iş sömürülme boyutunda değilse,bence 150 tl fazla bi rakam değil,memursunuz ama fena para almıyosunuz yani.
o yüzden aylık 150-200 kimseyi batırmaz sizin de yatırımınızı etkilemez bence..
ihtiyacı varsa anne babanın kardeşin,maddi durumlar elverdiğince yardım yapılabilr bana göre.sorun etmez yakışık almaz..
tabiki bende bole maddiyatci gozukmekten hoslanmiyorum ama.bide su var ilk basta yazdim dugunmzu biz kendmz yaptik kredioduyoruz.bu surecte destek olmak yerine bize köstek olmalari canmi sikıyor...
dusuncesizce yasiyor baba annede sifir mudahale.hic dunya yansa umru degil..mesela baba kredi kartlarini dolduruyor.oraya buraya araba altnda gidiyor.millete veriyor.kefil oluyor bu sekilde iste....
Bence de karşılıklı olsun. Siz de ailenize yollayın. Ailenizin ihtiyacı olmasa bile sizin için biriktirsinler. İlerde çocuklarınıza altın olarak takarlar. Şanları yürür :)
Ailesinin maddi yetersizligi varsa dugunde destek olamamalari normal. Esiniz de suanda mecburen onlara bakacak cunku anne babaya bakmakla yukumluyuz. Sizin de kardesinizi okutmaniz bir o kadar hakkiniz. Ama eger ki bir suiistimal soz konusu ise ben olsam yerinizde maasimi vermmem esime ikimiz icin biriktiririm. Sonucta sizin bir geliriniz olmasa da o evi gecindirmekten o mesul. Siz kazancinizi en azindan geleceginiz icin biriktirebilir bir suresonra da yatirima donusturebilirsiniz. Ancak eger gercekten ailesi muhtac degil ve babasi keyfi para harcayip sizi zora sokyorsa bunu yapin. Yoksa tam tersi bir durum olsakimse kimsenin hakkini yemese ben kari kocaarasinda paranin lafinin edilmesine karsiyim. Esler birbirleri.e maaslarinin tumunu sorgusuz sualsiz vermeli bence. Ama eger tek tarafli somurulme varsa siz de esinizi kirip incitmeden onun gururunu kirmadan onleminizi alin.
evet iste benmde dusuncem oyle.bi erkek olarak bakarsin kendi ailene gucun yeter,kredin olmaz,tutar ailene yollarsn ama kira hanmin maasindan'fatura ordan...ee erkekte 150 yollasn ailesine bu hakszlik degilmidir yani?
dusuncesizce yasiyor baba annede sifir mudahale.hic dunya yansa umru degil..mesela baba kredi kartlarini dolduruyor.oraya buraya araba altnda gidiyor.millete veriyor.kefil oluyor bu sekilde iste....
Anladım. Açıkçası har vurup harman savurmuyorlarsa ailelere yardım edilmesi taraftarıyım. Araba ile bir yerlere gitmeyi lüx olarak görmüyorum ama diğer konularda haklısınız. Kendi insani harcamaları dışında saçmasapan yerlere veriyorlarsa olmaz. Ama bunun için eşinizin sizi anlaması gerekiyor. Örneklerle anlatmayı deneyebilirsiniz. "Benim kardeşim abla telefona ihtiyacım var dese alsam sorun değil, ama kardeşim iphone al dese ve alsam. Bu bencilce ve saçma olur" Ailenin evinde bir şey bozulur onu alamayacak durumdadırlar biz alalım ama sağa sola kefil olup para dağıtırsa bu yanlış." gibi bir şeylerle anlatmanız lazım. Her şey eşinizde bitiyor.
Anladım. Açıkçası har vurup harman savurmuyorlarsa ailelere yardım edilmesi taraftarıyım. Araba ile bir yerlere gitmeyi lüx olarak görmüyorum ama diğer konularda haklısınız. Kendi insani harcamaları dışında saçmasapan yerlere veriyorlarsa olmaz. Ama bunun için eşinizin sizi anlaması gerekiyor. Örneklerle anlatmayı deneyebilirsiniz. "Benim kardeşim abla telefona ihtiyacım var dese alsam sorun değil, ama kardeşim iphone al dese ve alsam. Bu bencilce ve saçma olur" Ailenin evinde bir şey bozulur onu alamayacak durumdadırlar biz alalım ama sağa sola kefil olup para dağıtırsa bu yanlış." gibi bir şeylerle anlatmanız lazım. Her şey eşinizde bitiyor.
oda hak veriyor bana yeri geliyor eleştiriyor ama baba istedi mi hayir diyemiyor problem orda mesela bu ay icerden cekip yollayim bende de kalmadi demis.o da kabul etmis
oda hak veriyor bana yeri geliyor eleştiriyor ama baba istedi mi hayir diyemiyor problem orda mesela bu ay icerden cekip yollayim bende de kalmadi demis.o da kabul etmis
demek yalnz degilmisim:)of walla insanda biraz ince dusunce olur.ev kurmak kolay mi sifirdan.dusunen yok.canm sende baya seyler yasamissn..allah yardm etsin