• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem niye boyle?

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Merhabalar. Benim ailem niye böyle. Annem aradi az önce. Daha önce ablamlarin yanındayken bir tane ev ilanı göstermişlerdi. Annem de bunu duymuş illa gidin bakın diyor. O eve baksak fiyatta biraz indirim yapacaklarmış bu şartlarda 250 260 bin kredi çekmek gerekiyor. Acikcasi ben fazla borca girmek istemiyorum tereddütüm var. Şu an özel hastaneye gidiyorum doğum alışveriş vs masrafı olacak 1.5 yıl izin kullanirim belki. Extra masraflar çıkabilir. Hamile oldugumu bilmiyorlar bilseler de aynı davranırlar bence.
Neyse ailemin yanına her gittiğimizde illa ki bu konu açılıyor. Kirada durduğumuz için üzülüyorlar illa ev alın ne zaman bakıyorsunuz vs. Sonra diyor annem siz bilirsiniz. Ben sıkılıyorum bu durumdan.

Ev almak için hayatımın en güzel yıllarını harcamalardan kısarak geçirmek istemiyorum, evi bir kaç sene sonra alabilirim de. İnsanların bu duvarlara para verme zevkini çözemedim gitti.

Evler de ev olsa, her biri ayrı zevksizlik ürünü... Manzaraları da karşı binaların duvarları...

Kiracıl
Ev almak için hayatımın en güzel yıllarını harcamalardan kısarak geçirmek istemiyorum, evi bir kaç sene sonra alabilirim de. İnsanların bu duvarlara para verme zevkini çözemedim gitti.

Evler de ev olsa, her biri ayrı zevksizlik ürünü... Manzaraları da karşı binaların duvarları...
Kiracılıkta zor. Her ay avuç dolusu para veriyorsun.3 yıl 5 yıl oturuyorsun ev sahi evden çık diyor. Sürekli taşın eşya kalmıyor. Yeni ev bulamıyorsun hep sıkıntı

kira ödemenizi istemiyor olabilirler, benim ailem de istemiyor, fakat hesap yapınca bankaya ödediğimiz faizle yıllarca kirada oturabiliyoruz. Bu sebeple 250 bin kredi çekmek çok saçma. Sizi çok düşünüyorlarsa nakit yardımı yapıp bankaya gerek kalmadan ev almanızı sağlasınlar. Yapamıyorlarsa da sussunlar bence. 250 bin çekeceksin belki 400 bin ödeyeceksiniz, atıyorum yani... çok saçma oluyor bu şekilde zaten.

kira ödemenizi istemiyor olabilirler, benim ailem de istemiyor, fakat hesap yapınca bankaya ödediğimiz faizle yıllarca kirada oturabiliyoruz. Bu sebeple 250 bin kredi çekmek çok saçma. Sizi çok düşünüyorlarsa nakit yardımı yapıp bankaya gerek kalmadan ev almanızı sağlasınlar. Yapamıyorlarsa da sussunlar bence. 250 bin çekeceksin belki 400 bin ödeyeceksiniz, atıyorum yani... çok saçma oluyor bu şekilde zaten.
evet yaklaşik 90 bin faiz odemesi oluyor. benim aylıkkıram 750 ocakta 800 olacak.

evet yaklaşik 90 bin faiz odemesi oluyor. benim aylıkkıram 750 ocakta 800 olacak.

hem kira ödeyip hem de kenara biraz birikim yapabiliyorsanız bence bikaç sene sonra kredi çekmeden ya da çekmeden çok zor da, en azından çok büyük miktarlarda çekmeden ev almak çok daha mantıklı, bence ailenize böyle açıklarsanız sizi daha fazla darlamayacaklardır. Biraz da mesafe koymanızı öneririm, iç işlerinize bu kadar karışmasınlar...

