Ailem mi sorumsuz ben mi detaycıyım?

Ne güzel bir ablasin sen. Aynen devam et. Çünkü daha çok küçük yolun basinda, sende bırakırsan ailende sorumsuzsa ALLAH korusun serseri olur çıkar. Az daha gayret et. Biz ablalarin kaderi bu
Teşekkür ederim. Müdür yardımcısıyla konuştum yarın sistemden notları düzeltecek. Eve dönünce annemi sorumsuzlukla suçladım diye bir de onla tartıştık baya. Asla sağol halletin bir şekilde demek yok. İnşallah kalır yoksa sen iyi ipleri eline alırsın diyor. Normalde böyle biri değil de sinirliyken de denmez. Mesafe koyucam aramıza ancak öyle anlar

Kardeşiniz istenmeden oldu muhtemelen. Ebeveynlik defterini kapatmıs sizinkiler. Ek olarak da o erkek ya ondan takip etmiyorlardır. Kız olsa burnundan getirirlerdi. Kardeşiniz de elinden geleni yapıyormuş. Siz de takip edin ablalık yapın yapacak birşey yok. Ama ebeveynlik yapıp azarlayıp durmayın size tavsiyem. İlişkinizi örselemeyin bir tane kardeşiniz varmış. Ben de kardeşlerimin okul kaydı Veli toplantıları vs hep katıldım. Çok yanlış gerçekten ama anne babam biraz hastalık biraz boşvermişlik derken ilgilenemediler..ben de sizin gibia şırı sorunsuz bir çocuk olarak kariyer yaptım. Cidden notlarımı dershane kaydımı herşeyi kendim yapardım. Yurtlarda kaldım zaten. Kardeşime de elimden geldiğince ilgileniyorum. Çok seviyorum onu. Ama ebeveynindeğiliz. Şimdi ailemin de tetillemesi ile bazı yanlış kararlar alıyor. Bu da onun hayat deneyimi gerekli uyarımı yaptıktan sonra darlamıyorum, kötü bir durum olursa beni ara mutlaka diyorum. Ki arayacak bir kapısı olsun çocuğun.

Aah ah işte korunma diye birşey var cidden çocuğa hazır değilsen doğurma. Hep aynı senaryolar. Üşenerek bakılan çocuk diyorum ben bunlara..bebeklikten itibaren cidden ebeveynleri üşenerek bakıyor.

Anneniz baya saçmalıyor cidden.

2 tane erkek kardeşim var. Biri benden 3 yaş küçük. Biri de bu anlattıgım. İstemeden olmadı aslında planlı bir gebelik oldu. Ama rahatlıkları beni rahatsız ediyor yani. Babam bana hak verdi. Annem hâlâ aynı mod. Sorumsuzluklarını yüzüne vurdum diye, teşekkür edecek hâl bile bırakmadın diyor. Çok da umrumdaydı teşekkürü sanki. gidip bu işi hallettikten sonra susup bir şey demeyeyim istiyor

Ne güzel bi ablasın maşallah, maalesef gençler çok başı boş bırakılıyor. Kardeşin bu sene gayret göstermiş biraz sen de destek olmaya devam et bence evet görevin değil ama napalım çoğu aile böyle ve söylediklerinde tamamen haklısın. İnan bu iyiliğini Allah ödüllendirir, kardeşin de büyüdüğünde anlayacaktır.

Evet. Sistemdeki hatayı düzeltecekler yarın. Okul günü Salı olduğu için karnesini Salı günü basmıştılar. Buna rağmen bir şekilde düzelttirdim ama bu kadar detayları analiz edip iş çözücü olmak beni yoruyor. Normalde insanlar pes eder peşine düşmez karne verildi artık der. Ben onu bile çözmeye çalışıyorum ki sonrasında çözüyorum da ama biraz saf olsam daha mı mutlu olurdum bilemiyorum

Ebeveynleriniz sorumsuz olabilir ama bu konuda onlara kızmadım. Notlara bakmayı bilmiyor olabilirler, ya da akıllarına gelmez. Hangimizin ailesi tek tek bakıyor ki notlara. Bu tarz, daha teknolojik şeyler evin çocuklarına kalıyor daha çok.
Buna bakması gereken kişi kardeşinizdi. 14 yaş, hiç de küçük bir yaş değil. Ona müdahale ederek, sorumluluk almasını engelliyorsunuz. Her problemini siz çözerseniz, kendisi sorumsuz biri olur. Ve bir süre sonra, kardeşinizin yapması gereken şeyler, sizin göreviniz olmaya başlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…