- 28 Mayıs 2025
- 1.065
- 921
- 38
- 25
Ailemi tanıyorum çünkü mecnur ısrar edicemDaha nişan olalı 1 ay olmadı diyorsunuz. Neden bu kadar aceleci ve ısrarcısiniz peki?
Hayır gitmeseler ne olacak anlamadım ki? Aynı şehirde olsalar ne ala.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ailemi tanıyorum çünkü mecnur ısrar edicemDaha nişan olalı 1 ay olmadı diyorsunuz. Neden bu kadar aceleci ve ısrarcısiniz peki?
Hayır gitmeseler ne olacak anlamadım ki? Aynı şehirde olsalar ne ala.
45 yaşında değilim ama oladabilirdim. Doğma büyüme Bursa'lıyım ama ailem Erzurumlu onlarda gidilmezmiş eskiden... Ben sizi cevaplarınızdan ötürü saygısız buldum. 12 saatlik mesafe haklılar gitmeyebilirler... yeni evlenen arkadaşlarım var onlarda iadeyi ziyaret yapmadı malum arada 8 /10 saat olunca kimse beklemedi zaten... birde beni ve buradaki üyeleri tanımıyorsunuz dolayısıyla sen değil siz diye hitap ederseniz sevinirim.Son olarak daha bir ay olmuş nişanlanalı ne bu acele biraz bekleyin....45 yaşında birinin evlendiği zamanla şimdi bir değil ben hiç duymadım kız tarafı düğüne gitmez diye çevremde nerelisin? ben takılıyorum 1 kerelik gitmekle ölmezler ya
Ha 42 ha 45 çok farklı değil ya neredeyse yarım asır öncesinin adeti gitmemek diye ailemde gitmesin ki bizde gidiliyor. Ben de zaten memlekete gidelim oradan uğrarız diyorum 363636 kere normalde gidiyorlar yazdım. Dert için açtım gelip burada benimle inatlaşın diye değil ya45 yaşında değilim ama oladabilirdim. Doğma büyüme Bursa'lıyım ama ailem Erzurumlu onlarda gidilmezmiş eskiden... Ben sizi cevaplarınızdan ötürü saygısız buldum. 12 saatlik mesafe haklılar gitmeyebilirler... yeni evlenen arkadaşlarım var 25 26 yaşlarında evlendiler onlarda iadeyi ziyaret yapmadı malum arada 8 /10 saat olunca kimse beklemedi zaten... birde beni ve buradaki üyeleri tanımıyorsunuz dolayısıyla sen değil siz diye hitap ederseniz sevinirim.
Siz normal değilsiniz gerçekten... ailenize üzüldüm dünkü çocuk bugün gelmiş ailesini beğenmeyip başka aile için üzüyor evlerden ırak gerçekten... gidilmeli diye tutturdunuz iadeyi ziyarette bir gelenek ve kökeni yarım asırdan fazlaya dayanır bilginize...Ha 42 ha 45 çok farklı değil ya neredeyse yarım asır öncesinin adeti gitmemek diye ailemde gitmesin ki bizde gidiliyor. Ben de zaten memlekete gidelim oradan uğrarız diyorum 363636 kere normalde gidiyorlar yazdım. Dert için açtım gelip burada benimle
Ama senin dediğin de sizin bölgenizde asırlık bir adet. Kızma ama kayın aileye yaranacam diye kendi öz aileni bu kadar ayaklar altına alamazsin. Neredeyse bütün yorumlarına baktım, ailene etmedigin laf kalmadı. Evladım olsan ben de şu tavrınla senin için hiçbir şey yapmak istemezdim. Bu kadar buldumcuk olma. Kocan bile değil, sadece nişanlısın biri gider bini gelir. Aile mahremdir, öyle dedikodusu yapılacak şey değil bu. Onaylamma ihtiyacın var anlıyorum ama onaylanacak tarafın yok.Ha 42 ha 45 çok farklı değil ya neredeyse yarım asır öncesinin adeti gitmemek diye ailemde gitmesin ki bizde gidiliyor. Ben de zaten memlekete gidelim oradan uğrarız diyorum 363636 kere normalde gidiyorlar yazdım. Dert için açtım gelip burada benimle inatlaşın diye değil ya
