ailelerimizin hazırlıkları

visneesuyu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2008
476
15
118
bir çoğumuzun aileleri, biz istemesek bile okadar hevesli oluyorki bir sürü şey alıyorlar, hazırlıyorlar.
bunları nezaman ve nasıl getiriyorlar.
yani bebek bavulu, anneanne/babaanne sandığı, bohça... gibi.
yatağını, uyku setini falan erken getirip yerleştirecekler zaten.
ama, kıyafet hazırlıklarını neyle getirmek daha şık durur sizce.

büyükler bu konularda çok düşünceli oluyor,
sizlerinki nasıl geldi/gelecek?

Son düzenleme:
Annem haftasonu geliyo ve bebek için alıp hazırladıklarını da geticek.şehir dışından bi sürü eşyayla geleceği için özel bi sandık veya o tarz bişeyle gelmeyecek.hiç duymamıştım ama daha önce bu tarz ekstra bi hazırlık yapıldığını sandık vs. gibi.doğuma kadar 1-2kez daha gelir sanırım her geldiğinde azar azar getirir zaten bana soruyo ben ne yapmasını istersem onları alıyo,örüyo abartmasın diye kısıtlıyorum çoğunu.

Son düzenleme:
bir çoğumuzun aileleri, biz istemesek bile okadar hevesli oluyorki bir sürü şey alıyorlar, hazırlıyorlar.
bunları nezaman ve nasıl getiriyorlar.
yani bebek bavulu, anneanne/babaanne sandığı, bohça... gibi.
yatağını, uyku setini falan erken getirip yerleştirecekler zaten.
ama, kıyafet hazırlıklarını neyle getirmek daha şık durur sizce.

büyükler bu konularda çok düşünceli oluyor,
sizlerinki nasıl geldi/gelecek?

Annem bebeğe aldığı şeyleri ve hediye gelenleri bohça yapıp getireceğiniz söyledi.Ne zaman getireceğini söylemedi ama en kısa zamanda getirmesini söyledim çünkü yıkamam lazım hepsini.Kayınvalidem ne yapacak bilmiyorum.

Annem haftasonu geliyo ve bebek için alıp hazırladıklarını da geticek.şehir dışından bi sürü eşyayla geleceği için özel bi sandık veya o tarz bişeyle gelmeyecek.hiç duymamıştım ama daha önce bu tarz ekstra bi hazırlık yapıldığını sandık vs. gibi.doğuma kadar 1-2kez daha gelir sanırım her geldiğinde azar azar getirir zaten bana soruyo ben ne yapmasını istersem onları alıyo,örüyo abartmasın diye kısıtlıyorum çoğunu.

tabi sandık, bohça falan şart değil ama, okadar özenerek alıyorlarki şık bir şekilde getirmek istiyor.

Allahtan örgü konusunda çok abartmadı,
zaten giydirilmiyor.

Annem bebeğe aldığı şeyleri ve hediye gelenleri bohça yapıp getireceğiniz söyledi.Ne zaman getireceğini söylemedi ama en kısa zamanda getirmesini söyledim çünkü yıkamam lazım hepsini.Kayınvalidem ne yapacak bilmiyorum.

benimki de bohçadan yana.
etraftan sandık falan diyenler oldu,
kararsız kaldı.

ben de kayınvalidemler nasıl getirir bilmiyorum.

Annem aldiklarini verdi birlikte yikadik yerlestirdik. Kaynanamdan daha tik yok. Belki bebek dogduktan sonra getirir belki de kirkinda. Ama daha bisey aldigini bile soylemedi. Duyduguma gore bohca yapip kirkinda seriyolarmis. Ben oyle yapmak istemedim

Annem aldiklarini verdi birlikte yikadik yerlestirdik. Kaynanamdan daha tik yok. Belki bebek dogduktan sonra getirir belki de kirkinda. Ama daha bisey aldigini bile soylemedi. Duyduguma gore bohca yapip kirkinda seriyolarmis. Ben oyle yapmak istemedim

Kaçıncı haftada yıkayıp yerleştirmeye başladınız bebek giysilerini?ben biriktiriyorum son ay yerleştiririm diye.çok mu geç kalmış olurum son aya bırakırsam?

ahaaaaaaa sahane bi konu acmis arkadas... Tebrik ederim...

