Ailem beni çok sıkıyor yeter artık!!

bende şu sorun var tartışamıyorum.Oskarlık rol çıkarırım ağzım iyi laf yapar okulda bana sataşan olmaz evde tartışırken ağlama geliyor gözümden yaş akmaya başlıyor şunu kontrol etsem herşey olacakda edemiyorum off

canım bu yaşlarda sıkılman normal olabilir ama inanki ilerki yaşlara gelince nedemek istediklerini anlıcaksın onlar senin kötü olmanı istemez.sana degil şuanki topluma güvenemiyolar.çevrende görmüyomusun nice olaylar oluyor.insanlar bunun karşısında nasıl çekinmesin nasıl çocugunu oraya buraya gönül rahatlıgıyla yollasın.biraz zor olabilir ama lütfen onları anlamaya çalış.ve kendini şanslı hisset sana sahip çıkan bir ailenvar.ya sorumsuz bir ailenin kızı olsaydın sence neler olurdu?oyüzden bunlar hiç dert degil bence onların lafından çıkma unutma sana degil çevreye güvenemiyolar dogal olarak.çünkü sen onların canından bi parçasın.

anlıcakta herseyden mahrum etmemek lazım cocugunu da tam tek cocuk ama bu kadarda sıkmamak lazım bence senn aılenle oturup ıyıce bı gorusmen lazım canm

:roflol: seni seni...

aynen canım.. 18 e gelince reşit olacakmış... avrupada değil türkiyede yaşadığımızı unutuyor sanırım kardeşimiz..:umursamaz:

18 yaş, yasalar önünde reşit olma yaşıdır, anne-baba önünde değil.. ne yapacaksınız? "ben 18 yaşındayım, sizi mi takıcam, pehh" deyip, kapıyı vurup gitmeyi düşünmüyorsun herhalde... gerçi ben bu reşit olma yaşının 23 olmasından yanayım ya neyse...
ailenin paranoyak olduğunu sanmıyorum, aslında zaman çok kötü.. ha ailene bir tek konuda katılmıyorum, kendileri götürecekler.. evet benim de babam izin vermezdi okulla gitmeme, ama her yaz bir yere giderdik.. bence bunu konuşabilirsin ailenle :1closedeyes:

Çocuğunu sevmek, korumak başka; aşırı korumacılıkla çocuğu hayattan alıkoymak başka. Bir okul gezisine öğretmenleri ile birlikte çocuğunu göndermekte ne sakınca olabilir? O çocuk kendine güveni nasıl kazancak hiçbir şey yaşamasına izin verilmezse? Hem bir arkadaş demiş ya, gidenlerin canı patlıcan mı? O aileler daha mı az düşünüyor daha mı az seviyor çocuklarını? Bir de bütün sınıf giderken gitmeyenin psikolojisine ne zararlar geleceğini de düşünmeli aile.
Güzelim senin yapman gereken bıkmadan usanmadan ama kırıcı olmadan konuşman. Yapacak birşey yok. Ama kendine de zarar verme ihtimali olan aşırı tepkiler verme sakın. Tatlı dilinle tepkini belli et.

:1closedeyes:
Aynen bisey olacak diye kapı önüne cıkmasınlar bari cocuklar ..
Anne ve babalar kaygılarını kontrol altına almalı bence de benim annem cok evhamlı bir insan lise 3'te bile servise bindirdi beni eliylee ..Ama hic yadırgamadım sabah sabah kös kös servis bekleyecegime muhabbet ediyorduk iste ..

Sonucta yalnız gitmiyorlar ögretmenleri olacak .. Kaza falan olur diye düsünürsek zaten hic yasamayalım o zaman okulada gidilmesin o zaman da kazalar olabiliyor bilmiyorumkismile

ya senı boyle sahıplenmelerı gayet doğal ama asırısı cdden sıkıyor . en azından babnla otur kons . cok sıkılıyorum dıye tek basıma. haftada br yada bellı zamnlarda dısarı cıkman ıcın ıkna et. buyuyorum de . aynı sorun bendede vardı ama sımdı azalttım dıyebılırım ...

