• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem nişanlımın ailesinin evine gitmek istemiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi eceyla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu hiç demek değil ben aileme sürekli gidin demiyorum ama evlenmeden 1 kere gitmeleri gerekiyor çevremde herkes böyle söylüyor ne güzel ilgili her şeyi yapıyorlar seni seviyorlar ailen bulmuş bunuyor baştan böyle olmaz diyorlar. Bekliyorlar biliyorum herkes bekler. Ben her hafta arıyorum mesaj atıyorum anne babasına bana bir şey demiyorlar ama farkındalar eminim anne babamdaki tuhaflığa
12 saat az bir mesafe değil. Arada ziyaret bahanesi de yok. Bence sırf çevremdekiler öyle yaptı, nişanlımın ailesi de geldi diye gidilmesini beklemek mantıksız. Benim ailem de nişanlımın ailesiyle mesafeleri 5 saat arabayla ama bulunduğumuz şehire bir bahaneyle gelmedikleri sürece gelip ziyaret etmelerini beklemem.
Aileler uyumlu değilse zorlamayın. Zamanla doğal bir denge oluşur. Siz ailenizin bu tutumundan bahsetmeseniz de bir şekilde tedirginliğinizle yansıtacak gibisiniz. O yüzden baskı yapıp olayı büyütmeyin derim.

Bizde de usulen nişandan hemen önce ya da sonra bir kez gidilir erkek tarafına ama çokta şart değil bence,
ailem gitmek istemeseydi diretmezdim bir de 12 saatlik yok yakın da değil, bir de bu şekilde baskı yapıldığında baskı yapılan tarafın karşı tarafa bilendiğini düşünüyorum, ne gerek var sal gitsin.
Nişanlının ailesinin de çok fazla gelip gitmesine gerek yok bence evleneceksiniz zaten tanıştılar görevlerini yaptılar yeterli bence, gitseler kötü olmaz ama gitmediler diye de sen ailenle kötü olma derim.

Bana verdikleri değeri gösterdiler kaza yaptım bakmaya geldiler sonra aile tanışması sonra tekrar aile tanışması bir de nişandan sonra bohça. Ben de yapmam bunu karşı tarafa sevgilim yaptı işte o benden daha sıcakkanlı. Karşılık olması gerekiyor sonuçta ben evleniyorum 1 kere bile olsa gitmeleri gerekiyor
O zaman sen yap, hasta ziyaretine git, yapılacak işlere koştur ama aileni sürekli ittiremezsin

Merhaba, eski konularımı bilen varsa problematik bir ailem var. nişanlandım, Haziran gibi düğünüm olacak. Sevgilimin ailesi bize dört kere geldi. Nişanı saymıyorum. Hatta biz sadece sevgiliyken bile annesi mezuniyetime geldi, kaza yaptığımda da yanımdaydılar haberi alır almaz yola çıkıp beni görmeye geldiler.

Ailem sevgilimi tanıyor, seviyorlar ve onaylıyorlar diye düşünüyorum. Karşı taraf ben istemeden her şeyi yaptı, hiçbir sıkıntı çıkarmadılar.
Artık bizim de onlara gitmemiz gerekmiyor mu? Farklı şehirlerdeyiz, aramızda 12 saat mesafe var ama onlar geldi.
Memleketim onlara yakın. gitemiz zor değil. 29 Ekim tatilini fırsat bilip gidebiliriz dedim. Düğün orada olacak zaten o zaman gideriz diyorlar. çok ayıp geliyor.

tek başıma gitmeyi düşünüyorum ama Antep’te nasıl karşılanır bilmiyorum. Normal, bir ilişkimiz olsun araya gereksiz sorunlar girmesin istiyorum ailesiyle ama bu aileyle zor.
Ailemle yaşadığım sıkıntıları sevgilime anlatmadım. Lafı geçince çalışıyorlar biraz da içten içe desteklemiyorlar biliyorsun dedim.

evlenmemi istemediklerini biliyorum ama bir yandan da evlen kocan başında olsun gibi şeyler söylüyorlar. Bu çelişki beni çok yordu.

Ayrı eve çıktım. Aramız düzelmişti. daha iyiye gidiyor diyordum ama şimdi de bu mesele çıktı. Gerçekten ben mi abartıyorum? yoksa gitmemek gerçekten büyük bir saygısızlık mı?

Sevgilim deprem zamanı babaannemle dedeme ulaştı, onlara yardım etti.
Babaannem ameliyat olduğunda her gün ziyaretine gitti. Cenazemiz olduğunda herkes cenazeye uğraşırken o kimse yokken oradaydı tabutu taşıdı.
Ailemde herkesin sevdiği biri benden çok seviyorlar.
Dayım yazlık aldı beraber ziyarete gittik, tamir edilmesi gereken bir yer vardı kalktı kendi yaptı.

evlenme teklifi aldığımda bile burnumdan getirdiler. Babam hikâyede yüzüğü paylaştığım için kızdı. Ondan gizlemiştim ama gören biri söylemiş.kafana göre söz nişan yaptın beni umursamadın dedi..

