ailelerle yasamak

sagolun arkadaslar guzel yorumlariniz icin.. ben zaten son asamayi dusunuyorum
artik kendilerine bakamayacak eksiklerini gideremeyecek durumda olduklari zaman
faaliyete gececegim.
Su an kendiligimizden bir sey yapamayiz onlarda kabul etmez zaten simdi..
hala arabalarini surebiliyor islerini gorebiliyorlar
temizlik islerine yardimci kadin geliyor..

Arkadaslar benim asil gelmek istedigim nokta biraz netlesti
cok kadin kendi ailelerinden once esinin ailesine yardimci olmakla hukumluler?
kendi aileleri anlayis gosteriyor ama erkek tarafi neden hizmet bekler gelinden?
ve hadi bekliyorlar gelinler neden kendi ailelerine yapmadiklarini onlarin ailesine yapiyor?

Ataerkil toplumda yaşadığımız için erkekler ve erkek aileleri yüceltilmiş durumda
Bizlerede ta küçüklükten kazandırılmak zorunda olunan bir düşünceymiş gibi
kabullendirdikleri için erkeğimizde-aileside öncelik sıramızdır(katılmıyorum ama geneli bu)
Erkek ailesi ''gelin'' sıfatındaki birini köle-düşman olarak gördükleri için her şeyi bekliyorlar

Gelinler;yorulmaz,sıkılmaz,üşümez,üzülmez,uykusu gelmez,dört dörtlük hizmet yapar,canı yoktur vs...

Damatlar daha şanslı;çok çabuk sevilirler kız ailesi ''oğlum'' kelimesini içten söyler
Gelinin sorumluluklarının hiç birini taşımaz,aile tarafından kabullenilirler.

Görünen o ki kız ailesi yapıcı-samimi-içten ve düşünceli
Çoğu erkek ailesi (istisnalar hariç) bu duygulardan çok uzaklar.

ablalarım diyorum hepinize daha aranıza yeni katıldım ama bana allah rızası için yardımcı olun akıl verin ağlamkatan artık gözlerim kapandı. 22 yaşındayım öğrtmenim ancak atamam olmadı 5 ay önce üniversite 1den beri görüştüğüm 4 yıldır beraber olduğum deliler gibi sevdiğim kişi ile nişanlandım kendisi subay(( ama şu anda keşke olmasaymış diyorum. annesi ve babasının yaptıkları artık dayanılmaz hale geldi. şubatta nikahımız olacaktı güya ama annesi çalışmayan gelin istemiyormuş beni oğluna yakıştıramıyormuş ben oğlunun parası için onunla evleniyormuşum ailesinden oğlunu kopraracakmışım zaten benim ailem beni oğluyla nişanlayıp oğluna kapak attırana kadar canı çıkmış benim babam beni bakamıyormuş onların yanında belki gün yüzü görür müşüm. nikahın kpssye kayıt yaptırmazsam eğer kpssyi kazanamzsam olmayacağını söyleyip duruyor. nikahta zaten eğlenceistemiyoruz sadece şık abiye alıp nikahlanırız düğünde gelinlik giyerim dedim. babası ve annesi oğlum amacı seni batırmak paranı yemek. giydir gelinliği düğüne gerek kalmasın diye tutturdu.niaşnlım ben seni seiyorum çalışman çalışmaman umrumda değil dedikçe onlar daha çok beni kötülemeye başladılar. her gün beni aramak istiyo babası. bende 1 ayda bir konuşuyorum bu seferde bizi istemiyo diye nişanlıma şikayet ediliyorum. zaten nişanlım doğuda görev yaptığı için eşya bile alamayacağız ama düğün yapma diye tutturup duruyo bende babamın bi kzııyım sonuçta. giydiğime bile karışıyo namusunu koruyamaz bu senin deyip duruyo . benim yüzüme söyleyemiyo nişanlıma arkamdan konuşup duruyor. en son onalra saygıdan nasılsınız iyimsiiniz diye hep telde konusurdum ona bile demişler ki. araya bilerek mesafe koyuyor bu kız seni ailenle kötü edecek. kendi ailesiyle bizden daha iyi artı konları bırakıp diğer tarafla iyi olmalıymışım.... daha anlatamayacağım burada yazılamayak bir sürü art niyet hakaret var. bende en sonudna dayanamadım nişnalıma açtım ağzımı yumdum gözümü annesine babasına demediğim şey bırakmadım aramızı toparlayamıyoruz. kayınvalidemin anlayacağınız bizi ayırma çabaları yavaş yavaş meyvesini veriyo . ne olur bana akıl verin

