Ailem erkek arkadaşımı istemiyor :(

laz diyemiii diye yaniiiii ?????? diye tepkiler niye geliyor anlayabilmis degilim..
alevi olunca sasirilmiyor,
kürt olunca sasirilmiyor
da laz olunca niye sasiriliyor..

Yani problem ırkçılık değil, lazlara yapılan ırkçılık mı size göre??:53:

EDİT:Tamam mesajları anlamadan yorum yapmamak gerekiyormuş, bu da bana ibret olsun diye kalsın burada aynı soruyu sormuşuz aslında :9:

Son düzenleme:
Anneler haklı oluyor çoğu zaman...
Lazlık meselesini bahane ediyor gibi geldi...
İstememesinde muhakkak ki bildiği başka birşey vardır...
Tatlım sen kaç yaşındasın...

ben seni cok iyi anliyorum canim. benim eski sevgilimin kisiligini annem cok begenirdi,cok saygili,duzgun derdi ama tipini hic begenmezdi,yanima yakistirmiyordu,kisaymis sismanmis falan fistik..cildiriyordum nerdeyse.
ablamin sozlusu de tegmen,uzun boylu cok yakisikli degil acikcasi ama annemin gozunde bi harika cocuk.
surekli ayril,bunla evlencen mi hem o kürt(erzurumluydu). bilmem ne..anlasamazsiniz soyle boyle... anlatamam ya nasil mutsuz oldugumu.
hayir anne ben onu seviyorum dedkce annem kucumseyici gozle bakiyordu.
su an ayriyiz. sevgilim beni terketti evet,annemlik bi durum yok ama annemin basinin etini yedim ilk zamanlardaa.cocuk senin yuzunden birakti beni,senin dusuncelerinden korktu iste falan filan:52:
bunu bi sonraki iliskimde yapmasin diye surekli soylenip durdum cunku annemin dusunceleri yuzunden surekli bi baski altindaydim.ayni seyleri yasamak istemezdim tekrar..
"niye herseyi anlatiyorsun" diye de geri bana cikisti. tanisiyorlardi zaten saka yollu da demisti bir kez cocuga telefonda. "sen kendin yuzune de soylemistin anne" dedim ben de.
ama annemin yuzundeki o uzuntuyu anlatamam,basinin etini yedim.
sevgilim de kurt degildi ayrica,ki kurt olsa da ben sevmisim sonucta,ama yok annem sevmezse olmaz..
ayrilali 4 ay oldu gecen bana diyor "hic aramiyor mu,arasin hemen barisirsin sen,tukurdugunu yala,affet" falan.
oyle iste, Allah yardimcin olsun canim gercekten zor.
(ozellikle dip not dusuyorum arkadaslar,annem irkci bi insan degildir.Kurt Turk ayrimi yapmaz.etrafimizdaki evliliklerden cikardigi sonuc su:anlasmak zor oluyor,adetlerimiz farkli vs vs. bi akrabamiz bosanmisti bu yuzden. arkadasin dedigi gibi durum bende de. hem belki yanima yakistiramiyordu,baska yerlerden aklimi bulandirmaya calisiyordu bilemiycem. bilmek de istemiyorum. cunku gercekten cok can sikici bir olay...).

Son düzenleme:
Canım Allah yardımcın olsun öncelikle.

Lazı,Kürdü,Türkü olmaz bu işin.

Hepsinin iyisi,kötüsü vardır. Çalışkanı,tembeli,namussuzu,namuslusu.

Ama belli bir yaşa gelmiş insanların kalıp düşünceleri oluyor maalesef.

Ve onun dışına çıkamıyorlar.:50:

Değiştiremezsin.

Ama sabret. Ben de 21 yaşındayım.Benim sevgilim de Karadenizli.

Küçüklüğümden beri hep bi Karadenizli ile evlenmek istemişimdir.:27:

Karadeniz uşağunu kaptım ama nikahıma alamadım daha.:9::27:

Sabreeeeet. Ve çok dua et.

Dediğin gibi hemen evlenecek değiliz ki.

Sanırım okuyorsun.Önce okulun bitsin.

İşimiz,mesleğimiz olunca her şey yoluna girer Allahın izniyle.