Dayım kızım sayılırsın, beraber gideriz dedi ama kabul etmedim. Göze batacak :(
Şimdi ise korkuyorum. Hakkımda kötü düşünecekler anne babam yüzünden bana karşı önyargıları olsun istemiyorum. Çok bunaldım
Eş asilesi iyi niyetli birilerine benziyorlar bunu size sorun edeceklerini sanmiyorum ben.
Ama kendi aileniz çok üzgünüm ki ne hatır ne gönül alma biliyor.
Muhtemelen erkek arkadaşınızın yaptiklarinida göze girmeye çalışma olarak niteliyorlar kendileri o kadar hatır bilmiyor ki çünkü.
En azindan dayinizla gidin bence her ne kadar iyi insan olduklarini düşündürsenizde en azindan bana yinede ardınızın boş olmadigini, bir dayinizinda var olduğunu bilsinler.

Bir defa olsun gidilmeli bence.Mesela esimin annesiyle benim annem de anlasamaz ama torunlarinin dogum gününde falan mecbur bir araya geliyorlar.Tamam vıcık vıcık olmasınlar ama hepten de soguk olunmaz 12 saat mesafeyi mi bahane ediyorlar uzak diye ?

12 saat yol çok uzak bir mesafe. Bence de gitmeleri şart değil. Kızları nereye gidiyor gidip görsünler tabi. Ama şu da var; kızım gördük, sana uygun değil deseler vazgececek değilsiniz ya.
Bu arada ailenizin gitmemesi değil ama sizin tek gitmeniz pek hoş karşılanmayabilir.

O zaman sen yap, hasta ziyaretine git, yapılacak işlere koştur ama aileni sürekli ittiremezsin
Ne alaka ya ben ailemden böyle bir şey beklemedim ki ben kendim de yapmam işlerine koşturmam sanki kalkın her hafta oradayız dedim düğünden önce 1 kere gidelim dedim lafı nasıl anlıyorsun

Eş asilesi iyi niyetli birilerine benziyorlar bunu size sorun edeceklerini sanmiyorum ben.
Ama kendi aileniz çok üzgünüm ki ne hatır ne gönül alma biliyor.
Muhtemelen erkek arkadaşınızın yaptiklarinida göze girmeye çalışma olarak niteliyorlar kendileri o kadar hatır bilmiyor ki çünkü.
En azindan dayinizla gidin bence her ne kadar iyi insan olduklarini düşündürsenizde en azindan bana yinede ardınızın boş olmadigini, bir dayinizinda var olduğunu bilsinler.
Dayımla da kendim de gitmem saçma iyice laf veririm ağızlarına mecbur gidecekler öyle ya da böyle

12 saat yol çok uzak bir mesafe. Bence de gitmeleri şart değil. Kızları nereye gidiyor gidip görsünler tabi. Ama şu da var; kızım gördük, sana uygun değil deseler vazgececek değilsiniz ya.
Bu arada ailenizin gitmemesi değil ama sizin tek gitmeniz pek hoş karşılanmayabilir.
Ben zaten kendim gitmem ama memleketimize yakın normalde böyle zamanlarda kalkıp gideriz 2 gün ekstra izin alırlar vs uçak biletini alacağım araba kiralarım diyorum

Bir defa olsun gidilmeli bence.Mesela esimin annesiyle benim annem de anlasamaz ama torunlarinin dogum gününde falan mecbur bir araya geliyorlar.Tamam vıcık vıcık olmasınlar ama hepten de soguk olunmaz 12 saat mesafeyi mi bahane ediyorlar uzak diye ?
Acelesi yok en kötü düğünde görürüz diyorlar

Ne alaka ya ben ailemden böyle bir şey beklemedim ki ben kendim de yapmam işlerine koşturmam sanki kalkın her hafta oradayız dedim düğünden önce 1 kere gidelim dedim lafı nasıl anlıyorsun
Ailenin eksikliğini hissettirme demek istedim, sonuçta nişanlın yapmış ziyaretin yardımın çoğunu ama şu tarzınla senle daha fazla konuşmak istemiyorum, iyi günler sana

