Ailem nasil davranmali?

esrasofo

psixi mou
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2009
928
8
96
43
Diğer
hemen kisaca konuyu anlatmak istiyorum.
abimin esi gecen hafta bosanma karari alarak ailesinin yanina gitti.
sorun abimden kaynaklanan hatalardan dolayi.
bu konuda yengem hakli.
abim aileme soylediginde annem ve babam,yengemin ailesini ariyor yengemle gorusmek icin fakat yengem konusmak istemiyor.
ve babasi da biz karismayalim hicbirseye kendi kararlari diyor.
annem ve babam daha ilk gun siniri gecsin ve ortalik yatissin diye evlerine gitmiyorlar.
sakin kafayla konusulsun diye.
ben de aradim babasiyla bi kac konusmamizdan sonra yengemle konustum.
haliyle kizgin ve ofkeli.kararimi kimse degistiremez kimse cenesini yormasin dedi.
tamam biraz sakinlesin daha sonra konusmak istersen yine konusuruz dedim.
pazartesi anlasmali dava acildi cumaya gun verdiler.
ama bu arada abim ve yengem konusup anlastilar ve cuma gunku dava geri cekildi.
sorun su:
simdi yengem annem ve babamla gorusmek istemiyormus cunku ailem onu almaya ailesinin yanina gitmemisler.
bizimkiler biraz sokta.
cunku kendisi istemedi ne konusmayi ne de gorusmeyi.
su durumda ne yapilmali?
bi akil verirseniz memnun olurum.

Son düzenleme:
bence y engenizle anne ve babaniz acikca konussun bu sebeplerden dolayi gitmediklerini,ailesinin karismayalim dedigini ve sanirim almaya gitsenizde size ne oluyo evlilik bizim diyceklerde yani acikca biz burnumuzu sokmak istemedik ama biz senin arkandayiz deyin ,ve abinizede iyi bi firca atin kadin evini terkedicek konuma geldigine göre baya sinirleri tepesine gelmis sanirim

bence y engenizle anne ve babaniz acikca konussun bu sebeplerden dolayi gitmediklerini,ailesinin karismayalim dedigini ve sanirim almaya gitsenizde size ne oluyo evlilik bizim diyceklerde yani acikca biz burnumuzu sokmak istemedik ama biz senin arkandayiz deyin ,ve abinizede iyi bi firca atin kadin evini terkedicek konuma geldigine göre baya sinirleri tepesine gelmis sanirim.Allahtan olayda tatliya baglanmis.

bence y engenizle anne ve babaniz acikca konussun bu sebeplerden dolayi gitmediklerini,ailesinin karismayalim dedigini ve sanirim almaya gitsenizde size ne oluyo evlilik bizim diyceklerde yani acikca biz burnumuzu sokmak istemedik ama biz senin arkandayiz deyin ,ve abinizede iyi bi firca atin kadin evini terkedicek konuma geldigine göre baya sinirleri tepesine gelmis sanirim

annem babam ariyordu zaten gelinimizi ve en son konusmasinda neden gitmediklerini soylemis.zaten herkes abimin yanlislarini biliyordu ve bu konuda annem de destekciydi gelinimizden yana ve bunu da abimin esi biliyor.
ama bu tavri biraz garip geldi.

Son düzenleme:
Aileniz gelini seviyorsa,görüşmek istiyorsa ve hatta bu evliliğin devamını istiyorsa bir tatlı,küçük bir hediye alıp gitmeli bence.
Gelin başından sonuna kadar haklı.
Boşanmak isterken de abinizin hatalı olduğunu söylemişsiniz kız ailesinin evinde mutlaka beklemiştir birileri gelip gönlünü yapacak diye. Kendi ailesine mahcup olmuştur sizden gelen giden olmayınca. Cidden zor bir durum bu.

Aileniz neden şokta ki, gelininiz "evi terkettim ama gelin alın beni" diyecek değildi herhalde anne babanıza.
Hem ne olursa olsun, gelin gelmeyin boşuna çabalamayın dese bile aileniz en azından gelininizin ailesiyle konuşmak için gidebilirdi.
Bence anne babanız şimdi gitsin, yukarıda bir arkaaşın dediği gibi gelini ailesine mahçup etmişler biraz.Şimdi giderlerse durumu düzeltebilirler.
Şöyle bir durumda varki kimi aileler gelinden yana gibi durup son anda saf değiştirebiliyorlar, aileniz gitmeyince gelininiz böyle zanntemiş olabilir.Bence anne babanız durumu giderek düzetltecektirler.

Aileniz gelini seviyorsa,görüşmek istiyorsa ve hatta bu evliliğin devamını istiyorsa bir tatlı,küçük bir hediye alıp gitmeli bence.
Gelin başından sonuna kadar haklı.
Boşanmak isterken de abinizin hatalı olduğunu söylemişsiniz kız ailesinin evinde mutlaka beklemiştir birileri gelip gönlünü yapacak diye. Kendi ailesine mahcup olmuştur sizden gelen giden olmayınca. Cidden zor bir durum bu.

dogru diyosunuz en guzeli hediye ya da gonlunu alacak farkli bisey.
ailem ilk telefonda evde yok denilince,2.sinde konusmak istemediklerini soyleyince ilk 2 gun cekindiler sanirim terslenmekten.
sonraki gun de baristilar zaten.

dogru diyosunuz en guzeli hediye ya da gonlunu alacak farkli bisey.
ailem ilk telefonda evde yok denilince,2.sinde konusmak istemediklerini soyleyince ilk 2 gun cekindiler sanirim terslenmekten.
sonraki gun de baristilar zaten.

