Ailem sabrımı taşırdı taşıracak

Ya size ne sorucam yukarıda bir mesajda Bağkur ödemesin mesela yazmışsınız ya o isteğe bağlı bir şey mi yoksa annem kesin yatırılması gerekiyor da biz ödeyemedik onu mu demeye çalışmış beni kandırıp

şimdi o ödenmesi gereken bir şey, isteğe bağlı değil

ama ödemezsen devlete borçlanırsın

belirli bir süre ödemezsen primlerin silinir

sağlık hizmeti alamazsın vs vs

ama mesleğe yeni başlayanların ilk sıkıştıklarında ödemeyi bıraktıkları odur

yani demek istediğim babama emekli maaşını bana ver primlerimi ödeyeyim denmez

ya da vergi borcumu ödeyeyim emekli maaşını ver olmaz

vergi borcun varsa banka hesabına malına mülküne haciz gelir de babasının emekli maaşı ile geçinenin haciz konulacak malı mülkü yoktur zaten

şimdi gitsek kardeşinizin gardrobuna baksak kaç emekli maaşlık eşya vardır

mesleğim gereği şık olmalıyım deyip neler neler alıyordur

oysa mesleği gereği değil çevresi öyle lanse ettiği için şık olmalı hissediyordur

yeni adliye yapıldığında herkes topukluları çıkarıp atmıştı zira mümkün değildi inşa halindeki binada her gün topuklu ile gezmek

Para istemedim diyor annem baya da kırıldı ama dedikleri ona gelmiyor mu ? Yoksa niye sabahın 9 unda arayıp bunları desin
Anneni sen herkesten daha iyi tanırsın , neye nasıl tepki vereceğini bilirsin , gözlerini devirmesinin altında yatan nedeni sen bilirsin . O yüzden hislerinde haklı olduğunu biliyorum.
Para mevzusu pis bir konu . Sana tavsiyem beklentilerini azalt ve önceliğini eşinle kurduğun ailene ver . Bin kere yaparsın aferin demezler , Allah razı olsun demezler ama bir kere yapmazsın hayırsız , cimri , bencil vs vs olursun . Sonrasında da pişman olursun . Daha önce niye ayıkmadım diye.
Kardeşin de bir zahmet artık asalak yaşamdan çıksın . Nereye kadar bakılabilir ki .

vergi borcun varsa banka hesabına malına mülküne haciz gelir de babasının emekli maaşı ile geçinenin haciz konulacak malı mülkü yoktur zaten

oysa mesleği gereği değil çevresi öyle lanse ettiği için şık olmalı hissediyordur

yeni adliye yapıldığında herkes topukluları çıkarıp atmıştı zira mümkün değildi inşa halindeki binada her gün topuklu ile gezmek
Çok teşekkür ederim bilmiyordum sağolun :)

Ve evet dolabında çok güzel kıyafetleri var .Beni eşimin ailesi tanışmak görmek için gelecekler ben kendime bi elbise alıp çıktım ,annem sağolsun orada ben 300 liralık elbise aldıysam kardeşime de 700 liralık kıyafet aldırıp çıkmıştı .yani öyle şımartılıyor ki ben dava peşinde koştuğunu düşünmüyorum hiç

