Ailelerimiz hiç uyuşmuyor

sukufe123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
142
1
96
Ankara
arkadaşlar benim bi kaç senelik birlikteliğim var birbirimizi ikimiz de çok seviyoruz ancak ailelerimiz hiç ama hiç uyuşmuyor yani nasıl diyeyim erkek arkadaşım çok beyfendi ve düzgün bir insan bakan nasıl böyle bir aileden çıkmış dersiniz. biz evlenmek istiyoruz bunun için aileleri tanıştırdıkönce hanımlar tanıştı zaten resmiydi, ikincisinde aileler tanıştı orda annesi ters anlamaya başladı herşeyi daha doğrusu dinlemiyo hiçbişeyi kafasında kurduğunu sürdürüyo karşısında konuşman boş, neyse dedik olabilir yanlış anlaşılmıştır. ama arkadaşlar beni bi istemeye geldiler aileme rezil oldum onları da rezil ettim bize oğlumuzu içgüveysi verelim siz bizden isteyin oğlumuza ev alın dediler ve bizimkiler de böyle bir şeyi kaldıramadılar aldılar çikolatalarını geri gönderdiler. sonrada arayıp özür dilediler ama yaptıkları hataların bile kendi kendilerine farkına varamadılar erkek arkadaşım isyan etti onun söylemesiyle kafaları yerlerine geldi.

arkadaşlar bizimkiler hayatta olmaz vermem ben kızımı ateşe atamam bu kadın bu görümceler seni çok üzer diyorlar erkek arkadaşım yalvarırım bırakma beni ölürüm ben diyo ne yapıcam ben allahım kimsenin başına vermesin gerçekten nolur bana yardım edin bi akıl bi çıkar yol gösterin

kızma uzulme ama anne baba ne derse o cıkıyor haklı oluyorlar ben hep boyle gordum sen aılenı dınle tamam sevıyorsun ama sevgıde bır yere kadar oluyor ask kor edıyor olsun dıyorsun ama sonra ısler degısıyor basta cok uzulursun ama gecer obur turlu bır omur gecmeyen yaraların acıların olur lutfen yanlıs anlama hayatın senın elınde aıle hersey bence baka aılenın ıcıne gırınce ah annem babam dersın

yaa canım evet zor bir durum... aşk sevgi bunlar güzel duygular ama bu duygular evlilik için yeterli olmuyo... biriyle evlenirsen ailesiyle de evlenmiş derler ya çok doğru... yani aileni karşına alıp evlenirsin sonra da onun ailesinin davranışlarını göemezden gelirsin ama bir yerde yeter artık demeye başlarsın ve bu evliliğini berbat eder... insanın eşiyle tartışabileceği en en en tehlikeli konu ailesidir evlilikler biter bu uğurda... hakkında hayırlsı olsun eğer evlendikten sonra onun ailesinden farklı bir şehirde oturacaqksanız biraz daha elle tutulur gibi geliyo ama değilse zor yaniii... karar senin acele etme çoooookk iyi düşün taşın canım

biz evlenmeden önce baya flört dönemi yaşadık. Ailesiyle tanıştım hatta onlarda kaldım ailem bilmiyordu. Neyse öyle böyle derken evlendik. Ben çok körmüşüm . Annesi o kadar yapmacıkmış ki ben fark edememişim. Annem zamanında bazı şeyleri söyledi ama nafileee... Allahtan eşim ailesine düşkün değil bana bağlı da sorun yaşamıyoruz. Yoksa çıldırırdım heralde. Sen de karşındaki insanı iyice tanı ailesine karşı tavrı nasıl,bir sorun olduğunda senin arkanda durabilecek mi???

sukufe123,çok ii düşün.aynıları benim de başıma geldi.tatilden tatile görmeme rağmen o bikaç günü bile zehir ediorlar.her tatil dönüşünde mutlaka birhafta ağlıyorum,eşimi suçsuz olduğu halde suçluyorum.bişekilde yuvanın huzurunu bozmaya başarıyorlar.tabi geçici olarak.ama çok yıpranıyorsun.bunları göze alacaksan evlen.bi de takmayacaksın,görmeyeksin.fakat ne kadar umursamasan da gözüne sokuyorlar.Allah yardımcımız olsun...