Bakın arkadaşım seven,isteyen insan terslenmekten korkmaz! Kız terslese de "sen haklısın" demeleri gerekirdi.
Gelin hanım zaten davasında haklıymış elbet biraz naza çekecekti kendini,tavır yapacaktı,ısrar bekleyecekti. Kıyamam ailesinde rahatı mı yoktu yoksa eşine aşkına mı yenik düştü hemencik dönüvermiş.
Bence yine de eğer görüşmek istiyorlarsa aileniz kalkıp gitmeli gelinin gönlünü almalı.

Aileniz neden şokta ki, gelininiz "evi terkettim ama gelin alın beni" diyecek değildi herhalde anne babanıza.
Hem ne olursa olsun, gelin gelmeyin boşuna çabalamayın dese bile aileniz en azından gelininizin ailesiyle konuşmak için gidebilirdi.
Bence anne babanız şimdi gitsin, yukarıda bir arkaaşın dediği gibi gelini ailesine mahçup etmişler biraz.Şimdi giderlerse durumu düzeltebilirler.
Şöyle bir durumda varki kimi aileler gelinden yana gibi durup son anda saf değiştirebiliyorlar, aileniz gitmeyince gelininiz böyle zanntemiş olabilir.Bence anne babanız durumu giderek düzetltecektirler.

ailem su acidan sokta cunku arayip gitmek istediler. ve her seferinde ters konusulunca cekindiler.saf degistirme gibi bir durum olmadigini gelinimiz de cok iyi biliyor.
gelinimiz zaten ailesinin evindeydi.
babam babasiyla da konusmaya calisti arayip yuzyuze gorusmek icin ordan da olumlu yanit gelmedi.
annem cok ugrasti babam evet biraz tepkiliydi belki ilk gorusmede gelinimizin "32 yasinda genc ve guzelim etrafimda ac kurtlar dolasiyor"demesinden dolayi.

Bakın arkadaşım seven,isteyen insan terslenmekten korkmaz! Kız terslese de "sen haklısın" demeleri gerekirdi.
Gelin hanım zaten davasında haklıymış elbet biraz naza çekecekti kendini,tavır yapacaktı,ısrar bekleyecekti. Kıyamam ailesinde rahatı mı yoktu yoksa eşine aşkına mı yenik düştü hemencik dönüvermiş.
Bence yine de eğer görüşmek istiyorlarsa aileniz kalkıp gitmeli gelinin gönlünü almalı.

laale soyledigim gibi kesin ve net bir dille istemedigini net ve sert bi dille soyledi.
annem ve diger akrabalarim da madem yuzyuze gorusmuyor telle konusalim diye surekli arama hallerindeydi.
tabi o kadar aramaya gitseler olurdu belki.
abimin esi calisan bir bayan.ailesiyle de sorunu yoktu asik olmadigini da aylar oncesinden soyluyordu.asktan mi dondu bilemiyorum.

laale soyledigim gibi kesin ve net bir dille istemedigini net ve sert bi dille soyledi.
annem ve diger akrabalarim da madem yuzyuze gorusmuyor telle konusalim diye surekli arama hallerindeydi.
tabi o kadar aramaya gitseler olurdu belki.
abimin esi calisan bir bayan.ailesiyle de sorunu yoktu asik olmadigini da aylar oncesinden soyluyordu.asktan mi dondu bilemiyorum.

O zaman yapacak pek bir şey yok arkadaşım.
Gelin hanım ne düşünür bilmiyorum ama ben olsam eşimin ailesiyle artık görüşmezdim.
Bu işler telefonla olmaz benim bildiğim. Gelin hanım haksız bile olsa onca yaşanmışlığın hatrına bile insan bekler kapısının çalınmasını.
Şimdi yine telefonda barışmaya kalkışsalar bence önceki yaptıklarından bir farkı kalmaz o yüzden küçük bir ev hediyesi ya da sevdiği renkte bir bluz,elbise alınıp gidilsin derim.
Heee eşiyle neden barışmıştır? Ailesiyle arası iyimiş ve eşine aşık olmadığı halde,orasını da bir kendi bir de Allahım bilir o zaman.

bencede gelininizle aranızda küslük olmamasını istiyorsanız ki birde haklıymış gönlünü alın derim
ne kadar gelmeyin desede insan bekler yinede
şahsen ben olsam beklerdim hem kendi gururum için hemde ailem için
inşaallah aranız düzelir biraz kızsada madem haklı siz biraz alttan alın

yengeniz haklıysa onunda yanında olun çok soğuk ve ilgisiz davranmayın

Back
X