• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem beni önemsemiyor mu yoksa aza kanaat mı etmeliyim?

cimcimelif

Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
712
418
18
32
Merhaba arkadaşlar. Ben 24 yaşımda üniversiteyi yeni bitirmiş bir bireyim. Ailemin gözünde tam olarak neyim bilmiyorum. Sebebine gelirsek... Çocukluğumdan beri bir odam yok. Çocukluğumdan beri çalışma masam yok. Üniversiteyi ailemin yanında okudum ama kendime ait bir alanım yoktu. Biz iki kardeşiz. Ama ailede beş kişiyiz. En başından beri anneannem de bizimle yaşıyor. Ben genelde anneannemle aynı odada çekyatta uyuyorum çünkü salon soğuk oluyor. Anneannem her sabah çekyatı toplattırıp her akşam bana yeniden yatak yaptırtıyor çünkü rahatsız oluyormuş. Ders çalışmak için portatif masa kullanıyorum ama anneannem bundan rahatsız oluyor. Ders çalışmama izin vermiyor ve sürekli konuşuyor. Diğer odalara gittiğimde de sürekli yanıma gelip konuşma açmaya çalışıyor hatta bunu tüm aile bireyleri yapıyor... Kardeşimin bir odası var ama odayı yatmak için kullanıyor. Ve masasında da bilgisayar var çalışamıyorum o odada. Ev kendi evimiz ve ailemin durumu da iyi... Ama bana bir alan oluşturun dediğimde oralı olmuyorlar. Eski tv sehpasını atıp yerine bir çalışma masası almak çok zor geliyor onlara. Evde tam 3 tane televizyon 2 tane bilgisayar ve tablet var, istediklerinde bir çalışma masasından daha pahalı şeylere yönelebiliyorlarken, bana verdikleri (!) bu değer zoruma gidiyor. Onlardan sadece biraz anlayış bekliyorken onlar bana ne anlayış ne de alan veriyorlar. Kitaplarım balkonda duruyor ve rutubet oldular. Bu şekilde nasıl kpss çalışacağımı bile bilmiyorum. Masanın başına oturuyorum anneannem yemek yapmamı istiyor. Kızlar ne olur bana akıl verin artık dayanamıyorum. Bu belki bazılarına göre sorun değildir ama her gün bu evde içim bunalıyor. Bu sene kpss yi kazanmam lazım. Ne yapmalıyım bana fikir verin. Şimdiden teşekkür ediyorum.

24 yaşında değil de, 17 yaşında bir genç kız yazmış gibi.
Bence probleminiz bu.
Kütüphaneye gidin??
Benimle konuşmayın çalışırken deyin??
Ananeyi susturun??

Tam zamanlı kpss mi çalışıyorsunuz? Part time çalışmaya başlayın bence. 24 yaşında bir kadın 100 tllik tv sehpasını alabilmeli?

Ilginçmis gerçekten..Normalde aileler yeterki çocuğum okusun die kendinden taviz verir seninkiler ise tam tersi..Ben bi anlam veremedim..Mesela sizi daha iyi anlayacağına inandığınız bi büyüğünuzle bu durumu tüm ciddiyetiyle paylassaniz..Bu ortamda ders falan çalışamıyorum benim kpss kazanmam gerek deseniz ne derler???Yada kendinize bir kütüphane belirleyin hergün çalışmak için oraya gidin...Emin olun çok yararını göreceksiniz...

Ay okurken daraldım.
Neden kardeşinizin çalışma masasında bilgisayarında çalışamıyorsunuz? 1den fazla bilgisayar varmış neticede.
Kitaplarınızı balkona değil de çekyatın altına koyun küflenmiş hastalık kaparsınız yoksa.
Geçici bir işe girin dicektim ama kpss çalışıyormuşsunuz.
Anneanneniz çalışmanıza engel oluyorsa lafınızı esirgemeyin, şu an yemek yapamam anneanne ders çalışmam gerek, şu an konuşamam ders çalışmam gerek deyin başka odaya geçin.
Bizim komşunun kızı da böyleydi wcye girip ders çalışıyordu alan yoktu evde çalışmak için.

