ailem bana çok uzak :((

asada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
150
2
118
İstanbul
mrb arkadaşlarım.
ben evde çok yalnızım.annem mutfakta babam bilgisayarda ablam kendi bilgisayarında.anlıyorum işleri var ama ben de onların işi olmak istiyorum..anneme mutfakta yardım ediyim diyorum ''sen yapamazsın,dökersin,bana daha çok iş çıkartırsın''diyo.babamın yanında bilgisayara bakınca çok sıkıcı oluyo .babam konuşmuyo bile.ablama bişeyler söylüyorum hiç tınmıyo .ben çok yalnızım.yalnız hissediyorum kendimi.ders çalışıcam diyorum ailemden yardım istiyorum beni desteklemeleri için .''çalış'' demekten başka bişey söylemiyolar.biliyorum çalışmam gerektiğini diyorum 'e napıyım başka ' diyolar.evet benim iyiliğimi istiyolar ama bana çok uzaklar.evde sadece akşam yemek yerken birlikteyiz..benim aileme ihtiyacım var.konuştum bu konuyu onlarla..haklısın dediler ama bişey yapmadılar napıcağımı hiç bilmiyorum lütfen yardım edin. :5:

mrb arkadaşlarım.
ben evde çok yalnızım.annem mutfakta babam bilgisayarda ablam kendi bilgisayarında.anlıyorum işleri var ama ben de onların işi olmak istiyorum..anneme mutfakta yardım ediyim diyorum ''sen yapamazsın,dökersin,bana daha çok iş çıkartırsın''diyo.babamın yanında bilgisayara bakınca çok sıkıcı oluyo .babam konuşmuyo bile.ablama bişeyler söylüyorum hiç tınmıyo .ben çok yalnızım.yalnız hissediyorum kendimi.ders çalışıcam diyorum ailemden yardım istiyorum beni desteklemeleri için .''çalış'' demekten başka bişey söylemiyolar.biliyorum çalışmam gerektiğini diyorum 'e napıyım başka ' diyolar.evet benim iyiliğimi istiyolar ama bana çok uzaklar.evde sadece akşam yemek yerken birlikteyiz..benim aileme ihtiyacım var.konuştum bu konuyu onlarla..haklısın dediler ama bişey yapmadılar napıcağımı hiç bilmiyorum lütfen yardım edin. :5:

Malesef bir çok ailede bu tür durumlar söz konusu. özellikle bilgisayarın hayatımıza girmesi ile durum içinden daha da çıkılmaz bir hal aldı

ailenin ne yapmasını istiyorsun,küçük çocuk gibi yanlarına oturtup ders çalıştırmalarını mı bekliyorsun,elbette kendin çalışacaksın:34:

ailenin ne yapmasını istiyorsun,küçük çocuk gibi yanlarına oturtup ders çalıştırmalarını mı bekliyorsun,elbette kendin çalışacaksın:34:

onlardan ders çalıştırmalarını beklemiyorum.sadece bana destek vermelerini bekliyorum

onlardan ders çalıştırmalarını beklemiyorum.sadece bana destek vermelerini bekliyorum

anladığım kadarıyla,kendine ait odan,bilgisayarın ve her türlü imkanın var.çalışmana engel oldukları da yok.nasıl bir destek bekliyorsun:34:

Burada çoğu şeyi bilmediğimiz için yapılan yorumlar ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.. Mesela, ailenden nasıl bir destek bekliyorsun? Hani normalde kızlar hep anneleri ev işi yaptırdığı ve ders çalışamadıkları için şikayet ederler ama sende öyle bir durum yok.. Sanırım birazda ergenlik dönemi bunalımlarına girmişsin güzelim..

Herkes bir şeyle uğraşıyorken sende ders çalış... Bizde akşamdan akşama yemek yerken bir araya geliyoruz sonra herkes odasına çekiliyor tvsini izliyor, bilgisayarına giriyor vs. Haa aile ilişkilerine elbet zarar veriyor ama herkes öyle davranırken yapacak pek bir şeyin kalmıyor canım..