arkadaşlar ikimizde aynı şehirdeyiz benim aileme yakın biryerde ev kurucaz bunu kararlaştırdık onun ailesi 50 dk uzaklıktaki bir ilçede çoğu zaman köyde kalıyolar zaten söylemişmiydim bilmiyorum bunlar kız isteme esnasında çok ayıp ettiler yani oğulumuz içgüveysi olsun bizden oğlumzu isteyin gibi saçma sapan konuşmalara girdiler. bizimkilerde çok bozuldular kabullenemediler tabiki evimizden gidene kadar tek bir saygısızlık etmediler arabalarına kadar uğurladılar. bu arada anne babasını doldurusa getiren bir ablası ve paragöz eniştesi var erkek arkadaşımın onlarda benim maaşımı filan dillerine doladılar yani rezilliğin bini bir para öyle diyeyim. neyse gel gelelim biz kabullenemedik getirdikleri çikolataları geri gönderdik bu arada erkek arkadaşımla ben salya sümük ağlıyoruz tabiki dedim ki al bunun birini eniştene birini babana ver baktıkça bizi hatırlasınlar dedim.o garibim de ağlaya ağlaya aldı götürdü şimdi evi terk etti görüşmüyo ailesiyle bize zarar verdiniz diye. tabiki onlar yaptıklarının daha yeni farkına vardılar aradılkar bizimkileri biz cahiliz affedin bizi özür dileriz konuşmasını bilemedik filan dediler. ben onların hiç birine üzülmüyorum aileme birde erkek arkadaşıma yanıyorum ailem rezil oldu küçük düştü. erkek arkadaşım desen o çok daha kötü hem içgüvey durumuna düştü hem yapılan saygısızlık karşısında ezildi. hemde beni arayıp bana yalvarıyo ne olur bana yüz çevirme ben sensiz yaşayamam diyo işin aslı bende onu çok seviyorum hani bu saatten sonra içim başkasına ısınmaz gibi geliyo çünkü severek ayrılcaz bu arada erkek arkadaşım çok ama çok iyi düzgün bir insan bizimkiler de onu çok beğendiler ama ailesi gerçekten kötü:(

arkadaşlar ikimizde aynı şehirdeyiz benim aileme yakın biryerde ev kurucaz bunu kararlaştırdık onun ailesi 50 dk uzaklıktaki bir ilçede çoğu zaman köyde kalıyolar zaten söylemişmiydim bilmiyorum bunlar kız isteme esnasında çok ayıp ettiler yani oğulumuz içgüveysi olsun bizden oğlumzu isteyin gibi saçma sapan konuşmalara girdiler. bizimkilerde çok bozuldular kabullenemediler tabiki evimizden gidene kadar tek bir saygısızlık etmediler arabalarına kadar uğurladılar. bu arada anne babasını doldurusa getiren bir ablası ve paragöz eniştesi var erkek arkadaşımın onlarda benim maaşımı filan dillerine doladılar yani rezilliğin bini bir para öyle diyeyim. neyse gel gelelim biz kabullenemedik getirdikleri çikolataları geri gönderdik bu arada erkek arkadaşımla ben salya sümük ağlıyoruz tabiki dedim ki al bunun birini eniştene birini babana ver baktıkça bizi hatırlasınlar dedim.o garibim de ağlaya ağlaya aldı götürdü şimdi evi terk etti görüşmüyo ailesiyle bize zarar verdiniz diye. tabiki onlar yaptıklarının daha yeni farkına vardılar aradılkar bizimkileri biz cahiliz affedin bizi özür dileriz konuşmasını bilemedik filan dediler. ben onların hiç birine üzülmüyorum aileme birde erkek arkadaşıma yanıyorum ailem rezil oldu küçük düştü. erkek arkadaşım desen o çok daha kötü hem içgüvey durumuna düştü hem yapılan saygısızlık karşısında ezildi. hemde beni arayıp bana yalvarıyo ne olur bana yüz çevirme ben sensiz yaşayamam diyo işin aslı bende onu çok seviyorum hani bu saatten sonra içim başkasına ısınmaz gibi geliyo çünkü severek ayrılcaz bu arada erkek arkadaşım çok ama çok iyi düzgün bir insan bizimkiler de onu çok beğendiler ama ailesi gerçekten kötü:(

Erkek arkadaşına daha önceden söylememişler mi "seni içgüveysi olarak vermek istiyoruz" diye.
Çocuk da o akşam mı öğrendi içgüveysi olacağını?