Ne olursa olsun aileyi dışarıya iyi göstermek lazim. Hic anlamadım bu karsi taraf uzulur bilmem ne tavrını. Ailem gelmek istemiyorsa istemiyor yani ailemi mi üzeyim? Hic duymadım zaten erkek ailesinin peşinden 12 saat gidildiğini deAma senin dediğin de sizin bölgenizde asırlık bir adet. Kızma ama kayın aileye yaranacam diye kendi öz aileni bu kadar ayaklar altına alamazsin. Neredeyse bütün yorumlarına baktım, ailene etmedigin laf kalmadı. Evladım olsan ben de şu tavrınla senin için hiçbir şey yapmak istemezdim. Bu kadar buldumcuk olma. Kocan bile değil, sadece nişanlısın biri gider bini gelir. Aile mahremdir, öyle dedikodusu yapılacak şey değil bu. Onaylamma ihtiyacın var anlıyorum ama onaylanacak tarafın yok.
Aynen ya.. yarın birgün o adam ve ailesi de kızın ailesi hakkında rahatça atar tutar. Valla kocamı ve ailesini çok seviyorum ama kendi anamı babamı da onlar mutlu olacak diye paspas etmem.Ne olursa olsun aileyi dışarıya iyi göstermek lazim. Hic anlamadım bu karsi taraf uzulur bilmem ne tavrını. Ailem gelmek istemiyorsa istemiyor yani ailemi mi üzeyim? Hic duymadım zaten erkek ailesinin peşinden 12 saat gidildiğini de![]()
Paspas etmek mi bu yok artıkAynen ya.. yarın birgün o adam ve ailesi de kızın ailesi hakkında rahatça atar tutar. Valla kocamı ve ailesini çok seviyorum ama kendi anamı babamı da onlar mutlu olacak diye paspas etmem.
Ya bak aklıma ne geldi. Benim babam normalde biraz dan dun konuşur, ben de rahatsız olurum. Biz tam evlenmeden önce eşimi çekmiş kenara, işte kızımı üzersen karşında beni bulursun tarzi bir konuşma yapmış ama biraz kendi tarzinca. Evlendikten bir sure sonra esim bana söylemişti bunu, o sanıyor ki uf baba ya dicem aman sen ona bakma falan diyip mahcup olcam. Oh dedim iyi yapmış, kız babası işte, ayağını denk al ahaha falan yaptım ve birden konsept tamamen degisti. O da farklı düşünmeye başladı. Hatta dedim senin kardesin evlenirken de siz yapacaksınız ee kolay mi falan diye. Baştan ezik ezik ya iste onun da tarzi öyle diye teiplere girseydim karşıdaki aile de aman onlar biraz şey falan diye arkamızdan konusurlardı.Aynen ya.. yarın birgün o adam ve ailesi de kızın ailesi hakkında rahatça atar tutar. Valla kocamı ve ailesini çok seviyorum ama kendi anamı babamı da onlar mutlu olacak diye paspas etmem.
Ya ne alaka be ne alaka ben evleniyorum ya hani onlardan destek bekliyorum uçak biletini alacağım diyorum kalkıp deveyle gidilecek değil kaldı ki zaten 2 3 ayda bir giderler memleketeSiz normal değilsiniz gerçekten... ailenize üzüldüm dünkü çocuk bugün gelmiş ailesini beğenmeyip başka aile için üzüyor evlerden ırak gerçekten... gidilmeli diye tutturdunuz iadeyi ziyarette bir gelenek ve kökeni yarım asırdan fazlaya dayanır bilginize...