Bu kadar korumacilik bence cok fazla benimde kizim var
ama okul etkinliginden onu asla mahrum birakmam. neticede ogretmenlerine emanet ediyoruz
onun yaninda olucaklar, fazlasi bende uzaklasmasina sebep olur.
Anneler babalar cocuklarina ne yaptiklarinin farkinda degil
eger birseyi yapmak isterse sende izin vermezsen belkide illegal yollardan yapacak ve
zarar gorecekler. kapi onunede cikarmayalim ozaman odasini kilitleyelim.
yangina da korukle gitmek istemem ama cok sacma geliyor bana
bizde lisede ormana piknige gitmistik hala unutmam cok eglenmistim.
cok guzle bir gundu . boyle bir guzelligi yasamasina her anne baba bence izin vermeli

anne babalar da haklı ..onlar da ne yapsınlar ..ancak onları anne baba olunca anlayabilirsin ..sürekli tvlerde görüyoruz işte dünya düzenini ..her an bir sapık çıkıyor kimisi çocukları keyfinden kesiyor kimisi organ mafyasına satıyor kimi dilendiricilik yaptırıyor kimisi fuhuş ..her gün tvlerde gazetelerde boy boy bunları izleyip de ne kötü bir düzen halini aldı dünya demiyor muyuz ..bu kadar sapkınlık ,suç ,ahlaksızlık varken ve sen daha 16 yaşında bir çocukken ailen nasıl seni sakınmasın söyler misin ..
sen şuanda o kadar küçüksün ki dünyayı tanıma adına hiçbir tecrüben yok ,her türlü kötülüğü iyilik sanabilecek ,her arkadaşım dyenin peşine takılabilecek bir yaştasın ...her türlü hataya meyilli olduğun dönemdesin ...
bu dönemi sağlıklı geçirebilmen için ailen de seni koruyup kolluyorsa onları suçlamamlısın ..zaman kötü ,insanlar kötü ...onlar da seni bunların içerisinde korumak zorundalar ..korumazlarsa bir sorun var demektir.

kaldı ki bahsettiğim kötülükler artık ortaokula kadar indi ..insanın insana güvenebileceği devirler geride kaldı artık ..görmedin mi tvde öğrencisine uyuşturucu temin eden öğretmenleri ,arkadşını fuhuşa sürükleyen gençleri v.s. bunlar hikaye mi ..hepsi gerçek ....

18 yaş reşitlik yaşı olabilir ama 18 yaşındaki bir genç hayatı ne kadar bilebilir ..bir insan 25 olmadıkça gençlikten olgunluğa geçemez ...yaşaması tecrübe edinmesi lazım ..bunlar için de belirli bir zaman gerek ..
sen sen ol ailenin yamacından ayrılma ..
tamam bazı konularda abartıyor olabilirler ama çoğu noktada da haklılar aslında ...
ileride onların senin üzerindeki bu korumacı tavırlarının anlamını çok daha ii anlayacaksın ..çünkü şuan hayata bambaşka bir pencereden bakıyorsun ..
hayatın gerçeklerini öğrenmeye başladığında iiki ailem yanımda diyeceksin ...
bazı ufak tefek konulardaki sıkıntıların konusunda ailenle konuşmalısın ama bazı arkadaşların örnek verdiği gibi ailenden izin almak için faklı yollara başvurma ...
çünkü yalan bir kere başlarsa hep öyle devam eder gider ..
ailenden gizli bir iş yapma sakın ...ii veya kötü adımlarından haberleri olsun olmalı ..bu onların hakkı ..

