Ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor

Bi konuda yanlis dusunuyosun.
" hatalar yaparsamda bunun sorumlulugunu alicak yastayim" demissin.
Gercektende oyle degil.
Bi ornek veriyorum. Mesela annen sana sisari cikamazsin der. Sen gidersin tozarsin inatla. Ve sonra basina bi kaza gelir mesela. O ani yasadiktan sonra cumlelerin soyle olur " keske annemi dinleseydim". Ama bazi seyler icin is isten gecmis olur.

Mesela benim annem beni asla arkdaslarimin dogum gunlerine gondermezdi ilk okulda orta okulda. Asla evlerine gitmeme izin vermezdi. Benim cok zoruma giderdi herkes eglenirken benim evimin yolunu tutmam. Ama su an dusunuyorumda orta okuldaykenki arkadaslarin arkadas degildiki? O oglam benim su oglan senin/ seninkini tavlarim bak gor/ senin sevgilim beni dudagimdan optu ben olmaz dedim ama cok tatliydi/ senin sevgilin seni benimle aldatiyor seninki bana asik. Bu muhabbetler kaynardi arkdas ortamimda. Sukurki ben keske annemi dinleseydim cumlesini hic kurmadim. Cunku annemi dinledim. Hicte pisman degilim. Sukrediyorum.

Tamam senin arkdaslarin benim anlattigim gibi degildi belki. Ama zaman kotu. Gunduzleri gidi ver sanki.
Bende 21 yasindayim annem saat 6 da evde ol der, bide avrupada yasiyorum, herkesin en genis yasadigi ulkenin birinde. Arkdaslarim yemege cikalim der ben annem izin vermez erken gidersen olur yoksa ben yokum siz gezin diyorum. Bunu demek zorumada gitmiyor. Ailem baskici baya benim. Mesela en son kiz kardesimin dogum gunuydu; restoranda yer ayirtti 4 5 kizla. Abim bunu duydu laf arasi. Iptal ediyosun o rezervasyonu. Sen bana liste yap gidiyim tamda o restorandan arabyla getiriyim menuleri, ama evde yiyceksinz restoran olmaz dedi. Hatta canli muzik lazimsa beni araman yeter ben sarki soylerim diyede espri yapti:KK12:.
Tartismaya kapali bi mevzu bu.
Ama alistik biz. Sorun gormuyorum.

Yazdigin ne kadar aci birsey. Aslinda sende biliyorsun olanlarin dogru olmadigini fakat rest cekip, savasmanin yerine kabul etmeyi sectin. En basit abin beni cok sinir etti. Sirf pipisi var diye hersey ona mübah öylemi? Ama senin vajinan var diye bir basit restorana bile gidemiyorsun! Bende avrupada yasiyorum gözümde jöleli, kiro bir erkek canlandi. Kendisi gezip tozan, istediginde yabanci kiz ike beraber olan fakat kiz kardesinin bir restorana gitmesine bile karsi gelen!

Lütfen ilerde kendi cocuklarini böyle büyütme. Birak gitsinler yasgünü partilerine. Sonucta buranin kültürünüde ögrenmesi lazim, arkadaslari ile kaynasip, kendine güveni olsun. Sen en basit savasmadin fakat etrafimda anne baba baskici diye lise zamaninda kacanlar var, mutsuz olan, anne babadan habersiz herseyi yapanlar var.

Ben mesela cok özgür büyüdüm. Disariya gittigimde sadece saat kacta evde olacagimin ve kim ile gittigim önemliydi. Bundan dolayi hicbir zaman gizli seyler yapmadim. Pek gece hayatimda olmadi, beni pek cekmiyordu klüp gibi sesli ortamlar. Bir kafe, sinemadan daha cok keyif aliyordum. Eger cok sikbogaz edilseydim kim bilir bende gizli seyler yapardim.

ben çalışıyoken rahattım iş var vs diye geç geldiğim oluyodu, çalış derim biraz rahatlarsın aynı yaştayız ben evlendim başka ildeyim memlekete gttiğimde ama elli kere arıyolar bu saatte gitme orda durma puff aileler hep böyle :S

