ailelerle yasamak

Bir_kadin

kardelen
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.090
33
116
44
Belçika
Merhaba arkadaslar,

aslinda burdaki konulardan etkilendigim icin aciyorum bu konuyu..

Benim 73 yasinda babam, ve 65 yasinda hasta bir annem var
onlar ablalariminda bulundugu bir sehirde yalniz yasiyorlar..
kendilerini guzel idare eden titiz insanlar.. ortanci ablam ailemin
kagit evrak ve tedavi isleriyle ilgileniyor.. buyuk ablam 43 yasinda
olmasina ragmen hic bir faydasi yok aileme.. ben ailenin en kucugu
olarak (29 yasindayim) aileme cok duskunum ve en cok benim nazim
gecer..
Sorun nedir diyeceksiniz: sorun degil! sadece bir nevi hayattan
dersimi almak gibi bir sey.. Esim ara ara sunu der "baban yasli, annen hasta"
bir kac sene sonra ne olacagi belli olmaz. Bir an kendimizi toparlayip beraber
yasamamiz gerek onlari yalniz birakmamiz lazim." ne mutlu banaki esim oyle dusunuyor
ve kesinlikle esime katiliyorum.. ilk konuyu acan o oldu ama sonradan dusundumde
ya cayarsa ya istemez suratini asarsa.. ama hayir bu buyuklerimize karsi bir gorev
oldugunu her daim soyler.. "aslinda su an bile yalniz yasamamali gerek" der

Ben cevrede ve tabiiki kk'de gelinlerin erkek tarafiyla yasamak istememelerine
hak veriyordum ve bende kesinlikle boyle bir sey kabul etmem diye dusunuyorum
hala esimin ailesi bekledikleri halde maddi yardimda bulunmadik.. once biz sonra aileler
dedik.. ama buyuk bir sorumlulugun altina girmis gibi hissetmeye basladim kendimi..
ailem benim canim cigerim olduklarindan ne mutlu bana yanima alacam
ama bana bu kadar anlayisli ve dusunceli davranan esiminde kendi ailesine karsi
dusunceleri var buyuk miktarda yardim etme gibi gelecekte.. ve bencillik yapmamak
adina kabul ediorum.. gelecegimizi ailelerimize adadik bir sekilde.. ayrim yapmadan
ailelere destek olma yollarini arayan esim ve benim bu comert dusunceleri karsisinda
insanlik dersi alan ben.. hala bencillik var aslinda bende.. once ailem sonra onunki
diye siniflandirabiliyorum.. ama buyuklere sahip cikmak bizim borcumuz diye dusunuyorum..

Ve egerki esim aileme karsi bu kadar duyarli ve dusunceli olmasaydi
benim onun ailesine karsi hic bir faydam olmazdi.. bunu kendiside biliyor..

soru yok bu konuda ama beni hassaslastiran bir konu hamileligin verdigi duygusallikla
simdiden hayirli bir evlad istemim var.. yaslandigim zaman yalniz kalmak istememem..
ulkemizde veya herhangi bir yerde "biri gelsede biraz sohbet etsek bir bardak su verse"
diye gozum pencerede beklemek istemiyorum.. cok duyarli oldum.. bana biri gelse
ben ailemle yasamak yada kaynanamla yasamak istemiyorum dese.. hak vermekten cok
"bir gun bizde yaslanacaz nutuklari" atacak duruma geldim..

Sevgili bir_kadın hamilesin sanırım bebeğin hayırlı olsun
Büyüklerimiz için düşündüklerine ve planlarına gelince
Çok güzel duygular bunlar seni tebrik ediyorum.
büyüklerimize yaşlılarımıza sahip çıkmak en doğrusu

Şahsen ben yaşlıları çok sevdiğim halde
bana hayatı zindan eden eşimin ailesi için
yaşlandıkları zaman bile iyiseyler düşünemiyorum
bencillik mi bilmiyorum ama bana kötü şeyler yaşatıyorlar sürekli
ve ben o insanlara yardım etme fikrinden çok uzağım.

eşinin senin ailen için önerisi çok güzel
ama hiçbirşey karşılıksız değildir
yarın birgün başına kalkar mı kalkmaz mı
evliliğinde sorun yaşarmısın onu bilemiyorum...