hayır öyle bi bilgisi yok ayrıca benim erkek arkadaşım 4kızdan sonra gelenbir erkek çocuğu yani evin tek erkek çocuğu o yüzden böyle birşeye müsade etmezler zaten ama neden böyle bir saygısızlık yaptılar anlamıyorum onlar da kendi çevrelerinde tanınan bilinen insanlar şimdi benimkiler asla olmaz diyorlar erkek arkadaşım ölürüm sensiz yaşayamam öldürürüm kendimi diyor onlar da ne yaptık biz rezil olduk herkese rezil ettik insanları da diye ağlıyorlarmış erkek arkadaşım ailesiyle tüm bağlantısını kesti zaten ablalarını arayıp arayıp ağlıyorlarmış. bunun bir ablası ve eniiştesdi var ikisi de tam bir paragöz. ailesi bize maddi olarak yardımcı olmasın diye önce anne babasını doldurmuşlar sonra geldiler bir güzel ortalığı karıştırdılar. bir ablası var şehir dışında o bizim için çırpınıyo yalvarıyo bana sen büyüklük et affet diye ama ailem çok sinirli çünkü biz de çok saygın bir aile ve bende çok güzel bir kızım yani nasıl diyeyim gerçekten çok büyük bir haksızlığa ugradık yani anlatabiliyor muyum ailem bunu da kabul edemiyo napıcam ben

arkadaşlar benim bi kaç senelik birlikteliğim var birbirimizi ikimiz de çok seviyoruz ancak ailelerimiz hiç ama hiç uyuşmuyor yani nasıl diyeyim erkek arkadaşım çok beyfendi ve düzgün bir insan bakan nasıl böyle bir aileden çıkmış dersiniz. biz evlenmek istiyoruz bunun için aileleri tanıştırdıkönce hanımlar tanıştı zaten resmiydi, ikincisinde aileler tanıştı orda annesi ters anlamaya başladı herşeyi daha doğrusu dinlemiyo hiçbişeyi kafasında kurduğunu sürdürüyo karşısında konuşman boş, neyse dedik olabilir yanlış anlaşılmıştır. ama arkadaşlar beni bi istemeye geldiler aileme rezil oldum onları da rezil ettim bize oğlumuzu içgüveysi verelim siz bizden isteyin oğlumuza ev alın dediler ve bizimkiler de böyle bir şeyi kaldıramadılar aldılar çikolatalarını geri gönderdiler. sonrada arayıp özür dilediler ama yaptıkları hataların bile kendi kendilerine farkına varamadılar erkek arkadaşım isyan etti onun söylemesiyle kafaları yerlerine geldi.

arkadaşlar bizimkiler hayatta olmaz vermem ben kızımı ateşe atamam bu kadın bu görümceler seni çok üzer diyorlar erkek arkadaşım yalvarırım bırakma beni ölürüm ben diyo ne yapıcam ben allahım kimsenin başına vermesin gerçekten nolur bana yardım edin bi akıl bi çıkar yol gösterin

canım hadi bir şekilde evlendiniz ben sana muhtemelen olabilecekleri yazayım.
1. düğünde çoğu masraf ya ailenize yada eşinle sana kalacak.kendilerini ağırdan satıp düğünde sana doğru dürüst birşey takmayacaklar.
2,ilerde bebeğin olduğundada pek umursamayacaklar hediye falan hak getire olacak.ailen sen mutlu ol diye bebeğinize herşeyi alacaklar,onlar bakacak.ama eşinin ailesi pek oralı olmayacak.
3.tüm bunlardan dolayı eşinle çok tartışacaksın,sıkıntı yaşayacaksınız. belli bir süre sonra eşinin ailesiyle görüşmemeye başlayacaksınız. bir süre böyle geçecek.
4. ilerleyen zamanlarda eşin ailesini atamayacak ( doğal olarak )ve görüşmeye başlayacak.eşin de ister istemez dolduruşa gelmeye başlayacak,küslüğünüzden dolay gerilecek vs vs vs...
tabi ki bunların hiçbirini dilemem.bunlar sadece burada ve gerçek hayatta karşılaştığımız durumlar...bu yazdıklarım olması muhtemel durumlar ama illa olacak diye birşey yok...e.arkadaşını en iyi sen tanıyorsun,seni de en iyi ailen tanıyor..ailene güven acil karar verme..inanki evlilikte yaşanan problemler,üzüntüler sevgilyken yaşananlara benzemiyor...daha acı ve acıtıcı oluyor.doğru kararı verbilmen dileğiyle....

bu kadar rezillikten sonra nasıl yüzyüze bakacak aileler ?

çıkar yolu zaten söylemişler sana da gönül biraz zor razı olur ayrılığa. Allah yardımcın olsun.

Salla gitsin...
Söylemesi ne kolay deme.Biz cahillik ettik diyerek özür dilemişler ya,o cehalet baki kalacak ve senin en güzel zamanlarında bir dolu abuk sabuk sözlerle karşına çıkacak.
Düğünde,nişanda...
Hamilelikte,lohusalıkta...
Cahilin bilmişliği hiç durmaz.Hep konuşur,hep karışır.Hele bu cehaletin sıfatı kayınvalide ise;kaaaççç!
İçin bir başkasına ısınmaz mı?öyle güzel ısınır ki...
NOT:Aşkınıza saygısızlık etmek istemem.Varsa her önünüze gelen engeli,dır dırı aşacak adam yanında dene o zaman.
Denemeye değer mi bu karar senin işte.