Kızlar konuya gireyim .Sorunlu bir ailem var ama gerçekten sorunlu .öğretmenim ben durumu anlamanız için mesleğimi yazıyorum kusura bakmayın . bugünde avukatlar günü kız kardeşim avukat .Annem mesaj atmış ki okulda olduğumu biliyor müsait olunca beni ara diye . 10 dakikalık teneffüsüm var zaten öğretmenler bilir 10 dakika ama çocuklar sürekli soru vs. Sorar çay içmeden biter tenefüs zaten .Dedim heralde önemli bir şey arayıp sorayım neymiş . Aradım “bugün avukatlar günü kardeşine çiçek yollama , çiçek sevmiyormuş artık onun yerine biz para yolladık istediğini almak istiyormuş dedi “ Direk para istemedi ama ben de o zaman doğum günü gelince para yollayım anne şuan ay sonu yüklü bir şey gönderemem çiçek parası anca çıkar dedim . bu sefer de senden para mı istedim dedi . 6 aylık evliyim evde harcamaları eşim yapıyor biraz da düğün borcumuz var .benim maaş geldiği gibi altına yatırım yapıyoruz biriksin diye . Nasıl paran yok çift maaşlısın deyince ben de bunu söyledim .Ay sonuna doğru çok az param kalıyor . dedim o zaman çiçek parası yollayayım yok şimdi kocandan felan para alıp yollama dedi . Para istemek için aramadım zaten dedi .Arkadaşlarına mahcup olursun niye hiç kendine harcamaya para bırakmıyorsun dedi . Yani bırakıyorum ama çok az o da yetiyor başka türlü birikmez dedim . Neyse kızlar konu öyle kapandı yok para felan yollama dedi ama sinirlendi yanlış anladı . Evet iki maaşız ama sanıldığı gibi iki maaşlar çok da rahat olmuyor . Bizi aşırı zengin sanıyor heralde . Haftanın ilk günü kafam kazan gibi okuldan geldim . Ailem gerçekten bir gün sabrımı taşıracak ama ne zaman yani bunun için tenefüste aranır mı madem para istemiyorsun bunu demene gerek var mı . Toksik bir annem var benim de ruh sağlığımı bozuyor ,aşırı kendimi kastım son dersim kalmıştı öğrenciler anlamasın diye . Bıktım yaptıklarından artık annemim
Tum maasi altina yatirmakta neymis ya. Biriktirmeye odaklanirsan ohooo. Bi kere geliyorsun dunyaya. Elbette kenara para at ama oyle tum maasi yatirmak... ay sonuna kadarda kurus kurus hesapla🙄

Kızlar konuya gireyim .Sorunlu bir ailem var ama gerçekten sorunlu .öğretmenim ben durumu anlamanız için mesleğimi yazıyorum kusura bakmayın . bugünde avukatlar günü kız kardeşim avukat .Annem mesaj atmış ki okulda olduğumu biliyor müsait olunca beni ara diye . 10 dakikalık teneffüsüm var zaten öğretmenler bilir 10 dakika ama çocuklar sürekli soru vs. Sorar çay içmeden biter tenefüs zaten .Dedim heralde önemli bir şey arayıp sorayım neymiş . Aradım “bugün avukatlar günü kardeşine çiçek yollama , çiçek sevmiyormuş artık onun yerine biz para yolladık istediğini almak istiyormuş dedi “ Direk para istemedi ama ben de o zaman doğum günü gelince para yollayım anne şuan ay sonu yüklü bir şey gönderemem çiçek parası anca çıkar dedim . bu sefer de senden para mı istedim dedi . 6 aylık evliyim evde harcamaları eşim yapıyor biraz da düğün borcumuz var .benim maaş geldiği gibi altına yatırım yapıyoruz biriksin diye . Nasıl paran yok çift maaşlısın deyince ben de bunu söyledim .Ay sonuna doğru çok az param kalıyor . dedim o zaman çiçek parası yollayayım yok şimdi kocandan felan para alıp yollama dedi . Para istemek için aramadım zaten dedi .Arkadaşlarına mahcup olursun niye hiç kendine harcamaya para bırakmıyorsun dedi . Yani bırakıyorum ama çok az o da yetiyor başka türlü birikmez dedim . Neyse kızlar konu öyle kapandı yok para felan yollama dedi ama sinirlendi yanlış anladı . Evet iki maaşız ama sanıldığı gibi iki maaşlar çok da rahat olmuyor . Bizi aşırı zengin sanıyor heralde . Haftanın ilk günü kafam kazan gibi okuldan geldim . Ailem gerçekten bir gün sabrımı taşıracak ama ne zaman yani bunun için tenefüste aranır mı madem para istemiyorsun bunu demene gerek var mı . Toksik bir annem var benim de ruh sağlığımı bozuyor ,aşırı kendimi kastım son dersim kalmıştı öğrenciler anlamasın diye . Bıktım yaptıklarından artık annemim
Bu tür aile ilişkisi olsa ne olmasa ne , yani anne ne karışır alacağım hediyeye , resmen senin maaşının hesabını yapıyor, bence mesafeli ol yoksa asla durduramazsin, gereksiz hesap verme anne ben bakarım deyip kapatsaydınız telefonu , bu konularda açıklama dahi yapmayın, böyle aileler insanı sömürür ancak ...

