ailem denizciyle evlenmeme izin vermiyor ne yapmaliyim

esin88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2015
10
3
36
Arkadaslar mrb yeni uye oldum sirf buraya sikintimi yazip bi cozum yolu sunan olur die. Sevgilim 2. Kaptan evlenmek istiyoruz aileme soyledim ama evlenmemize karsi cikiyorlar denizci die. Sebepleri yasayanlar bilir zaten ben sadece burda ayni bu durum basina gelmis olan warsa ailesini nasil ikna etti onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sewinirim zor durumdayim simdiden tesekkurler.

Sebeplerini bilmeden nasıl yorum yapalım ki? Yorum yapmak için illa aynı durumu yaşamış olmamız mı lazım?
Biz denizci neden evlenemezmiş mesela?

Arkadaslar mrb yeni uye oldum sirf buraya sikintimi yazip bi cozum yolu sunan olur die. Sevgilim 2. Kaptan evlenmek istiyoruz aileme soyledim ama evlenmemize karsi cikiyorlar denizci die. Sebepleri yasayanlar bilir zaten ben sadece burda ayni bu durum basina gelmis olan warsa ailesini nasil ikna etti onu ogrenmek istiyorum yardimci olursaniz cok sewinirim zor durumdayim simdiden tesekkurler.
Cok mu fazla oluyor seyir sepet? Ya da baska sebepleri de var.mi

Zor bir durum ikiniz için de. Ne kadar karada kalacak, ne kadar denizde olacak bilmiyorum ama evde tek beklemek bir süre sonra çok zor olur. Bunun hamileliği olacak, doğumu olacak, çocuk olacak vs. Tabi bu adamlar evlenmesin mi? Evlenecek tabi ki ama bunun zorluklarını taşıyabilmeniz lazım. Siz birbirinizi gerçekten seviyorsanız eğer ve nasipte varsa ailen bir şekilde ikna olacaktır.

Sebeplerini bilmeden nasıl yorum yapalım ki? Yorum yapmak için illa aynı durumu yaşamış olmamız mı lazım?
Biz denizci neden evlenemezmiş mesela?
empati yapabildiğimizden habersizler ne yazıkki
başına gelmeyen ne bilsin diye düşünüyorlar..

neden istemedikleri önemli, kaptan olduğunu için mi başka bişey mi var

Zor bir durum ikiniz için de. Ne kadar karada kalacak, ne kadar denizde olacak bilmiyorum ama evde tek beklemek bir süre sonra çok zor olur. Bunun hamileliği olacak, doğumu olacak, çocuk olacak vs. Tabi bu adamlar evlenmesin mi? Evlenecek tabi ki ama bunun zorluklarını taşıyabilmeniz lazım. Siz birbirinizi gerçekten seviyorsanız eğer ve nasipte varsa ailen bir şekilde ikna olacaktır.

evet aynen dediğin gibi ama ben zaten hepsini göze aldım aileme de belirttim. şimdilik zamana bıraktım bu fikre alışsınlar die ama ikna olmaları için bişiler yapmak istiyorum.

ikinci kaptan denince "öyle bir zaman geçer ki" dizisi geldi aklıma :)
Allah korusun tabi işim şaka

kaptanlar için her limanda sevgilisi gibi bir söylem var ya ondan etkileniyolardır
bir de hep yanında olmayacak
bir kızım var benim de bende olsam bunları iyice düşünmesin isterdim.

sevgilinizin yaşını yavmamışsınız.

Ailen haklı, 2-3 arkadaşım uzun yol zabiti, YASA da çalışıyor. kontrat 6 ay, ve gemiye binişle başlayıp, gemiden inince bitiyor. Git gel transfer dediğin mi 6,5 aydan erken dönülmüyor. üstelik 1-2 kontrat yapanda oluyor. (ki mantıklı)

Bence sevgilin biraz daha çalışsın daha sonra evlenin. Bu arada herlimanda bi sevgili lafına takılmayın. öyle çok gezme imkanları olmuyor. sürekli seyir halinde oluyorlar.

Belli periyotlarla aylarca kocandan uzakta bir başına kalmayı göze alıyorsan, bu kadar eminsen kendinden evlen. Ama bunun hastalığı var, hamileliği var, yıl dönümü, cart dönümü, curt dönemi var. Ona ihtiyaç duyduğun çok zaman olacak ve her an onu yanında bulamayacaksın. Ben sevdiğim eve gelene kadar 4 saatcik bile bekleyemiyorum. Sıkıntıdan patlıyorum, afakanlar basıyor, özlüyorum, endişeleniyorum, saniyeler gözümde büyüyor.. Kısacası böyle bir taşın altına elimi sokamazdım anlayacağın, sen kendine bu derece güveniyor musun, ona karar ver evvela..

sevgilinizin yaşını yavmamışsınız.

Ailen haklı, 2-3 arkadaşım uzun yol zabiti, YASA da çalışıyor. kontrat 6 ay, ve gemiye binişle başlayıp, gemiden inince bitiyor. Git gel transfer dediğin mi 6,5 aydan erken dönülmüyor. üstelik 1-2 kontrat yapanda oluyor. (ki mantıklı)

Bence sevgilin biraz daha çalışsın daha sonra evlenin. Bu arada herlimanda bi sevgili lafına takılmayın. öyle çok gezme imkanları olmuyor. sürekli seyir halinde oluyorlar.

evet biliyorum çalışma usullerini. bu arkadaşlarınız evliler mi yada evlenme aşamasında böyle bi sorunla karşılaştılar mı ?

Ben kendi adıma düşündüğümde 6 ay ayrı kalmak için çok uzun bir süre,uzun uzun düşünmek lazım.

Oyle evlilik mi olur ya zor is 6 ayda bir gorcen esini.Simdi kabul ederim diyorsun da evlendikten sonra zor gelir millet esiyle dugune bayrama cikarken sen mutsuz olursun aileni dinle bence.Ulu sözü dinlemeyen ulur diye bi deyiş var cok dogru bence

Siz gercekten bu karariniz da ne kadar ciddisiniz bilemem ama. Ben yapamazdim kesinlikle esinizi senede 2 defa göreceksiniz özel günleriniz de yaninizda olamayacak. Daha bir çok zorlukları var. Bence iyi düşünün..

Benim arkadaşımın eniştesi kaptandı 6 ayda bir gitmiyordu canım ya. Oda uzun yola gidiyordu yurt dışına ama aylarca sürmüyordu sık sık görüyordum. Emin misin 6 ayda bir gidip geldiğine siz nasıl görüştünüz o zaman. Ailenin başka bir gerekçesi var mı. Ne güzel adam işinde gücünde işte. Evlenmesin mi bu adamlar :)

evet biliyorum çalışma usullerini. bu arkadaşlarınız evliler mi yada evlenme aşamasında böyle bi sorunla karşılaştılar mı ?

hepsi bekar, hepside daha X kere giderim para kazanırım ondan sonra evlenirim dedi.

Çok yakından olmasada bi kadın tanıdığım vardı. Eşi TSK da görevliydi, afrikda korsanlarla mücadele için 8 aylığına eşi gitmişti o dönem tanımıştım. Elinde faturalar evraklar koşturmacalar. tek başına sudan çıkmış balık gibiydi

X