Son düzenleme:
ne bileyim ya şimdi ablasının birisi aradı kız ağlıyo nolur bırakma kardeşimi diye, annesi gil ne yaparız ne ederiz nasıl affettiririz diye ağlıyolarmış babası allahım ben ne yaptım bitanecik oğlumu nasıl rezil ettim onlara nasıl bunu söyledi deyip ağlamaktan bi hal l olmuşlar e. arkadaşım da bu işi düzewltemezseniz beni unutun demiş onlarla bağlantısını kesmiş sadece bir ablasıyla görüşüyor bilmiyorum bu işin sonu ne olacak ama bende çok üzülüyorum bu olay ilk yaşandığında kendim hiç aklıma gelmedim o üzüldü rezil oldu diye kahroldum bi gün sonra filan n ben kendimi düşündüm ailemi düşündüm allahım ne büyük rezillik diye ama şimdi onlar da kavruluyolar napabiliriz diye çünkü aramak özür dilemek bi,şeyi değiştirmez kendileri de farkında ben ablasına da söyledim ama o da yalvarıyo binlercekez özür dilerim diyor amaaan ne bileyim valla tüm hayallerim yıkıldı mahvoldu hayatımda bir kişiyi sevdim onun da ailesi böyle yaptı biz sadece mutlu olmak istedik bize çok gördüler güzelce isteselerdi hi.ç bu sorunlar yaşanmayacaktı mutluluğum engellendi hakkımı helal etmiyorum ikimizde o kadar çok ağladık ki herkes allahından bulsun diyorum bilmiyorum okadar sinirli ve üzgünüm ki artık beddua eder oldum

bence ilk önce aileler arası sorun yaşıcaksın araları bence hiç düzeelmicek.2.ciside sen onun ailesinden çok çekersin ayrı olsalarda huzur bozarlar birde tek erkek çocukmuş herşeye karışacaklar söyleyim.sevdiğin şimdi iyi görünür yarın oda ailesinin sözünden çıkmaz

e. arkadaşıma sizin söylediklerinizin hepsini hatta daha fazlasını söyledim arkadaşlar nasıl unutulur nasıl düzelir benim huyum kötü ben düzelmem falan filan hepsini hatta kat ve kat fazlşasını ama olmayacak diyor sözler yeminler ediyor gerekirse kimseyle görüşmem diyo ben seni herşartta korurum diyo bide ben ürkek bir insanım o bunu da biliyo arkadaşlar sonuçta biz 6 seneden beri beraberiz bana söylediği ben herşeyi düzelticem onlar çok pişmanlar ara onları ne istiyosan söyle köpek gibi pişmanlar diyor ben bilemiyorum gerçekten korktum hiç tanışmamıştım ailesiyle biz hep evlenmeyi düşündük ama herşey sırasıyla olsun diye ailelerle tanışmamıştık hepimi birbirimizi ilk defa gördük ailem e. arkadaşımı çok beğendi ama aile olmaz diyo onlar seni üzerler diyo ya çok üzgünüm 6 senelik sevgim heba olacak:(

e. arkadaşıma sizin söylediklerinizin hepsini hatta daha fazlasını söyledim arkadaşlar nasıl unutulur nasıl düzelir benim huyum kötü ben düzelmem falan filan hepsini hatta kat ve kat fazlşasını ama olmayacak diyor sözler yeminler ediyor gerekirse kimseyle görüşmem diyo ben seni herşartta korurum diyo bide ben ürkek bir insanım o bunu da biliyo arkadaşlar sonuçta biz 6 seneden beri beraberiz bana söylediği ben herşeyi düzelticem onlar çok pişmanlar ara onları ne istiyosan söyle köpek gibi pişmanlar diyor ben bilemiyorum gerçekten korktum hiç tanışmamıştım ailesiyle biz hep evlenmeyi düşündük ama herşey sırasıyla olsun diye ailelerle tanışmamıştık hepimi birbirimizi ilk defa gördük ailem e. arkadaşımı çok beğendi ama aile olmaz diyo onlar seni üzerler diyo ya çok üzgünüm 6 senelik sevgim heba olacak:(

bunlar varya deveyı hendek atlatana kadar hee yaparız ederizz..hallederizz sozleri..

