• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem nişanlımın ailesinin evine gitmek istemiyor

Zorluyorum benim mutluluğumu istemiyorsunuz diyorum uçak biletini alacağım araba kiralarım diyorum gitmişken gezerşz diyorum
Çok yanlış geldi diretmeniz kusuruma bakmayın yaşlı miyim bilmem siz kendi eşinizle olacak olan ilişkiye odaklanın hem onun ailesinin içine girmeden bilinmez.Ayrica niye sahipsiz sansınlar koca yetiskin insansınız sahipmi lazım demekki ailenizin fikri bu iyi yapıyorlar ağırdan alıyorlar değer görürler

Bu kadar istediğiniz halde neden gitmiyorlar. Memlekete 2 saatmiş, memlekete giderlerse kalmaya bile gerek kalmaz aynı gün dönerler. Hani evlenmene karsi çıksalar anlarım da insan kızının evleneceği aileyi bi görmek ister, davet edildikleri halde ısrarla gitmemeleri bana da ayıp geldi. İkisi de mi aynı fikirde? Annen baban hangisiyle aran daha iyiyse onunla ayrı konuş bence.
Bi evlen kurtulalım diyorlar bi evlenme küçüksün vs diyorlar değişikler bi oturduğumuz apartmandaki boş daireye gözü dikip alalım orada yaşarsın diyorlar bi böyleler. Sebep yok bu sebepl deseler tamam derim yok değişikler işte bana hayatı zorlaştırma yemini etmişler

Çok yanlış geldi diretmeniz kusuruma bakmayın yaşlı miyim bilmem siz kendi eşinizle olacak olan ilişkiye odaklanın hem onun ailesinin içine girmeden bilinmez.Ayrica niye sahipsiz sansınlar koca yetiskin insansınız sahipmi lazım demekki ailenizin fikri bu iyi yapıyorlar ağırdan alıyorlar değer görürler
Alakası yok zaten bu yaza evleniyorum belki düğünü marta alacağız böyle bir şey de var diretirim evet bu kadar soğuk olmaya gerek yok onun ailesi zaten bana uzak olacak 1 kere gitmeleri gerekiyor işte. Ben sevgilimle ilişkime odaklıyım onunla sorunumuz yok. Ben zaten kendi evime bile çıktım anne babam yüzünden. Benş bu kadar zor duruma sokmalarındaki amaç hobi olarak benden nefret etmeleri benim hayatımı zorlaştırmaları gibi geliyor

Bi evlen kurtulalım diyorlar bi evlenme küçüksün vs diyorlar değişikler bi oturduğumuz apartmandaki boş daireye gözü dikip alalım orada yaşarsın diyorlar bi böyleler. Sebep yok bu sebepl deseler tamam derim yok değişikler işte bana hayatı zorlaştırma yemini etmişler
Belkide içlerine sinmemistir olamazmi

Belkide içlerine sinmemistir olamazmi
Söylesinler o zaman bu sebep diye soruyorum neden bi sorun mu var bi dert mi var sıkıntı ne yok iyi insana benziyorlar damatta iyi zaten oğlumuz o diyorlar. Aramızda mezhep kültür farklılığı var bundan mı diyorum hayır görüyoruz çevredekileri sana uygun değiller diyorlar. Niye gitmiyorsunuz diyorum zaman yok diyorlar soğuk diyorlar tanıdık diyorlar

Söylesinler o zaman bu sebep diye soruyorum neden bi sorun mu var bi dert mi var sıkıntı ne yok iyi insana benziyorlar damatta iyi zaten oğlumuz o diyorlar. Aramızda mezhep kültür farklılığı var bundan mı diyorum hayır görüyoruz çevredekileri sana uygun değiller diyorlar. Niye gitmiyorsunuz diyorum zaman yok diyorlar soğuk diyorlar tanıdık diyorlar
İnşallah mutlu olun size sadece şunu tavsiye ederim mutlu evliliği olan bir kadın olarak lütfen ailenizle ne yaşarsanız yaşayın kol kırılsın yen içinde kalsın ayrıca gelin ata binmiş ya nasip demiş şimdiden o çok iyi o çok ilgili demeyin hele bı evlenin ailenizide zorlamayın düğünden sonra asgari müşterek görüşülür önemli olan sizin evlilikten sonraki eşinizle birebir ilişkiniz .

