- Konu Sahibi dermanabla
-
bıktım artık.giydiğime karışıyorlar-makyaj yaptırmıyorlar-nereye gitsem hesap soruluyor hareket memuru gibi hepsi.bunların hepsi tamam annemdir babamdır tek kızım sonuçta hak veriyorum ama ben hiçbir okul gezisine gidemiyorum.yine çanakkale gezisi var.o kadar çok istiyorum ki gitmeyi izin vermiyorlar kendileride götürmüyor.maddi durumumuz var.niye diyincede şöför uykusuz mu-madde bağımlısı mı-alkol mü kullanıyor ben bilmediğim adamın kullandığı otobüsle kızımı bir yere göndermem diye başlıyor babam.sonra orda hasta olursan diye gidiyor en sonundada gezi falan yok unut ben seni yazın götürürüm konu kapandı diyor ama 4 yıldır götürmüyor.çanakkale-ankara-marmaris-kapadokya-güneydoğu-uludağ hiçbirisine yollamadı şu anda lise 1 deyim yaşım 16 yine hayır diyor.ne yapacağım ben yardım edin ya nasıl ikna edicem.annem baban izin verirse git diyor babamda kesin ve kesin hayır diyor.ne kötülük var bunda anlamıyorum
aynı durumda bunu bir arkadaşım yaptı,tuttu,dışarda tıka basa yedi,eve geldi ''iştahsızım...moralim bozuk...sabahtan beri yemek yemedim canım istemiyor...'' bu şekilde izin aldı ailesinden,yada mesela isteksiz olabilirsin,
-kızım hadi alışverişe..
-canım istemiyor...boşver...
-kızım al harçlığın
-dışarı adım attığımmı var napıyım öyle parayı ben...
birde ben şeyi çok yapardım,annemin duyabilceği bir odada arkadaşımla telde konuşurdum numaradan,
-yok canım ben gelmiyorum sizinle partiye..bizimkiler izin vermez ya..napalım işte bizimkilerde böyle...yaa demek ayşe de geliyor,bütün kızlar orda yani?hımmm..ben mi napıcam?bilmem yatar uyurum heralde moralim bozuk...
annem kıyamazdı tabi,
-gel bakıyım sen şuraya,nereye gidiyomuş arkadaşların?
-hiiç..boşver anne...
-söyle söyle,belki izin veririm gitmene
veee izin alınır :):)
16 yaşındasın,kendini dünyanın merkezinde kendini görüyorsun.
ailende bu asiliğinin farkında ki seni dizlerinin dibinden ayırmak istemiyorlar.:mymeka:
18 yaşında olunca reşit olacakmışda onlardan izin belgesi istenmiyormuş da... :mymeka: başına bi bela geldiğinde ilk arayacağın kim olacak? izin bile almak istemediğin ailen olmayacak mı?delikafadulden
gidince anlarsın dünyanın kaç bucak olduğunusırnaşık şey
şimdi demesi kolaysositososito
3 yıl sonra umarım az da olsa kafana bir şeyler dank eder. yoksa bu kafayla gidersen canın çok yanaryasakkelime
"ileri " ne zaman demişsin ya... olgunlaştığın zaman. belli bir zaman yoksempatiksalakcinni
Çocuğunu sevmek, korumak başka; aşırı korumacılıkla çocuğu hayattan alıkoymak başka. Bir okul gezisine öğretmenleri ile birlikte çocuğunu göndermekte ne sakınca olabilir? O çocuk kendine güveni nasıl kazancak hiçbir şey yaşamasına izin verilmezse? Hem bir arkadaş demiş ya, gidenlerin canı patlıcan mı? O aileler daha mı az düşünüyor daha mı az seviyor çocuklarını? Bir de bütün sınıf giderken gitmeyenin psikolojisine ne zararlar geleceğini de düşünmeli aile.
Güzelim senin yapman gereken bıkmadan usanmadan ama kırıcı olmadan konuşman. Yapacak birşey yok. Ama kendine de zarar verme ihtimali olan aşırı tepkiler verme sakın. Tatlı dilinle tepkini belli et.
Tek çocuk değilim abim var ama oda kazık kadar 25 yaşında tamamen kopuk.Pardon ama ileride ne zaman gezicem 2-3 sene sonra ben uni sınavına hazırlanıcam üniversitede ne olacağı belli değil.Bu arada 2-3 sene sonra babamı niye takıyım 18 olucam reşit olanlardan izin belgesi istenmiyor
Yorumlarınız için teşekkür ederim ama kaç kere gelicem ki dünyaya?Mimar sinan sinema tvyi kazanıcam gidicem istanbula dönmicem geriye işte.Hiçbirisi ilgilendirmiyor beni.Sevgilerini göstermelerinin yoluysa bu benimkiside böyle gösteriliyor işte.Ben insanları sıkarak sevmeden yana değilim.Belki daha iyi anlayacaklar 10 sene sonra kızlarını kaybedince ama iş işten geçmiş olacak.Kızları kendi ayaklarının üstünde duran sadece kendisi kararlar alan birisi olacak 26 yaşında.Abim üniversite son sınıf aynı şehirde bizimle bitti artık okulu arkadaşlarıyla gezip tozacak ona bile müdahale var.Bana kim bilir neler neler yaparlar burda kalırsam.Tek çözüm yolu kaçmak benim açımdan.Birde dine döndüler şu aralar iyice sıkıyorlar onlar inanacak diye bende inanmak zorundamıyım yada onlar istiyor diye bende yapmak zorundamıyım.Zorla güzellik olmaz ama anlamıyorlar işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?