• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem onunla olmama izin vermiyor...

yaşın daha 16 kalkmış ilerde evleniriz diye düşünüyordum diyorsun , kusura bakma ama :1: bana komik geldi şöyle ki , sen daha hayatının yolunu çizmemişsin . üniversite ortamlarına girmemişsin kalkıp nasıl evlilik dersin :37: bu kadar cesaretinin yanına şöyle bir örnek vereyim :

18inde evlenirsin :4: (kaçıyo ya evlilik)
19 a doğru hamilesin :49:
sonra 19unda anne , al sana ikinci çocuğun sorumluluğu :55: çünkü erkekler de çocuk kadar ilgi bekler.

tablo hoşuna gitti mi ? eminim ailen de benim gibi düşünüyor. ...

Ailenizin içine sinmeyen şeyler varsa mutlaka haklıdırlar...........bence bunlarla vakit harcamak yerine üniversiteye gitmeyi kendi ayaklarınız üzerinde durmayı düşünmelisiniz.............zaten bu yaşta ömür boyu beraber olacağınız insanı seçemezsiniz..........önce ekonomik özğürlüğünüzü kazanın..........kendinizi eğitiminize odaklayın.......

sen 16 yaşındasın peki canım bahsettiğin çocuk kaç yaşında? çok mu büyük senden?
ailenin parası yok diye onu istememesi bana bunu düşündürdü. o da senin yaşlarında olsa henüz parası olmaması çok normal olurdu, bunu ailen bahane olarak bile öne sürmezdi. belki ailesinin maddi durumundan söz etmişlerdir ama
neyse ne, sana şunu söyliym dünya iyisi bi eşim var, evde yemeği bile eşim yapıyor, bir iki kere yardım etmek değil, hep o yapıyor tabiri caizse elimi sıcak sudan soguk suya sokmuyor, ne istersem alır ne istersem yaparız.
ama ailemle aram bozuk, bu yüzden eşimin bu kadar iyi olmasına rağmen hiç mutlu değilim (kaçarak evlenme gibi bir olay değil ailemle aramın bozuk olması çok farklı birşey)
aileni kırma üzme onlarla aranı asla bozma, 16 yaşında hepimizin sevgilisi oldu gecti gitti, insanların herhalde maksimum %2si 16 yaşındaki sevgilisiyle hayatını birleştirmiştir. sen hayatına devam ediceksin, o basit bi detay olarak kalacak, ilerde de üzüleceksin, ben bunun için mi ailemi üzdüm diye.
onların hayat tecrübelerine güven, kimse kızının üzülmesini isteyip durduk yerde ayrıl demez, onun sana uygun olmadıgını düşünüp ilerde üzülmemen için bunu yapıyorlar

ben hep ailelerin istemediği ilişkiden hayır gelmeyeceğini düşünürüm. eğer anne baba rızası yoksa o ilişki bi şekilde bitiyo. aileni göz ardı etme derim. hakkında hayırlısı

hepinize tek tek çok teşekkür ediyorum yorumlarınızı esirgemediğiniz için... Ben doğal olarak bu durumda mantıklı düşünemiyordum. Yardımınız için teşekkürler :70:

canım benim daha çok küçüksün sen bunlar için üzülme lütfen aileni dinle önünde çok yolun var erkek arkadşında senin yaşlarında ise parası olmaması çok normal daha çocuksunuz başka bildikleri vardır sende dinle canım aileni sana zarar gelsin istemiyolar

dön yada dönme diye bir şey diyemem ama ailen bi yönden de haklı parası yokmuş onlar seni düşündükleri için böyle yapıyolar ve ileride rahat et onlarada anlayış göster bi diğeride yakışıklı olmadığı için istememeleri bana çok saçma geldi yakışıklı olmuş olmamış ne önemi var insan olsun yeter cnm bilmiyorum ama çalışmıyorda parası yok yoksa çalışıyorda az maaş mı aliyor merak ettim

