Ailem aşırı baskıcı?

Konu sahibinin kendi ifade etme bicimi çok yanliş ama 18 yaşinda tatile gitmek, erkek arkadaşla buluşmak, alkol denemek çok anormal değil bence ya coğunluk çok kizmiş ama biz bunlari yapiyorduk hepimiz normal insanlariz. Hiç bir kotu aliskanligim da yok şuan. Kimse hamile kalmadi.

Ama bulunulan çevre yapisi ve aile yapisi bunu kaldirmiyorsa başina iş gelme ihtimali de çok yuksek.

Özgür olmak mı istiyorsun?
O zaman kendi paran olacak.

Bu forumda kendi geliri olmadığı için hanımlar kocasından şiddet gördüğü halde boşanamıyor. Aile evine dönen pek çok hanım da yıllar sonra kısıtlanmaktan şikayet ediyor.

Kendi montunu alamazken nasıl istediğin gibi giyeceksin?
Kendi yemeğini alamazken anne babadan sigara içki parası mı isteyeceksin?

Hayır burada sigara içmeme izin vermiyorlar diye aile baskıcı deniyor komedi gibi, her yıl yüzbinlerce insanı sigaradan dolayı kaybediyoruz.

Evladım o sigarayı alabilmek için önce mesleğin olması lazım onun için de çalışıp iyi yere gelmen lazım.

Gelecek için bu kadar kritik bir dönemde en büyük dert sigara/içki içebilmek, erkek arkadaşla rahat sevişmek mi Allah aşkına?

Üzgünüm ancak yaşınıza göre davranışlarınız pek olgun değil, eğer yaşamında kendi kararlarını alma gücü istiyorsan bugünlük keyfi değil yarını düşünmen lazım.

Yoksa aradan yıllar geçer, anne baba eline bakarken niye gece çıkamıyorum diye şikayet eder durursun,

Valla benim ailem gayet moderndir ama ben bu yasimda bile sevgilimle tatile gidiyorum demem yani, neticede belli bir kulturden geldik, babamla ne kadar yakin ve samimi olsak da arada bazi cizgiler olmali diye dusunuyorum, hele 18 yasinda, daha neler. Modernlik, okuyup kendi ayaklari uzerinde durmaktir bana gore. Sizinki gencligin verdigi partileme, yeme icme ask yasama arzusu. Ki bu arzular da cok cok normal, ama bunu ozgurce yapabilmek esittir modernlik diyemeyiz. Ayrica sigara buyuk pismanliktir bir an once birakmani temenni ederim.

Sigarayı da alkolude modernize etmekten vazgeçin ya sağlığa zararlı sağlığa, organ çürütüyor, hayır alkol alanlara değil,benim dinle alakam yok alkol alıyorum ben diyenlere ayar oluyorum

18 yaşında ne sevgilisi senin en önemli hayatının dönemi sınavın var hayatına yön vercegin zaman sevgili yapmak onu aileyle tanıştırmak nedir.benimde kızım var ben anlayisliyim babamizda senin ailenden yani daha moderniz fakat buna rağmen hayatta o dönem sevgili mevgili lafı duymak dağı istemem.ne sevgilisi otirusn dersini çalışsın sınavına hazırlansın .elin oğlundan kızımın mesleği akriyeri daha önemli.onu zaten daha sonra heryerde bulursun.
Senin yasind asigara içmekte nedir.alkol hele yavrum kendine gel

Bütün zararlı maddeleri kullanıyorsunuz ve aileniz de biliyor, sevgilinizi de biliyor ama baskıcı olduklarını söylüyorsunuz. Burada bir çelişki var.

Geleceğini mahvetmiş, hayatı boyunca ailesine bağımlı bir kız görüyorum...

Okumayacaksan bir işe gir, kendi paranı kazan. Ailen sana içki sigara parası yetiştirmek zorunda değil.

onların yapısı böyleyse değişmezler

sen ortamdan uzaklaşmanın yollarını ara güzel bir iş ve gelecek kurarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…