Hayatta yasadıkça herşeyi görüyoruz maalesef.

canım eşinin ve senin iyi niyetin gerçekten insanlık dersi niteliğinde.Hepimiz ailemize çok düşkünüz ama tabi bununda zorluğu var,keşke çok yakınında örneğin karşı apartman gibi bir yere taşınabilseler hem hergün destek olurdun,ama evler ayrı olurdu,bu arada bende kısmetse evlenince kayınvalidemle oturacağım yani karşı değilim böyle birşeye,heleki bizim ve eşimizin ebeveynlerinin huyları güzelse yani geçimlilerse çok daha güzel olur,dediğin gibi bir gün hepimiz yaşlanacağız,sağlıkla bebeğini kucağına almanı diliyorum bu arada

birkadın hamilesin ve duygusallığın en üst düzeyde..
yaşlılara bakmak saygıda kusur etmemek çok önemli.
hepimiz bir gün yaşlanacağız...
Bende anneyim ama çocuğumun evinde bana bakılmasını istemem...
yakın başka evde olayım ama aynı evde olmak istemem.
kuşak farkı var.
ev ev üstünde olmaz..
kendi canım ciğerim ailem içinde geçerli...
geçici dönem için olur ama sürekli olmaz...hastaysamda düşünürüm ki gençlere yük olmayayım..
ben birazda bunun için çalışıyorum.
hayata bak. Nasıl akıyor ? İleri değil mi?
herkesin öncelikli ailesi kendi canından türeyen oluyor..
bütün milletlerde ırklarda böyle...
aksi halde ölüm ve doğum niye olsun..
herkes ileriye bakıyor.
bizden öncekilerin nasıl öncelikli kendi yuvalarıysa, bizimde aynı şekilde, bizim evlatlarımızında aynı şekilde olması gerekir..
olmadığında işte tökezlemeler çıkıyor..

Bir_kadın ben de hep düşünüyorum bakabilir miyim bakamaz mıyım diye?
Ama biz de yaşlanıcaz malesef o zaman çocuklarımız bizi huzurevine postalarsa ne yaparız bilmiyorum.
O yüzden hayırlı evlatlar olmalıyız.
Senin annenle baban yaşlılarmış, bakıma ihtiyaçları var mı bilmiyorum ama emin ol erkeğin ailesiyle kadının ailesi farklı oluyor.
Annenle baban sizde kalsalar kim bakacak tabii ki sen, eşin akşamdan akşama görecek, onlarla büyük oranda sen ilgilenceksin.
Bir de erkek anne babası olmaz kız anne babası, yük olmamaya çalışır, gelini hizmetçi gibi görmez, herşeye karışmaz.
Eşim anneme biz bakacaz derse bakarım gerçekten, ki bekar kardeşleri var daha onları bırakıp ta bize gelmez herhalde.
Benim de hala bekar kardeşlerim var annemle babam 54-55 yaşlarındalar, yani şuanda düşünemiyorum bu konuyu.
Ama eğer bakıma muhtaç olurlarsa ben bakarım tabii ki.
Bir de anlamadım eşinin ailesine yüksek meblağda ne yardımı etmeniz gerekiyor? Yani ne alacaklar ev falan mı?
Eğer eşin annenlere biz bakalım diyorsa ne mutlu sana böyle düşünen bir eşin var.

güzel bir düşünce,ama yaşlılar alışık oldukları ortamdan uzaklaşınca toprağından koparılan çiçek gibi hissediyorlar.
hele başkasının evinde çok huzursuz ve mutszu oluyorlar.
aynı şehirde olup,ilgilenmek daha güzel.
büyük ablalar nedense hep böyle,daha duyarsız davranıyorlar.

