• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem mi problem ben miyim anlamıyorum

realityyl

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-66
Puanlar
1
YKS sınavına 2. girişim olacak bu sene. 2025 YKS'de istediğim sonucu yapamayınca daha fazla çalışıp tekrar girme kararı aldım. Günde 10-12 saat ders çalışıyorum. Ben lisenin son dönemini açıktan okudum ve babam olacak şahıs arkamdan anneme mezun olamayacağımı söylermiş. Oldum. Birkaç ay önce ehliyet sınavını tekte geçemeyeceğimi, beceriksiz olduğumu söyledi. Onu da geçtim. Şimdi de üniversite sınavını kazanamayacağımı, kazansam bile okuyamayacağımı, benim koca eline bakacağımı, ev hanımı olacağımı söylüyor. Hatta annem bir kere benim kızım meslek sahibi olup diplomasını eline alacak dediğinde, ona o anca eline y.. alır demiş. Duyduğumda şok oldum. Benim 16 yaşında erkek kardeşim var, odalarımız yan yana ve her gün saatlerce oyun oynuyor. Bağırarak oynadığı ve ben ders çalıştığım için defalarca rahatsız olduğumu söyledim ama yapma oğlum deyip geçiyorlar. Bugün artık dayanamayıp sinir krizi geçirdim ve ikisi birden yaptığım hareketlerin onları ittiğini, benden soğuduklarını söylediler. Alışkınım çünkü küçükken de babam bana bu 15 yaşında evlenir. Keşke evden gitse ors.. gibi cümleler kullanıyordu. Deli olan ben miyim? Artık katlanamıyorum, çocukken bana bunları dediğinde bile annem karşıma geçip sırf evin huzuru bozulmasın diye zorla babamdan özür dilettirirdi, onca duyduğum cümleye rağmen ben gider özür dilerdim. Şu an 19 yaşındayım ve özür dilemekten nefret ediyorum.

Sınava zaten az kaldı . Disini biraz sıkacaksın mecbur. Sonra da tercihlerini şehir dışına yap kurtul o ortamdan. Başarılar dilerim

tek caren uzak bir yer kazanip evden uzaklasmaz. baban insan degil, annen de zaten sana bayilmiyor. git ve bir daha geri gelme, üni sehrinde is bul, ileride uzaklarda evlen.
telefondan telefona araniz daha iyi olur, birkac bayramda bir gjder gelirsin

Hatta annem bir kere benim kızım meslek sahibi olup diplomasını eline alacak dediğinde, ona o anca eline y.. alır demiş.

Keşke evden gitse ors.. gibi cümleler kullanıyordu.
Yuhhhh!! Babanız terbiyesiz herifin teki! İnsan evladına bu lafları edemez. Lütfen sıkı çalışın, şehir dışında bir okul kazanıp o evden uzaklaşın ve kendinizi kurtarın. Bu baba ile yaşanmaz, böyle adama baba bile denmez!

YKS sınavına 2. girişim olacak bu sene. 2025 YKS'de istediğim sonucu yapamayınca daha fazla çalışıp tekrar girme kararı aldım. Günde 10-12 saat ders çalışıyorum. Ben lisenin son dönemini açıktan okudum ve babam olacak şahıs arkamdan anneme mezun olamayacağımı söylermiş. Oldum. Birkaç ay önce ehliyet sınavını tekte geçemeyeceğimi, beceriksiz olduğumu söyledi. Onu da geçtim. Şimdi de üniversite sınavını kazanamayacağımı, kazansam bile okuyamayacağımı, benim koca eline bakacağımı, ev hanımı olacağımı söylüyor. Hatta annem bir kere benim kızım meslek sahibi olup diplomasını eline alacak dediğinde, ona o anca eline y.. alır demiş. Duyduğumda şok oldum. Benim 16 yaşında erkek kardeşim var, odalarımız yan yana ve her gün saatlerce oyun oynuyor. Bağırarak oynadığı ve ben ders çalıştığım için defalarca rahatsız olduğumu söyledim ama yapma oğlum deyip geçiyorlar. Bugün artık dayanamayıp sinir krizi geçirdim ve ikisi birden yaptığım hareketlerin onları ittiğini, benden soğuduklarını söylediler. Alışkınım çünkü küçükken de babam bana bu 15 yaşında evlenir. Keşke evden gitse ors.. gibi cümleler kullanıyordu. Deli olan ben miyim? Artık katlanamıyorum, çocukken bana bunları dediğinde bile annem karşıma geçip sırf evin huzuru bozulmasın diye zorla babamdan özür dilettirirdi, onca duyduğum cümleye rağmen ben gider özür dilerdim. Şu an 19 yaşındayım ve özür dilemekten nefret ediyorum.
Kıyamam ben sana. Evde ses varsa lütfen gidip kütüphanede çalış yeter ki kazan. Sabah git akşam gel onların suratlarını görme. Meslek sahibi ol ama o babanın suratına bir daha bakma 🙏🏻

hiç bi şeyin seni yıldırmasına izin verme. Senin dikkatini dağıtıyorlar. Sabah evden çık git kütüphaneye çalış. İnşallah istediğin bir bölümü kazanırsın. İyilik hep seni bulsun 🙏