devir oyle bir devirdki insanlarin parca parca kesilip gitar kutusunda saklandigi bir devir bende asla 16 yasindaki kizimi tek basina tatile felan yollamam bunu 16 yasimdayken sorsan boguluyorum kendimi asicam felan derdim simdi evladim var ve ben onlari o kadr iyi anliyorumki

çok komik olmuş burası

benimkiler de oyle =)
herseyime karisirlar, kapinin onune cikmak icin bile izin almam gerek kaydirigubbakcemile3
giyisilerime, makyajima herseyime karisirlar
hem benim yasim senin kadar kucukde deil =)
galiba hic buyuyemicem onlarin gozunde :gitme:
aslinda cok da rahatsiz etmiyo bu beni, anliyorum onlari ama tabi bazen zoruma gidiyo cunku cok abartiyorlar kaybetme korkusuyla... ille bisey olacaksa okula giderkende olur demi...

ben tam 30 yasındayım, akşam 21.00 eve giriş sınırım, tatil mi? ailem 7 yıldır gitmediği için ben de gidemiyorum.. tek gitmek mi :) bu büyümemekle, etrafa ve sana güvenle alakalı değil. yada benim ebeveynlerimin jenarasyonunda bunlar ütopik isteklerdi. kız evlatlarında da aynı açıyla bakıyorlar. büyüyünce değişirler diyenler: hiç belli olmuyor, ben hala tek başıma tatile gidemiyorum...NOT : ayrıca güvenlerini sarsacak bir hayat yaşamadım, eleştirmden önce mutlaka buna dikkat edin.

Aılenızın bıraz daha zamana ıhtıyacı var sanırım. Fakat onlardan cok sızın zamana ıhtıyacınız var. Evet, ozenıyorsunuz, sızde arzuluyorsunuz fakat bunu bu kadar sorun etmenız henuz olgunlasma evresınde oldugunuzun gostergesıdır kanımca.

Cocugum olsa, bu sekılde dıretse sanırım bende ızın vermem.

Kendımı anlatayım. Orta okulda duzenlenen hıc bır gezıye gıtmeme musade edılmedı. Lıse sona geldıgımde duzenlenen gezıye ılk olarak yıne ızın verılmedı. Babam bana soz vermıstı oysa. Bunu hatırlattım ve bır daha okul gezısı sansım olmayacagını ıfade ettım. O zaman ablamla gıtmeme ızın verdı ve gıttık. cok da guzel gectı. Lıse bıttı, unıversıteye gıtmeme musade edılmedı. Baska bır sehırde okumam kabul gormezdı onlar ıcın. Onları uzmeden cozum bulmalıydım. Aöf ye kayıt oldum, hem gozlerının onunde olacak hem de okuyacaktım. Durumumuz gayet ıyı olmasına ragmen hem okudum hem calıstım. Derken baska bır sehırde calısmak ısteedıgımı soyledım. Kabul gormedı yıne.

Ben ses etmedım. Yıne sabaha kadar ders calısmaya ve gunduz ıse gıtmeye devam ettım. bır gece sabaha karsı babam ders calısırken buldu benı. 'Hıc pes etmeyeceksın degıl mı?' dedı. 'Hayır' dedım gulumseyerek. 'pekı dedıi ıstedıgın yere gıdebılırsın' ıs bulamadım, gıdemedım

Fakat baska bır karar aldım bu surec ıcınde. Yurt dısına gıtmek ıstıyordum. Babama sordum, 'dusunmem lazım' dedı. Dusunebılıyor musunuz, baska sehırde okumama karsı gelen babam, yurt dısına gıtme ıstegımı dusunecektı. Ve sonucta onayladı. Ingıltere ye gıttım, ıkı yıl orada okudum ve yıne calıstım. Bendekı azmı aılem gordu. Maddı durumumuz ne kadar ıyı olursa olsun, ben kendı ıstegımle kendı emegımle okumayı ıstedıgımı, tek derdımın okumak oldugunu ısyan ederek degıl calısarak gosterdım.