eşinizin güzel düşünceleri kapıyı açmış, ne mutlu ailelerinize,
hamileliğinizde hayırlı olsun,
hayırlı evlatlarınız olur inş

Merhaba canim, evet hayatin bize ne gosterecegi belli olmaz..
insanlar degiskendir.. bugun boyle diyen esim yarin bir gun fikrini degistirebilir..
ama kendisi bu konuda o kadar duyarliki ailesinden verdigi orneklerle
bunu gercekten istiyor.. buyuk bir ev alalim altli ustlu otururuz diye dusunuyor..
zaten esim olmazsa bile aileme bakacak olan ben olurdum..
ama bunu ondan duymak ve bunu bir kural olarak gormesi hosuma gitti..
ben bunu kendi esimin ailesi icinde yaparim ama onlar genc (yaslari 45 ve 50)
uc kizlari bir ogullari daha var.. bu konuda kafam rahat sadece maddi olarak
ilerde destek olacak esim.. varsa elinde olsun :)
sizinkilere gelince.. canim senin esinin ailesi gibi olsa hic istemem inanki..
icimdeki iyi niyetlerimi diri tutan daha aileler konusunda kimseden zarar ve
saygisizlik gormemem.. aslina bakacak olursan ne yararlarini gordum ne zararlarini
ama icten konusmalari hal hatir sormalari iyi niyetlerle guzel dileklerde bulunmasi
bana yeterli geliyor.. yoksa senin gibi gorumce olsa.. senin kadar sabretmezdim
sanada kolay gelsin canim..

evet huylar guzelse ve zararlari yoksa bir sorun olmaz diye dusunuyorum..
ayni evde bile olsa saygiyi ve mesafeyi korumak onemli.. ve dedigin gibi
keske durumlarim musait olsada karsi karsiya oturabilsem ama daha bir kac senemi var diye dusunuyorum ben
iyi dileklerin icin tesekkur ederim.. ayni sevincleri paylasman dilegiyle

evet ev ev ustune olmaz ama altli ustlu yada karsi karsiya oturmak en iyisi olabilir..
bende cocuklarimin evinde kalmak istemem herhalde..
ama kendimi bir huzur evinde bulmakta istemem bu yuzden sagligima simdiden dikkat etmem gerek
olum elbette olacak.. herseye hazirliklik olmaliyiz ama insan olmanin erdemligini
ve bizi koruyup kolllayan gitgide yaslandikca muhtaclasan ailelerimize sahip cikmaliyiz
bir sekil..

canım...
eşinin ve senin duyarlılığını kutluyorum.
çok güzel düşünceleriniz var ileriya dair.
ama ben her zaman dua ederim Allah'a.
ne beni aileme ne de ailemi bana muhtaç et...!
çünkü insan yükümlülüğü çok ağır.üstünden kalkabilirsen ne mutlu sana.
ne güzel hamileymişsin.Allah sağlıcakla almayı nasip etsin.

bi de şu yönden bak!(sakın yanlış anlama)
bi çocuk altına kaçırdığında anne 1,2,3 gün sabrediyor.sonrasında!
ne kadar sinirleniyor değil mi?
hatta yeri geliyor kızıyor,bağırıyor hatta vuruyor.
yaşlı insanında hali böyle olacak.

ne bileyim.
Allah kimseyi kimseye düşürmesin.

ama eğer üstesinden gelebilirsen ne mutlu sana.
ben yapamazdım.