Herkesin bir arada oldugu bir aksamlar var inanır mısın bizde eskiden böyleydik..
Yemekten sonra herkes kendi kösesinde, hele de kız kardesim basını odasında pc' den kaldırmazdı bi yemeklerde görürdük yüzünü, hep kızardım ona ailemiz yanımızdayken bir arada olalım, birlikte vakit gecirelim diye. Sonra pismanlık yasamayalım, sonsuza kadar sürmeyecek bu birliktelik derdim, ben bide 3 yıl evim de degildim malesef, hep derdim ona annemle, babamla otur, vakit gecir diye.. Tamam cok kopuk degildik ama yine de normal olması gerektigi gibi de degildik..

Ve annem 3 ay önce vefat etti, aniden kaybettik nasıl oldu, neden oldu hala anlamıs degilim, hala inanamıyorum..
Senin sorun ettigin sey bu degildir belki ama ben buna da deginmek istedim artık aileler eskisi gibi degil, yıllar gectikce alıskanlıklar vs. gibi bu da degisime ugruyor..
Bizi soracak olursan artık ne erkek kardesim, ne de kız kardesim eskisi gibiler, annemin vefatı onlara birseyleri farkettirmis gibi olduu..
:14:

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla,kendine ait odan,bilgisayarın ve her türlü imkanın var.çalışmana engel oldukları da yok.nasıl bir destek bekliyorsun:34:

baya yanlış anladınz heralde beni..beni ders konusuna teşvik etmiyolar.zorundalar mı?hayır değiller.ama onlara napmam gerektiğini sorunca sadece aldığım cevap ''çalış''..''başka ne'' diye sorduğumda ''ne diyim ki başka''cevabını alıyorum.ben biraz daha teşvik etmelerini bekliyrum.destekten kastım bu..zaten benim yakınmam sırf dersten ibaret değil niye bu konuya bu kadar takıldığınızı anlamadım.

Herkesin bir arada oldugu bir aksamlar var inanır mısın bizde eskiden böyleydik..
Yemekten sonra herkes kendi kösesinde, hele de kız kardesim basını odasında pc' den kaldırmazdı bi yemeklerde görürdük yüzünü, hep kızardım ona ailemiz yanımızdayken bir arada olalım, birlikte vakit gecirelim diye. Sonra pismanlık yasamayalım, sonsuza kadar sürmeyecek bu birliktelik derdim, ben bide 3 yıl evim de degildim malesef, hep derdim ona annemle, babamla otur, vakit gecir diye.. Tamam cok kopuk degildik ama yine de normal olması gerektigi gibi de degildik..

Ve annem 3 ay önce vefat etti, aniden kaybettik nasıl oldu, neden oldu hala anlamıs degilim, hala inanamıyorum..
Senin sorun ettigin sey bu degildir belki ama ben buna da deginmek istedim artık aileler eskisi gibi degil, yıllar gectikce alıskanlıklar vs. gibi bu da degisime ugruyor..
Bizi soracak olursan artık ne erkek kardesim, ne de kız kardesim eskisi gibiler, annemin vefatı onlara birseyleri farkettirmis gibi olduu..
:14:

canımm çok üzüldüm ya başınız sağolsun. Allah sana sabır verecektir. ailenizin durumuna da üzüldüm.peki sen konuşmayı denedin mi kardeşlerinle

anlatmak istediğin şeyleri az çok anladım sanırım
ailenin seninle vakit geçirmesini istiyorsun
kabaca bunu kastettin heralde
ders konusuna gelince benimde kız kardeşim var ve her gün neler çalıştığını okulun nasıl gittiğini sorup konuşurum dert dinlerim sanırım sende ablanla böyle şeyler paylaşmak istiyorsun
bu aslında sizin elinizde
evde güzelce toplaşın sorunlarını anlat ailene baktın değişmiyor bir daha konuş bir daha
aile en önemlisi en yakın dostların yine ailen olmalı

babana mesela, baba-kız sinemaya gidelim mi diyebilirsin.
annene hadi çıkıp falanca yerde pizza yiyelim diyebilirsin.
ablana almak istediğin bir şey olduğunu fikir vermesi için alışverişe birlikte çıkmanızı isteyebilirsin.
çok abartıp onları bunaltmadan ara sıra sen başbaşa vakit geçirme planları yap bakalım.