Hayir bu dusunce yapisina katilmiyorum, sizin yazdiginiza binaen yaziyorum. O zaman kimseyle gorusmelim, cocuklarimiz okula ya da is hayatina karismasin. Bunlar normal degil bence. Kimse cocugunu birak gece 3 4 te gelsin, arama sorma demiyor. Kotu seylerin basa nereden gelecegi bilinmez bir bakarsiniz Allah korusun en guvenli yerde, evinde basa gelmis. Bunlar cocuklari daha cok bunaltir ve toplum daha cok suca suruklenir. Aslinda hepsi o kadar baglantili ki. Ben bunu bizzat ailemde yasadim, ben son derece serbest buyurken, kuzenim tam tersi buyudu. Sonuc, ben hata yapmadim,okudum, iyi bir hayata sahibim. Kuzenim hatalar yapti, ortalama pek de matah olmayan bir hayati var. Bu neden biliyor musunuz? Ben lisede arkadaslarimla cafede oturdum,gezdim,dolastim, en basiti dershaneden 8.30 da cikiyorduk aksam, oyle dusunursek ben okuyamazdim. Kuzenim hicbir sey yasayamadi ve gordugu ilk adami adam sandi. Aslinda hata yapmayan ben degilim, ailem. Onlar dogru yetistirdigi icin ben hayati, egriyi dogruyu daha net goruyorum. Kuzenimde de hata yapan o degil, ailesi. Cunku hic insanlari, disariyi taniyamadi.

Velhasil kelam kimse 1 de 2 de sokakta gez kizim demiyor. Ama basarili cocuklar yetistirmek istiyorsak bir elimiz surekli uzerilerinde olmak kaydiyla hayati, insanlari tanimalarina izin vermek zorundayiz. 22 yasinda bir kiz bir aksam yemegine cikabilmeli. Ha 9 da evde ol kizim ya da 11 de evde ol kizim aileye baglidir ama eger 5 te evde olacaksin denirse sıkıntı.

Iste bu!! :KK9: :KK9: :KK9:

gece cikinca ne oluyo gunduz yeterince gezemiyomusunuz ben evliyim dusun yasim 30 dayandi babam isten cikis saatimi bilir ki kendisi bana 24 saat uzakta hesaplar ve istisnasiz her aksam arar vardinmi diye annen baban kusura bakma ama hakli heleki buyuksehirde aksamlari kadinlar icin cok tehlikeli kizmaya hakkin yok anne olunca anlarsin

Ne güzel seni önemseyen bir ailen var, tmm 5 çok erken 7 fln ola bilir ama inan ilerde aileni anlayacak fazlasıyla hak vereceksin..

İlerde keşke bunu da yapsaydım diyeceğin mutlaka ki olacak. İster eve 5 te git ister 10 da. Saat 10 a kadar izin verseler 12 olsun dersin, 12 olsa gece 2 dersin. Ama şunu da düşün ya keşke yapmasaydım diyeceğin şeyler olursa?? Haberlerde her gün binbir türlü olay görünce ailelerde haliyle tedirgin oluyor.

Size katılmıyorum aynı yaşlarda olduğunuz için haklı bulduğunuzu düşünüyorum sanırım bekarsınızda bu yüzden gezmeği gece gezmeleri buyüzden cazip geliyo akşam tabiki dışarı çıkılır tabiki yetişkin bir birey fakat gerçekleri göz ardı edemez kafasının uyduğu bi abi bi amca dayı yada babası akşam gezmelerine refakat edebilir benimde kızım var akşamları dışarı yalnız çıkmasına izin vermezdim heleki bi arkadaşında kalması söz konusu dahi olamaz geçen hafta daha dayısı tarafından defalarca tecavüze uğrayan üyelerin yazılarını okuduk sandığınız gibi hayat toz pembe değil bence yanlış düşünüyorsunuz
Hayat tabi ki toz pembe değil fakat herşeyin bir dengesi var. Hayatın da dengesi olduğu gibi. Benim bahsettiğim her istediğinde çıkıp sabaha karşı eve gelmesi degil. Belli bir düzen çerçeversinde ailenin kontrolünde sosyalleşmek. Zaten buna çocuk yetiştirmek deniyor. İleride çocuğun sosyal dışa dönük bilgili ve insanları anlayan bir çocuk olması böyle sağlanıyor. Diğer türlü herşeyi yasaklayarak kolay yolu seçmiş oluyorlar. Benim ailem beni sosyal bir şekilde fikirlerime saygı göstererek yetiştirdi ve şu an kendine güvenen bir bireyim. İzin vermediği şeyler de oldu fakat kesinlikle despot bir şekilde yapmadı bunu. Bence her ailenin bu dengeyi bulması gerekiyor. Çocuk için yararlı olan da bu.

Back
X