Kızlarına ev, sıfır araba alan bir aile mi değer vermiyor? Müstakbel damadına o bizim tek evladımız saçının teline özeniriz ne olursa olsun arkasındayız benim gibi özeneceksen bu yola gir diyen bir babası var. Nasıl değer vermiyor?
Kurduğu yuvanın mükemmel gideceğinin garantisi mi var? Elini eteğini çeksin, önüne baksın, ailesini silsin, evliliğinde sorun olursa da yalnız kalsın. Peri masalı gibi başlayan evlilikler bile kavga kıyamet bitebiliyor. Dünür ziyareti yapmıyorlar diye aile mi silinir? Evliliğine karşı çıkmıyorlar, damatlarına hürmet ediyorlar, gözümüz tuttu iyi çocuk diyorlar, kızlarının gelmesine gitmesine karışmıyorlar. Tek yaptıkları 12 saatlik mesafedeki erkek tarafının evine gitmemek. Evet, erkek tarafının evi kendi memleketlerine de 2 saat yakınmış. Bence de 1 kez gidilmeli, ortamları akrabaları aile dostları, evlerine kim giriyor kim çıkıyor... bakılmalı. Ben kesin giderdim, gözlem yapardım ama gitmiyorlar diye aile silmek karşı tarafın elini güçlendirir. Nişanlısı, ben seninle evleniyorum, kim gelmiş kim gitmiş o kadar önemli değil, kendini baskı altında hissetme, ailenle de bu yüzden gerginlik çıkmasın niye demiyor acaba?