Ailem okula göndermek istemiyor

enbuyukaskimsensin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2011
193
0
46
- Yurtdışı
slm kizlar ben 17 yasindayim bir yil sonra meslek lisemi bitirecegim insallah ve ardindan meslek lisemin yüksek okuluna gidip her üniversite bölümüne gecic imkanini alabilmek icin bizim MATURA dedigimiz sinava girecegim aslinda öylede gidebilirim uni'ye ama tip istedigim icin o imkan yok. ama ailem okulun sözde cok uzak olmasin dolayi göndermek istemiyor o okula. uzak dedigim kapimizin önündeki trenle yirmi dkk baska bir şehre gidip ardindan bi sonraki trenle Linz yani okulun oldugu şehre varacagim yani nerden baksan en fazla bir saat yolculuk yapacagim. sorun bununla bitse iyi ikna ederim üstelik yalniz gitmeyecegim zaten, insallah arkadasim sinifta kalmazsa. ama bana dedilerki oralarda ADIM CIKARMIS :53: simdiye kadar gittigim okulda adim cikmadi üstelik her tarafta türklerin oldugu bir sehirde, orada cikacak bana kisaca o klasik cümleyi söylediler "sana güveniyorum ama cevreye güvenmiyorum kizim". oysa benim hakkimda heryerde benim kizim okuyacak gibisinden konusur annem ama okutmaya gelince yok vay efendim cok uzakmis aslinda karnem cok iyi bizim ortalamayla iyinin üstünde ama iste :14:
ne yapacagimi bilmiyorum ailem calismami istiyor ama ben okumak bazen öyle seyler geciyorki aklimdan kacmak kaybolmak gibi :50: offfffff ne yapacagimi gercekten bilemiyorum KK bana akil verin ne olur :14::43::43::59::58:

ha bu aralarda diyorlarki baska bir okula yani bes senelik bir okula tekrar basla e ozaman ben o üc sene bosunami okula gittim????

karisik yazmis olabilirim özür dilerim :kkk:

Adın çıkacaksa bırak okudun diye adın çıksın.
Her şey sende bittiğine göre "Sana güveniyorum çevreye güvenmiyorum." safsatasına da takılma.

Doğru yolda olduktan sonra,bildiğinden şaşma.
Kötü veya mantıksız birşey istemiyorsun sonuçta...
Sonuna kadar diret.Sendeki azmi ve kararlılığı gördükleri zaman razı geleceklerdir.

Ne demek adın çıkacakmış ki? Okuluyla, dersiyle ilgilenen öğrencinin neden adı çıksınmış?
Kimseyle, boş işlerle ilişiğini kestin mi kimse de laf edemez.
İşini iyi yapanı taşlamaya çalışan bir kaç kişi çıkar onlara da aldırmamak lazım herkesin başına bela onlar kıskançlıktan.
Hele çalışıp o okulda 1 numara olduktan sonra nasıl gurur duyarsınız hepiniz.
Asla ideallerinden vazgeçme bence..
Ve ailene oturup durumu açıkla sakince, bazen karşılıklı konuşmak öyle güzel çözer ki ne kadar büyük denilen sorunları bile, onları mantıklı cevaplarınla, bunu isteyeceğini ve gereğince yerine getireceğinin olgunluğuna ikna et..
Umarım istediğin gibi olur :)

Son düzenleme:
Canım bu gibi durumlarda öğretmenlerin konuşması çok etkili olur.
Okulunda seni başarılı bulan, dertlerini paylaştığın bir öğretmenin varsa rica et, ailenle konuşsun.

adının çıkaracak olanların aklına şaşayım ben, ailen de sana destek olduktan kimse hiç bi laf söyleyemez. çok korkuyorlarsa kendileri götürüp getirsinler bari,senin geleceğinle oynamaya kimsenin hakkı yok.

Oku oku okuu...km ne derse desin istedigin blumu oku..sakin vazgecme sakinnn...ne demkmisz o yeniden basla okui ..annanle bbanmi istemedigi bi mslegi okuyup ole caliscakk..sensin bnce hic birakma sonuna kadr inatlas

canım öğretmenlerinden rica etmek iyi fikir. sen de kararlı olduğunu göster, gerekirse ağla, sızla, tepin, diret... umarım istediğin gibi olur.

Öğretmenlerinin ailenenle konuşmaları en uygunu canım. Okula gidiyor diye insanın adımı çıkar sanki okula başka bir şey yapmaya gidecek kız. Allah akıl fikir versin böyle düşünen insanlara ne diyim. Bu çağda hala böyle düşünen insanlar oldukça vah bizim halimize diyorum üzüldüm açıkçası.

okuma hakkın var senin sonuna kadar diret ne yap ne et git o okula .
yarın bi gün hayatta yapayalnız kaldığında hiçbir güvencen olmaz sonra..

Back
X