• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem niye boyle?

Bence ortada can sıkacak bir durum yok. Benim ailemde sürekli diyordu boşa kira veriyorsunuz ev alın diye. Ben de oturacağım evi alamıyorum pahalı derdim. Onlarda olsun küçük bir ev al sermayen olur sonra istediğin evi alırsın derlerdi. Ben de hep erteledim bir sürü ev buldular olmadı küçük ev almak istemedim. En sonunda istediğim gibi bir ev çıktı karşıma rahat rahat oturabileceğim ve aldık 2 ay önce. Onlar sürekli söylemese ben ev almazdım açıkçası, istediğim evde verir kirasını otururdum. Ama şimdi iyi ki baskı yapmışlar diyorum. Onlar sayesinde kafamda ev alma fikri oluştu ve ev aradım. Benimde 3,5 yaşında oğlum var kreşe vs başlayacak masraf çok olacak kredi borcumuzda olacak ama olsun bir şekilde geçiniriz. Bu dönemde cesaretli olmak gerekir bir şeylere sahip olabilmek için. Bence düşünün ev almayı bebek için masrafı çok büyütmeyin gözünüzde. Okula başlamadan bence borçları hafifletmek en iyisi.

Benim babamda ev alacağım zaman baya içerlendi almayın ödeyemezsiniz falan filan ondan isticeğimi sandı zaar :)) aldım sıkıştım 2 evladım oldu mis gibi ödedim bitti.Senelerce ev sahiplerine ödeyeceğiniz para zaten kredinin faizi kadar oluyor.

Birkac tane ruh hastasina denk gelin kiracilik ne zor anlarsiniz..allah her isteyene nasip etsin

Herkes ister kendi evinde oturmak. Ama durumun varsa.
Ailenle konuş baskı yapmasınlar. Anne bizde istiyoruz ama maalesef şartlar uygun değil demek zor olmamalı. Ailende de kotu niyet yok ama belliki odeyebilecegınızı düşünmüşler. Ailenin durumu varsa yardım edebilirler

Merhabalar. Benim ailem niye böyle. Annem aradi az önce. Daha önce ablamlarin yanındayken bir tane ev ilanı göstermişlerdi. Annem de bunu duymuş illa gidin bakın diyor. O eve baksak fiyatta biraz indirim yapacaklarmış bu şartlarda 250 260 bin kredi çekmek gerekiyor. Acikcasi ben fazla borca girmek istemiyorum tereddütüm var. Şu an özel hastaneye gidiyorum doğum alışveriş vs masrafı olacak 1.5 yıl izin kullanirim belki. Extra masraflar çıkabilir. Hamile oldugumu bilmiyorlar bilseler de aynı davranırlar bence.
Neyse ailemin yanına her gittiğimizde illa ki bu konu açılıyor. Kirada durduğumuz için üzülüyorlar illa ev alın ne zaman bakıyorsunuz vs. Sonra diyor annem siz bilirsiniz. Ben sıkılıyorum bu durumdan.

Aileniz kötü niyetli değil ki
Bu devirde bir ev sahibi olmak gerekli
Kiracılık çok çok zor, tabi ki hesabınızı yaparsınız ona göre davranırsınız ama şu an çok düşük kiralı bir yerde oturduğunuz için gözünüze batmıyor bence. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama İstanbul'da biraz eli yüzü düzgün bir evde oturmak isterseniz kiralar 2000 liradan başlıyor, zaten onun için ev almaya yöneliyor insanlar

kira ödemenizi istemiyor olabilirler, benim ailem de istemiyor, fakat hesap yapınca bankaya ödediğimiz faizle yıllarca kirada oturabiliyoruz. Bu sebeple 250 bin kredi çekmek çok saçma. Sizi çok düşünüyorlarsa nakit yardımı yapıp bankaya gerek kalmadan ev almanızı sağlasınlar. Yapamıyorlarsa da sussunlar bence. 250 bin çekeceksin belki 400 bin ödeyeceksiniz, atıyorum yani... çok saçma oluyor bu şekilde zaten.
400 bini çok aşar.

Biz bu ödemeleri kaldıramayız senelerce kendimi sıkıntıya sokup evliliğimdeki huzuru kaçıramam deyin. Bu aileler durmaları gereken yeri hiç bilmiyor.

Ev alın demeyi biliyorsunuz birazda para verseniz keşke desene onlar sana ev dediğinde sende onlardan 100 milyar katkı parası iste😀

evet yaklaşik 90 bin faiz odemesi oluyor. benim aylıkkıram 750 ocakta 800 olacak.
Kiranız bizimki gibi olsa aileniz kahrından ölecek herhalde. (1750 lira, 2+1) Takmayın. Kiranız çok da değil. Boşuna kendinizi kısıtlamaya gerek yok.

Back
X