hoş değil kendi ailemle kıyas yapınca.
Kaldı ki tek sorun bu da değil. Bu onda 1'i.

Giyimimizden, adetlerimize, konuşmalarımızdan, üslubumuza kadar her şey farklı.
Bir kez tanıştım ama bunu anlamamak mümkün değil....
Ama sevgilim...
Kendini yetiştirmiş, olgun bir insan..
Onu çok seviyorum.
Sakin yapıda, yapıcı, uyumlu mu uyumlu, ağır başlı biri...

Ben ne yapmalıyım sizce, sizden fikir almak istiyorum...
Her şey aşk değil mantığını çalıştır mı?
Sen ailesiyle değil onla evleniyorsun mu?
Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum..
Son zamanlarda bu konu kafamı çok kurcalıyor, beni anlayacağınızdan ve yardımcı olacağınızdan eminim.
Şimdiden teşekkür ederim, sevgiyle kalın..
Tatlım inan bana aileyle de evleniyorsun. Zamanında benim de başıma geldi bu. Aileler denk olmadığı için ayrıldım. İyi ki de ayrılmışım

Acıkcası gerçekten ailesine Cok saygılı merhametli birisi😀

Ya sıkıntı su biraz biz görmüs gecirmis bir aileyiz.Yazın kışın tatil yeme icmemiz vardır gezmeyi severiz ama onlar daha doğuda sıkışmış hem yapı olarak hemde fikir olarak.Cogu sey onlara göre ayıp.Sevgilim değişime acık birisi 1.5 yılda baya degistirdim onu ve kendide mutlu ama diyorum acaba ilerde sorun olur mu?Mesela amcası bir kac kuzeni Karılarını aldatan sürekli cinsellik konusan insanlar.Kendi ailesi öyle degil ama yine de öyle büyümüs.Sevgilim şu an öyle biri değil ama onlara dönüşür diye korkuyorum.Siz ne düşünüyorsunuz
Acıkcası gerçekten ailesine Cok saygılı merhametli birisi😀

Ya sıkıntı su biraz biz görmüs gecirmis bir aileyiz.Yazın kışın tatil yeme icmemiz vardır gezmeyi severiz ama onlar daha doğuda sıkışmış hem yapı olarak hemde fikir olarak.Cogu sey onlara göre ayıp.Sevgilim değişime acık birisi 1.5 yılda baya degistirdim onu ve kendide mutlu ama diyorum acaba ilerde sorun olur mu?Mesela amcası bir kac kuzeni Karılarını aldatan sürekli cinsellik konusan insanlar.Kendi ailesi öyle degil ama yine de öyle büyümüs.Sevgilim şu an öyle biri değil ama onlara dönüşür diye korkuyorum.Siz ne düşünüyorsunuz
Benim eşimin tarafi da öyle. İlkokul mezunu bile olmayan, sığ bir aile. Eşim onlara çok ilgili ve merhametli. Ben bunları önemsemedim, bana da değer verir dedim, onemli olan insanlık dedim. Meğer öyle olmuyormuş. Göz boyama dönemi geçince peri masalı bozuluyor ve herkes aslına dönüyor. Bir de bence o aile arasındaki eğitim, kültür, meslek vs farkı onları ezip cirkinlestiriyor.
Ben denklik taraftarıyım. Ama kimi insan var ki denk gibi görünür. Oysa kişiliği denk değildir. Sen iyi niyetliyken onlar içten pazarlik yapıp huzur bozarlar. Yani evlilik için çok detaylı dusunmek lazim

Ama kendi ailemle onun ailesinin görgüsünü, kültürünü, zihniyetini karşılaştırdığımda arada uçurumlar görüyorum....
Zaten biz etnik köken olarak da bir değiliz.. Bunu kimseyi küçümsemek için de söylemiyorum niyetim zıtlık yaşatmak değil forum ortamında.
Ama ciddi düşündüğüm biri için de bunları düşünmem çok yanlış olmasa gerek dimi hanımlar?
Örneğin; mutfaktan ''canım oğlum, güzel oğlum'' diye seslenen, şarkılar söyleyen bir anne...
Sevgilim ''ne oldu anne'' diyince de ''hiiç öylesine seslendim'' diyebilen insanlar...

Ama sevgilim...
Onu çok seviyorum.

Son zamanlarda bu konu kafamı çok kurcalıyor, beni anlayacağınızdan ve yardımcı olacağınızdan eminim.
hamile gözüküyorsunuz uygulamaya göre, evlenmeden çocuk vs kısmı beni zaten ilgilendirmez ama bu soruyu sormak için biraz geç kalmışsınız. çünkü çocuk sizi artık bağlamış birbirinize. dolayısıyla aileleri de bağlamış oluoyr. doğumdan sonra ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız..
sorunuza gelince herkesin tecrübesi farklıdır. ama sizinle aynı durumdaydık... aynı cümleleri eşime kurdum ben. kendini yetiştirmiş olgun insan... bebek doğduktan sonra gelenekler ağır bastı bizde maalesef. şuan kv nin küçük versiyonu ile evli gibiyim... şahsen tercih ettiğim karakter o değildi.... eşim asla iki tarafı iidare edemedi. benim her yaptığım itirazı (bebekle ilgili konularda) ailesine hakaret algıladı. ve ben tecrübesiz onlar ideal çocuk bakan ilan edildi. hepten birbirimize girdik... şimdi yeni yeni farkına varıyor bazı hataların ve gerçeklerin. en sinir bozan kısmı benim anneliğim üzerinden hareket edilmesiydi. başta pasif davrandım kendi kendime kızdım eşimle kavga ettim. şuan durum öyle değil. ben doğurdum ben emek veriyorum kimseye bir halt yemek düşmüyor.. eşim de dahil buna....
biz böyle sorunlar yaşadık maalesef. gelenek görenek farkı eşimle aramda bebekten sonra sorun oldu. öncesinde idare edildi. ailem asla karışmazlar. bebekte de öyleydi. karşı taraf tuttururdu sürekli. o dönemki gerilimler seinin ailen şöyle benimki böyleye kadar gitti.
bi de herkes de durum farklıdır tabi ama benim eşimin içten içe bu farkı dert ettiğini bebek sonrası gördüm ben. o yüzden herşeyi ailesine hakaret gibi algıladı. durumu kişiselleştirdi. kendi ailesini savunmak zorunda hissetti. halbuki ortada öyle bir durum yoktu. gerçekten cahil bi ailesi olmasına rağmen ben hep eşimi baz alırdım kendime. o durdursaydı onları biz de gerilmezdik. maalesef soya çekim oluyor. çünkü üstünü ne kadar örtse bile bi noktadan sonra o üst aşınıyor ve nasıl yetiştirildiyse o ortaya çıkıyor. bebekten sonra yada bundan 10 sene sonra.. bi şekilde o kültür dışarı yansıyor.
uzun oldu ama yazmak istedim. umarım senin durumunda böyle şeyler yaşanmaz

