Ailelerin tanışması ve bazı tereddütlerim

elotik

Guru
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2012
637
295
323
Merhaba kızlar,

Bir süredir hayatımda bir adam var, aileler bir kaç gün içinde bir araya gelip tanışacak. Babam hayatta değil, bir ağabeyim var ve konuyu ona ilk açtığımda çok büyük tepki gösterdi. Annem ise fazlasıyla ılımlı ve anlattıklarımdan yola çıkarak o da bu işin olmasını istiyor. Ağabeyimle de geçtiğimiz günlerde annem konuştu ve "gelsinler bir tanışalım, hemen vermeyeceğiz ya en azından görelim" diyerek ikna etti ağabeyimi. Ağabeyim de "tamam ama her şeyi bana bırakacaksın, oğlum ne derse o olur diyeceksin" gibi bir şartla kabul etmiş.

Şimdi korkularım ve tereddütlerim var, ağabeyim bir terslik yaparsa ya da istemiyorum olmaz bu iş derse ben ne yapmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım? Gerçekten tek stresim bu şu günlerde. Yorum ve fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Bu arada ben 30 yaşındayım ağabeyim 31 yaşında.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Daha önce bir evlilik yaşadım, 7 ay kadar sürdü. Boşandım ve ailemin yanına geri döndüm. Bir süredir hayatımda bir adam var, aileler bir kaç gün içinde bir araya gelip tanışacak. Babam hayatta değil, bir ağabeyim var ve konuyu ona ilk açtığımda çok büyük tepki gösterdi. Annem ise fazlasıyla ılımlı ve anlattıklarımdan yola çıkarak o da bu işin olmasını istiyor. Ağabeyimle de geçtiğimiz günlerde annem konuştu ve "gelsinler bir tanışalım, hemen vermeyeceğiz ya en azından görelim" diyerek ikna etti ağabeyimi. Ağabeyim de "tamam ama her şeyi bana bırakacaksın, oğlum ne derse o olur diyeceksin" gibi bir şartla kabul etmiş.

Şimdi korkularım ve tereddütlerim var, ağabeyim bir terslik yaparsa ya da istemiyorum olmaz bu iş derse ben ne yapmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım? Gerçekten tek stresim bu şu günlerde. Yorum ve fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Bu arada ben 30 yaşındayım ağabeyim 31 yaşında.

abin neden bu kadar sert tepki veriyor, hadi arada çok yaş farkı olsa, babası gibi olmuş artık diyeceğimde, kardeşler olarak eşit şartlardasınız, sen de koskoca kadınsın yani, 18 yaşında olsan abin 31 olsa anlarım bu tepkisini...

O kadar sacma ki. Kim oluyor da senin adına karar veriyor o abi? Oglum ne derse o olur diyeceksin demesi kadar buyuk saygısızlık var mi ya annesine karşı? Evde baba olmayinca triplere giren abi modellerinden nefret ediyorum. Elbette o ne derse desin sen istedigin seyi yapacaksin.

Anneniz dururken abinize ne oluyor pardon?
Kaldı ki kocaman kadınsın, sen seviyorsan ve anlaşıyorsanız başkalarının da kabullenmesi gerek. Ne iyi ne kötü bilirsiniz sonuçta.

abin neden bu kadar sert tepki veriyor, hadi arada çok yaş farkı olsa, babası gibi olmuş artık diyeceğimde, kardeşler olarak eşit şartlardasınız, sen de koskoca kadınsın yani, 18 yaşında olsan abin 31 olsa anlarım bu tepkisini...

daha önce evlilik yaşadığım için. 22 yaşında evlenmiştim, 8 sene içinde ciddi bir ilişkim daha oldu onu da hiç istememişti sevmemişti velhasıl şimdi yine tepki gösterdi. üstelik işim var çalışıyorum kazanıyorum gerçekten çok sıkıntıya sokuyor beni.