İnşallah mutlu olun size sadece şunu tavsiye ederim mutlu evliliği olan bir kadın olarak lütfen ailenizle ne yaşarsanız yaşayın kol kırılsın yen içinde kalsın ayrıca gelin ata binmiş ya nasip demiş şimdiden o çok iyi o çok ilgili demeyin hele bı evlenin ailenizide zorlamayın düğünden sonra asgari müşterek görüşülür önemli olan sizin evlilikten sonraki eşinizle birebir ilişkiniz .
yok zaten ailem dışarıya göre iyi bi aile yakın bana araba aldılar bi iki kere ona taşınmayı istedim normal erkek kabul eder o gel ama ailenle aran tamamen kötü olur dedi zaten baban sana düşkün ve kıskanç diyor. Ailemin beni küçük bulduğunu hevesli olmadıklarını biliyor zaten ısrar etmiyor pek

yok zaten ailem dışarıya göre iyi bi aile yakın bana araba aldılar bi iki kere ona taşınmayı istedim normal erkek kabul eder o gel ama ailenle aran tamamen kötü olur dedi zaten baban sana düşkün ve kıskanç diyor. Ailemin beni küçük bulduğunu hevesli olmadıklarını biliyor zaten ısrar etmiyor pek
İyi bir aileniz var belli belki sizin problem dediğiniz şeyler başkasının hayali siz kulağa küpe edin evlenip ayni eve girmeden bilinmez ne ailesi ne nişanlıniz o nedenle kendi ailenizi baş üstünde tutun ailemin fikri bu deyin geçin

İyi bir aileniz var belli belki sizin problem dediğiniz şeyler başkasının hayali siz kulağa küpe edin evlenip ayni eve girmeden bilinmez ne ailesi ne nişanlıniz o nedenle kendi ailenizi baş üstünde tutun ailemin fikri bu deyin geçin
Yok geçemem ailemin bana yaptıkları roman olur kötülükte

Naptilar size kötülük olarak
Mesele evlen git namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar eskiden bana harçlık vermezlerdi üstüme başıma özenmediler annem kişisel hijyeni öğretmedi eskiden reglim çok kanamalı olurdu doktora götürmedi çocukken saçımı hep erkek gibi ya da küt kesti ergenliğin başında hep eksik hissettim hiç okul gezisine gitmedim kaza yaptım araba derdine düştü sürekli odamı karıştırma huyları vardı. Duygusal olarak destek olmadılar bağır çağır hep

Mesele evlen git namusundan başkası sorumlu olsun diyorlar eskiden bana harçlık vermezlerdi üstüme başıma özenmediler annem kişisel hijyeni öğretmedi eskiden reglim çok kanamalı olurdu doktora götürmedi çocukken saçımı hep erkek gibi ya da küt kesti ergenliğin başında hep eksik hissettim hiç okul gezisine gitmedim kaza yaptım araba derdine düştü sürekli odamı karıştırma huyları vardı. Duygusal olarak destek olmadılar bağır çağır hep
Üstünüze başınıza ozenmeyen insanların size araba almasida garipmis ergenlik zor bir dönem benim bile ergen kızımı anlamam için terapi almam lazım gibi geliyor bazen duygusal destek olmadıklarına üzüldüm umarım sadece bu fikirle evlenmek istiyor değilsinizdir

Üstünüze başınıza ozenmeyen insanların size araba almasida garipmis ergenlik zor bir dönem benim bile ergen kızımı anlamam için terapi almam lazım gibi geliyor bazen duygusal destek olmadıklarına üzüldüm umarım sadece bu fikirle evlenmek istiyor değilsinizdir
Özenmedi derken ben çok süslenmeyi severdim heves ederdim gereksiz bulurdu annem. Kına yapmayalım araba alalım dediler maddi olarak destekleri var özelde okudum vs ama farklı bakıyoruz hayata. Alakası yok ben zaten ailemden ayrı yaşıyorum işim var

Özenmedi derken ben çok süslenmeyi severdim heves ederdim gereksiz bulurdu annem. Kına yapmayalım araba alalım dediler maddi olarak destekleri var özelde okudum vs ama farklı bakıyoruz hayata. Alakası yok ben zaten ailemden ayrı yaşıyorum işim var
Ya bana kizacaksiniz okadar kötü aileler gördüm okudumki buradada aileniz tamam biseyde eksik bırakmış olabilir olumlu şeylerde olmuş umarım halledersiniz ne diyeyim el oğlu ya ne olursa olsun yeri geliyor size karşı kullanabiliyorlar da bunu yaşayanlar vardır yani bir kavgada sen zaten ailenle bile gecinemiyorsun yada senin ailen zaten sorunlu bunları da gördük o nedenle bence aile aşırı aşırı kötü değilse cokda ortaya sermemeli herseyi

Ya bana kizacaksiniz okadar kötü aileler gördüm okudumki buradada aileniz tamam biseyde eksik bırakmış olabilir olumlu şeylerde olmuş umarım halledersiniz ne diyeyim el oğlu ya ne olursa olsun yeri geliyor size karşı kullanabiliyorlar da bunu yaşayanlar vardır yani bir kavgada sen zaten ailenle bile gecinemiyorsun yada senin ailen zaten sorunlu bunları da gördük o nedenle bence aile aşırı aşırı kötü değilse cokda ortaya sermemeli herseyi
Zaten sermiyorum anlatmadım hiç ama farkında az çok

Merhaba, eski konularımı bilen varsa problematik bir ailem var. nişanlandım, Haziran gibi düğünüm olacak. Sevgilimin ailesi bize dört kere geldi. Nişanı saymıyorum. Hatta biz sadece sevgiliyken bile annesi mezuniyetime geldi, kaza yaptığımda da yanımdaydılar haberi alır almaz yola çıkıp beni görmeye geldiler.