hamile gözüküyorsunuz uygulamaya göre, evlenmeden çocuk vs kısmı beni zaten ilgilendirmez ama bu soruyu sormak için biraz geç kalmışsınız. çünkü çocuk sizi artık bağlamış birbirinize. dolayısıyla aileleri de bağlamış oluoyr. doğumdan sonra ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız..
sorunuza gelince herkesin tecrübesi farklıdır. ama sizinle aynı durumdaydık... aynı cümleleri eşime kurdum ben. kendini yetiştirmiş olgun insan... bebek doğduktan sonra gelenekler ağır bastı bizde maalesef. şuan kv nin küçük versiyonu ile evli gibiyim... şahsen tercih ettiğim karakter o değildi.... eşim asla iki tarafı iidare edemedi. benim her yaptığım itirazı (bebekle ilgili konularda) ailesine hakaret algıladı. ve ben tecrübesiz onlar ideal çocuk bakan ilan edildi. hepten birbirimize girdik... şimdi yeni yeni farkına varıyor bazı hataların ve gerçeklerin. en sinir bozan kısmı benim anneliğim üzerinden hareket edilmesiydi. başta pasif davrandım kendi kendime kızdım eşimle kavga ettim. şuan durum öyle değil. ben doğurdum ben emek veriyorum kimseye bir halt yemek düşmüyor.. eşim de dahil buna....
biz böyle sorunlar yaşadık maalesef. gelenek görenek farkı eşimle aramda bebekten sonra sorun oldu. öncesinde idare edildi. ailem asla karışmazlar. bebekte de öyleydi. karşı taraf tuttururdu sürekli. o dönemki gerilimler seinin ailen şöyle benimki böyleye kadar gitti.
bi de herkes de durum farklıdır tabi ama benim eşimin içten içe bu farkı dert ettiğini bebek sonrası gördüm ben. o yüzden herşeyi ailesine hakaret gibi algıladı. durumu kişiselleştirdi. kendi ailesini savunmak zorunda hissetti. halbuki ortada öyle bir durum yoktu. gerçekten cahil bi ailesi olmasına rağmen ben hep eşimi baz alırdım kendime. o durdursaydı onları biz de gerilmezdik. maalesef soya çekim oluyor. çünkü üstünü ne kadar örtse bile bi noktadan sonra o üst aşınıyor ve nasıl yetiştirildiyse o ortaya çıkıyor. bebekten sonra yada bundan 10 sene sonra.. bi şekilde o kültür dışarı yansıyor.
uzun oldu ama yazmak istedim. umarım senin durumunda böyle şeyler yaşanmaz
Konu eski konu öncelikle.
Anlattığıniz şeyler birebir bizde de oldu. Demek ezik hisseden taraftan genelde aynı tepkiler geliyor

Ama sevgilim...
Onu çok seviyorum.

Konu eskiymiş geri aldım yorumumu...

Beş on sene önce olsaydı önemli olan sevgiliniz ile uyumunuz ve hisleriniz derdim ama şu anki hayat tecrübemle evlenmeyin derim.

Aile yapısının bu kadar farklı olması muhakkak sorun doğuruyor. Daha sevgiliniz bile nelerle karşılaşabileceğinizin farkında değil. Sizi huzursuz edecek şeylerin önüne geçememe ihtimali var. Gün geçtikçe her şey gözünüze daha çok batacak, sevginizin ve uyumunuzun bir önemi kalmayacak muhtemelen.

Ekleme; konu eski konuymuş farkedemedim, kusura bakmayın.

Aile uyumu çok çok önemli

İlk zamanlar önemsiz bu hayatı biz yaşatacağız gibi görünse de zamanla onlara karışmakta başlayınca anlayacaksın

Bir de merak ettim bu kadar fark varken kültür uyumu varken nasıl çok iyi bir elektrik oluştu aranızda ?

Benzer kültürden gelen benzer düşünce yapısına sahip kişiler iyi anlaşır.

Ne paylaşarak çok uyumlu olduğunuzu düşündünüz ?

Bir de annesi yüksek sesle müzik açıp ağlaması vs kültür ve farklılıktan çok psikolojik olarak çok sağlıklı değil gibi geldi bana

Sevgilinin bunlara karşı tutumu ne ? O ne düşünüyor ?

Aile uyumu aşktan daha önemli. Kesinlikle. Gerçi biz ne desek boş yine aşk kazanacak bu belli, ama yapma. Sahiden yapma... Sonrasında kendi ailenin laf sokmalarıyla, iğnelemeleriyle çok uğraşıyorsun.

Back
X