Ailem beni dinlemiyor muş.

Bu şekilde bir anne var mı ? Siz hala ailenizden çok şey bekliyorsunuz , terapi süreci yipraticidir ailenin hatalarını ilk kez görüp , sindirmek zaman ister . Aileniz de insan sizin kafanizdaki ideal insanlar değil her şeyi doğru bilip yapamazlar . Çocuğa en büyük zarari da anne verir zaten , çoğu sorun anne baba kaynakli terapide tekrar ilişki kurmayı kendinizi korumayı ogreneceksiniz . Duygularınız çok yüksek sakin olun kimseyle iletişim vs koparmayin bı durun bekleyin , gerçekleri sindirmek zaman ister. Beklentilerinizin hiç biri gerçekçi değil
Aynen öyle terapiye ilk gitmemin sebebi diğer insanlardı konuştukça sebebi evdeki ailenin beni sürekli ezmesiymiş meğersem psikolog sorun anneniz ve babanız da deyince kalbimden bıçak yedim güvenim sarsıldı... Eşim bile bana bu kadar değer veririken ailemin bıçak gibi sapladı bana cok koydu karşıma eşim çıkınca ben kendimi buldum. Allah ondan razı olsun...

Aynen öyle terapiye ilk gitmemin sebebi diğer insanlardı konuştukça sebebi evdeki ailenin beni sürekli ezmesiymiş meğersem psikolog sorun anneniz ve babanız da deyince kalbimden bıçak yedim güvenim sarsıldı... Eşim bile bana bu kadar değer veririken ailemin bıçak gibi sapladı bana cok koydu karşıma eşim çıkınca ben kendimi buldum. Allah ondan razı olsun...
Ya sadece sizin değil aile ne yaparsa yapsın zarar verir ama şu anda hiç sağlıklı değil tepkileriniz eşiniz de Sultan Süleyman gibi davranmayın bir ortaniz olsun . İki gün sonra aldatır aileyle de arayı bozunca dimdizlak kalırsınız

Ya sadece sizin değil aile ne yaparsa yapsın zarar verir ama şu anda hiç sağlıklı değil tepkileriniz eşiniz de Sultan Süleyman gibi davranmayın bir ortaniz olsun . İki gün sonra aldatır aileyle de arayı bozunca dimdizlak kalırsınız
Haklısınız şu anda eşimin ailesi ile nasıl mesafeliysen kendi aileme de o mesafeyi koyucam bundan sonra kaynanam neyse annem de o ikisi de aynı gözümde annem de bana kaynanalık yaptı. Abim de eşimin abisi gibi beni hiçe saydı. Gelinle de eltilerim le olan ilişki ne kadar soğuksa onunla da o olucak bundan sonra ne tamamen bitiricem ne de yakın olucam herkese eşit mesafede olucam....Büyük konuşmayayım ama eşim beni aldatmaz. Aldatırsa da yalnız başıma güçlü olup tek başıma hayata daha sağlam tutunurım....Hiç kimseden korkum yok...

Sürekli gelini idare ediyor. Ben işe başladım. Geçen senelerde işten bahsediyorum. Annem hemen işten bahsetme gelin alınıyor başkaları alınıyor diye sürekli idare eden taraf niye ben oluyorum... Gelinin bana ağzıma geleni söyleyip annem sonra da hala geline de destek çıkıyorsa benim için annem bitmiştir bundan sonra ne hali varsa görsün....

İşte böyle konuşmasini annenizden destek aldığı için yapabiliyor anneniz cevap verse ne demek oda benim kızım nasıl öyle şey konusursun demedgi için demekki anneninde hoşuna gitmiş sesini çıkarmadı bence hiç biriyle konuşma sonra yarın bir gün birşey olduğunda gelinin ilk diyeceği şey kızın baksın olacak
Hala biraz önce telefonda sen alıngansın diyor hala ona destek oluyor benim için bitti. Yok cocukları aşağıya indirmiyormuşta torunları uğruna sattı beni inanmıyorum onun samimiyetine... Daha doğrusu kendi bencilliğinden bu saaten sonra ne derse desin umırsamıcam kendi annem gelinin ne kadar kıskanç ve fesat olduğunu bildiği halde hala beni ezdiriyorsa benim için bitmiştir eşim bana senin ailen sana değer vermiyor demişti ama inanmamıştım. Eşimi haklı çıkardı geline kızıyorum ama ben körmüşüm. Bu saaten sonra gelin ister gerçek niyeti beni istemesin ister şaka yaptım desin böyle anne olduktan sonra ikisi bri olur beni sokağa da atsa gıkı çıkmaz böyle anneye lanet olsun...

