• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım ailesiyle tanışmaya gelecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ifeelbluem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2025
1
0
1
Selamlar, ilk defa buraya yazıyorum biraz tuhaf hissettim.🤭 Aslında bir süredir burası ve burası gibi forumlarda geziniyorum ve akıl arıyorum, sebebi de konu başlığından anlaşılıyor gibi. Üç yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşımı seviyorum, ona güveniyorum. Normalde zor güvenen, samimiyet kuran, sosyalleşen ve arkadaşlıklarına pek tutunamayan bir insanım ama erkek arkadaşımla tanıştığım ilk günden beri sanki hep hayatımdaymış gibi yanında güvende hissediyorum ve kendim olabiliyorum. Bir 5 ay önce erkek arkadaşım bana evlilik teklif etti, bazı durumlardan dolayı bu teklifi aceleye getirdi ve hiç hayal ettiğim gibi olmadı. (Hayal ettiğim derken kesinlikle bir organizasyon vs istediğim için değil sadece zaman, mekan ve olduğumuz durumdan dolayı) Tabi ben evlilik teklifini kabul ettim ama kendimi de pek mutlu hissedemedim o anda. Çünkü ne kadar bu hayatta evlenmeyi düşüneceğim kişinin o olacağını bilsem de evlenme fikriyle kendim yüzleşemedim ve bana ağır geldi. Ve sadece manevi olarak hazırsızlık da değil, maddi olarak da hazır değildim. İşten ayrılmıştım, o yeni işe girmişti, çok az birikimim vardı, onun ailesi ve benim ailem de maddi olarak bu süreci henüz kaldıracak durumda değildi. Kafamda bu düşüncelerle strese girdim ama onun düşüncesi de 'evlilik teklifi ettim diye hemen evlenecek değiliz'di. Tabi haklı olduğu taraf var ama işin ciddi boyutunu da göz ardı edemeyiz. Beni bu şekilde stres içinde görünce tekliften sonra aile tanışması, nişan vs konusunda ben konusunu açana kadar ısrar etmeyeceğini söyledi. Ama tabi üzerinden 5-6 ay geçince yavaş yavaş laf aralarında söylenmeye başladı. Ben de biraz cesaretimi toplayıp anneme olanları anlattım. Annem ve babam ilişkimi başından beri biliyordu ama evlilik teklifi ve sonrasını sadece annemle paylaştım. Zaten anneme söylediklerimin çoğu babama da gidiyor. Evet sonunda konuya, sadede geldim; erkek arkadaşımın 'ne zaman size tanışmaya geliriz' sıkıştırmalarını anneme söyledikten sonra annem de yavaş yavaş evi kırklayarak hazırlanmaya başladı, babamın da bize gelmek istediklerinden haberi var ama kendim henüz karşıma alıp konuşamadım. 1) Babama bu konuyu nasıl açıp konuşabilirim? Hadi tanışmaya gelmek istediklerini söyledim diyelim, evlilik teklifinden nasıl bahsedeceğim bilmiyorum Kendisi sert birisi değil, tabi bir baba ağırlığı var ama çekiniyorum yine de.
2) Ben erkek arkadaşımla kafa dengi olsam da, ailelerimiz siyasi ve dini noktada neredeyse zıt kutuptalar. Tabi ki aile tanışmasında o tarz konular açılmaz ama babamın tepkisi nasıl olur, o konularda özellikle erkek arkadaşımı sorguya çeker mi diye geriliyorum.
3) Ailesini muhtemelen akşam oturması gibi çay içmeye çağırıp yanına aperatifler hazırlarız. Ama bir sorun var annesi soğan, sarımsaklı hiçbir şey yemiyor. Neyi, nasıl hazırlarız bilemiyorum. Fikir verin lütfen.
4) Aile tanışmasında söz, isteme vs bu konulardan konuşulur kesin. Açıkçası iş bakımından kendim bir düzene girmeden, maddi birikimim olmadan bu süreci başlatmak istemiyorum. Aldığım birkaç parça çeyizim var sadece.🥲 Ama sevgilim seneye nisan gibi nişan, ekim gibi de düğün olur diyor. 1 sene nedir ki, hemen geliyor. Psikolojik olarak kendimi de o sürece, duruma hazır hissetmiyorum. O da sürekli senin hazır olmanı beklersek sen hiç hazır olmazsın ki diyor. Bir noktada haklı, beni tanıyor.😅
Genel olarak benim ne düşündüğümü, ne durumda olduğunu anlamışsınızdır, düşünceleriniz, fikirleriniz neler paylaşırsanız sevinirim.🤗

Geldiklerinde kendiniz söyleyin ben acele etmek istemiyorum diye. Bir köşede durup ailelerin sizin istediğiniz gibi kaynaşmasını beklemek pek mümkün olmayabilir. Anne babanız söylerse de kız evi naz evi hesabı bir klişe sanılabilir. Sonuçta sizin hayatınız.

Soğan sarımsaksız her şey yapılabilir ona neden takıldız anlayamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back