• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem hakkındaki gercekler beni mahfetti

Abin ve ablan için neden üvey diyorsun anlamadım.
Sonuçta biriyle anneleriniz diğeriyle babalarınız bir .
Sadece ilk mesajını okuyarak yazıyorum.

30 sene once anneler cocuklarını dahamı az seviyordu?
yada gunumuzde hala soyledıgın gıbı kabul gormeyen bosanan cocuklu kadınlar bunları yasadıklarında 30 'lu yaslarını yarılamamıslarmıydı ?

ve 30 sene önce kendisni dövmekten beter eden adama dahamı rahat bırakılıyordu cocuklar

Söylediklerimden bunu mu anladınız?
30 sene önce bir kadın özellikle boşanmış bir kadın bırakın erkekleri daha hemcinsleri tarafından bile o.. gözüyle yargılanıyordu..
30 sene önce bir kadının çocuğunun vesayetini seçme hakkı yani yanına alıp götürme gibi bir hakkı yoktu..
30 sene önce bir kadının sokakta tek başına kalıp yaşama gibi bir şansı yoktu.
30 sene önce bir kadına toplumun büyük kesimi tarafından insan değil mal gözüyle bakılıyordu..
Alınıp, satılan, ne istediği sorulmadan el yatağına atılan, hizmetçilik yapan..
Seçebilme şansı çok az kadının elinde oluyordu 30 sene öncesinde , hemde sayılabilecek kadar çok az kadının..
Ama neye çare?
Bir anne, asıl başka bir annenin ıstırabını anlayabilmeli..
Zorunda kalmak ve kaldığı zorunlulukla bu gün türlü imkanlara sahip birileri tarafından imkansızlıkları bilinmeden sorgulanmak acı..
İnsanları anlamaya çalışmak zor değil mi?
Günümüzde boşanmak, çocuklu bir kadın olmak artık sıradan, hatta bunu yapabilme gücüne sahip olanlar için çoğu kesim tarafından alkışlanan ve desteklenen bir durum..
Hiç bir şey yapamasa günümüzde bir kadın, bir sığınma evine gidebiliyor..
Çok dar bir çerçeveden bakıyorsunuz hayata benim ve ya bir başkasının bakış açınızı değiştirmesi zor ..
Zaten görevimde değil, istediğinizi düşünür, istediğiniz gibi yargılarsınız..
Siz bunu yaptınız diye o kadın benim gözümde kötü bir anne olmuyor..
Ben kimsenin ne yaşadığını bilmeden yorum yapmam, rabbim öyle bir gafletten korusun beni..

belliki cahil değilim aynı yollardan gecmiş biriyim ve cocuguma sahip cıkmış biriyim olması gerektiği gibi
benide evladımdan ecel haricinde birşey ayıramaz sizin cocugunuz varmı? Gercekten onu seviyormusunuz onuda ben bilemicem

aynı yollardan gecmis olabılırsınız saygı duyarım ve kolay degıl.fakat herkez aynı yapıda degıl .. Hele kı 20,30 sene öncesinden konusuluyor.30 sene önceki zamanın sartlarına ve ortamına göre yorum yapın.annesinın maddı manevı destegı yoksa nasıl bakıcak nasıl neye guvenerek cocuguna sahıp cıkıcaktı. Ama tek hatası annesının evlendıkten sonra yanına alabılırdı. Olmuyorsa gıdıp sık sık görebılırdı et tırnaktan ayrılmaz bunuda yapıp yapmadıgını bilmiyoruz.. Sizin uçkur sözünüzü cok kınadım..

arkadaşın bana yaptıgı yorumu begenmıssınız baktımda ne yazmıssınız dıye

o abla bu kızın kardesıde obur bırakılan anne sevgısınden ve aıle sevgısınden mahrum buyuyen cocuk hayvanmı?
Pes hepinize

Vallah anlayamadım birşey .. hangı yorumu begenmısım :)))

onu bunu bırak belkı dalgınlıklada begenmısımde yaptıgım yorumdada bırsey goremıyorum iyi günler..

gozyasının yazdıgı yoruma saygı duyuyorum hybırs senınde

ama uzgunum
kusura bakma bende cok uzgunum gunumuz sartlardında hala cocuklarını bırakan ve bıraktıgı yerde unutan kadınlar var