vallahi benim buyuk ablam var o'da baska bir dert kendine hayri yok cok bencil ve ailemi somurmekten baska bir ise yaramaz
simdi onlari alisik olduklari ortamdan almak zor olacak ama sonucta yapacak bir sey yoksa oyle olacak mecburen
herseyi ailemin istegine uygun yapmaya calisacagim ama onalra kalsa
emekliligimiz var kendimize bakariz yada kadin tutariz diyorlar
ama biliyorlarki ben onlari birakmam kimsenin eline..
rahat ettirmedigim muddetcede huzurlu olmam..
hani ben bakiyorum diye bana minnet duymarini yada mahcup olmalarini
istemem kesinlikle

Aileler istiyormu sizinle yasamak .. Annen cokta yasli degilmis ? kendi duzenleri vardir kesin ...Bakima muhtac insanlar mi ?
canim ailemin dedigi su kimsenin eline dusurmesin Allah.. herseyimiz var bir kadin tutar bakariz
kimseye yuk olmayiz.. ama babamin saglik sorunu olmasada 73 yasinda.. daha ne kadar zamani olabilir
Allahim uzun omur versin ona..
Annem benden atik benden titiz benden yonlu bir insan ama cok hastaliklari var.. bunyesi cok zayif dusmeye basladi..
ve saglik sorunlari cok

bir kadın hamile misin..???
çok mutlu oldum

evet hamileyim 10 haftalik oldum :) guzel bir surpriz oldu benim icin korunmadigim halde
hamile kalmiyordum.. cok guzel bir moral ve motivasyon verdi bu hamilelik umarim sende
diledigin zaman bu duyguyu yasarsin
eşinizin güzel düşünceleri kapıyı açmış, ne mutlu ailelerinize,
hamileliğinizde hayırlı olsun,
hayırlı evlatlarınız olur inş

cok tesekkur ederim hepimizin gonlune gore guzellikler yasamamiz dilegiyle..

esimin aileside gencler ve esimden sonra dor kardes daha var sonucta onlar bakarlar
laf aramizda bunun rahatligida var bende ve zaten onlar ulkede yasiyorlar..
esimin ailesinin beklentisi var tabiiki zamaninda yana yakila gonderdiler esimi avrupaya
ve tarla almak, araba almak gibi projesi var esimin onlara..
ama bir yandanda once kendi kurdugu aileyi dusunur
ilerde yapacagim diyor.. once evimizi arabamizi ve borclarimizi temizledikten sonra diyor..
ve tabii o zaman ne yaparsa yapsin. :)
sonucta iyi bir huyu varki biz zor durumdayken kendini paralamaz aileme para gonderiyim diye
cunku onun ailesinin yasadigi yerdeki zihniyet avrupada gokten para yagiyor ve
akrabalarinin gorgusuzce sormalari daha babana tarla almadinmi kardesinin dugununu yapacanmi
gibi yirtik sorular'ki sinir oluyorum..

canim bunlari bende dusundum ama kacinilmaz sonuclar olabilir
yaslilikta.. hemsireler bakicilar bile bu isi yaparken
ben cocuklari olarak yapmak zorundayim..
ailem hala bize destekler.. bir eksigim olsun annemin icine dert olur
ne yapar eder onu alir istemsemde..
babam ise diri gorunuyor ama yavasladi.. farkindamidir bilmiyorum ama
ben farkindayim her isime kosan adam "uff" demezken ben cogu zaman
simariklik edip "off" diyebiliyorum..
ailemde devami allah kimsenin eline dusurmesin elden ayaktan kesipte
derler.. cok uzulurum.. bende bunu isterim ne onlar muhtac olsun
ne ben olayim.. ama boyle bir durum oldugu zaman yapmak zorundayim
ve inan esimi her ne kadar canimdan cok sevsemde ondan bile gecerim

mutlaka.benim ailemde öyle.herkesin anne babası öyledir.
ihtiyacın,üzüntün,sevincin.... ailen her zaman yanındadır.
yazdığım gibi yapabilirsen ne mutlu sana.
bu yaptığının ahiretteki karşılığını düşünemiyorum.
son olarak son cümlende kullanmış olduğun kelime 'ailem için eşimden vazgeçerim'
büyük lokma ye,büyük söz söyleme.(Allah öyle bir duruma düşürmesin)