O kadar sacma ki. Kim oluyor da senin adına karar veriyor o abi? Oglum ne derse o olur diyeceksin demesi kadar buyuk saygısızlık var mi ya annesine karşı? Evde baba olmayinca triplere giren abi modellerinden nefret ediyorum. Elbette o ne derse desin sen istedigin seyi yapacaksin.

Evet tabi ki istediğim şeyi yapacağım tek korkum insanlara karşı bir saygısızlık yapması, sevdiğim adama ters davranması.

Anneniz dururken abinize ne oluyor pardon?
Kaldı ki kocaman kadınsın, sen seviyorsan ve anlaşıyorsanız başkalarının da kabullenmesi gerek. Ne iyi ne kötü bilirsiniz sonuçta.

Kabullenmese de en azından saygısızılık yapmasın çok geriliyorum ters bişi yapacak diye.

Senden bir yas buyuk abin bu kadar buyukluk taslamasin.Bu erkek evlat yetistirme hatalarinin ceremesini kadinlar cekiyor hep ve kadinlar boyle erkekler yetistiriyor yine de

Gerçekten öyle, üstelik çok fazla tepki gösterdi konuşturmadı bile beni kendimi anlatamadım bile....

Yaşınız küçük olsa anlarım da koskoca kadınsınız böyle bir durumda abinin bu denli karışması mantıksız. Anneniz dururken ona laf mı düşermiş

İşte laf düşürüyo kendine "oğlum bilir" demesini istemesi falan çok çirkin

Kabullenmese de en azından saygısızılık yapmasın çok geriliyorum ters bişi yapacak diye.

Hep böyle mi davranışları yoksa bu konuya has mı?
Abine anlatsan durumunu, konuşsanız? Belki gerilmenize gerek kalmaz.

Sormanız bile hata,ben evleniyorum demeniz bile yeterli sizin ailenize.Yaşınız olmuş 30 kiminle konuşup konuşmayacağınızı,evlilik kararınızı abinize mi soracaksınız?
Anneniz de çok garip.Evladım bana ''oğlum ne derse o olur diyeceksin'' dese sen kimsin derim.Herkes sınırını bilmeli.

Hep böyle mi davranışları yoksa bu konuya has mı?
Abine anlatsan durumunu, konuşsanız? Belki gerilmenize gerek kalmaz.

Aslında normal şartlarda her şeyini paylaşır benimle kendi sorunlarını falan. Kimseye anlatmadığı şeyleri anlatır bana falan, ama bu konuda çok fazla tepkili. Daha önce evlilik yaptığım ve ondan sonra ciddi bir ilişki yaşadığım için böyle olduğunu düşünüyorum ama ne yapayım insanın nasibinde olmayınca olmuyor.

Sormanız bile hata,ben evleniyorum demeniz bile yeterli sizin ailenize.Yaşınız olmuş 30 kiminle konuşup konuşmayacağınızı,evlilik kararınızı abinize mi soracaksınız?
Anneniz de çok garip.Evladım bana ''oğlum ne derse o olur diyeceksin'' dese sen kimsin derim.Herkes sınırını bilmeli.

İstedim ki güzellikle olsun, kimse kırılmasın. O kadar dikkatli davrandım ama karşımda böyle bet sesiyle bağırıp çağıran bir adam var. Kesinlikle aileden kaynaklı, annem yeterli ağırlık koyamıyor.

O senin hayatindaki insana saygısızlık yaparsa , sende eger varsa onun hayatindaki insana aynısını yap bakalim kabul edecek mi ?

Aileden kaynaklanıyor bunlar, erkek çocukları o kadar tepeye çıkarıyolar ki onlarda her şeye karışma hakkını kendinde buluyorlar.

Açıkçası düşünce tarzı olarak ne ailenin ne kardeşin karışma hakkı olduğunu düşünmüyorum. Ama iyilikle güzellikle olsun dedim işte...

Back
X