12 saat az bir mesafe değil. Arada ziyaret bahanesi de yok. Bence sırf çevremdekiler öyle yaptı, nişanlımın ailesi de geldi diye gidilmesini beklemek mantıksız. Benim ailem de nişanlımın ailesiyle mesafeleri 5 saat arabayla ama bulunduğumuz şehire bir bahaneyle gelmedikleri sürece gelip ziyaret etmelerini beklemem.
Aileler uyumlu değilse zorlamayın. Zamanla doğal bir denge oluşur. Siz ailenizin bu tutumundan bahsetmeseniz de bir şekilde tedirginliğinizle yansıtacak gibisiniz. O yüzden baskı yapıp olayı büyütmeyin derim.
Normalde 29 ekimde hep memlekete giderler ama 2 3 gün izin alıp. Memleketim yakın onlara bu sene gideriz dedim yok ya gitmeyiz soğuk diyorlar bilerek istemiyorlar işte

E arkadaşım siz sadece onaylanmak için konu açmışsınız onaylayamayan her yoruma bi lafınız var... bizde gidilmezdi hatta kızın düğününe bile gidilmezdi eskiden... 16 yıllık evliyim hiç lafı olmadı... eşimin ailesi, ailemi ve beni çok sever sayarlar. Takılmadık biz böyle şeylere mutluluk önemliydi gerisini önemsemedik...
Bizde gidilir sizin yaptığınız da tuhaf

Babam zaten biliyordu evleneceğimi evlilik teklifine sen nişanlandın diye tepki vereceğini düşünemedim
Ama öyle ben hiçbir adete geleneğe uymayayim, anayı babayı sallamayip kendi kendime nisanlanayim bunu da babamdan saklayıp sosyal medyada paylaşayım ama ana baba geleneklere uysun ben ne dersem onu yapsın olmaaazzzz.

Zaten neredeyse 3 yıllık ilişkide bu muhabbet daha yeni oluştu. Fazla muhabbet bi durum yok aileme gidin orada 1 hafta kalın demiyorum izin alın memlekete gidelim 2 saat mesafedeler gider görürüz diyorum ve 1 kere sadece. Sonrasında onlarsa olsun 1 kere ya bunun neresi anormal aradılar öncesinde de kaza olunca müsaitsen gelelim aklımız kaldı dediler geldiler uçakla gördüler gittiler bu bence kötü değil iyi bir şey hala böyle düşünüyorum zaten kimse neden gelmiyorlar demedi sadece müsait zamanda gelin görüşelim sizi ağırlayalım dediler daha nişan olalı 1 ay olmadı. Ailemden de her şeyi gördüm böyle diyemezler sizin kültürünüz nasıl bilmiyoruz söyleyin ayak uydururuz diyorlar hep
Daha nişan olalı 1 ay olmadı diyorsunuz. Neden bu kadar aceleci ve ısrarcısiniz peki?
Hayır gitmeseler ne olacak anlamadım ki? Aynı şehirde olsalar ne ala.

Ailenin yaptığı bana göre yanlış. Anne baba kızlarının nasıl bir aileye girdiğini merak etmeli. Tabi ki evlerine bir kez gitmekle iyi mi kötü mü anlayamazlar, aynı evde yaşamaya başlamadan nişanlınızı da tam olarak tanıyamayacağınız gibi. Bu durumun ilerde size sıkıntı çıkarmaması için ayrıntıya girmeden güzel bir dille nişanlınıza açıklamanızı tavsiye ederim.

Ama öyle ben hiçbir adete geleneğe uymayayim, anayı babayı sallamayip kendi kendime nisanlanayim bunu da babamdan saklayıp sosyal medyada paylaşayım ama ana baba geleneklere uysun ben ne dersem onu yapsın olmaaazzzz.
Yahu hangi geleneğe uymadım acabaa millet gibi nişan söz yapıp organizasyonlu evlilik teklifi alıp mı paylaşsaydım ailemden önce tabii ki ben karar vericem evlenip evlenmeyeceğime sıralama evlilik teklifi söz nişan evlilik oluyor benim bildiğim evlenmeden de çocuğu ailemle tanıştırdım ne diyorsunuz ciddi düşünüyoruz dedim onlar da evet iyi çocuk vs dediler. Zıtlaşmak için zıtlaşma ben evleniyorum tabii ki ben ne dersem o olacak. Üstlerine düşeni yapmalarını istiyorum bu absürt değil

E arkadaşım siz sadece onaylanmak için konu açmışsınız onaylayamayan her yoruma bi lafınız var... bizde gidilmezdi hatta kızın düğününe bile gidilmezdi eskiden... 16 yıllık evliyim hiç lafı olmadı... eşimin ailesi, ailemi ve beni çok sever sayarlar. Takılmadık biz böyle şeylere mutluluk önemliydi gerisini önemsemedik...
45 yaşında birinin evlendiği zamanla şimdi bir değil ben hiç duymadım kız tarafı düğüne gitmez diye çevremde nerelisin? ben takılıyorum 1 kerelik gitmekle ölmezler ya

Back
X