Ailelerimizin arasındaki dava bizi nereye sürüklüyor

Zumrutc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
1
0
1
30
Merhaba
İlk kez bir sosyal platformda kendime, hayatıma dair yazmayı deniyorum.
Sürçülisan edersem affınıza sığınırım.
Çocuk yaşta hayatıma giren, zamanla hayatımın kendisi olan bir adam ana karakterimiz. Beraber büyüdüğümüz, herkesin ikimizi aynı çerçevede hayal ettiği, bizi yan yana görenlerin bize dair hayaller kurduğu bir zaman diliminden ibaretti çocukluğum ve ilk gençlik yıllarım.
Buraya kadar bahsettiğim her şeyin bizim için aydınlık bir gelecek vaat ettiğini biliyorum fakat herşey birkaç sene öncesinde başladı. Babam emekli olduğu ilk zamanlarda ağır bir depresyon geçirdi, kontrol altında tutulan ve hayati önem taşımayan psikolojik rahatsızlıkları ağırlaşmaya başladı. Belirtmeliyim ağırlaşmak ile kalmadı hayatını etkilemeye ve ağır duygu durum bozuklar yaşamasına neden oldu.
Bu süreç babamın hayatım olarak tasvir ettiğim adamın, babasına kendisi ile alakası olmayan bazı nedenler yüzünden dava açmasına kadar ilerledi.
Eylül ayında dava ikinci yılını tamamlayacak. Ailelerimiz büyük bir gerilimin içinde.
Ve bahsettiğim adam ile hayatlarımızı birleştirmeyi düşünecek kadar birbirimize aşıktık.
Bu durum hayatımı derinden etkiliyor.
Hergün bir kavgaya şahit olmak benzeri durumlar ve dolayısı ile gelişen bir sürü olay, zorunda kaldıklarımız ve kalacaklarımız tüm ışığımızı söndürdü..
Bizim için aydınlık bir gelecek hayal etmiş olabilirsiniz lakin her şey bir çığ gibi büyüyor. Onu en son geçtiğimiz ağustos ayında gördüm. Babamın yaptıkları sindirilecek şeyler değil ve bu durum bizi iki yabancı olmaya sürükledi.
Ve ailem beni bahsettiğim kişi ile hernahgi bir ilişkim olması dahilinde evlatlıktan reddetmek ile tehtid ediyor fakat ben deli gibi aşığım, her anımı onu özleyerek geçiriyor onsuz bir gelecek hayal edemiyorum. Ne yapacağım hakkın bir bana fikir verirseniz yada düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim okuduğunuz için teşekkür ederim sağlık ve sevgi ile kalın

Konuyu BDV ye acarsan daha fazla yorum alacagın umuyorum.
Sevdiğin adam bu konuda ne düşünüyor?

Ama evlendikten sonra da bu kavgalar devam eder davayı geri çekse bile babanız. Mutsuz olmak için aşık olup evlenmiyoruz değil mi? Bence bu durumda unutmaya çalışın. Karşı traftan da bir adım yok anladığım kadarıyla.

birbirnizi seviyorsanız
ailelerinizde uzakta kendinize yeni bir hayat kurmak sizin için en güzeli gibi
aileleriniz yüzünden aşkınızdan vazgeçmeyin

en son ağustos ayında gördüm diyorsunuz, sevdiğiniz adamın tutumu nasıl? Ne olursa olsun vazgecmem diyebiliyor mu? yoksa ailesinden etkilenip coktan cephe aldı mı? Eğer ailesinden etkilenip cephe aldıysa vazgecin bu sevdadan tek başınıza cabalamakla olmaz bu iş.

Ben anlayamadim , babaniz sevgilinizin babasina mi dava acti?
Oyleyse , hakli mi dava konusunda?

Mune konuyu bdv'ye tasiyabilir misin? Daha cok yardimci olunur arkadasa orada

Babanı sağlıklı bir durumda değilmiş ki zaten.
Siz kimi getirip koysanız , onu da beğenmeyecek. Ayrıca dava için de kendisiyle alakası olmayan bir durum yüzünden demişsiniz.
Ama anladığım kadarıyla karşı tarafta size çok mesafeli davranıyor.
Ne olursa olsun babanız hasta bir insan, anlayış göstermesi gerekirdi.
Bence bu sevdadan vazgeçin.

Karşı taraf nasıl bir tutum içinde? Görüşmeyeli 1 sene olmuş neredeyse. Bence zaten uzaklaşmışsınız. Artık yolunuza baksanız iyi olur.

Hakli veya haksız olsun babamın düşmanı ! ile işim olmamalı.

Evlilik kumar değil herzaman en kötüsünü düşünerek hareket edin ki bence unutmanız sizin için çok daha doğru görünüyo şuan. Duygulardan önce mantık devrede olmalı, mantıksız evlilikte aşk sevgi biyere kadar gidiyo sonrası beklenilen son.

Gönüller böyle diyor ama.

Gerçekler böyle oluyor.
işiniz zormuş kardeşim yaşlarınız kaçtı bu arada
babanızın hastalığı yüzünden böyle olmuş
ya hasta olmasaydı şuan herşey farklı olacaktı dimi

Benım yakın bır akrabam vardı adam alzheimer oldu ve kızı bakıyordu. Oğlu da vardı ama kızı bakıyordu. Adam damadına takmıştı damadının adı örnek vereyim aykut gıbı bır ısım her mısafırın yanında bunun ısmı bu senın ısmın ne köpek ismi gibi dıyordu. Eşi çok olgundu ve hastalık olduğunu bıldıgınden bırsey demıyordu. . Ben cok taktır etmıştım . Yaslı bakmak zor.
hasta ve yaşlı bakmak hemde senınle alay eden

Basta belli olmuş iste ne guzel. Ya baban sen evli çocukluyken hasta olsaydı. Babandan uzak durmakla çözülecek mıydı mesele. Uzak oldugun halde bıle belkı suclanacaktın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…