Ben birini seviyordum.2 ay boyunca nerdeyse onu takip ettim.Sonunda bir arkadaşım bizi tanıştırdı ve o da beni çok sevdi.6 ay kadar beraberdik.Sonra ailem öğrendi ve onunla görüşmemi istemediler.Biz yine ayrılmadık ama babam bunu öğrendiğinde beni dövdü ve evden 1 buçuk ay kadar çıkarmadı.Bende mecburen ondan ayrılmak zorunda kaldım.Onu kesinlikle istemiyorlar.Acaba haklı olabilirler mi diye de çok düşündüm...Ama tek sorun parasının olmaması ve çok yakışıklı olmaması.Onunla ayrıldıktan sonra çok üzüldüm.O da çok üzüldü 2 ay oldu hala bana mesaj atıyor ve geri dönmemi istiyor.Hatta birkaç kere karşılaştık ve yine bana ısrar etti.Ben onu sevmeme rağmen kabul etmedim.Ne yapacağımı bilmiyorum ben de çok üzülüyorum,onu çok özlüyorum ama ailem haklı olabilir mi diyede düşünüyorum.Onları üzmeye değer mi... Birinin yardımına çok ihtiyacım var lütfen yardım edin sizce ne yapmalıyım? :59:

Anne ve babanıza parası olmadığı için hak verebilirim fakat çok yakışıklı olmaması ne demek?!
Şaka gibi...

dön yada dönme diye bir şey diyemem ama ailen bi yönden de haklı parası yokmuş onlar seni düşündükleri için böyle yapıyolar ve ileride rahat et onlarada anlayış göster bi diğeride yakışıklı olmadığı için istememeleri bana çok saçma geldi yakışıklı olmuş olmamış ne önemi var insan olsun yeter cnm bilmiyorum ama çalışmıyorda parası yok yoksa çalışıyorda az maaş mı aliyor merak ettim

yani onlar liseden fazlasını okumuş birini istiyorlar hatta mümkünse çok başarılı birini istiyorlar o liseyi yeni bitirdi şimdi üniversiteye gitmeyi düşünüyor ama annem ve babam için yeterli değil

Genel olarak anne babalar bu tarz durumlarda evlatlarını düşünürler.Yani kendi kriterlerine uymuyor diye -saçma sapan şeylerden bahsediyorum- istememezlik yapmazlar.

Benim bir kuzenim var iki yıl da flört dönemleri olmuş.Kızın babası istememiş ve belli bir sürede ayrı kalmışlar.Sonra kaçarak evlendiler.Kız bende ki deli cesaretiydi sadece telefondan değiştiğini anlayamazdım dedi ilk zamanlar.Evet anlayamamış.Kıza bir gelinlik aldılar lafı oldu.20 liralık iç çamaşırının lafı oldu.Koca ev döşendi bir tek halıları aldılar.Kızın düğün fotoları olmadı,gitmem dedi kuzenim.Doğuma gidecek kapıda haciz memurları.Şimdi ne oldu?Yazık günah değil mi?Daha neler neler çıkar.Siz siz olun ailenizle,en azından annenizle gerçekleri konuşun.Bizlerin görmediği şeyleri görüyorlar.Sonradan kafanızı taşlara vurmayın.

Ha bu herkes de olur mu?Olmaz..Çok iyi insanlar olup ailenin istemediği olur.Ki bu büyük şanstır karşınızda ki insan iyi biriyse.​

annen baban senin iyiliğini düşünüyordur mantıklı olmalısın tabi aşkta önemli ama tabikide karar senin

yani onlar liseden fazlasını okumuş birini istiyorlar hatta mümkünse çok başarılı birini istiyorlar o liseyi yeni bitirdi şimdi üniversiteye gitmeyi düşünüyor ama annem ve babam için yeterli değil

canım aslında neden istemediklerini kendinde bulmuşsun ama farkında değilsin..yani ne parasızlık ne tipten kaybetmiş...ailen senin geleceğinin güzel olmasını,ilerde çok rahat olmanı,sıkıntı çekmemeni istiyor bu açık..seni düşünüyorlar...meslekli bir damattır hayallerindeki belkide..
aslında tipede önem verebilirler..yani kızlarının yanındakine baktıklarında yakıştırmak istiyorlardır..kısaca kendileri düşündüğünde yada başkalarına anlatmaya kalktıklarında işi ve kendisiyle gurur duyacakları damat istiyorlardır..en azından okumuş demek isterler belki..

Back
X