sevgili bir_kadın,
eşin ve senin niyetiniz çok güzel, ne güzel Allah herkese böyle duyarlı evlat olabilmeyi ve yetiştirebilmeyi nasip etsin.
Hayatta herşey karşılık bekleyerek olabilir ve bu evlilktede olabilir.
Eşinin sen söylemeden bunu dile getirmesi çok güzel.
Allah kimseyi evladına bile muhtaç etmesin ama bunların hepsi bir imtihan sonuçta, ve sizlerde bunun farkındasınız.
Eğer eşinizin ailesi huzurunuzu bozabilecek yapıda insanlar değilse bence endişelenme..
Niyetinizide hiç bozmayın. İnsan yükü ağırdır çok doğru ama sevabıda, mükafatıda ona göredir..
İleride durumunuz olursa yapabildiğiniz ölçüde yaparsınız yardımınızı, ama eve lazım olan camiye haramdır derler ya,
durumunuza göre hareket edersiniz..Dediğin gibi öncelikle eviniz..
Dualarını alırsınız.. Belki olayın biraz fazla maneviyat kısmını düşünüyorum ama gerçektende onların dualarından daha değerli birşey olmadığını düşündüğümdendir..
Allah bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsn..
Sevgiler

Ne kadar anlayışlı eşiniz var. . Maşallah Allah bozmasın
Kim olsa dayanamaz annesine babasına . . Ama sz kendi ailenze destek çıkarken eşiniz elbette isteyecektir kendi ailesinede yardımcı olmayı. .
Durumu müsait olursa elbette haklı bu düşüncesinde: Elinizden geldiği kdarı ile bi elinzde onlarda olur . . Ama tabi şuda war. Yaşlı insnların çocuklardan farkı yok.Onlarda ilgi sevgi beklio
Hem onlara hemde bebeğinize rahatça bakabilcekmisiniz. . Her iki tarafıda memnun edeceğinizi düşünüyorsanız bence alın ailenizi yanınıza

Cok güzel düsünceler esinizi takdir ettim Allah mutlulugunuzu bozmasin,Bebisinizide saglikla mutlulukla kucaginiza almayi nasip etsin

Uyumlu zarari olmayan insanlarla gecinmek beraber yasamak kolaydir KKda ki cogu konuda oldugu gibi kiz ailesi uyumluyken maalesef sorun genelde erkek tarafindan cikiyor.Ne mutlu sizeki esiniz vicdan sahibi merhametli bir insan Benim esimde aileme cok düskündür ama kendi ailesine gelince yasattiklari sorunlardan dolayi mesafelidir benim gibi.Iyi huylu insanin basimizin üstünde yeri var erkeklerde zamanla neyin dogru neyin yanlis oldugunu anliyor benim annemle kurdugu iletisimi sevgiyi maalesef kayinvalidemle kuramiyor insan olarak cok üzülsemde kendi annesinin davranislarini kabullenemiyorum

ben ce en guzeli bir kadin tutmak kendilerine baktirmak olucaktir ... Damadin yaninda ne kadar rahat edebilirler ki ...Yasli insanlar rahatlarini bozmamak lazim .. ama her istediklerin de de yanlaronda olmak lazim ... Anlattiginiz kadariyla kendierine bakacak durumdalar ....en guzeli bu bence .. Damadin yaninda rahat edemezler ...

düşünceniz çok güzel canım ama ben yine de elden ayaktan düşmedikten sonra yaşlıarın evlerinde kalmalarından yanayım
sonuçta evladıda olsan sizin yanınızda çok rahat edemeyecekleri kesin
şimdi madem kendi işlerini görebiliyorlar beraber yaşamaya hiç gerek yok bence
en doğrusu kendilerine bakamaz bir duruma geldiklerinde yakın oturup sürekli gidip gelip ilgilenmek olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…