Çok güzel yapmışsın. Sen ailene saygı duymazsan kimse duymaz.. benim annem de anahtar ve bir altın verdi ben evden çıkarken. Eşimin ailesi biraz hoşlanmadı ama görümcem kızını evlendirirken "şimdi anladım anneni" dedi. O da aynısını kızına yaptı. Dediğin gibi o zaman ya kusura bakmayın annem işte yaa falan deseydim onlar da rahat rahat atar tutardı belki.Ya bak aklıma ne geldi. Benim babam normalde biraz dan dun konuşur, ben de rahatsız olurum. Biz tam evlenmeden önce eşimi çekmiş kenara, işte kızımı üzersen karşında beni bulursun tarzi bir konuşma yapmış ama biraz kendi tarzinca. Evlendikten bir sure sonra esim bana söylemişti bunu, o sanıyor ki uf baba ya dicem aman sen ona bakma falan diyip mahcup olcam. Oh dedim iyi yapmış, kız babası işte, ayağını denk al ahaha falan yaptım ve birden konsept tamamen degisti. O da farklı düşünmeye başladı. Hatta dedim senin kardesin evlenirken de siz yapacaksınız ee kolay mi falan diye. Baştan ezik ezik ya iste onun da tarzi öyle diye teiplere girseydim karşıdaki aile de aman onlar biraz şey falan diye arkamızdan konusurlardı.
Ailemin dedikodusunu sevgilime yapmıyorum zaten 2626226 kere yazdım yaranmak değil herkes yaranmak için mi yapıyor üzülüyorum beni umursamıyor olmalarına ilgisizliklerine burada konu açan herkes mahremini açıyor ya adı üstündeAma senin dediğin de sizin bölgenizde asırlık bir adet. Kızma ama kayın aileye yaranacam diye kendi öz aileni bu kadar ayaklar altına alamazsin. Neredeyse bütün yorumlarına baktım, ailene etmedigin laf kalmadı. Evladım olsan ben de şu tavrınla senin için hiçbir şey yapmak istemezdim. Bu kadar buldumcuk olma. Kocan bile değil, sadece nişanlısın biri gider bini gelir. Aile mahremdir, öyle dedikodusu yapılacak şey değil bu. Onaylamma ihtiyacın var anlıyorum ama onaylanacak tarafın yok.
Aynen hatta beni bindirip gitsinler düğünüme de gelmesinler ne gerek var konuyu evirip çevirmeye gerek yok bence ailemi de ezdirmiyorumNe olursa olsun aileyi dışarıya iyi göstermek lazim. Hic anlamadım bu karsi taraf uzulur bilmem ne tavrını. Ailem gelmek istemiyorsa istemiyor yani ailemi mi üzeyim? Hic duymadım zaten erkek ailesinin peşinden 12 saat gidildiğini de![]()
Sadece soru bak sakince konuşalım, mesela annen baban gelmezse ne olur?Ailemin dedikodusunu sevgilime yapmıyorum zaten 2626226 kere yazdım yaranmak değil herkes yaranmak için mi yapıyor üzülüyorum beni umursamıyor olmalarına ilgisizliklerine burada konu açan herkes mahremini açıyor ya adı üstünde
Aynısını benim babam da yaptı o bizim tek evladımız saçının teline özeniriz ne olursa olsun arkasındayız benim gibi özeneceksen bu yola gir diye ayrıca sadece babam değil ben vefat eden halamın adını taşıyorum dedeme amcam vs çok sever onlar da bizim için yeri farklıdır kırılgandır vs demiş halamla dayım evli beraber yazlıklarına gidince laf arasında dayım ece benim de kızım sayılır evlatlarından ayırmam biraz huysuzdur cadıdır ama onu üzersen kötü dedi şakayla karışık ben de yok ya demedim hiç evet biliyorsun ailem bana düşkün ve kıskanç dedim o da farkında zaten ailemin hevesli olmadığını yaşımı büyük buluyorlar seni küçük görüyorlar diyorYa bak aklıma ne geldi. Benim babam normalde biraz dan dun konuşur, ben de rahatsız olurum. Biz tam evlenmeden önce eşimi çekmiş kenara, işte kızımı üzersen karşında beni bulursun tarzi bir konuşma yapmış ama biraz kendi tarzinca. Evlendikten bir sure sonra esim bana söylemişti bunu, o sanıyor ki uf baba ya dicem aman sen ona bakma falan diyip mahcup olcam. Oh dedim iyi yapmış, kız babası işte, ayağını denk al ahaha falan yaptım ve birden konsept tamamen degisti. O da farklı düşünmeye başladı. Hatta dedim senin kardesin evlenirken de siz yapacaksınız ee kolay mi falan diye. Baştan ezik ezik ya iste onun da tarzi öyle diye teiplere girseydim karşıdaki aile de aman onlar biraz şey falan diye arkamızdan konusurlardı.