Benim ne kendi annem ne de kayinvalidem ikiside bir sey yapmiyor...
Ne patik ne yelek ne de baska bi sey... Oyle takiliyorlar:37:
ne aldiysam igneden iplige ben aldim...
Kocam bile almadi.. Kendim aldim... Odasindan, halisina, perdesine akliniza ne geliyorsa
Kendi annem sen al ben parasini vereyim diyor.. ona da ben yanasmiyorum..
Yaniii oyle de hosuma gitmiyor..

ama Allah var bebege altin bi bileklik ve bana da dogum hediyesi olarak bi bilezik aldi:36::nazar:
baska bi sey yok:43:

Ama sizi okuyunca ozendim... Allah kullandirmak nasip etsin kizlarrrr
amin...

ahaaaaaaa sahane bi konu acmis arkadas... Tebrik ederim...

Benim ne kendi annem ne de kayinvalidem ikiside bir sey yapmiyor...
Ne patik ne yelek ne de baska bi sey... Oyle takiliyorlar:37:
ne aldiysam igneden iplige ben aldim...
Kocam bile almadi.. Kendim aldim... Odasindan, halisina, perdesine akliniza ne geliyorsa
Kendi annem sen al ben parasini vereyim diyor.. ona da ben yanasmiyorum..
Yaniii oyle de hosuma gitmiyor..

ama Allah var bebege altin bi bileklik ve bana da dogum hediyesi olarak bi bilezik aldi:36::nazar:
baska bi sey yok:43:

Ama sizi okuyunca ozendim... Allah kullandirmak nasip etsin kizlarrrr
amin...

her şeyi özenerek kendin seçmişsin,
kimse kafanı karıştırmamış(eşin bile), o da güzeldir.

evet parasını annemden almak benim de içime sinmezdi galiba.
kendi içlerinden gelen şeyleri alsınlar isterim(gerçi ailemin aldıklarını beraber seçtik).
ama, kayınvalidemlerden ne gelir hiç bilmiyorum.

bilezik ve bilekliği senin ailen mi aldı,
yoksa kayınvalidenler mi?

annem rahat koca bir çuval hazırlık yaptı. yelekler hırkalar patikler battaniyeler. anneannemin yaptıklarını saymıyorum bile :) lifine kadar almışlar.
kayınvalidem bi altın takar banan da bi bilezik o kadar :1: beklemiyorum da zaten..

Kendi annem iğnesinden ipliğine kadar herşeyini aldı araba koltuğunu bile aldılar chicco'dan yatağıda alayım dedi de yok dedim artık babamda altın bileklik almış oğlumun adı yazıyo annemde bende sana alıcam doğum hediyesi diyodu teyzelerimde aynen herşeyi aldılar ilk bisikletini fln fisherprice dan örgüler elbiseler kaynanamda daha tık yok ne bana nede oğluma tek çöp geleceğini sanmıyorum ha bi yün yorgan yaptırmış onuda demediği kimse kalmadı ben zor kaldırıyorum yorganı çocuğun üstüne nasıl atıcaksam

annem rahat koca bir çuval hazırlık yaptı. yelekler hırkalar patikler battaniyeler. anneannemin yaptıklarını saymıyorum bile :) lifine kadar almışlar.
kayınvalidem bi altın takar banan da bi bilezik o kadar :1: beklemiyorum da zaten..

iyi kaynanan varmış gene sana bilezik takıyo benimki bi çöp bile getirmez, varsa bizden alır giderken

Kaçıncı haftada yıkayıp yerleştirmeye başladınız bebek giysilerini?ben biriktiriyorum son ay yerleştiririm diye.çok mu geç kalmış olurum son aya bırakırsam?