benımde babam 5yıl once aynı seylerı soyledi.. kızım dınle bızı evlenme ne olur..bak uzer bunlar seni.. annesini gozum tutmanı ezerler seni.. babam çok yalvardı (annem katıdır benım) dınlemedim ben..evlenıcem..sevdıgım benı koruyup kollar baba sende kımsın dedım! senın gibi dusundum sevmek kolay değil aşık olmak emek var nihayetınde zaman var..dedım.
gelinliğimle evden cıkarken annemden helallık aldıgımda annem dediki sen bizi dinlemedin ama unutma bu eve donusun kefenle olur ancak diyerek beni ugurladı.. haa olur da evlenirsen umarım senın ailen benimkiler gibi katı olmaz..
şimdi tabiki soyle bi durum var bu evliliği iki tarafın aileside istemedi.. hiç bişeyimiz bir değil ne mezhepler ne kültürler adetler çok çok farklı ama ben dedımki seviyorum! ama seviyorum derken eşimide hesaba katmıstım tek taraflı insan bi yere kadar dayanıyor sonrasında gunden gune tukenıyorsun haliyle!
eşim 2yıl sevdi beni çok sevdi hemde...sonrasında ailesine dönüverdi ,ablası döv dedi diye bi guzel meydan dayagı yedım hemde bi kaç defa..babamın bana vurmaya kıyamadıgı kızı ,elin oğlu! evire cevire dövdü . çalıstıgı işini bahane etti..tabiii ben stres topuyum yaa!!! sabrettim 3ay sonra yine bu sefer k.validemın tesvıkıyle ''oğlum ben elini kolunu tutarım sana engel olamaz..gel yapıstır tokatları dediği an kaçtım evden ustum basımla..baba ocagına 7saatlık yol gıttım .. sanki özlemişim gibi hiç bişey yokmus hersey gulluk gulıstanlıkmıs gibi güler yuzumle -içimden kan ağlayısımla- gittim.. 15gun kalıp tıpış tıpış evime geri dondum..evime dondugumde gözlerindeki pişmanlıgı gordum ,yalvardı yakardı bıdaha olmayacak vaatler sözler bırbırını kovaladı..affettim (bi sadakatsızlıgını gormedim ancak bu dayak ve asırı kıskanclıgı benı cıleden cıkartıyordu) 1ay iyi gitti aramız ıyıydı sevınmıstım eskıye donduk dıye ama erken sevınmısım işte.. yine baslamıstı vurmaya ama busefer nedensiz can sıkıntısımı nedir bilinmez! şimdi oldugu gibi yine vucudum morarmaya baslamıstı..ilişki istedi ben istemedim zorla yaptı..kendimden iğrenmemiştim hiç bukadar.. ertesi gün yine istedi ben istemedim bu sefer döve döve yaptı,kaçamadımda artık ondan nefret etmek soyle dursun tiksiniyordum.. ondan sonra bidaha dokunmadı bana sanırım ınsfa geldi..bende bosanmak istediğimi soyledim..kabul etmedi.. 2ay boyunca sadece kagıt uzerınde bır evliliğimiz vardı.. takiii bir kavgamızda ben memurluk olunca seni bosayacagım ister iste ister isteme lafını ağzımdan kaçırana dek.. şimdi tekrar basa sardık ;tekrar tekrar yazmak istemıyorum cunku.şimdi benden iyi takıplıyor özel gunumu..gectıgı zaman test alıp gelıyor!!peeekkk ilgili... bende 1yıldan beri bırıktırdıgım kurban param vardı ,onunla kıtap alıp evde hazırlanıcam vee sınava kadar da butun sabır dualarını ederek gunlerın gecmesini bekleyecegım..

uzun lafın kısası anne ve babanın sözunu dınle.. 6senelık sevgi deme benim yazdıklarımı ıstersen 2kez oku... eger evlenırsende umarım benım yasadıklarımı yasamazsın..

en önemlisi evlenmeden önce kesınlıkle meslek edın..meslek sahıbı ol,,,sonra evlen..alisi velisi için değil kendin için..

ne sevgılıyken ne nısanlıyken nede evliliğimizin 2.yılınıa kadar hiç bi şekılde sıddet gormedım.yani benım sevgılım şideete meyıllı değil deme ama belkide gercekten sıddete meyıllı deildir kımbılebilirki..

hamıleliğimi oğrenen k.validem yuzume o bebegı aldırcaksın diye kıyameti koparttı ve yavrumda onda strese dayanamadı dustu zaten

neyse daha yazmayayım..zaten bunları yazana kadar aglaya zırlaya içim dısıma cıktı...

umarım doğru karar verırsın... bak bana benım 1yanlısım butun doğrularımı goturdu.

Back
X