Çalışıyorsan da işine yoğunlaş,takma kafana.

Yeter ki siz bu süre içinde birbirinize destek olun.:31:

Her şey gönlünüzce olur inşallah.:nazar:

bu dünyaya kız olarak gelmek zten şanszlık.. bnmde sevebilcegim aşık olabilcegim hiç akıllarna glmiyo.. bırakın lazını kürdünü bi erkek arkadşım olmasına bile izin verilmiyo bu dönemde ve yaşım 21... :43::43::43: ALLAH'ım diorum ne zaman rahat etcem ben.. :43: yaşamak istiorum bende :s yaşıtlarım gbi özgürce.. .. en güzel çağlarımı elimden alıyolar.. :43:

bu dünyaya kız olarak gelmek zten şanszlık.. bnmde sevebilcegim aşık olabilcegim hiç akıllarna glmiyo.. bırakın lazını kürdünü bi erkek arkadşım olmasına bile izin verilmiyo bu dönemde ve yaşım 21... :43::43::43: ALLAH'ım diorum ne zaman rahat etcem ben.. :43: yaşamak istiorum bende :s yaşıtlarım gbi özgürce.. .. en güzel çağlarımı elimden alıyolar.. :43:

Hiiştttt ağlamak yooookkk.:20:

Sabret canım,çok dua et.

Seni çok iyi anlıyorum.

Erkek arkadaşının laz olmasından çok sana bi zarar gelmesinden korkuyorlar inan bana.:31:

ya böyle koruycaklarsa korumasınlar.. bnim hayatımı mahvederek olmamalı bu :43: ben kimseye güvenip bi yere giden başına iş alan bi kız değilim.. hayatımda sdce bi kere güvendim birinee onlada huzurlu olmak istiyorum. gizli saklıdan yoruldum artk.. abim görmesin babam görmesin annem görmesn.. ölelim ozamn :50: kız olmak suçmu ya.. dayak bile yedim hiç yokdan sebeb.. hak etsem derim hak ettm.. byle hyatı istemiorum ..:43:

eskiden derdimki koca için kaçmıycam öle bi kız olmıycam ama büyüdüğünzde anlıyosunzki aileniz sizin onları dşündğnz kadar ince düşünmüyo sevgi konusnda sizi.. hiç bişeye hakkınız yok.. ama ALLAH'ıma şükrediyorum okumama bişey demiyolar :43: şmdi tek dşüncem okulum biter bitmez kendi hayatımı kurmak kndi kararlarımı kndim vermk ....

Seni birebir anlıyorum. Ben de bu durumu yaşadığım icin olsa gerek...
Yalnız, annen aile konusunda hakli.
Bir soz vardır bilir misin armut dibine düşer.
Ailede ne gördüyse onu yapar...
Ben buna cok inanırım... Annene boyle bir yaşantıya seni gözü kapalı atmak istemediği icin kizmamalisin.
Çünkü ailesi anlattığın kadarıyla bile cok karışık.
Olay sırf ırkçılık da degil... Olay karışık bir aileye mensup olması...
Oyle bir yer gelir ki bıktım aile sıkıntılarından dersin o hale getirirler... Sevgilin ne denli iyi olursa olsun ne kadar seni severse sevsin, aile atılmaz satilmaz, o aileye girdi mı onlarla da evlenmissin demektir. Bunu kabul edebilecek misin? Uzaktan hersey süt liman ya yakından? O yüzden annene kızma hem Yasin da küçük az sabret bakalım, annene de cok karsı gelme. Gün geliyor onların karsı çıktığımız sözlerine tipis tipis donüyoruz. Dinle nasihatlarını, sükut et gec. Hep ve sadece hayirlisini iste, ille de 'O'olacak deme, sadece bir abla tavsiyesi... Dediklerini birebir yasamış biri olarak...