Herkese katılıyorum
Baban manyak
Üzülmemeye çalış
Sınav kazan ve bir daha dönme o eve
Tatillerde de iş bul kendine

Anca bayramlarda laf olsun diye 3-5 gün uğra

Bu olaylar olurken annen nerede, benim kizima bu sekilde konusan adamin babasi bile olsa o dilini keserim. Net keserim. Sen esyalarini topla kutuphaneye git en iyisi, bu berbat aileden sana hayir yok cunku.

hiç bi şeyin seni yıldırmasına izin verme. Senin dikkatini dağıtıyorlar. Sabah evden çık git kütüphaneye çalış. İnşallah istediğin bir bölümü kazanırsın. İyilik hep seni bulsun 🙏
çok tesekkür ederim insallah🙏🏻❤️

Bu olaylar olurken annen nerede, benim kizima bu sekilde konusan adamin babasi bile olsa o dilini keserim. Net keserim. Sen esyalarini topla kutuphaneye git en iyisi, bu berbat aileden sana hayir yok cunku.
aynı şekilde anneme sordum neden onun yanında beni korumuyorsun diye. Baban sinirli ben öyle cevaplar versem benden boşanır ne istiyosun diyor

Anne babadan yana şansınız olmamış .İnşallah bir şekilde yolunuzu bulur hem ekonomik hem ruhsal yönden güçlenir o anne dediğiniz şimdi çapsız yazacağım da olmayacak neyse neyse işte o anne dediğiniz kadının da hayatınızın dışında olduğu bir yol çizersiniz.Belliki ne seçim yapmak ne anne olmak ne demek bilmiyor .Sinek kadar olsun basimda dursun koca kafası .Ama unutmayın bu günleri destek yok unutmayın ilerde acımak da yok .Yapabilirmisiniz kendinizi oradan kurtarabilirmiisinz gerçekten . Görelim bakalım .Maddi güce ulaşınca dönüp bakmak yok.Simdi ne kavga edin ne uğraşın bu toksiklerle kısa yoldan uzun yoldan birşeyler olmaya bakın

Aileniz problem babanızın yaptığı annenizin yaptığı psikolojik şiddetin en alası.Bi halt olamayan insanlar aile gibi görüneceğiz diye heder eder böyle çocuklarını.Olmamis işte bunlardan.Uzucu bunu yazmaz insana aile evinden kendini kurtar denirmi ? Pavyonda düşmüş gibi çok çok afedersiniz.Diyoruz dedirtiyorlar .Madem niye çocuk yapılıyor bir değil iki
Bu kadar ruhsal durumu önemli değilse el bebek gül bebek olmayacaksa.İki deli yesin birbirini .Nedir yani.Baba dediğiniz kişinin ağzı inanılmaz bozuk bir insanın evladı hakkında böyle konuşması kanunende suçtur hakarettir .O evden meslek sahibi olarak kurtulmanızı yeri gelince içinizde biriken herşeyi kusmanizi diliyorum.Simdi değil.Aldirmayin onlara çalışın cabalayin.Allah gelsin ikisinide hakkından

Az kalmış o evden kurtulmana. Sık dişini güzel bir bölüme gir oku inşallah iş bul kurtul bir an önce. Tabiki deli olan baban ve ona karşı çıkmayan annen.

Derslerine iyi çalış
çok çalış ve de kazanıp git o evden
mümkünse evde de çalışma eğer rahatsız oluyorsan
halk kütüphaneleri var
oralara git ve orada çalış

Adına çok üzüldüm gerçekten bir baba kız evladına neden böyle laflar söyler ki çalış mesleğini eline al yüzlerine bakma diyecem ama anne baba hakkı var onlar her ne kadar evlat hakkını düşünmeselerde.inş bundan sonra güzel hayatın olur senin

aynı şekilde anneme sordum neden onun yanında beni korumuyorsun diye. Baban sinirli ben öyle cevaplar versem benden boşanır ne istiyosun diyor
Oyle cevaplar derken nasıl cevaplar anlamadım. Bana siz de biraz diksiniz gibi geldi. Sinir krizi geçirmeniz onların boyle yapman bizi sogutuyor demesi sanki karşılıklı gibi. Babanizin yaptigini asla dogru bulmuyorum bu arada.
Kendinizi de duzeltmeye bakın gecici bir durum onlarin evinden cikana kadar bence sinirlerine hakim olmalısın

Oyle cevaplar derken nasıl cevaplar anlamadım. Bana siz de biraz diksiniz gibi geldi. Sinir krizi geçirmeniz onların boyle yapman bizi sogutuyor demesi sanki karşılıklı gibi. Babanizin yaptigini asla dogru bulmuyorum bu arada.
Kendinizi de duzeltmeye bakın gecici bir durum onlarin evinden cikana kadar bence sinirlerine hakim olmalısın
kız çocukluğumdan beri haksız yere zorla özür dilettiriliyorum annem bile arkamda durmuyor hakaret işitiyorum kimse bana inanmıyor diyor bir de sınava hazırlanıyor ders çalışmak için sakin kafa sağlam psikoloji lazım siz bunu hayal edebiliyor musunuz?

Back
X