Benim ailemde de akraba evliligi cok yapilmis, hala da yapilmaya devam ediliyor. Artik cok yakinlar evlenmese de 2. 3. dereceden kuzenler evleniyorlar. Annem ile babam dayi-hala cocuklari. Yani ben de bir akraba evliligi urunuyum. Allah'a sukur sagliksiz dogmamisiz kardeslerimiz ama dogabilirdik. Simdi akraba olmayanlarin da cocuklari sakat olabiliyor ama akraba ile evlenerek bu ihtimali yukseltiyor insanlar.
Ben sahsen akraba evliligine kesinlikle karsiyim. Su an yegenlerim karisik bir sekilde buyuyorlar, ilerde abi abla diyen bu cocuklarin birbiriyle evlenebilme ihtimali bile beni cildirtiyor. Yurtdisinda yasadigimiz icin bu duruma zerre ihtimal vermiyorum tabiki, insallah da olmaz. Zaten yeni nesil en azindan su an burda yetisen nesil buna sicak bakmiyor. Kardeslerimin ablam haricinde hicbiri akraba ile evlenmedi. Hayir, 24 yasindasiniz, danismansiniz. Ekonomik ozgurlugu olan bir kadinsiniz. Ne guzel ve hala babaniz size birseyleri dayatabiliyor. Nasil bir babaniz var ya inanilmaz. Ayrica amcaniz ne karisiyor pardon? O na ne imis? Amcaniz mi girecekmis sizin evlendiginizle gerdege? Ben birini seviyor olsam, bu sadece annemi ve babami ilgilendirir. Baskalari benim kararima ya da babamin kararina karisamaz. Aile meclisi birlesip mi evlenmenize karar veriyorlar. Sesinizi yukseltin, siz kendi kararini verebilecek bir yastasiniz.