24 yaşında değil de, 17 yaşında bir genç kız yazmış gibi.
Bence probleminiz bu.
Kütüphaneye gidin??
Benimle konuşmayın çalışırken deyin??
Ananeyi susturun??

Gayet açıklayıcı yazdığıma inanıyorum. İlk olarak düzenim yoksa kütüphaneye gitmem bile fark etmez zaman kaybı. Benimle konuşmayın diyorum karşıma alıp konuştum ve anlamıyorlar.

Ilginçmis gerçekten..Normalde aileler yeterki çocuğum okusun die kendinden taviz verir seninkiler ise tam tersi..Ben bi anlam veremedim..Mesela sizi daha iyi anlayacağına inandığınız bi büyüğünuzle bu durumu tüm ciddiyetiyle paylassaniz..Bu ortamda ders falan çalışamıyorum benim kpss kazanmam gerek deseniz ne derler???Yada kendinize bir kütüphane belirleyin hergün çalışmak için oraya gidin...Emin olun çok yararını göreceksiniz...

Annemle konuşuyorum ama yapacak bir şeyim yok diyor. Aslında üniversite yaşantım boyunca her zaman konuştum. Sanırım işlerine gelmiyor. Kütüphaneyi de denedim ama gidene kadar zaman kaybediyorum. Bir şekilde ailemi ikna etmem gerek ama bilemiyorum. Bazen evlensem mi diye düşünüyorum çok daraldım.

Gayet açıklayıcı yazdığıma inanıyorum. İlk olarak düzenim yoksa kütüphaneye gitmem bile fark etmez zaman kaybı. Benimle konuşmayın diyorum karşıma alıp konuştum ve anlamıyorlar.
İmkanlarınızı kendiniz yaratmalısınız. Bilgisayar varsa bilgisayarı çekin öyle çalışın.
E bir yerden başlamak lazım...
Erkek arkadaşınız var mı? Onla ortak çalışın.
Mesela ben çok görüyorum starbucksta kahvesini alıp kpss çalışanı?
E başka türlü de düzen oturtamazsınız. Haydi kalkın ve bir yerden başlayın..

Ay okurken daraldım.
Neden kardeşinizin çalışma masasında bilgisayarında çalışamıyorsunuz? 1den fazla bilgisayar varmış neticede.
Kitaplarınızı balkona değil de çekyatın altına koyun küflenmiş hastalık kaparsınız yoksa.
Geçici bir işe girin dicektim ama kpss çalışıyormuşsunuz.
Anneanneniz çalışmanıza engel oluyorsa lafınızı esirgemeyin, şu an yemek yapamam anneanne ders çalışmam gerek, şu an konuşamam ders çalışmam gerek deyin başka odaya geçin.
Bizim komşunun kızı da böyleydi wcye girip ders çalışıyordu alan yoktu evde çalışmak için.

Anneannem laftan anlamıyor. Bu ortamdan kaçmak için evlenmeyi bile düşünüyorum.

Anneannem laftan anlamıyor. Bu ortamdan kaçmak için evlenmeyi bile düşünüyorum.
Saçmalamaa. Evlenince çok güzel ders çalışırsın sanki canım, sizinkiler senin düşünme yetkini de etkilemiş. Git herhangi bir kafede otur çalış. Parkta otur çalış. İyi sabrediyorsun. Gerekirse evdeki herkesle küs ohh kafan rahat olur kimse seninle konuşmaz. En son çare bu yani.

Saçmalamaa. Evlenince çok güzel ders çalışırsın sanki canım, sizinkiler senin düşünme yetkini de etkilemiş. Git herhangi bir kafede otur çalış. Parkta otur çalış. İyi sabrediyorsun. Gerekirse evdeki herkesle küs ohh kafan rahat olur kimse seninle konuşmaz. En son çare bu yani.