Ailem sevgilimi tanıyor, seviyorlar ve onaylıyorlar diye düşünüyorum. Karşı taraf ben istemeden her şeyi yaptı, hiçbir sıkıntı çıkarmadılar.
Artık bizim de onlara gitmemiz gerekmiyor mu? Farklı şehirlerdeyiz, aramızda 12 saat mesafe var ama onlar geldi.
Memleketim onlara yakın. gitemiz zor değil. 29 Ekim tatilini fırsat bilip gidebiliriz dedim. Düğün orada olacak zaten o zaman gideriz diyorlar. çok ayıp geliyor.

tek başıma gitmeyi düşünüyorum ama Antep’te nasıl karşılanır bilmiyorum. Normal, bir ilişkimiz olsun araya gereksiz sorunlar girmesin istiyorum ailesiyle ama bu aileyle zor.
Ailemle yaşadığım sıkıntıları sevgilime anlatmadım. Lafı geçince çalışıyorlar biraz da içten içe desteklemiyorlar biliyorsun dedim.

evlenmemi istemediklerini biliyorum ama bir yandan da evlen kocan başında olsun gibi şeyler söylüyorlar. Bu çelişki beni çok yordu.

Ayrı eve çıktım. Aramız düzelmişti. daha iyiye gidiyor diyordum ama şimdi de bu mesele çıktı. Gerçekten ben mi abartıyorum? yoksa gitmemek gerçekten büyük bir saygısızlık mı?

Sevgilim deprem zamanı babaannemle dedeme ulaştı, onlara yardım etti.
Babaannem ameliyat olduğunda her gün ziyaretine gitti. Cenazemiz olduğunda herkes cenazeye uğraşırken o kimse yokken oradaydı tabutu taşıdı.
Ailemde herkesin sevdiği biri benden çok seviyorlar.
Dayım yazlık aldı beraber ziyarete gittik, tamir edilmesi gereken bir yer vardı kalktı kendi yaptı.

evlenme teklifi aldığımda bile burnumdan getirdiler. Babam hikâyede yüzüğü paylaştığım için kızdı. Ondan gizlemiştim ama gören biri söylemiş.kafana göre söz nişan yaptın beni umursamadın dedi..

Dayım kızım sayılırsın, beraber gideriz dedi ama kabul etmedim. Göze batacak :(
Şimdi ise korkuyorum. Hakkımda kötü düşünecekler anne babam yüzünden bana karşı önyargıları olsun istemiyorum. Çok bunaldım
Sizin birbirinizi tanımanız daha önemli..

Kız tarafı genellikle böyle biraz ağırdan alır. Çok nadirdir kız tarafının erkeğin memleketine gitmesi, aileyi ziyaret etmesi.

Hiç de kimseye ayıp olmaz. Bırakın erkek tarafı gelsin gitsin.

Benim ailem de eşimin memleketine sadece düğünde gitmişlerdi o da sadece kardeşim ve annem babam. Sadece ilk öğrendiğinde eşimi görüp tanımak istemişti. Bir günlüğüne çağırdı.
Eşim öğlen gelmişti akşam üzeri de tekrar memleketine dönmüştü.

Aileler biraz böyle olabiliyor. Siz takmayın ki kimse de takmasın.

Ailenizin öncelikle niye gitmek istemediğini bir bulun. Sebebi neyki bu kadar kaçıyorlar? Ya da nişanlınızı çokta umursamıyorlar. Çocuğu mu sevmediler acaba? Benim aklıma direk o geldi. Kişiyi sevmeyince kültür olarakta aileyle uyuşamama oluyor. Gayet normal bi davranış. Evlilik teklifinizi falan da çok hoş karşılamadıklarına göre çokta onaylamıyorlar el adayınızı bana öyle geldi. Yarın bir gün olur da boşanırsanız dilinden kurtulamazsınız böyle bi ihtimalde var veya çokta mutlu da olabilirsiniz.

Ailenizin öncelikle niye gitmek istemediğini bir bulun. Sebebi neyki bu kadar kaçıyorlar? Ya da nişanlınızı çokta umursamıyorlar. Çocuğu mu sevmediler acaba? Benim aklıma direk o geldi. Kişiyi sevmeyince kültür olarakta aileyle uyuşamama oluyor. Gayet normal bi davranış. Evlilik teklifinizi falan da çok hoş karşılamadıklarına göre çokta onaylamıyorlar el adayınızı bana öyle geldi. Yarın bir gün olur da boşanırsanız dilinden kurtulamazsınız böyle bi ihtimalde var veya çokta mutlu da olabilirsiniz.
Sebebi yok nişanlım sevgilim gayet iyi biri parası var işi var beni seviyor onu da seviyorlar hatta sorunca oğlumuz diyorlar efendi çocuk diyorlar acelesi yok diyorlar sadece

Back
X