• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem para düşmanı

selin mert

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2025
52
-5
3
31
Aylık ortalama 7bin dolar kazanıyordum(sosyal medya).Kendim iktisat mezunuyum ailem bu fenomenlik işini onaylamadı ve bana düşman oldular neyse o dönem kendime lüks araç aldım onun dışındaki birikimimi dolandırılarak kaybettim.Ben sosyal medyayı seviyorum ve iş olarak görüyorum ailem ise bunu yanlış bir iş olarak görüyor yanlış birşey yapmıyordum bu arada takipçi kitlem kadın erkek karışık ama ailem sürekli beyaz yaka çalışmamı bekliyor benden benim sosyal medya yeteneğim var ama bak o para sana yaramadı işini yap diyor herkes.İşimi yapmaya kalksam bu paranın yarısını bile kazanamam sosyal medyaya dönmek istiyorum sizce insanlar neden buna kötü iş gözüyle bakıyor.Ben anlamıyorum gerçekten sabah sekiz akşam beş çalışmıyorum diye ailem bana düşman oldu.Artık onların beni zorla iktisat okutması sevmediğim işleri yaptığımda mutlu olmalarına anlam veremiyorum.Onlarla görüşmek istemiyorum.Dolandırılma mevzusuda onlarla kavga ettiğimde başıma geldi zaten.Herşeyin suçlusu onlarmış gibi geliyor ve onları görmek istemiyorum.Şu an yeni evlendim eşim nasıl mutluysan öyle yap diyor ona rağmen ailem hala ne zaman işe gireceksin diye beni arıyorlar.Sürekli yok şu mali müşavir olmuş şu şöyle olmuş diyorlar bankacı veya memur olmayan herkese kötü gözle bakıyorlar.Ben hayatımda ilk kez para sevmeyen kendi ailemi görüyorum.Böyle ailesi olan varmıdır baska merak ediyorum.Gerçekten onların para düşmanlığına artık şaşırarak bakıyorum.Arabamı bile beğenmiyorlar bunu sat mütavzı birşey al diyorlar.Artık psikolojik hasta olduklarını düşünüyorum.Onlarla görüşmeme kararı almak en doğrusu mu sizce?Onların bu baskılarına dayanamıyorum 31yaşındayım ve sırf onlar istiyor diye memur olmak istemiyorum.

Çocuğum ben influencer olcam dese ne yalan söyleyeyim ben de kızarım. İlla onu ol bunu ol diye diretmem ama yapılacak şey var yapılmayacak şey var.

Siz koskoca kadınsınız ama, kendi kararınızı kendiniz verebilirsiniz iş dahil herhangi bir konuda. Ailenizin onayına ihtiyacınız yok.

aileler para sevmediklerinden değil
"garanti para" sevdikleinden böyle davranır
ve geleneksel işi olmayan neredeyse herkese de bu mobbing yapılıyor yani bi sizin ailenizle alakalı değil (benim de işim geleneksel işler gibi değil bana da ne laflar edildi) ki ben fenomen filan değilim maabaşı bir iş.

ayrıca evet, ilk parasına lüks araba almak bence de çok kıroca bir hareket...
aileniz sizi biraz kıro, görgüsüz ve kadırılmaya müsait vs. bulup daha akıllı uslu şeyler yapmanızı bekliyorsa demek...

fakat hani fenomen olasınız varsa olun sanki başvuru yapıp sınava mı çalışacaksınız onu da anlamadım, olun yani istiyorsanız kaç yaşında evli kadınsınız
şu saatten sonra ailem istemedi demek de çok anlamlı değil ki.

31 yaşında bunun ıcın mı konu açtınız ? Yani bundan sonrası napacagınızı eşinizle karar alırsınız çünkü onu etkiler bu iş durumunuz , eee zaten arkanızdaymıs .
Ailesini gömmek istemiş. Şimdi bize siz de ailem gibi cahilsiniz deyip gidecek 😂😂😂

Yazıyı okurken yaş 21 diye düşünerek okudum 31'i görünce şoke oldum.
31 yaşında bir kadının yazacağı türden bir yazı değil bu sanki ya. Ayrıca ben mesleğim gereği çok fazla influencer ile iş yaptım. 7bin dolar ulaşılamaz bir rakam değil fakat oldukça yüksek takipçi kitlesi ister. Sahiden neydi hesabınız?

Bence sorulacak sorular şunlar

Siz sosyal medyada ne yapıyorsunuz da 7 k dolar kazanıyorsunuz?

Aileniz neden onaylamıyor?

Sosyal medyada iş yaptığınız için mi dolandırıldınız?

Bir de aileniz size ne derse desin, umursamamak da bir seçenek. Ne oldu da onlara bu kadar bilendiniz ?