Aslında mantıklı bu küsme fikri :)

24 yaşına gelmişsiniz artık. Bir şeyleri ailenizden beklemek yerine kendiniz yaratmalısınız.

Kütüphane yoksa kafe olur dershane olur. Çıkamıyorsanız itiverin bilgisayarı kenara çalışın.

Pasif kalıp başkalarından beklemeyin küçük değilsiniz artık.

Kutuphane cok mu uzak gercekten ? 1 saatte surse karda olursunuz bence. Kardesim evde konsantre olamadigi icin sabah kutuphanenin acilis saatinden aksam kapanis saatine kadar kutuphanede ders calisiyor. Evde calismasina gerekte kalmiyo boylece.

24 yaşına gelmişsiniz artık. Bir şeyleri ailenizden beklemek yerine kendiniz yaratmalısınız.

Kütüphane yoksa kafe olur dershane olur. Çıkamıyorsanız itiverin bilgisayarı kenara çalışın.

Pasif kalıp başkalarından beklemeyin küçük değilsiniz artık.

Biz evde 5 kişiyiz bana saygı duymuyorlar ki. Zaten emekli ailem var her an gürültülü bir ev. Babam her dakika bilgisayar başında. Ya da tv başında nereye gitsem beni oradan çıkartıyor. Kütüphane uzak. Kendi alanımı yaratmam için bu evden gitmem gerek.

Biz evde 5 kişiyiz bana saygı duymuyorlar ki. Zaten emekli ailem var her an gürültülü bir ev. Babam her dakika bilgisayar başında. Ya da tv başında nereye gitsem beni oradan çıkartıyor. Kütüphane uzak. Kendi alanımı yaratmam için bu evden gitmem gerek.
Nerede yaşıyorsunuz allah aşkına sakin bir kafe de mi yok ortalıkta? Ya da ilköğretim lise falan? Gidin boş bulduğunuz bir yerde çalışın.

Ben de ağır bir bölüm okuyorum sabah 8de evden çıkıp akşam 9 10 da döndüğüm oluyor. Evde çalışmıyorum çünkü ne olursa olsun dikkat dağılır insanlar siz ders çalışacaksınız diye put gibi oturamaz ya. Illa ses olacak. Kütüphaneye giderken 1 saat bile harcasam çok daha verimli çalışmış olacağım için bunu kayıp görmem. Illa uzak diyorsanız gidin bir kafede oturun çalışın. Bahane üretiyor gibi geldiniz bana.

Kardesinizin kitaplarini kenara cekip kendinize neden alan yapmiyorsunuz.Kaba bir tabir olacak ama aglamayana meme yoktur bu hayatta.

Nerede yaşıyorsunuz allah aşkına sakin bir kafe de mi yok ortalıkta? Ya da ilköğretim lise falan? Gidin boş bulduğunuz bir yerde çalışın.

Ben de ağır bir bölüm okuyorum sabah 8de evden çıkıp akşam 9 10 da döndüğüm oluyor. Evde çalışmıyorum çünkü ne olursa olsun dikkat dağılır insanlar siz ders çalışacaksınız diye put gibi oturamaz ya. Illa ses olacak. Kütüphaneye giderken 1 saat bile harcasam çok daha verimli çalışmış olacağım için bunu kayıp görmem. Illa uzak diyorsanız gidin bir kafede oturun çalışın. Bahane üretiyor gibi geldiniz bana.

Kendime ait bir alan istiyorum sadece. Değer görmemek beni yıprattı. Üniversite dönemimde kütüphanelerde geçti zaten zamanımın çoğu. Ya da ailemden uzakta yaşamak istiyorum. Aslında ders çalışıyorum. Sadece saygı görmüyorum. Ders çalışamıyorum dedim ama ben daha çok çalışmak istiyorum ve anlayış bekliyorum. Sanırım bu da düzelmeyecek en iyisi benim gitmem gibi görünüyor.

Back
X