Ailem beni üvey evlat olarak görüyor hor görüyor eşimi de ..cocuklarımı da..ne yapmalıyım

Hayallerimvarbenim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2017
559
344
53
41
Ailem ben üvey evlat mışım gibi davranıyor Cocuklarımı bile sevmiyor ablamın cocuklarını daha bi seviyorlar her toleransı yapıyolar babam abime ev aldı alsın dedim umursamadım. Ablama bahçeli üç katlı ev verdiler. Ben de az maaşlı memurla evliyim 8 yıldır kiradayım bana acıyan yok evlenirken bütün eşyaları esim taksitle aldı bulaşık makinesi yoktu bende annem de evdeki makinesini verdi durumları var fakat bana hiçbi sey yapmadılar bende artık kiralar pahalandı geçinemiyorum dedikçe hele dur diyolar... Kendimi cok ayırt edilmiş hissediyorum. Mutfak eşyalarını da markası z uyduruk seylerle doldurdular bazen diyorum üvey evlat mıyım

Önceki konunuzda da eltiniz ile kaynıniz çocuklarımı sevmiyorlar diye değinmiştiniz.Enerjinizi etrafınızdakilere harcamaktan vazgeçin.Siz tüm enerjinizi çocuklarıniza yöneltin.Onlar başka sevgiye ihtiyaç hissetmezler.

Evlatlar arasındaki adaletsizlik kırgınliğa sebep oluyor.Ama yapacak bir şey yok.Mutlu olmak için beklentilerinizi minimuma indirin.Yoksa mutsuz bir anne/eş olarak ailenize en büyük zararı siz verirsiniz.

Böyle bişey yazacağınız ı. Tahmin ettim. Sade b i. Oneri. virin.

Böyle bişey yazacağınız ı. Tahmin ettim. Sade b i. Oneri. virin.
tamm en yanlış anlamışsınız. Öncekini. Eltim.
Bu nasıl bir kurbanlık psikolojisidir, kendinizle ilgilenin biraz .
Bu kadar dışarı odağı insani hic iyi bir yere goturmez

ı sevmez. Bağırıyor demiştim. Kaynımdan. Biraz düşüncce beklemiştim o. Kadar.

Annemi artık hiç sevmiyorum bu yıl içimdeki bütün sevgisini aldı götürdü aynı evde olmak beni çok geriyor ..odada ders calsiirken yanıma geldi aniden basım ağrıdı çok gerildim gıcık oluyorum gıcık. Buda dursun bir yerde ....

Sana gelirse sende onlardan bir şey umma sende onları yoksay ...negatif olan herşeyi vicdanımi susturup hayatımdan olabildiğince Aticam..

Halbuki bana azıcık iyi davransalar dünyaları vermeye hazırdim .. bu hayallerle bosanmistim ailemi tatillere goturecektim umreye gidecektik birlikte ama şimdi eve çöp alsam zoruma gidiyor çünkü çöpümü dahi haketmiyorlar ...

Yobazsin anne işe yaramaz hasta ruhlunun tekisin senden çok çektim ...inşallah kurtulucam ahirette mümkünse hiç karşıma çıkma yüzünü görmek istemiyorum asla seni de o pis zihniyetli ortanca evladını da ... Fitne fesat dedikoducular sizi

Valla ben ailemden nefret ediyorum ama ozellikle annemden konusmuyorum da simdi bir tane kardesim var bekar,evlendiginde bana yapmadıklarını yapacaklar biliyorum. Babamin bana borcu var kardesimi tatile gönderiyor. Ben artik bisey demiyorum en guzeli görüşmemek sende gorusmezsen bunlari düşünmezsin cocuk larinla ilgilen ayrıca bir cocugun anneanne sevgisine de cok ihtiyaci yok. birak sevmesinler. Demek ki seni sevmiyorlar neden senin cocugunu sevsinler boyle dusun üzgünüm dost aci soyler benim annem de beni sevmiyor.

bence sizin ailenizden maddi beklentiniz var. başlığınız ailem bana para vermiyor olmalı.

yetişkin insanlar, hele hele evlenip çocuk sahibi olmuş insanlar, ailelerinden destek almadan hayatını idame ettirebilmeli. (aniden işsiz kalma, allah korusun hastalık, kaza vs gibi durumlar hariç)
ailene neden geçinemiyorum kira pahalı diyorsun ki? kiranı ödemekle yükümlü olan sen ve eşinsin.

Valla ailenin diğer 2 çocuklarına ev alabilecek maddi gücü varsa 3. Ye de alabilirler. Almıyorlarsa evlatlar arası ayrımcılık var
Konu sahibi haklı gibi ama hep derim bu tür ikili meselelerde bir de diğer tarafın ne düşündüğünü ve neden böyle davrandığını bilmek lazım.
Konu sahibi, bunu kendi kendinize dert edip içinizde saklayacağınıza ailenize sorsanıza.

Sizce iki çocuğuna ev alıp diğerine almama gerekçeleri olabilir mi? Anne babalar evlatlarına eşit davranmıyorlar maalesef. Aynı durum eşimin ailesinde de var. Eşimin abi ve abisinin eşine prens prenses muamelesi yapılıp üstüne titrenirken eşim ve bana köle muamelesi yapılıyor. Hatta bizim de onlara itaat ve hizmet etmemiz bekleniyor. Kayınvalidem eşit davranmadığını söylediğimde kabul etmiyor ben hepinize aynıyım eşit davranıyorum diyor. Eltim de kendi ailesi nazlı yetiştirdiği için nazlıyorlarmış. Yani kendisi mevcut durumu kabullenmek istemiyor.

Son düzenleme:
kimseden bir şey bekleme...benim öz annemde babadan kalan 1 evi 4 çocuğu olmasına ragmen amerikada yaşayan biricik oğluna verdi oğlu da zengin üstelik..bende kayınbabadan kalan ortak mal olan yıkık dökük tavanı akan evde yaşıyorum..zaten annem kızlarını sevmezdi doğuluydu kendi babamda öyle..cahillerdi..

Sizde insanlardan beklenti icine girip kendimizi uzme egilimi var. Haksiz davranana sizi ayirana karsi mesafeli olmali ama onun disinda bunlarla kendimizi uzmeyip enerjinizi ailenize be kendi mutlulugunuza yoneltmelisiniz bence...

Cok haklısınız gücenmekte, kardeşler arası bu kadar açık ara fark insanın canını sıkar.

Acaba sırayla mı yapıyorlar desteği , bilemedim, anne baba neden böyle bir ayrım yapar ki ?

Bu duygularınızı açık açık konuştunuz mu ailenizle, ne diyorlar ?

Aileniz karfeşlerinize ev verip size vermemezlik yapamaz. Ne olursa olsun bu kadar adaletsizlik olmamalı. Mahkemeye verip hakkımı çatır çatır alırım gerekmedikçe de görüşmem yerinizde olsam. Kardeslerinize verilen evlerde sizin de hakkınız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…