- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Bi konuda yanlis dusunuyosun.
" hatalar yaparsamda bunun sorumlulugunu alicak yastayim" demissin.
Gercektende oyle degil.
Bi ornek veriyorum. Mesela annen sana sisari cikamazsin der. Sen gidersin tozarsin inatla. Ve sonra basina bi kaza gelir mesela. O ani yasadiktan sonra cumlelerin soyle olur " keske annemi dinleseydim". Ama bazi seyler icin is isten gecmis olur.
Mesela benim annem beni asla arkdaslarimin dogum gunlerine gondermezdi ilk okulda orta okulda. Asla evlerine gitmeme izin vermezdi. Benim cok zoruma giderdi herkes eglenirken benim evimin yolunu tutmam. Ama su an dusunuyorumda orta okuldaykenki arkadaslarin arkadas degildiki? O oglam benim su oglan senin/ seninkini tavlarim bak gor/ senin sevgilim beni dudagimdan optu ben olmaz dedim ama cok tatliydi/ senin sevgilin seni benimle aldatiyor seninki bana asik. Bu muhabbetler kaynardi arkdas ortamimda. Sukurki ben keske annemi dinleseydim cumlesini hic kurmadim. Cunku annemi dinledim. Hicte pisman degilim. Sukrediyorum.
Tamam senin arkdaslarin benim anlattigim gibi degildi belki. Ama zaman kotu. Gunduzleri gidi ver sanki.
Bende 21 yasindayim annem saat 6 da evde ol der, bide avrupada yasiyorum, herkesin en genis yasadigi ulkenin birinde. Arkdaslarim yemege cikalim der ben annem izin vermez erken gidersen olur yoksa ben yokum siz gezin diyorum. Bunu demek zorumada gitmiyor. Ailem baskici baya benim. Mesela en son kiz kardesimin dogum gunuydu; restoranda yer ayirtti 4 5 kizla. Abim bunu duydu laf arasi. Iptal ediyosun o rezervasyonu. Sen bana liste yap gidiyim tamda o restorandan arabyla getiriyim menuleri, ama evde yiyceksinz restoran olmaz dedi. Hatta canli muzik lazimsa beni araman yeter ben sarki soylerim diyede espri yapti.
Tartismaya kapali bi mevzu bu.
Ama alistik biz. Sorun gormuyorum.
Yazdigin ne kadar aci birsey. Aslinda sende biliyorsun olanlarin dogru olmadigini fakat rest cekip, savasmanin yerine kabul etmeyi sectin. En basit abin beni cok sinir etti. Sirf pipisi var diye hersey ona mübah öylemi? Ama senin vajinan var diye bir basit restorana bile gidemiyorsun! Bende avrupada yasiyorum gözümde jöleli, kiro bir erkek canlandi. Kendisi gezip tozan, istediginde yabanci kiz ike beraber olan fakat kiz kardesinin bir restorana gitmesine bile karsi gelen!
Lütfen ilerde kendi cocuklarini böyle büyütme. Birak gitsinler yasgünü partilerine. Sonucta buranin kültürünüde ögrenmesi lazim, arkadaslari ile kaynasip, kendine güveni olsun. Sen en basit savasmadin fakat etrafimda anne baba baskici diye lise zamaninda kacanlar var, mutsuz olan, anne babadan habersiz herseyi yapanlar var.
Ben mesela cok özgür büyüdüm. Disariya gittigimde sadece saat kacta evde olacagimin ve kim ile gittigim önemliydi. Bundan dolayi hicbir zaman gizli seyler yapmadim. Pek gece hayatimda olmadi, beni pek cekmiyordu klüp gibi sesli ortamlar. Bir kafe, sinemadan daha cok keyif aliyordum. Eger cok sikbogaz edilseydim kim bilir bende gizli seyler yapardim.