30 sene once bu cok normaldı denmıs sevcanın annesı 45 sene once bunu halletmıs

gozyası soyledıklerınde evet haklı
fakat bu cocugunu bırakan anneyı bana gore aklamıyor
sabaha kadarda konussak ben bu duruma hak veremem anne magdurıyetını kabul edemem

Arkadaslar merhaba bu olanları duyınca dünyam basıma yıkıldı.dun teyzem aradı.benımle konuşmak ıstedıgı seyler oldugunu söyledı .baslaı anlatmaya annemınde babamında ikinci evliligymiş.annem 18 yasında görücü usulu bı evlilik yapmış ve bı oglu olmus gördügü şiddetten dolayı oglu 1 yasındayken boşanmış .annemın annesı uvey oldugu ıcın cocugu ıstememıs.annem mecburen bırakmak zorunda kalmış .anneme bi daha oglıunu göstermemiş karsı taraf.annem İzmirlidir.8 kardesler hepsi kız .uvey annelerı az cektirmemiş kadının cocugu olmamış hiç.annemın komsusu babamla tanıştırmış babam ist gelmiş.ve annemle evlenip ist yerlesmişler.babamında ikinci evliligymiş.ilk esı bi gece ölü bulunmus 5 aylık kıızyla kalmış babam.annem kabul etmiş evlenmişler.tabı babam bıdaha asla olgunu görmiyecegını unutucagını söylemiş yemin ettırmış.annemde kabul etmiş.ben bunları dınlerken ellerim ayaklarım tıtredi buz kestım sasırdım inanamadım.annemle babamın evliliginden 1 abım ben ve 2 tane ıkız kardesım olmuş(1 kız 1 erkek) yıllardır ablam bilgim cok sevdigim kişi öz ablam degilmiş.hayatım boyunca grmedigim birde 29 yasında uvey abım varmış.ben sımdı napıcam dunden berı aglıyorum.kimseye söylemedım acaba söylemelimiyim anneme bildigimi anlatmalımıyım teyzem söyleme dedi ama sustukca ıcım acıyor.kimse bilmiyor benden baksa.sadece ablam biliyormuş oz annesının oöldüğünü oda bısey söylemedi hissettirmedi bile hiç nasam kızlar bır akıl verın ne olur.esım akşamdan beri soruyor am sölemedım napsam benhayatım filimmiş meger yalanmışa

Siz koskocaman bir aile olmuşsunuz. Öz olmayan ablanızı bile öz ablanız gibi sevmişsiniz, o da size hic üvey ablalık yapmamış gördüğüm kadarıyla.

Teyze neden anlatmış bunu sordunuz mu? Bugüne kadar tutmuş da icinden bugün neden kusası gelmiş? Bir de neden siz neden abiniz değil?

Annenizle konusabilirsiniz elbette ama diğer kardeşlerinizi bu işin icine katmayın sakın. Kolay değildir bir annenin evladından vazgecmesi, kim bilir o dönem sartlar nasıldı?

yıllardır ablam bilgim cok sevdigim kişi öz ablam degilmiş.hayatım boyunca grmedigim birde 29 yasında uvey abım varmış.ben sımdı napıcam dunden berı aglıyorum.kimseye söylemedım acaba söylemelimiyim anneme bildigimi anlatmalımıyım teyzem söyleme dedi ama sustukca ıcım acıyor.kimse bilmiyor benden baksa.sadece ablam biliyormuş oz annesının oöldüğünü oda bısey söylemedi hissettirmedi bile hiç nasam kızlar bır akıl verın ne olur.esım akşamdan beri soruyor am sölemedım napsam benhayatım filimmiş meger yalanmışa

İyide canım, seni bu kadar yıkıma uğratan ne ki? Okuyunca sanki sen evlat edinilmişsin bu da senden saklanmış gibi bir tepkin var. Senin annen de öz baban da öz. Ne demek canımdan çok sevdiğim ablam öz değilmiş?! Sizin babalarınız bir değil mi? Siz aynı evde birbirini seven iki kardeş olarak büyümediniz mi? Anneniz bir değil diye ablanı %50 daha mı az sevmen gerekiyor şimdi? Bu mu hayatın boyunca kandırıldığın nokta?