Sevgilimle yaklaşık 2 yıldır birlikteyiz... ilişkimizin başından beri ailem hep buna karşı olduğu için bende buluşmalarımızı hep gizli saklı yapıyordum.Anneme açık açık sevdiğimi söyledğimde ağladı :s ve bana her geçen gün çeşitli bahaneler sundu.. yok işte:20: o laz, laz erkekleri kadın kıymeti bilmez hem ben o çocugun ailesni biliyorum babası evine çok düşkün biri değil vs vs diyor.. ama bende her geçen gün ondan kopamaz hale gelmekteyim.. napmalıyım lütfen yardımm edin :14:

annelerin tespiti her zaman doğrudur. onun seni sevdiğinden gerçekten emin misin, annen seninle zıtlaştıkça ona daha mı çok bağlanıyorsun bunları bir düşün. bir de ailesi cidden uygun değilse hayır gelmez, kökü çürük olan ağaç sağlam meyve vermez. sonu hayır olsun inş.

bu önyargilar beni deli edicek yaaaaa :19: nedir bizim bu ailelerimizden cektigimiz.

cnm sen sevgilinden eminsen ilerde ailesini ihmal etmiceni biliyorsan aileni ikna edebilirsin. gerekirse zorla tanistir (benim yaptigim gibi :1:) tanidiktan sonra fikirleri az da olsa degisir yumusarlar inan bana.

hem babasi gece yarisi eve geliyor diye o da öyle olmak zorunda degil. herkes farklidir.

Ben de rizeliyim ve eskiden beri rizeli trabzonlu ile evlenmem inşallah derim zaten ordu ve giresun aman uzak kalsın :-D tabii bunlar benim gözlemlerm ve işin şaka yani bizim buralarda böyle genelleme yapılır ha ama lazlar başka eger gerçek lazsa bak karadenizli başka lazlar başkadir laz ayni kürt gibi ayrı dilleri vardır. İşte lazlar kadınlarına cok düşkün olur ve de kılıbk olurlar. Oysa rizede erkek cok keyfine düşkün olur zaten rus kadınlari buraları nasıl alt üst etti bilen bilir. Kadına hizmetcı gözü ile bakılır. Ama bunlar genelleme sadece. Her insan bir değil. Herkes bilir ki karadeniz kadını sabah akşam çalışır çay toplar amele gibi çalışır adam da kahvede oturur. Ha şimdi tüm bunlar böyle diye senin sevdiğinde böyle mi olacak tabii ki hayır. Bu anlattıklarım burada ki insanların bile kendilerini tarif ettiği şekildr. Benim babam da amele gibi çalışır. Kimseye yan gözle bakmaz. Ama keyfi icin anası kız kardeşleri icin karısını çocuğunu köle yapar. Ama amcam da karısına kalk bir bardak su ver demez bir tanem sen keyfine bak der ama karıdan kızdan eve gelmez. Bak ikisi de ayni memlekettenı bırak ikisi de ayni kandan ayni ana babadan ama ne kadar farklı insanlar. O yüzden sevgilin laz diye illa kötü olacak illa iyi olacak diye birşey yok. Sen sadece sevginden sevgisinden ve onun doğru kişi olduğundan emin ol. Eger bu ilişki sahip çıkılmayi hak ediyorsa sonuna kadar sahip çık. Hic üzülme bu nedir ki. Ah ah. Neyse kardeşim ben cok konuştum allah yardımcımiz olsun

bence bır anne laz dıye bırını yargılamaz.. altında baska seyler vardır... annemle pek anlasamam ama bır anne hayır dedımı o emın ol olmuyor

Valla tatlım benim anne tarafım da trabzonlu ve genel olarak kadınların cok calıstıgı, güclü oldugu, tuttugunu koparan inatcı dik kadınların oldugu bir cografya o nedenle de hep " karadenizden kız alınır kız verilmez" derler.
derler de bu derlerin sonu hiç yoktur, kimse içine doğduğu milleti aileyi dini seçemez. seçemediğimiz seylerle ovunmenin ve yerinmenin de manası yok.
ha annenizin sıkıntı olarak gordugu noktaları objektifce degerlendirin ama bu demek değil ki anneniz haklı.
genellemeler yanlıstır, içiniz ferah olsun.

ama yaşınız küçük, acele etmeyin gezin eglenin ve hayatınızı tek bir kimseyede endekslemeyin... ve unutmayın ki anneniz her zaman ve her kosulda anneniz, o nedenle annenizi rahatlatın hos tutun.

Back
X