Ailem istemiyor

pazar pogaca

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2025
37
12
3
33
İyi günler , Önceki yazdıklarımı okuyanlar bilir benim ilişkimi ailem istemiyor . Ve ben artık konuşmak için cesaret edemiyorum. Bu kendi kendime yaptığım öz eleştiri , ailesi tanışmaya gelmek istiyor çünkü onlarda merak ediyor doğal olarak benim ailemi mi , fakat benim ailem geçen yıldan beri istemiyor. Annem , içine sinmediği çocuğu begenmediği gurbete gideceğim için sürekli bahaneler üretiyor , ama işin garibi bende bunlara inanıyorum acaba diyorum evlendikten sonra mutlu olmazsam annem ben demiştim derse çünkü küçüklükten beri beni böyle büyüttü . Annenin içine sinmiyorsa vardır bildiği diyor . Ve şuan asla konusu açılmıyor hayat herkes için devam ediyor ama ben sadece hayal alemin de belki birgun kabul ederler diye yaşıyorum. Belki bana kızacaksınız 33 yaşına gelmişsin öğretmen olmuşsun ama hala kabullendiremiyorsun diye , haklısınız ama beni böyle büyüttüler . Kendileri istedikleri gibi yaşadılar , ama konu ben bişey isteyince hayır deyip duruyorlar . Ki babam istediğin oldu da vermedik mi diyen adam annemin doldurmasıyla suan beni bir çıkmaz da bırakıyorlar . Arkadaşlar ben herkesle konuşmaktan yoruldum , öğrencilerim bile beni ezik görüyor eminim , çünkü geçen teki hocam ne zaman istemeye geliyor enişte bey dedi gülerek sustum , gelecek inşallah dedim . Ne olur bana akıl verin acaba bu kadar çok konuştuğum için de mi olmuyor ama ne yapayım akıl almaya çalışıyorum. Hersey nasip kısmet biliyorum Allahım kolaylıkla nasip etsin.

Eski konularınızı biliyorum.Açtığınız diğer konuya da yazmıştım. Anneniz size aşırı bağımlı ve bağlanma şekli sorunlu. Onun her dediğini kabul etmeyin sınır koyun. Sevgilinize güveniyorsanız bu yolda devam edin. Anneniz bütün ilişkilerinize engel olmuş. Onun sözlerini dinlemeye devam ederseniz mutsuz olursunuz. Ama sevgilinizin ailesinin olduğu şehri kabul etmeyin bence. İki aileden ayrı farklı şehirde olsanız daha iyi olur. Annenizin yaşadığı yerde evli olsanız yine bir sorun çıkarır.

Diye yazmıştım ve düşüncem hâlâ aynı. Siz annenizin her şeyine tamam, evet dediğiniz sürece, hayatınızı yaşayamazsınız. Haklılık payı olduğuna inanıyorsanız ve güven sorununuz varsa olmaz bu iş.

Aileniz istemiyorsa içlerine sinmeyen şeyler vardır. Annem neye olmaz dediyse gerçekten olmadı olan bana oldu üzüldüm yani.Bazen anneler kuruntu yapıyor ondan da olabilir. Umarım bir an önce her şey yoluna girer

Hayır iki taraflada aynı şehir olmayacak zaten erkek arkadaşım atandı gitti , ailesi başka şehirde .

life without anxiety 'a katılıyorum. Annenizin söylediklerini yaparak ona ait bir hayat yaşıyorsunuz. Karar verip arkasında durmalısınız. Ben demiştim büyüklerin en büyük silahı, herşeye öyle diyorlar zaten. Evlilik başlı başına bir kumar bence. Annenizin onayladığı biri ile de pek tabi sorun yaşanabilir bu kez de siz ' senin yüzünden' diyebilirsiniz.

Ya tam tersi olursa annenizin istediği biriyle evlenip mutsuz olursanız nolucak. Aynısı bi yakınımın başına geldi ve ayrıldılar ama annesi asla ben verdim demedi kendi istedi diyip köşeye çekildi. Yani siz eminseniz onay beklemeyin herşey olacağına varır.

Vallahi önceden teyzemin oğlunu istiyordu ama şimdi onu yaşlı buluyor , o yüzden uzun boylu esmer tarifi var:)
Anneniz teyze oğlunuzu beğenmeye devam etse, siz de teyzenizin oğlunu tercih edecek gibi duruyorsunuz.

Bu durumda erkek arkadaşınızın başını yakmayın; ayrılıp kendi yollarınıza gidin.

Annenizin istememe sebebi önemli ne icine sinmemis açıklasın o zaman. Yok esmer uzun boylu vs isterim diyorsa saçmalık zaten. Anlaşacak olan ömür gecirecek olan sizsiniz ahlak,sevgi,anlaşmak önemli olan. Bunların olduguna inanıyorsanız sevginizin sonuna kadar arkasında durun. Emin degilseniz bekleyin,gözlemleyin. Bence önce babanizla tanistirin babaniz onaylarsa isiniz kolaylaşır. Baba hemen kestirip atma bi tanış ölç tart senin öngörün önemli benim için deyin. Babanizdan onay alin yani anneyi arka plana atmaya calisin. Aşırı pimpirikli belki de

Önceki konularinizi da okudum anneniz size bağımlı 33 yasindasiniz cocuk degilsiniz

e o zaman su sözü nasil düşünüyorsunuz?
bende bunlara inanıyorum acaba diyorum evlendikten sonra mutlu olmazsam annem ben demiştim derse çünkü küçüklükten beri beni böyle büyüttü . Annenin içine sinmiyorsa vardır bildiği diyor .
annenin hissi, aklı kendine yetmemis ki kötü koca secmis. kendine kötü koca secip onunla da uzlasmayi beceremeyip mutsuz bir evlilik yapan kadının cocuk doğurunca bir anda kalp gözü mü açıldı ki hisleri gercek oluyor?
cok biliyorsa kendine duzgun koca secseymis ya da iliskiden cok anliyorsa kocasini dize getirseymis bir sekilde mutlu olsaymis. kendine yetememis simdi sana iliski danismani, yapamazsin ayril diyor:)
ben olsam, boyle bir anneyi ciddiye bile almazdim.
ha kötü kocasi olur bosar, kendi ayaklari üstünde beni yetistirir. o zaman ciddiye alabilirim, annem görmüş gecirmis - hayat hakkinda bilgiye sahip. demek ki birseyini gördü falan diye. ama hayati kocasiyla cebellesmekle gecen kisinin ne onerisi olacak da dinleyecegim? akli varsa kendi hayatina kullansin da hayatini yoluna soksun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…