Benim gördüğüm tek kayıp abin. Hani bunu baştan bilseydin de annenin aramaya cesaret edemediği çocuğu, sen gidip bulur muydun ki?

gozyasının yazdıgı yoruma saygı duyuyorum hybırs senınde

ama uzgunum
kusura bakma bende cok uzgunum gunumuz sartlardında hala cocuklarını bırakan ve bıraktıgı yerde unutan kadınlar var

30 sene once bu cok normaldı denmıs sevcanın annesı 45 sene once bunu halletmıs

gozyası soyledıklerınde evet haklı
fakat bu cocugunu bırakan anneyı bana gore aklamıyor
sabaha kadarda konussak ben bu duruma hak veremem anne magdurıyetını kabul edemem

Cute seni severim yorumlarını severim ama bu konuda şok oldum. Tamam evladını bırakan bir anneye öfkeyle yazmışsın ama uçkur falan ne alaka. Günümüzde mor çatı var, internet var, televizyon var. Devlet bana sahip çıksın çocuğumu istiyorum desen bir el atıyorlar. Sen çalışan bir anneydin yanlış hatırlamıyorsam kendi şartlarınla bundan 30 yıl öncesinin şartlarını nasıl bir tutuyorsun. Öğrenilmiş çaresizlik nedir biliyor musun? Çok çok üzüldüm yorumunu görünce.

bir söz vardır ya 'ALLAH İYİLERLE KARŞILAŞTIRSIN' bu söz çok doğru ve yerinde. bir kadın sokağa atılır baba sahip çıkmaz eski koca kapıyı açmaz iş yok para yok bir adam çıkar karşısına 'çocuklarını almam' der aynı şartlrda başka bir kadın olur bir adam çıkar karşısına 'çocuklarınla kabulumsün' der aynı olay milyonlarca farklı şartta yaşanabilir.bu durumda çocuklarına sahip çıkamayan anne yerine asıl onu kapıya koyan koca ve torunları ile beraber kabul etmeyen babaya yüklenilmeli.

Allah mutlulugunu daım etsın senın ıcın

teyzen ıcın ıse benım soyledıgım buda degıl, lutfen cocuklar bızım her daım yanımızda olamayabılırler yanı 24 saatın 24 saatını fakat ben cocuklaırnı gormeyen onlara cocugunu gormuceksın emrını veren kocalara nasıl karılık yapıp neye guvenıp cocuk yaptıklarını anlıyamıyorum bı kere cesaret ya ınsana saygı duymayan bırı sana ve yenı dogacaklara ne verebılır Allah askına
benmı hatalıyım ?

ben 1.5 senedır evlıyım oglum 1 yasındayken esımle tanıstım gayette bu sekılde nısanda , kınada , düğünde utanmadan sıkılmadan onu hayatımdan cıkarmadan bır sekılde beraberlıge adım attım
bu artık bu devırde cok ta zor degıl

bazen burada okudugum konulardan etkılenıyorum ya bızdede boyle olursa mesela cocugun basına bırını getırmek ıstemıyor demıssın nasıl yanı ne acıdan cocuk ıtılıp kakılırsa gıbılerındense ben o adamıda bosarım cok ıstıyorsam tekrar evlenırım baskasıyla , fakat cocuk ana baba yanında guzeldır

bakın , kendı anne olmayan kadınlar baskalarının cocuklarınada annelık yapamıyor yada pısmanlık duyuyorlar
fakat erkekler oyle degıl gercekten daha vıcdanlılar ne kadar odun kereste desekte

Bunlar yapılamayacak seyler degıl ,

hepsi bu
canim senin yasadiklarini az cok biliyorum...sende cok zor gunler gecirmissin ama senin yasadiklarinla bu olay biraz farkli neden biliyormusun?

Birincisi sen cok sanslisin esin adam gibi adam (yanlis biliyorsam duzelt)senin cocuguna babalik yapiyo (yine yanlis bilmiyorsam uzerine alacakti)
Herkes bir olmaz... canim

hem yil olmus 2013
29 yil onceden bahsediyoruz

o zaman bu kadar akli basinda kendi ayaklari uzerinde duran kadin pek yoktu..

El alem ne der dul gozuyle bakar hoooop baska bi kocaya
ama simdi oylemi ???

Hem birde anneyi kinamayalim canim sahipsizlik caresizlik bilemeyiz neler yasadi kadin...

