• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem evleneceğim kişiyi onaylamıyor

bisquit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2007
692
4
96
İstanbul
öncelikle herkese merhaba..
konuyu doğru yere açmışımdır umarım..kızlar hemen anlatmak istiyorum çünkü yorum bekliyorum yol gösterilmesini istiyorum bi bakıma bana..
bi süredir çıktığım biri var..evlenmeye karar verdik..fakat ms hastası olduğu için ailem onay vermiyor vazgeçirmeye çalışıyor:(

ms hastalığı hakkında bir bilgim yok. ama su kadarını söyleyim ki eğer seviyorsan ve hasta bir insan yukunu taşıyabileceğine inanıyorsan evlen. he ama şöyle birsey de var ailesinin rızasını almadan evlenen mutlu bir çiftde görmedim . inşallah ikna edersin canım. bu dünya da kimin ne olacağı belli olmaz .

ms hastalığı hakkında bir bilgim yok. ama su kadarını söyleyim ki eğer seviyorsan ve hasta bir insan yukunu taşıyabileceğine inanıyorsan evlen. he ama şöyle birsey de var ailesinin rızasını almadan evlenen mutlu bir çiftde görmedim . inşallah ikna edersin canım. bu dünya da kimin ne olacağı belli olmaz .

haklısın canım bu dünyada hangimizin ne zaman ne olacağı belli olmaz..aileme de hak veriyorum elbet düşündüklerinden öyle onaylamıyorlar ama allah yardımcım olsun inşallah bakalım bi orta yol bulabiliriz..

İnsanin sevine gozu hic biseyi gormuyor bende yeni nisanlandim ve ailem cok karsi cikmistisonunda saygi gosterdiler ama hic bitmiyor derdi hep iki taraf arasinda ortada kaliorsun gercekten degecek biri mi ii dusun ben de suan dusunuyorum artilari eksileri :'( bu evlilik isi resmen kumar sonunu goremiyorum hangisi dogru bilemiyorum.. herseyi bi kenara birak cok iyi dusunup kara ver..

Aileniz sizi düşündüğü için karşı çıkıyordur.
MS hastalığı maalesef ilerleyici bir hastalık, yıllar içerisinde kuvvet kayıpları, kaslarda sertlik, yürüme güçlüğü, konuşma güçlüğü gibi bir çok sıkıntılara sebep oluyor. Yani sevgilinizin şimdiki haliyle 5-10 seneki hali aynı olmayacak maalesef. Eğer bunların üstesinden gelecek güce ve sevgiye sahibim diyorsanız evlenin ama gerçekten yıpratıcı ve zor günler sizi bekliyor olabilir .

Son düzenleme:
merhaba aynı sorunu ben de yaşıyorum ailemle. benim ilişkim nerdeyse 4 yıl oldu. ilk günden beri razı olmuyorlar. çok zor bir durum. benim ailemin seninki gibi somut bir sebebi de yok. benden 8 yaş büyük diye.. Tokatlı diye... yakışıklı değil diye... Öğretim görevlisi ve mesleğini bile aşağılıyorlar. neler yaşadım bir bilsen. şu anda babam evime geldi memleketten. onunla görüşmemi engellemek için. kendi evimde hapisteyim. seni anlıyorum. allah yardımcımız olsun. keşke sana öğüt verebilseydim ama ben de aynı acıyı çekiyorum. sağlık problemlerim başladı üzüntüden. ilaç kullanıyorum ama ne diyorlar biliyor musun? "kendin yaptın." allah bu durumumuzu hayırlara çevirsin. 30 yaşındayım ve anne olmayı istiyorum artık. sevdiğim adamla buna hakkım yok mu?

Öğretim üyesi olmasını nasıl küçük görüyorlar merak ettim siz ne iş yapıyorsunuz

Arkadaşım ailen seni düşünüyor ama ben bırak diyemiyeceğim çünkü aynı durumda ALLAH korusun sizde olabilirdiniz ailenize bunu söyleyin sırf hastalığınız için sizinle kimse evlenmek istemeseydi ne üzücü bir durum olurdu sonuçta evlenirken hastalıkta sağlıkta lafı geçer sizin evlendikten sonra da çıkablirdi bu hastalık ozaman da mı bırakacaktınız bu karar sizin bence seviyorum her türlü zorluğun altından kalkarım evin hem erkeği hem kadını olurum diyorsanız size bir ömür mutluluklar diliyorum hakkınızda hayırlısı olsun

MS hastalığı çok ciddi bir hastalık, ve malesef tam tedavisi yok.
Zamanla çok ciddi problemleri çıkabilir sevgilinizin, çalışamayacak , belki yatalak olacak,bu durum psikolojik rahatsızlıklarıda beraberinde getirecek.
Tüm bunlara maddi manevi hazır mısınız?
Eğer herşeyi göze aldım,mücadeleye varım, gerektiği zaman onada bakabilecek kadar iyi bir işimde var diyorsanız evlenin,yoksa yol yakınken ayrılın derim.
Ailenizinde karşı olma sebepleri bunlarıdır ve haklılar bence.
Çok iyi düşünün.

benim bir arkadaşım da sapasağlamken birden MS oldu, zor yürüyor ama zamanla toparladı biraz daha, stresli günler geçirdiğini, stresten hasta olduğunu söylemişti bana... hasta olmayan biriyle çıkıyor. kimin ne olacağının garantisi de yok, hepimiz engelli adayıyız, bugün sağlamız yarın kaza geçirip sakat kalabiliriz ya da bebeğimiz öyle olabilir mazallah. kısmet her şey, büyük konuşmamak da gerek.

Öğretim üyesi olmasını nasıl küçük görüyorlar merak ettim siz ne iş yapıyorsunuz

Arkadaşım ailen seni düşünüyor ama ben bırak diyemiyeceğim çünkü aynı durumda ALLAH korusun sizde olabilirdiniz ailenize bunu söyleyin sırf hastalığınız için sizinle kimse evlenmek istemeseydi ne üzücü bir durum olurdu sonuçta evlenirken hastalıkta sağlıkta lafı geçer sizin evlendikten sonra da çıkablirdi bu hastalık ozaman da mı bırakacaktınız bu karar sizin bence seviyorum her türlü zorluğun altından kalkarım evin hem erkeği hem kadını olurum diyorsanız size bir ömür mutluluklar diliyorum hakkınızda hayırlısı olsun

ben de öğretmenim..

merhaba aynı sorunu ben de yaşıyorum ailemle. benim ilişkim nerdeyse 4 yıl oldu. ilk günden beri razı olmuyorlar. çok zor bir durum. benim ailemin seninki gibi somut bir sebebi de yok. benden 8 yaş büyük diye.. Tokatlı diye... yakışıklı değil diye... Öğretim görevlisi ve mesleğini bile aşağılıyorlar. neler yaşadım bir bilsen. şu anda babam evime geldi memleketten. onunla görüşmemi engellemek için. kendi evimde hapisteyim. seni anlıyorum. allah yardımcımız olsun. keşke sana öğüt verebilseydim ama ben de aynı acıyı çekiyorum. sağlık problemlerim başladı üzüntüden. ilaç kullanıyorum ama ne diyorlar biliyor musun? "kendin yaptın." allah bu durumumuzu hayırlara çevirsin. 30 yaşındayım ve anne olmayı istiyorum artık. sevdiğim adamla buna hakkım yok mu?

Cnm ya, ayni sorunlari bende yasadim ve bunlari okuyunca icim aciyor :-( allah hakkinizda hayirli olani ve cok sabir versin

Back
X