Ailem aşırı baskıcı?

Mukemmel yapmaz fakat en azindan ozgurce yasiyorlar , o kadar baski yaptilarki kav kez intihari denedim kac kez hastanelik oldum bi bilseniz , önceden daha kötülerdi zorla kapanmami isterlerdi de iste intihar tehdidiyle biraz azalttirdim baskilarini
Simdi zirliyorsun ama kizim sen tv de mi izlemiyorsun hic🙄 genclerin basina neler gelebiliyor.. bak kizlarin demiyorum erkeklerin dahi geliyor..

Ailen bu kadar baski yapmasa iyi ama inan ebeveyn olup o cizgiyi tutturmak cok zor. Yani ne cok bos kalsin ne cok bunaltalim istiyoruz ama iste ikisinden biri olursa cocuklar elimizden kayip gidiyor.

Ayrica 18 yasinda ailenle ne alaka sevgilini neden tanistirasin🙄 yani neden? Herseyi bilmeleri gerekmiyor degil mi? Eger birsey saklamayim diyorsan, musluman olmadigini soylemekle basla madem bu kadar seffaf olmaya meraklisin.

Ayrica ailen seni erkek arkadasinla tatile yollamiyo diye isine gelmiyor.. cidden daha yasin kucucuk 18 olman resit olman birsey farketmiyor bana gore ha 17 ha 18 fark yok!

Derler ya: esekten dusenin halinden esekten dusen anlar.. bir gun anne baba olursan eger biraz olsun aileni anlarsin bence.

24 yaşına geldim ne tatil gördüm nede eğlence vay anasını 😪. senin sonunu görüyorum evlenmeden hamile kalmış, sevgilisi sahip çıkmamış baba evine geri dönmüş kafasını duvarlara vuran bir kişi. aklını başına al ailen sonuna kadar haklı

18 mi? Bu yaşta ne sigarası ne alkolü? Hele ki sevgiliyi aileyle tanıştırmak.. ne gerek var yani..

24 yaşına geldim ne tatil gördüm nede eğlence vay anasını 😪. senin sonunu görüyorum evlenmeden hamile kalmış, sevgilisi sahip çıkmamış baba evine geri dönmüş kafasını duvarlara vuran bir kişi. aklını başına al ailen sonuna kadar haklı

Kız niye hamile bıraktın kızı şimdi?
Keşke az eğlenseydin ya bu yaşına kadar.

Daha yaşın küçük. Sevgilin olabilir normal ama ailenle niye tanıştıracaksın, ne gerek var? Sınav senende önceliğin sınav olsun sonra çok pişman olursun

Selamlar herkese onceliklee kisaca derdimi paylasmak istiyorum , ailem asırı baskıcı onlar baskı yaptıkca ben daha da bozuldum normalde 5. Sınıfa giderken namazimi bile geçirmezdim (o zamanlar kucuk oldugum icin baskı da yapmazlardı) buyudukce hep bi din baskısı olusturdular ustumde ve suan musluman deılım :) neyse konumuzq donecek olursqk ben herseye baslqdım sigara mı dersin alkolmu dersin ne ararsan var , sigarayı babamda biliyor ama alkolu babam bilse öldürür safece annem biliyor , neyse konumuza geleck olursqm sevgilim var ve ailemle tanistirmak istiyorum babamla olmasa bile en azindwnvannemle tanissin istiyorum fakat annem hic istekli deil gelmid ne isim olur benim elin ogluyla tanismam ben kimseyle falan diyor , (bende tanistirmaya cok merakli deilim aikemle aslinda cunku ailemn dinfar oldugunu bilmesini istemiyorum o ailesiyle karsılıklı icen biri yani bu yuzfen benden sogurmus gibime geliuor) ama en azinfwn annem guvensin istiyorum o cocugun yanina giderken karismasin istiyorum napicam nasil ikna ederim , arkadaslarimin ailesi cok mukemmel cidden kizin sevgilisiyle tatile bile ciktilar , benimkiler birak tatili tanismaya bile boyle yaklasiyolar , 18 yasındayım yksye hazirlaniyorum psikolojim cok kotu etkileniyor
Rahat rahat alkol ,sigara kullanamadığın ,sevgilinle ailecek tatile gidemediğin için mi bozuluyor psikolojin?
O yüzden değil bu yaşta saçma sapan özenti davranışlarda bulunmaya çalıştığın için bozuluyor o psikolojin. 18 yaşında tek derdin gireceğin sınav kazanacağın okul olsun. Zararlı alışkanlıklar olmadan da keyifle yaşanır hayat.
Bu zamanda çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor nasıl bir çağdayız ah ah

Nedir bu zugurt tesellisi falan mi 😂😂😂 24 yasinda bir gencin bugune kadar tatil ya da eglence gormemis olmasi onun basiretsizligini gosterir, hamile kalma potansiyelini degil 😁

ailemin durumu yoktu yapacak birşey yok 🤗 bende erken yaşta işe girerek aileme destek cıktım bu sebeple tatile gidemedim buda benim ayıbım kusura bakmayın.