benim gecen hafta bitti canim yikamalarim. yani 30. haftada. belki benim erkendir ama ne olur ne olmaz belki bebis erken gelir :) ilk aylar giyeceklerini yikadik mesela. daha buyuk 9-12 aylik icinde bir iki bisey aldik onlari dolaba astik sadece yikamadik. emzik biberon vs onlari daha kaynatmam lazim. duruyo oylece. iste 35. haftaya kadar hersey hazir olsun diyorum. sende son aya birakirsan gec kalmis olmassin ama agirlasiyoruz is yapmak zor oluyo. alisverislerimi de iyiki halletmisim simdiye kalsam zor olurdu. sen de almaya basla biriktir benim gibi 30. haftalarda basla yikamaya derim..

bizde de durum öyle,
engellemeye çalışıyorum ama, olduğu kadar.
anneanneciğine maşallah.

Kendi annem iğnesinden ipliğine kadar herşeyini aldı araba koltuğunu bile aldılar chicco'dan yatağıda alayım dedi de yok dedim artık babamda altın bileklik almış oğlumun adı yazıyo annemde bende sana alıcam doğum hediyesi diyodu teyzelerimde aynen herşeyi aldılar ilk bisikletini fln fisherprice dan örgüler elbiseler kaynanamda daha tık yok ne bana nede oğluma tek çöp geleceğini sanmıyorum ha bi yün yorgan yaptırmış onuda demediği kimse kalmadı ben zor kaldırıyorum yorganı çocuğun üstüne nasıl atıcaksam

yorgan yaptırmış daha ne olsun, kullanamaman kayınvalidenin sorunu mu :))

ailen her şeyi düşünmüş,
galiba genelde kız aileleri bu konularda çok daha düşünceli oluyorlar.

kızlar konu harika olmuş bukonuda çokkkkkkk dertliyim malesef ben 15 yıl sonra hamile kaldım ama sağ olsun eşimin annesi kayınvalide bile demek istemiyorum ona hiç oralı olmuyor kimsenin umrunda değil yavrum bütün her şeyi kendim aldım bide ben ne almaya kalksam bana negerek var deyip moralimi bozuyor ben onu yıllarca aradım kimse beni anlamıyor eşimle ben çok heycanlıyız merakla bekliyoruz oğlumu benim ailemde hummalı bi hazırlık var sağ olsunlar benden çok heycanlılar ne varsa insanın kendi ailesinde var gerisi boşşşş:43:

Annem bi sürü Yelek,hırka örmüş örme dememe rağmen.işin kötüsü ev kışın çok sıcak oluyo,çocuk kurdeşen döker onları asla giydiremem.çoğu boşuna yani:( bozulacak diye bişi de demedim pek.battaniye,patik,kazak, lif vs bi sürü şey getirmiş.arabasını ben alcam demişti ama kararsız ben bi türlü karar veremedim marka ve modele.şimdi park yatakaldırcam anneme,bi de göğüs pompası veya yoğurt yapma makinesini.onlara kalsa daha fazlasını almak istiyorlar ama abartmaya gerek yok.eşimin tarafı hiç bi şey yapmayacak biliyorum.kendi aileme de yüklenmek istemiyorum o yüzden açıkçası.

her şeyi özenerek kendin seçmişsin,
kimse kafanı karıştırmamış(eşin bile), o da güzeldir.

evet parasını annemden almak benim de içime sinmezdi galiba.
kendi içlerinden gelen şeyleri alsınlar isterim(gerçi ailemin aldıklarını beraber seçtik).
ama, kayınvalidemlerden ne gelir hiç bilmiyorum.

bilezik ve bilekliği senin ailen mi aldı,
yoksa kayınvalidenler mi?

Kizzzzzz ne varsa kendi ailende var. Kendi annem aldi bileklikleri .. Esim tarafi daha erken diyor.. Bu arada doguma da 2,5 ayim kaldi:53:

Back
X