Merhabalar. Benim ailem niye böyle. Annem aradi az önce. Daha önce ablamlarin yanındayken bir tane ev ilanı göstermişlerdi. Annem de bunu duymuş illa gidin bakın diyor. O eve baksak fiyatta biraz indirim yapacaklarmış bu şartlarda 250 260 bin kredi çekmek gerekiyor. Acikcasi ben fazla borca girmek istemiyorum tereddütüm var. Şu an özel hastaneye gidiyorum doğum alışveriş vs masrafı olacak 1.5 yıl izin kullanirim belki. Extra masraflar çıkabilir. Hamile oldugumu bilmiyorlar bilseler de aynı davranırlar bence.
Neyse ailemin yanına her gittiğimizde illa ki bu konu açılıyor. Kirada durduğumuz için üzülüyorlar illa ev alın ne zaman bakıyorsunuz vs. Sonra diyor annem siz bilirsiniz. Ben sıkılıyorum bu durumdan.
Kiracılık konargöçerlikten farksız, ailenizin üzülmesine haksız diyemem. Ama zaten hamilelik masraflarıyla uğraşacağınızı, bu sebeple ne kredi çekecek, ne de onu ödeyecek durumda olacağınızı söylemeniz iyi olur. Ayrıca "yapın, edin" demekle ev alınmıyor. En az 3 kişinin desteği lâzım ve aileniz de ellerini taşın altına koysunlar o zaman.

Ya 15 16 yaşında ergen değilsiniz evli barklı belli bir olgunluğa erişmiş insanlarsınız
Bu kadarı dert olmamalı

Aileniz çok haklı..Şartlarınız uygunsa ev sahibi olmak bu zamanda çok akıllıca..

Birkac sene Birikim yapıp öyle alayım derseniz evlerinde fiyatları değerleniyor..

Daha çocuk yokken yada çocuklar ufakken yapılan yatırımlar kar olarak kalıyor insana..Sonrasında çocuklar büyüdüğü ve masrafları arttığı için Evde alinamiyor baska bir sey de..

Şu zamanda kredi ödeyebilecekken kira vermek hiç mantıklı değil!

Açıkça ifade etmek gerekiyor. Geçen bizde araba almaya niyetlendim ailem 3-5 bin bile olsa bizim bütçemizden fazlasına baktılar hep. Kendince sebepleri ise hem daha iyisi olsun hem kayınvalidemlerin bize borcu vardı onu da size öderler ihtiyacınız olunca dediler. Benim de öyle bir beklentim olmadığını kendi bütçenize göre hareket etmek zorunda olduğumuzu en az beş kere söyledim. Söylemeden anlamıyorlar. Bir de bebek durumu varmış zamanla onu da öğreneceklerdir. Eve şu an bakmıyoruz içimize sinen bir ev denk gelince alırız özel olarak aramama kararı aldık deyip geçin.
Şu devirde bir çok insan kirada oturuyor bunda çok üzülecek bir şey yok.

Siz annenize ev almayacağız dediniz mi

Yoksa gösterdiği evlere bahane mi buldunuz

Bu piyasa şartlarında ev almayacağız kredi çekmeyeceğiz bizim başka planlarımız var bize ev bakma

Bir daha ev derse de ben sana geçen ne dedim

Bu kadar yani hayır diyeceksiniz

anneniz iyi niyetiyle yapiyor kizinin kirada oturmasini kimse istemez ,tabiki sizde istersiniz bir ev sahibi olmak, lakin eger anneniz daireyi gosterip kizim bende elimden gelen destegi yaparim diyorsa, ozaman ne ala ama sizi ortada birakacak,zora koyacak, odemede sikinti olacak hicbirseyi kabul etmeyin..yakinda gelecek olan bir yavrunuz ekstra bir giderleriniz varken herseyin muhasebenizi iyi yapin..cogu insan kirada oturuyor, kirasini odedigim surece ev zaten benim derim😉

Anneniz haklı bebek küçükken yatırım yapılır
Büyüdükçe çocuğun masrafı artacak ozaman ev almayı unutun

Back
X