bazen hadi okey oynayalım ya da pikniğe gidelim gibi
hep birlikte yapacağınız şeyler bul.
ders çalışmak yalnız yapacağın bir iş.
demek derslerde sorun yok. konuşma gereği duymuyorlar.

evet üzücü bir durum,haklısın canım.tabi ki sana destek olmak zorundalar.sanırım yaşında daha 17-18 falan sanırım.sevgiye ilgiye ihtiyacın var ailen kitap okur mu acaba onlara çocuklarına nasıl davranacakları konusunda bilgi veren bir kitap alsan falan belki anlarlar vermek istediğin mesajı.ne bileyim konuş diyeceğim ama zaten konuşmuşsun işe yaramamış... kendi mutlu olabileceğin bir şeyler bulmaya çalış..ayrıca bu durumu ablana aç mutsuz olduğunu falan anlat bu kadar duyarsız olmamaları lazım ya....

Ah be güzelim gayet haklısın sitemlerinde ne yazıkki bilgisayar hayatımıza girdikden sonra aileler eşler çocuklar herkes birbirinden kopuk yaşamaya başladı.Tabi bu durum ilk tv nin hayatımıza girmesiyle daha doğrusu bu kadar çok kanal açımasıyla başladı ve şimdide bilgisayarla had safhaya çıkdı.Ben şahsen eşimle beraberken akşamları eğer birimizin bir işi yoksa diğeri girmez internete saygısızlık olarak değerlendiriyorum bu durumu ve eğer çocuğumu esir alacağını fark edersemde evimden çıkartacağım

Bu konuda bir program izledim geçen gün, daha çok eşlerin birbirinden uzaklaştıkları, iletişimsizlikleri gidermek için ne yapmaları gerektiği hakkındaydı ama sende faydalanabilirsin sanırım. Mesela şimdi havalar güzelleşti, balkonda güzel bir oyun masası kurabilirsin sizinkilere, kağıt ya da kutu oyunları, evin içinde çok bunalmıyor musunuz hadi biraz temiz havada okey, tabu, kağıt vs. oynayalım diyebilirsin. Kabul etmezlerse o kadar heveslendim masayı bile hazırladım, arada değişiklik olsun çok bunalıyorum evde filan dersin. Babalar daha düşkün olur genelde kızlarına kıyamazlar, önce babanı ikna etmeye çalış birşeyler yapmak için. Babacım hadi gidip dışarıda dondurma yiyelim çok canım istiyor vs. de, alıp dondurmanızı dışarıda yürüyüş yapın beraber, aynı şekilde ablanla anneni de, hadi bakın yaz geliyor, ben biraz kilo vermek istiyorum tatile gidene kadar akşamları hep beraber biraz yürüsek çok iyi gelir diye ikna edebilirsin. Ders çalışma konusunda ben çok bunaldığımda alırdım evdekileri karşıma ben şimdi öğrendiklerimi size anlatıcam siz de kontrol edin öğrenip öğrenmediğimi filan derdim sözel dersleri öyle çalışırdım onların eline notları verip bana sorular sormalarını bekleyerek. Haftasonları pikniğe, kahvaltıya vs. gitmeyi teklif edebilirsin. Mümkün olduğunca ev dışında yapılacak aktiviteler bul ki, teknolojiden uzak oldukça birlikte daha iyi vakit geçirirsiniz. Aktiviteleri senin bulman lazım durumdan şikayetçi olan sen olduğuna göre, çünkü aramızda iletişimsizlik var beraber birşeyler yapmamız gerek dediğinde kimsenin aklına birşey gelmiyor, internet, tv hepimizi bağımlılaştırdığı için. Bir de mutfağa annen yemek hazırlamaya çalışırken girme, boş vakitlerinde mutfakta boşken gir kendi kendine bir tatlı, kek vs. yap. Sonrada etrafı topla ki annen başarabildiğini görsün. Annen baban çalışıyorsa sen eve onlardan erken dönersin, arada kendi kendine mutfağa girip evdekilere yemek hazırla sevinir annende evde hazır yemek, toplu mutfak bulunca işten gelip.