Ben inanmiyorum ki hic bir anne baba evladindan ayrilmak istesin!!!

Ben burda babada suc buluyorum ne demek cocugunu gormek istemeyeceksin? Ne kadar dusuncesizlik
peki o zaman sen neden kizini baktirdin kadinA!!! Mecburmuydu!!!

Kadin ne yapsin yaa sokakta kalacak yada kabul edecek Ki o zamanin sartlari elinde meslek yok arkasinda aile yok ne yapsin kadin
neyse yaaa cok uzattim rabbim darda kalmislara yardim etsin

Arkadaslar merhaba bu olanları duyınca dünyam basıma yıkıldı.dun teyzem aradı.benımle konuşmak ıstedıgı seyler oldugunu söyledı .baslaı anlatmaya annemınde babamında ikinci evliligymiş.annem 18 yasında görücü usulu bı evlilik yapmış ve bı oglu olmus gördügü şiddetten dolayı oglu 1 yasındayken boşanmış .annemın annesı uvey oldugu ıcın cocugu ıstememıs.annem mecburen bırakmak zorunda kalmış .anneme bi daha oglıunu göstermemiş karsı taraf.annem İzmirlidir.8 kardesler hepsi kız .uvey annelerı az cektirmemiş kadının cocugu olmamış hiç.annemın komsusu babamla tanıştırmış babam ist gelmiş.ve annemle evlenip ist yerlesmişler.babamında ikinci evliligymiş.ilk esı bi gece ölü bulunmus 5 aylık kıızyla kalmış babam.annem kabul etmiş evlenmişler.tabı babam bıdaha asla olgunu görmiyecegını unutucagını söylemiş yemin ettırmış.annemde kabul etmiş.ben bunları dınlerken ellerim ayaklarım tıtredi buz kestım sasırdım inanamadım.annemle babamın evliliginden 1 abım ben ve 2 tane ıkız kardesım olmuş(1 kız 1 erkek) yıllardır ablam bilgim cok sevdigim kişi öz ablam degilmiş.hayatım boyunca grmedigim birde 29 yasında uvey abım varmış.ben sımdı napıcam dunden berı aglıyorum.kimseye söylemedım acaba söylemelimiyim anneme bildigimi anlatmalımıyım teyzem söyleme dedi ama sustukca ıcım acıyor.kimse bilmiyor benden baksa.sadece ablam biliyormuş oz annesının oöldüğünü oda bısey söylemedi hissettirmedi bile hiç nasam kızlar bır akıl verın ne olur.esım akşamdan beri soruyor am sölemedım napsam benhayatım filimmiş meger yalanmışa

Kötü bir durum ama üvey ablam demeyin çünkü kardeşiniz sayılır bence eşinize anlatıp abinizi bulun eşinizde destek olur size şuan çok kötü bir durumda olabilir yardıma ihtiyacı olabilir teyzeniz belki biliyordur yerini anneniz mecbur bırakılmış buna hiçbir anne evladından ayrılamaz yoksa annenizde özlüyordur mutlaka onu ilk çocuguymuş birde..İki seçenek sunmuşlar annenize ya sokakta küçücük bebekle kal ölüme terk edelim sizi yada bana ver bebegin bakılsın..Annenizde çocugunu seçmiş..

Son düzenleme:
evet kotu bir durum ama abartmaya gerek oldugunu dusunmuyorum. ben de yillarca annem babam sandigim kisilerle yasadim aslinda teyzemle enistem olduklarini ogreneli bir sene oluyor. ama degisen bir sey yok benim icin onlar hala oz ailem hic ogrenmesem de olurmus diyorum bazen.

teyzen söylerek çok yanlış yapmış bence bunları annenle babandan duyman gerekirdi. Annenle ve babanla konuş yoksa psikolojin bozulabilir artık biliyosun sonuçta onlarla konuşmak daha da rahatlatır seni