Bence sizde bi şeylerin yanlış olduğunu falan düşünüyorsunuz içten içe, yazıdan öyle bi izlenim aldım. Yoksa neden bu kadar onlara sinir olasınız?

Ailesini gömmek istemiş. Şimdi bize siz de ailem gibi cahilsiniz deyip gidecek 😂😂😂
Ben bu konuda cahil kalmak istiyorum ya 🙈🙊 ekran açıp canlı yayında hediye gönderin die çocuğum yalvarsın istemezdim 😒ya da 7000 dolar kazanacak ne hareketler yapıyor muhafazakar bi aile mi bu açıdan bakmak isterim . o insanlar da o şekilde büyümüş yetişmiş öğrenmiş bilmem 60-70 yaşından sonra değişmeyeceklerini bilmeli .

Kendı kararlarını kendı vermeli, dolandırıldım die kendı hatası için bile onları suçluyor . halbu ki parayı görünce napacagını şaşırmış 🤣cıcıpp sıvamış 🤣🙈

Aylık ortalama 7bin dolar kazanıyordum(sosyal medya).Kendim iktisat mezunuyum ailem bu fenomenlik işini onaylamadı ve bana düşman oldular neyse o dönem kendime lüks araç aldım onun dışındaki birikimimi dolandırılarak kaybettim.Ben sosyal medyayı seviyorum ve iş olarak görüyorum ailem ise bunu yanlış bir iş olarak görüyor yanlış birşey yapmıyordum bu arada takipçi kitlem kadın erkek karışık ama ailem sürekli beyaz yaka çalışmamı bekliyor benden benim sosyal medya yeteneğim var ama bak o para sana yaramadı işini yap diyor herkes.İşimi yapmaya kalksam bu paranın yarısını bile kazanamam sosyal medyaya dönmek istiyorum sizce insanlar neden buna kötü iş gözüyle bakıyor.Ben anlamıyorum gerçekten sabah sekiz akşam beş çalışmıyorum diye ailem bana düşman oldu.Artık onların beni zorla iktisat okutması sevmediğim işleri yaptığımda mutlu olmalarına anlam veremiyorum.Onlarla görüşmek istemiyorum.Dolandırılma mevzusuda onlarla kavga ettiğimde başıma geldi zaten.Herşeyin suçlusu onlarmış gibi geliyor ve onları görmek istemiyorum.Şu an yeni evlendim eşim nasıl mutluysan öyle yap diyor ona rağmen ailem hala ne zaman işe gireceksin diye beni arıyorlar.Sürekli yok şu mali müşavir olmuş şu şöyle olmuş diyorlar bankacı veya memur olmayan herkese kötü gözle bakıyorlar.Ben hayatımda ilk kez para sevmeyen kendi ailemi görüyorum.Böyle ailesi olan varmıdır baska merak ediyorum.Gerçekten onların para düşmanlığına artık şaşırarak bakıyorum.Arabamı bile beğenmiyorlar bunu sat mütavzı birşey al diyorlar.Artık psikolojik hasta olduklarını düşünüyorum.Onlarla görüşmeme kararı almak en doğrusu mu sizce?Onların bu baskılarına dayanamıyorum 31yaşındayım ve sırf onlar istiyor diye memur olmak istemiyorum.
İnfluencer olup çok para kazansam sonra da dolandırılsam annemin yorumu “haydan gelen huya gider o para haram zaten” olurdu. 🙈

evlisiniz, eviniz barkiniz ayri. aileniz böyle baski kuruyorsa "uzaktan calisiyorum, bir firmanin bilmemnesini bilmemnaapiyorum" diyin (hic anlamam iktisat ne is yapar). vaktim varken sosyal medyadan da devam edeceğim diyin. köşede işinizin olması, sosyal medyaniz artık ilgi cekmezse de kenarda altin bileziginizin olmasi onlari rahatlatır

Istesekte istemesekte reklam sektoru sosyal medyaya evrildi
Bu sekilde hesaplara video ceken tanidigim aylik 250 300 bin tl civari kazaniyor. Gecen ay zorladi 40 gunde 370bin tl ek odemeyi hazir etti. Tabi ki sabit para degil ve odeme alma / herhangi bir olaydan etkilenme hepsi risk.
Baska bir yakinim da bir holdingte ama hep uzaktan yada il disi calisiyor sosyal medya hesaplarini yonetiyor
Oyle birsey diyin sabit is oldugunu soyleyin
Bizim kurumda sosyal medya icin bir oda insan var rutin yogunluklari bile o kdr yogun ki.
Iclerinde avukat var hatta, ben tasarim seviyorum diye meslegini birakmis

Para kazandığın mecra of ya da tiktoksa ailen haklı.
Onun dışında işbirlikleri yapan, kaliteli bir influencersan ve katma değerin varsa haksızlar.

Back
X