Ve aılem sımdı benımle gurur duyar. Orgun egıtımde unıversıteyı okutmadıkları ıcın pısman olurlar. Azmımı her zaman takdır ederler.

Bunları anlatmamım tek nedenı, daha yolunuz oldugunu ıfade etmek ıcındı.

Umarım aılenıze ısyan ederek degıl, azmederek kendınızı ıfade edersınız.

Benim ailem beni o kadar sıkmadılar tabi karıştılar ama çok açık giyinmeme falan yoksa gitmek istediğim yerlere falan gittim hep... Ne oldu, benim özgürlüğmü fazla kısıtlamadıkları için özgüvenim yerinde. Arkadaşlarımla daha çok vakit geçirmeme izin verdikleri için insanları daha iyiy tanıyıp, hangisi benim için doğru insan hangisi yanlış insan erkekn yaşta ayırt etmeyi öğrendim. Sorumluluk sahibi olup pembe bulutlların üzerinde gezmemeyi öğrendim birebir yaşamın içine katıldığım için. Ama bu demek olmuyor ki ebeveynler çocuklarını her istediklri yere salsınlar, her istediklerini yaptırsınler. Belirli kısıtlamalarla yaptırmaları daha iyi oldur tabi. diğer arkadaşlar da çok haklı şimdi zaman kötü hiç ummadığın insan sana farklı gözle bakabilir, seni farklı amaçlarına alet etmek için bişeyler yapabilir. Özellikle büyük şehirlerde kolay değil güvanmek(gerçi insanlar kötü olduktan sonra şehrin büyüklüğü küçüklüğü fark yapmıyor ama...).
Benm bir arkadaş vaardı babası hiç bir yere gitmesine izin vermezdi kızlarıma bişe olur başına bişe gelir falan die. Hani sakınılan şey tatlı gelir misali onlar da rahat gezip tozanlara özenirlerdi. Arkadaşımın kendinden küçük kardeşi liseye geçince erkeklerle falan iyice haşır neşir oldu daha lise birin yaz tatilinda bir erkekle kaçtı geri aldılar falan ama iş işten geçmişti... şimdi ne alakası var diyeceksiniz ama hep dışarıyı tanıyamayıp, Sakınmaktan oldu...

zamane kötü canım 16 yaşında bunları anlaman zor ama bu kadar insan sana aynı şeyleri söylüyorsa demek ki bir bildikleri vara.sa.s
anne babalar korumacı davranırken bazen ölçüyü kaçırıyor olabilirler ama bu evlatlarını düşündükleri için oluyor kötülüğü için değil canım

Yorumlarınız için teşekkür ederim ama kaç kere gelicem ki dünyaya?Mimar sinan sinema tvyi kazanıcam gidicem istanbula dönmicem geriye işte.Hiçbirisi ilgilendirmiyor beni.Sevgilerini göstermelerinin yoluysa bu benimkiside böyle gösteriliyor işte.Ben insanları sıkarak sevmeden yana değilim.Belki daha iyi anlayacaklar 10 sene sonra kızlarını kaybedince ama iş işten geçmiş olacak.Kızları kendi ayaklarının üstünde duran sadece kendisi kararlar alan birisi olacak 26 yaşında.Abim üniversite son sınıf aynı şehirde bizimle bitti artık okulu arkadaşlarıyla gezip tozacak ona bile müdahale var.Bana kim bilir neler neler yaparlar burda kalırsam.Tek çözüm yolu kaçmak benim açımdan.Birde dine döndüler şu aralar iyice sıkıyorlar onlar inanacak diye bende inanmak zorundamıyım yada onlar istiyor diye bende yapmak zorundamıyım.Zorla güzellik olmaz ama anlamıyorlar işte

hayat ne kadar basit geliyor ... delikafaduldenyaş 16. normal -tatlicadiarzu-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…