Sizin nasıl bi zihniyetiniz var lütfen düzgün okumadan cevap vermeyelim.evlenen insanlar uçkur içinde evleniyor.sonuçta.eski esi göstermemiş üvey annesine istememiş sokaktami kalsın bilmeden konuşmak yanlış ve ayip

böyle büyük konuşanlrın basına çok sey gelr cnm sen takma hiç bir anne ewlattan ayrılmz ayrılmk zorunda kalır bunlara gööre hersey uçkur die düşünülür yazıkk

böyle büyük konuşanlrın basına çok sey gelr cnm sen takma hiç bir anne ewlattan ayrılmz ayrılmk zorunda kalır bunlara gööre hersey uçkur die düşünülür yazıkk

ya bırak ne anlatıyorsun sen ya
ne demek ayrılmak zorunda kalır o anne eger ayrılmak ıstemesın hıc bır sekılde ayıramaz Allah haric ölüm hariç
sen yap 2 tane bebeği öbür büyük oğlunu unuttun dimi ondan bu yandaşlığın senin

buarada arka sayfalarda bana bir yorum yazılmış teşekkür ederim
benim eşimden cocugumdan yana bir sıkıntım yok ama forumda 2 kışıyle reelde görüşürüm ve beni tanırlar
onlarda yazsınlar görürlerse eger cocuguma karşı kabul edemeyeceğim bir davranışı olursa veya acık acık istemiyorum sevmiyorum derse
kendisi defolup gider benim tavrım budur bunu eşimde bılır

Asıl kendi canından olan masum, minicik evladını bırakan ana babaların başına çok şey gelir!

bu dünyada çekmezlerse öbür dünyada Rabbim kat be kat çıkarır merak etme. Bir evladı babası başında olsun diye doğurmuyoruz, adam gidince hop çocukta ortadan kalksın...
Allah bizi analığa, babalığa layık gördüğü için sahib oluyoruz.
Kader, kısmet deyip geçmemek lazım, Rabbimden gelene başımız eğik, yoksa insan oğlu vız gelir, ANA BABA OLANA! anlatabildim mi?

konu sahibinin açtığı konuyla alakalı olmasa da cutemom ne demek istediğini anlıyorum.
bence de çok acıdır sen kendi evladına analık yapamazken, eşinin ilk eşinden olan çocuğuna
analık yapıyorsun.onunda sana ihtiyacı varken gerçekten düşünmesi bile çok acı.
bunu bir baba nasıl ister ve bir anne nasıl kabul edebilir?
dediğim gibi düşünmek bile istemiyorum.RAbbim kimseyi sınamasın,zor durumda bırakmasın
evladından ayırmasın.ben benzer bir duruma bizzat şahit oldum.şahit olduğum olayda bayanın
kalacak yer sıkıntısı da yoktu.anne ve babası öz.git diyende gelme diyende yoktu yani.
ailesinin yanında yaşıyordu.kimsede bişey demiyordu yani.
kızını annesigile bıraktı ve çocuğu olan biriyle evlendi.şimdi onlara annelik yapıyor.
o kızı ne zaman görsem içim sızlar.babada yok zaten ilgilenen öyle işte.
neyse konuyu okuyunca içim karardı.ama ben konuyu iyi tarafından şöyle gördüm
en azından ablasının üvey olduğunu hissetmemiş konu sahibi.anne öz annelik yapmış.

ya bırak ne anlatıyorsun sen ya
ne demek ayrılmak zorunda kalır o anne eger ayrılmak ıstemesın hıc bır sekılde ayıramaz allah haric ölüm hariç
sen yap 2 tane bebeği öbür büyük oğlunu unuttun dimi ondan bu yandaşlığın senin

1.çocumu her hafta alıpp hasretimi azda olsa gideriyorumm
2.benle ugraşma kendine git başka birini bull büyükte konuşmaada basına gelmesn.
3.benim kaçtane çocuk doguracama senmi karar vereceksin artı sen kimsin benm analıma laf ediyorsun
4.allah senin gibi idil uzatanları gözüm gördü bi şekilde verdi cezasını senide görmek öbür dünyaya kalmış biliip blmeden hakkımda olumsuz yorum yaptın için hakkımı haram ediyorum.
5.allah senin gibi olumsuz düşünen kötü huylu insanlardan beni uzak etsin birdaha karşıma çıkma benim yorumlarımı takiip edip madem çok iyi anasın gt çocunla ilgilen...
6.kimse bilemez benim ne çektgimi allahtan baska bu dünyada tek boşanan ben deilim hakkımda ne hayırlıysa onu istedim bu hayırlıymış ben allaha ve kadere inanırım ok.

Back
X