Aynen altına imzamı atıyorum...
Canım benim... Çatal bıçağı geçtim. Eşimla benim ailem arasında uçurum var...
Ben Anne taraı çerkes baba tarafı yugoslav göçmeni bir ailenin tek kızıyım... Annem babam üniversitemezunu, ortalamanın üzerinde ekonomik güce sahip br aileyiz. Eşim Tuncelili, alevi ve kürt...
...........Bz aileler arasındaki bu kadar uçuruma rağmen mutluysak, sen de başarabilirsin. Ama sevgilini gerçekten ama gerçekten seviyorsan ve nun doğru adam olduğuna inanıyorsan....
Ben de bu yazının altına imzamı atıyorum ve helal olsun diyorum. Bunları yapabilmek bi başarı, bunları yaptığı için eşinin başına kakmamak da daha büyük bi başarı.
Ben de eşimle evlenmeden önce konu sahibininkine çok benzer şeyler görmüştüm eşimin ailesinde. Benim annem bir hamurişi/yemek yaptığında kesinlikle şekline şemaline , o yemeğin sunumuna dikkat eder, giydiği kıyafetleri birbiriyle uydurur, doğradığı domatesi bile simetrik doğrar. Babam herşeyi görür, bizim evde gıcırdayan kapı, üstüste binen çekmece yoktur, hemen düzeltilir gibi....Ben böyle büyümüşken ve her yaptığımda "şekilci" iken sökülen siyah çantayı kırmızı iple diken bir kayınvalide adayıyla karşılaşacagımı farketmiştim mesela kaydirigubbakcemile3 :mymeka: Ve çok sorun yaşayacagımızı düşünmüştüm.
Bir de benim kendi aile çevrem de çok okumuş etmiş kültürlü insanlardan oluşmadığı için en büyük isteğim eşimin ailesinin böyle olmasıydı, kendi akrabalarımla aramdaki farktan dolayı ( sülaledeki tek üniversite mezunu benim, öyle söyleyim) kuramadığım sıcak ilişkiyi eşimin akrabalarıyla kurmanın hayalini kurmuştum.Belki de ütopik olacak ama onların benden bi adım önce olmalarını istemiştim gerektiğinde gidip bir derdimi anlatabilecegim aklıbaşında insanlar olsun diye. Ama baktığımda görmek istediğim şeyi göremedim. En çok da ben bu insanların yanına çocugumu nasıl göndericem, onların şivelerinden etkilenmicek mi diye kaygı duymuştum.
Sonunda n'oldu dersen, sonunda evlilik hazırlıkları sırasında farkettim ki , kendileri inceliklerin farkında olmasalar da zevk sahibi olmasalar da bize müdahale etmediler. Bu da çok öenmli birşey, yani o aile göreneksiz (görgüsüzlük değil ) olsa bile, seni kendi keyfine bırakacaksa çok takacak birşey yok bence de.Saray soyundan gelip de senin kendince zevklerini beğenmese, illa da al basmadan kadife bohça dese daha mı iyi olurdu dedim kendi kendime. Tabii ki arada bir saçmaladıkları oldu, şalvar gibi bol damatlığı terziye vermeyi teklif ettiğimde, amaaaan iyi işte böyle giysin dedikleri de oldu, ben de sinir oldum tabii kötükedihüso Ama allahtan eşim durumun farkındaydı da kendisi de benim istediklerimi onayladığı için "biz böyle istiyoruz" diyebildik. Tabii bizim ikimizin de maddi gücü vardı da diyebildik.
Şu ana gelirsek, ailesinin etkilerini eşimin üstünde halen görüyorum ara ara, ama sabırla eşimi değiştirmeye çalışıyorum. 25 sene başka birinin evinde onun kurallarıyla büyümüş, benim kurallarıma alışması zaman alıcak diye sabretmeye çalışıyorum, dayanamayıp patladığım da çok oluyor, direkt ailesinden daldığım da oluyor mevzuuya

Ama yine de epey yol kattetik diye düşünüyorum. ıkimizin ailelelrinin arasında Aşağılamadan ama farkındalık yaratıcı Kıyaslamalar yapıyorum ki farkı görsün. Herşey düzeldi mi? Hayır.Halen onların evine gittikçe görüyorum zevksizliği ve özensizliği ama benim evbim değil, benim evime karışmıyorlar diye birşey demiyorum.
Uzun yazının kısa ana fikri: Eşinde potansiyel görüyor musun? Ailesinde olmayanların yanında, bir de var olan bir iyi niyet görüyor musun? Biraz daha zaman geçsin, işler bulunsun , bu arada sen de gözlemini yapıp ölçer biçer kararını verirsin. Kolay gelsin kaydirigubbakcemile5