Ailem eşimi istemedi.

İnsanlar bazen ne kadar acımasız oluyor ya yok kendi hatan, yok bunları düşünmeliydin , yok şimdi mi aklın başına geldi falan. Cahillik işte çocukluk olabilir daha 22 yaşında. Kayın ailesi kendi oğullarını da bu kadar hor görüyorlar mı acaba? Kimbilir belki yaşı kızdan çok daha büyük. O niye bu hataya düştü sadece kızın suçu değil ki bu. Barız yaptığı hatayı kızın yüzüne vuruyorlar horluyorlar. Düğünde takılan sahte takı artık geçmiş gitmiş belli ki oğullarını evlendirecek durumları yoktu henüz ama torunları olmuş artık gelinlerini kabullenememeleri hoş değil tam tersi olan oldu diyip sahip çıkmalılar arkasında durmalılar . Sen yine de saygıda kusur etme konu sahibi. Sabretmekten başka yapacağın bişey yok umarım herşey düzelir.
Yok zıttı yazilacak illa konu nolursa olsun muhalefet olmak zorundalar.

Torun mu verdn torun vermiş olmak için mi yaptın anne olmak için mi kim ki onlar torun verdiklerin padişah mı neden bazı kadınlar kendini değersizleştiriyor anlmıyorum senin görevin torun verip onlara bakmak değil aynı evde de yaşıyoruz de tam olsun

Evet ayrica gelin olarak hic deger gormedigimi hissediyorum .bi evlatlari var ve torun verdim onlara torununa hicbi sey almadilar
torun verdim onlara ne demek ya?
çocuğunuz için değil, gelin olduğunuz için değil bir insan olarak değer görmemekten yakınmanız gerekirken dert ettiğiniz şeye bakın.
siz kendinize bu muameleyi yaparsanız kimse size değer vermez kusura bakmayın

Böyle bir zorunluluk yok. İsteyen yardım eder istemeyen etmez. Evlenmeyi düşünen parasını biriktirsin harcamalarını da ona göre yapsın
Bana göre var.Anne babaysan ve maddi durumun varsa destek olman lazım....Buda anne baba olmanın getirdiği bı sorumluluk bana göre tıpkı okutmak gibi.Herseyi aile yapsın demiyorum kendini zorlasin borca girsinde demiyorum.Ama şartları yerindeyse evladı yani.O zaman dogurmayacakti

Benim bir tane bile bileziğim yoktu düğünde arkadaşlarım sahte bilezik tak dedi takmadım kendinizi üzmeyin Herşey maddiyat değil

Merhaba arkadaslar.ben bi yillik evliyim kacarak evlendim ailem esimi istemedigi icin kacmak zorunda kaldim .esim tek cocuk anne babasi ayri.tum dugun masraflarini esim kredi cekerek karsiladi kayinvalidem emekli maasi aliyor ek olarak serbest calisiyo.kayinpederim tekstille ugrasiyo.ama hic yardimlari dokunmadi.esim dugun ve ev esyalari icin kredi cekti.dugundeki takilarim bile sahteydi gercegini almaya para kalmadi ben de bisey diyemedim.
Bu hayatta teksiniz. Kendi ayaklarinizin uzerinde durmayi bileceksiniz. Siz esinizle evlendiniz ve birbirinize guvendiniz ki bu yola girdiniz. Deger almak, deger vermek kisilerle alakali bir durumdur. Deger gormuyorsaniz sizde deger vermezsiniz olur biter. Ama maddi meselelere yardim etmek zorunda degiller.

Torun verdim cümlesi evet yanlış ama babaanne dede olarak insan torununa hediye almaz mi?Kimde gördünüz duydunuz...Valla sırf akabinde yorum yapmak için yapiliyo yaa
Akabinde mi? Aleyhinde diyecektiniz herhalde. Konu sahibi hep bir maddi beklenti içinde. Bu yanlış. Adamlar yapmıyor işte. Kabullen geç. Bu kadar zor olmamalı.

Kaçarken ne hayal etmiştiniz? Kimse yollarınıza Gül döküp beklememiş demek ki. Sizin aileniz eşinizi kabullenmediyse karşı tarafta sizi kabullenmemiş belli ki.
Eşiniz tek çocukmuş belki annesinin hayalleri vardı davullu zurnalı düğün yapacaktı 1 tane evladına ama siz kaçınca hevesleri kursaklarında kalmış o yüzden de tepki olarak hiçbirşeye karışmamış olabilirler.
Birbirinize güvendiniz ki kaçtınız yoksa her kaçan kız gibi “biz kaçalım mecbur kalır, kabullenirler her istediğimizi yaparlar” diye mi düşündünüz
Üzerinden 1 sene geçmiş çocuğunuz dahi olmuş geçmişi bir yana bırakın yuvanızda mutlu olmaya bakın.

Kaçarak evlenmeyi siz tercih etmişsiniz. Bunun böyle olacağını tahmin etmeniz lazımdı. Ölene kadar küs kalan anne babalar var.

Üzgünüm ama halk arasında kaçanın değeri olmaz diye bir laf vardır. Aileyi yok saymak kolay değil, eğer bunu yapıyorsanız sonuçlarına da maalesef katlanmak zorundasınız. Sırf bu yüzden kızlar okumalı işte, kendi ayakları üzerinde durmadan kimse evlenmemeli. Kimseden bir şey beklememek lazım şu hayatta maalesef gerçek bu, beklersen daha çok üzülürsün. Hayatına bak, kendi evinde mutluysan eşinin ailesini umursama. Mümkünse bir iş bul çalış, o zaman daha az beklentin olur başkalarından.

Kendi ailesini bukadar kolay silen biri eşine ve eşinin ailesine neler yapmaz diye düşünmüş olabilirler. Değer vermemeleri bana normal geldi.
Bencede oyle. Malesef kacarak yapilan evliliklerde hep bir sorun oluyor kizin arkasinda ailesi yok diye ne saygi duyuyorlar nede iyi davraniyorlar :/

Aşkı uğruna ailenizi sildiğiniz adam aynı güzelliği sizin için yapamıyor demek ki ailesine karıma herkes iyi davranacak diyemiyor.
Hem kaç hem hemen çocuk yap, hani bu adam fos çıkarsa elimde bebekle nereye giderim diye düşünmüyor musunuz hiç.

Büyük marifet yapmışsınız, bravo
Bide anlatmışsınız uzun uzun
Baba evinde rahatlık battı dimi, gidip yerlerde süründünüz.
Bir de güzel bişey başarmış gibi gerine gerine anlatmayın, burayı cahil, aklı ermeyen kızlarda okuyor. İki gönül bir olunca palavralarınızı kendinize saklayın, olmuyor işte olmamış.
Kaçan kıymet görmez. Net. Aksini iddia edene güler geçerim.
Farkındaysanız değer görmedim diye belirtmişim kaçın diye örnek göstermemişim işiniz bitmiş prim yapmaya çalışıyorsunuz burası olmamış ama baba evinde de rahat batmışsa bana batmış size bişi olmamış işinize bakın hanımefendi terbiyesizce yorum yapmayın kimin ne yaşadığını bilemezsiniz. Net.

Back
X