canımm çok üzüldüm ya başınız sağolsun. Allah sana sabır verecektir. ailenizin durumuna da üzüldüm.peki sen konuşmayı denedin mi kardeşlerinle

O zaman konusmam pek birsey degistirmedi, annem vefat edince babamı yalnız bırakmıyoruz artık, elimizden geldigince bir aradayız.
Babam zaten cok üzülüyor kabullenemedi oda bizim gibi annemin vefatını, birbirilerine cok düskünlerdi, heryere birlikte giderlerdi. Annem her sabah babamla birlikte dısarı cıkar, onu yolcu ederdi.
Teyzemler falan bir yere gideceksek bile, annem babam gelmeden bizimle gelmezdi o babamla gelirdi sonradan, herseyiyle ilgilenirdi babamın, herseyiyle..
Annemin gidisi bizi cok büyük bir yıkıma ugrattı, daha bir kenetlenmemiz gerektigini anladık..
Hele ben, hala alısamadım annem cıkmıyor aklımdan, kendi cıplak, caresiz, sudan cıkmıs balık gibi hissediyorum..
Nereye baksam annemi görüyorum, sesini duyuyorum..
Konu dısına cıktım sanırım, affola..

Aileler bir arada olmalı, birlikte vakit gecirmeli, birbirlerine kenetlenmeli.. :14:

O zaman konusmam pek birsey degistirmedi, annem vefat edince babamı yalnız bırakmıyoruz artık, elimizden geldigince bir aradayız.
Babam zaten cok üzülüyor kabullenemedi oda bizim gibi annemin vefatını, birbirilerine cok düskünlerdi, heryere birlikte giderlerdi. Annem her sabah babamla birlikte dısarı cıkar, onu yolcu ederdi.
Teyzemler falan bir yere gideceksek bile, annem babam gelmeden bizimle gelmezdi o babamla gelirdi sonradan, herseyiyle ilgilenirdi babamın, herseyiyle..
Annemin gidisi bizi cok büyük bir yıkıma ugrattı, daha bir kenetlenmemiz gerektigini anladık..
Hele ben, hala alısamadım annem cıkmıyor aklımdan, kendi cıplak, caresiz, sudan cıkmıs balık gibi hissediyorum..
Nereye baksam annemi görüyorum, sesini duyuyorum..
Konu dısına cıktım sanırım, affola..

Aileler bir arada olmalı, birlikte vakit gecirmeli, birbirlerine kenetlenmeli.. :14:

canım tabi ki acını paylaşıcaksın.. :14: nasıl üzüldüğünü anlıyorum.ama herşey zamanla hallolur merak etme.hayt devam ediyo koyverme kendini

şimdi maalesef çoğu ailleler de bu durum var ben seni anladım canım aile içinde kopukluk iletişimsizlik var herkes aynı evde kendi aleminde sanki:19:sana tavsiyem arada beraber ailece pikniğe sinemaya gidin yakında varsa sahile gidin yürüyüşe çıkın ablanla alışverişe gidin.bütün zamanınızı beraber geçiremezsiniz ama beraber ailecek geçirdiğiniz saatleri artırabilirsiniz umarım başarılı olursun canım:31:

Back
X