Neden durup dururken sorun olsun soğukluk olsun? Neden kötü başlasın? İnsan kızının evleneceği kişinin ailesini merak etmez mi nasıl bir aile nerede yaşıyorlar demez miSadece soru bak sakince konuşalım, mesela annen baban gelmezse ne olur?
Bu nişanlılık sürecinde erkek ailesi yorulur gider gelir kız ailesini nazlandirir. Neredeyse bütün canlılarda erkek mücadele eder kadını kazanabilmek için. Ailenin onların evine gitmeyişi kötü bir başlangıç olacaksa yani nişanlın bunu "kötü" olarak değerlendiriyorsa bu onun hanesine eksi puan yazmalı. Yok nişanlın değil ailesi bundan rahatsızlık duyacaksa bil ki ömrünün geri kalanında onlara uyumlanmani bekleyecekler. Düşün öz ailenin yaptıkları seni bu kadar rahatsız ediyorsa onların yapacakları neler hissettirecek. Ablan yaşındayım sana şunu söyleyeyim bak kuzum anan baban seni incitmek için yapmıyor bunu, değer vermiyor değiller. Sen de anan baban ne yapıyorsa en iyisini yapıyor gibi yansıt karşı tarafa. Bakalım sırf bu sebepten tavır değişikliği olacak mı onlarda.Neden durup dururken sorun olsun soğukluk olsun? Neden kötü başlasın? İnsan kızının evleneceği kişinin ailesini merak etmez mi nasıl bir aile nerede yaşıyorlar demez mi
Hayır bilerek yapıyorlar işte önemsemiyorlarBu nişanlılık sürecinde erkek ailesi yorulur gider gelir kız ailesini nazlandirir. Neredeyse bütün canlılarda erkek mücadele eder kadını kazanabilmek için. Ailenin onların evine gitmeyişi kötü bir başlangıç olacaksa yani nişanlın bunu "kötü" olarak değerlendiriyorsa bu onun hanesine eksi puan yazmalı. Yok nişanlın değil ailesi bundan rahatsızlık duyacaksa bil ki ömrünün geri kalanında onlara uyumlanmani bekleyecekler. Düşün öz ailenin yaptıkları seni bu kadar rahatsız ediyorsa onların yapacakları neler hissettirecek. Ablan yaşındayım sana şunu söyleyeyim bak kuzum anan baban seni incitmek için yapmıyor bunu, değer vermiyor değiller. Sen de anan baban ne yapıyorsa en iyisini yapıyor gibi yansıt karşı tarafa. Bakalım sırf bu sebepten tavır değişikliği olacak mı onlarda.
Kuzum aileler zaten tanışmış şimdi evlerine gidip mobilyaları görmenin manası yok ki. Bir de eskiden insanlar ya kendi köyünden ya da çok uçuk bi kafası varsa yan köyden falan evleniyormuş. 12 saatlik yol gitmek çok mantıklı değil. Yani anacığın yorulmayayim aman enerjimi başka yere saklayayim diye gelmemezlik yapmıyordur. Biraz ağırdan alır kız ailesi.Hayır bilerek yapıyorlar işte önemsemiyorlar