Aslında sebep ne biliyor musun küçüklükten beri annem hep bizi ezdi. Yengemle anneannemin yanında büyürdük. Anannem yengemi hep idare ederdi anneme kızar yengemi alttan alırdı sürekli bize kızardı. Amcamın karısını da idare ederdi annem bize hiç bir zaman değer vermedi maddiyat karşıladı ama evimiz var paramız var ama sürekli ezilen tarafız bu saaten sonra anneme de bitti güvenim... Çıkarcı bencil başka da bişi bilmiyorum...

İşte böyle konuşmasini annenizden destek aldığı için yapabiliyor anneniz cevap verse ne demek oda benim kızım nasıl öyle şey konusursun demedgi için demekki anneninde hoşuna gitmiş sesini çıkarmadı bence hiç biriyle konuşma sonra yarın bir gün birşey olduğunda gelinin ilk diyeceği şey kızın baksın olacak
Gelinin dediklerini bir duysan işte kıskancım fesat biriyim kaynanam sürekli beni idare eder. İyi ki eltim yok yoksa kaynanamın başını yerdim. İyi ki görümcem de uzakta yoksa kavga ederdik. Bunları söylüyor üstü üste bilerek yapıyor nasıl olsa annem idare edicek. Bana nasıl olsa annem sürekli kızıyor. Bunu bilerek yaptı kendi egosunu tatmin etmek için. İyi ki abimler tayin olup memleketine geldi de gerçek yüzü göründü. Hem de gelinin bilerek yaptı ki gelmesin uzun süre diye annemi manüpüle ediyor şimdi yok bizi kıskandı da bilemem ne benim külahıma anlatsın.

Anladım ki arkadaşlar hem kendi ailem hem de eşimin ailesi ile görüşmek bana iyi gelmiyor. Vücudum da kötü bir enerji birikiyor. Bunu atamıyorum bu da bende mutsuzluk huzursuzluk yaratıyor. Sonrasında mız mız ağlıyorum. İki aileden uzak durunca rahatladım. Meğersem sorun buymuş oh be eninde sonunda çözüldü sorunlarım....

Bu şekilde bir anne var mı ? Siz hala ailenizden çok şey bekliyorsunuz , terapi süreci yipraticidir ailenin hatalarını ilk kez görüp , sindirmek zaman ister . Aileniz de insan sizin kafanizdaki ideal insanlar değil her şeyi doğru bilip yapamazlar . Çocuğa en büyük zarari da anne verir zaten , çoğu sorun anne baba kaynakli terapide tekrar ilişki kurmayı kendinizi korumayı ogreneceksiniz . Duygularınız çok yüksek sakin olun kimseyle iletişim vs koparmayin bı durun bekleyin , gerçekleri sindirmek zaman ister. Beklentilerinizin hiç biri gerçekçi değil
Çok haklısın ben neden sorunlarımı aileme anlatıyorum ki aslında hata bende. Kadın psikolog mu o da bir insan... Bu beklenti de yanlış... Ayrıca şunu fark ettim ailemin yanında olmak bana iyi gelmiyor... Eşimin ailesi yanında da olmak bana iyi gelmiyor. Vücudum kaskatı kesiliyor. Rahatlayamıuorum.

Anneniz demeden kendiniz akıl edemiyor musunuz evli barklı kocaman kadınınım kendi sorunumu kendim danışmam lazım diye.
Bak hayatım anneme hala gelin küsmüş de mesafe koymuşta bilmem ne Anneme dedim ki anne bundan sonra sorunum olduğunda anlatmıcam. Bundan gurur duyman lazım diyorum hala gelini savunuyor. Bundan sonra ben bişi anlatmıcam kimseye neyse ne....

Back
X