canım eğer acele edip erkenden evlenirsen kendine kötülük yaparsın
nişanlına resti çek ya ailenle konuş yada bitsin de ( bitse mutlu olurmusun orasıda tartışılır)
siz bu şartlarda evlenseniz herşey kursağında kalır ben sana deyim
gelinlik istediğin gibi olmaz
düğün istediğin gibi olmaz eşyanız zaten yok
evlendikten sonra alamazsınız
bence
ailenle konuş
istediğin her bişeyin listesini çıkar bunlar olursa benle evlenmek istiyorsan şu şartlar altında evlenirim
yoksa ben de bir ayıp mı varda herşeyi oldu bittiye getiriyorsunuz de
burdaki en önemli konu nişanlın ve sennle olan iletişim dir
nişanlınla açık açık konuş
daha şimdiden bu kadar müdahaleci bir ailenin evlendikten sonra neler diyeceğini
evliliğini 1 yıl sonra boşanmak için yapmadığını
ya seni eviyorsa gerçekten sahiplenip aileye karşı tavrını koymasını yada bu işi başlamadan bitirmesini söyle

bebeğim diyeceksin ki şimdi o kadar kolaymı çok seviyorum ben bu çocuğu
bende eşime deli gibi aşığım önceden gözüne bakarken içim hoplar bişey olacak ona diye korkardım
şimdi bırak gözüne bakınca birşey hissetmeyi yüzüne bakmayı istemiyorum ailesini hatırlattığı için bana
sevmiyormuyum hayır seviyorum
ama sevgi bizim aile olmamızı ayakta kalmamızı sağlamak yerine daha çok yıpranmamızı sağladı
sürekli sabret dayan benim için nolurlarla istemediğim bir çok şeyi kabul ettim
evlenince alınacak olan eşyaları bile alamadık dada
eğri otur doğru düşün
nişanlınla hiç konuşmadan bir çizelge yap
bi tarafına ne istediklerini ne beklediklerini yaz
bi tarafa ne yapacaklarını yaz
ne kadar uzak bunlar
ve şunu unutma şimdiden bu kadar karışanlar evlenince senin burnundan getirmezler mi ??

Canım keşke durumunu burda yazmasaydın sonuçta arkadaşın konusu kaynamış oluyor
bir derdim var bölümünekonu aça bilirsin sanırım yeni olduğun için bilmiyorsun sistemi.
Durumuna üzüldümancak burda daha fazlasını yazmak istemiyorum
sevgili bir_kadının konusu dağılmasın diye

ayyyy ben gerçketen özür dilerim ben daha yeni üye olduğumdan bilmiyorum sistemi ((( o ablacımdan da af diliyorum mazur görün beni.... söylediğiniz için teşekkür ederim:)

valla hepimiz birgün yaşlancağız halimiz ne olur bilinmez...
bu yüzden sürekli Allahım kimseyi bana,benide kimsye muhtaç etme derim..
allah var eşimin ailesiyle yaşamayı asla istemem..büyükte konuşmam çünkü çok hastalanıp bakmak durumunda kalabilirim.
aynı duruma bende düşebilirim
bir arada olmak farklı bişey,pamuk gibi anneannem dedem bile teyzeme fazla geldiler,birlikte durdukça battı bişeyler ve ipler koptu..bu yüzden ailemle yaşmakta bir süre sonra zor gelebilir..
bu yüzden allahım muhtaç etme kimseyi,edersende aşırı merhamet ver diyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…