Mukemmel yapmaz fakat en azindan ozgurce yasiyorlar , o kadar baski yaptilarki kav kez intihari denedim kac kez hastanelik oldum bi bilseniz , önceden daha kötülerdi zorla kapanmami isterlerdi de iste intihar tehdidiyle biraz azalttirdim baskilarini

Dikkat et intihar vakalarının çoğu tehdit sonunda kurtarmaya yetişmeyen vakalardir
18 yaşındasın otur dersini çalış sevgilinle tatile gidecek çok vaktin olacak ailen haklı gibi duruyor

Kız niye hamile bıraktın kızı şimdi?
Keşke az eğlenseydin ya bu yaşına kadar.
arkadaşlarda aynı yorumu yaptığı için arkadaşları desteklemek istedim sadece. ve biraz fazla müge anlı izliyorum sanırım. eğlenmeye maddi gücüm yoktu iş hayatina atılıp aileme yardım ettim hep hovardalık yapamadım.

Ailenizin durumu olsa tatile gidip hamile kalacaktınız yani. E iyi ki yokmuş o zaman.
derken yorumunuzu anlamadım? ne dediğinizin farkındamısıniz 24 yaşında neden tatile gitmediniz demiş. sataşmaya yer arıyorsan cevap bile vermeyeceğim cünkü yöneticilerimiz bu tür tartışmalardan hoşlanmaz ☺

Ailen baskıcı ama 18 yaşında sigara içtiğin biliniyor, annen alkolü, sevgiliyi biliyor. 18 yaşındaki çocukları ile karşılıklı içip, sevgilisiyle tatile çıkmadıkları için mükemmel olamıyorlar tâbi.
Bu komplekslerle mutlu falan olman mümkün değil. Sevgilin anneni görünce seni terkeder mazallah tanıştırma sakın.
Bu kadar aklı bir karış havada bir çocuğa da okulu kazan aileni bırak diye öğütler veriliyor, muhteşem cidden.

Ailen baskıcı ama 18 yaşında sigara içtiğin biliniyor, annen alkolü, sevgiliyi biliyor. 18 yaşındaki çocukları ile karşılıklı içip, sevgilisiyle tatile çıkmadıkları için mükemmel olamıyorlar tâbi.
Bu komplekslerle mutlu falan olman mümkün değil. Sevgilin anneni görünce seni terkeder mazallah tanıştırma sakın.
Bu kadar aklı bir karış havada bir çocuğa da okulu kazan aileni bırak diye öğütler veriliyor, muhteşem cidden.
çok haklısınız size sonuna kadar katılıyorum

Yahu 1 kişi de demiyor mu kü alkol sigara kaç para olmuş, bu nasıl bir aile baya da durumlarının iyi olması lazım para yetiştirmek için, ya da gerçekten baskıcı değiller ki al kızım sana bu kadar para diyorlar her seferinde :D 2 paket r*dbull içen ergenlerimiz kendini alkole vurduğunu anlatıyor sağda solda.

Benimde kızım var ,baskıcı değilim ama 18 yaşında erkek arkadaşıyla ailesiyle tatile falan gitsin istemem. Oğlumda var 18 yaşına gelince onun kız arkadaşıyla tatile falanda gitmem.
Cinsiyetten bağımsız söylüyorum bunu.
tabi ki hayatlarına birileri girecek ama 18 yasında okul derdinde olmalılar ikisi de. Sevgili gezme tozma değil.
Ablan olarak görürsen beni sana bir tavsiye vermek isterim,bak hayat o kadar kısa ki,şu yaşa bir daha geri dönme şansında olmayacak asla bir daha,gençsin kanın deli akıyor ama herşey sırayla. Önce sınavına hazırlan,kazan ki az da olsa özgürlüğünü eline al,baska bir yeri yazarsın ailenden uzakta ,o zaman arkadaşın da olur,sevgilin de. Kafana göre gezebilirsin de ailen yanında olmayacak. Okulunu bitirirsin,işin olur ,meslegin olur,ailen zaten bu kadar baskı yapamaz sana o zaman. Lütfen kendini heba etme.

Ailen baskici falan degil. Benim kizim boyle acayip acayip konussa tek basina bakkala gondersem bile 40 defa ararim, kandiripta basina bir is getirmesinler diye. Ailen baskici olsa o alkolu icecek ortamida bulamazsin. Otur ders calis. Üniversite okumayacagim diyorsan bir ise gir zanaat ogren, mesela kuafore gir sonra gerekli belgelwri ve egitimi al. Kendi parani kazan, ergenligini bitir sonra zaten istedigini yaparsin

Bu arada bu baskıcı aile,okuması için tonla para döküyor. Bunu unuttun

Back
X