Hic bisey yapmamış kadin bu anlattığınız kadariyla. Toksik olarak nitelendirmek cok ağır. Hatta ben soyle anlardim konuşmayı kardesin çiçek sevmiyor sakın çiçek alipta boşuna harcama parani demek istemis anlardim. Baska anlatmadiginiz şeyler var mi

Maaşınızı nasıl harcayacağınıza anneniz karışamaz ki. İster hepsini bir gecede çatır çatır yersiniz ister birikim yaparsınız. Ben aldığım maaşı komple birikim hesabına aktarsam ev almak için annem bayram eder alnımdan öper =) Ama tabi ki ben çatır çatır yiyenlerdenim. Yapma guzum n'aparsan ne biriktirsen gençken yaparsın der ama ötesine karışmaz. Ben de gençken gezip tozabilirim anne yaşlanınca gezemem derim. Yani buna siz karar verirsiniz, sitem etmesi sorgulaması anlamsız. Değiştiremezsiniz annenizi, o yüzden kendinizi değiştirin. Her dediğine tamam demeyin, vicdan azabı çekmeyin, hesap vermeyin, hayır demeyi öğrenin. Tamam bekarken destek olmuşsunuz yeterince ama artık kendi aileniz ve gelecek planlarınız var. Maaşınızı kocanız elinizden alıp içkiye kumara harcamıyor, gelecekte rahat etmek için yatırım yapıyorsunuz, hesap verilecek bir durum yok, net olun yorum yaptırmayın kazancınız hakkında.

Çok agresif davranmışsınız bence. Annenizin maaşınızla ilgili konuşma sebebi sizi sömürmek istemesi ya da art niyetli olmasından kaynaklanmıyor anladığım kadarıyla. Çalışan insanın az parayla ay geçirmek zorunda olması tuhafına gitmiştir.

Benim annem de böyle didiklemeyi seven bir insan. Kardeşlerime sorar hep maaşınızı nereye harcadınız, ne yaptınız vs. Kimsenin parasında gözü olduğundan değil yani sadece merak eder parayı düzgün yönetebiliyorlar mı diye. Mesela yeri geldiği için söylüyorum yanlış anlaşılmasın, abimin yüksek miktarda geliri var ama parayı 5 yaşındaki çocuk gibi ıvır zıvıra harcar. Bazen parasız gezdiğini öğreniriz sonradan. Haliyle sinirlenir bu duruma bizimkiler çünkü annem evde hesap kitap işini tutar ve bize de hep öğretmeye çalışır. Kocaman adamın da öğrenci gibi sıkıntı çekmesine dayanamadığı için müdahale eder. Gerçekten de parasız gezerseniz insanlara mahcup olabilirsiniz bir ortamda hiç belli olmaz ki.

Ben haklı buldum annenizi ve sırf bu yüzden kadına da toksik yakıştırması yapmanıza üzüldüm.

Bir birikmişlik var geçmişten gelen.
Kendine aile kurmuşssun . mesleğin var .
gelirin sabit.
çok şanslısın .
çok fazla birikime para ayırarak kendini kısıtlama.
şu hayata bi kez geliniyor . imkan varsa gez toz harca.
ailene karşı da zamanla yumuşayacaksın . bundan eminim .
belli yaş döneminde böyle sorgulama durumu oluyor genelde.
Agresif olma. anneni de kırma.

Anneniz de kötü niyet görmedim ben.sizin adınızada para göndermiş sen çiçek gönderme demiş.maaşınında hepsini kocan için ayırma kendine bak,yaranamazsın yarın bir gün kafanı duvarlara vurursun demek istemiş
Gayet haklı anne

Bekarken yapardım aynı olmasını bekliyorlar muhtemelen .Tleefonda arada söylüyor amcan da kardeşine şu kadar para yolladı , teyzen bu kadar yolladı vs .diye . Beklentisi var anlıyorum benden ama bekarken ki gibi yapamam .ben yapsam eşim de hadi ben de yapıyorum aileme der .biz hiç birikimsiz doğudan gideriz
Artık evliyiz gelirim arttı ama harcamalarım da arttı, ev alacağız vs. Diye annenle konuşabilirsin. Seni anlayacaktır. Param yok demene rağmen 500tl gönderdiğin için bundan sonra yok demen pek inandırıcı olmaz
.Annene bana kimseyi anlatma diyebilirsin.Doğum günü olsa neyse ama avukatlar günü 🙄 çiçek sepetinden çikolata buketleri güzel oluyor. Onlardan gönderebilirdin.Biz bu tip günleri telefonla kutluyoruz, doğum günü ve anneler gününde hediye alıyoruz.

Yazdıklarınız o kadar üzücü ki Avukatlar günü diye kardeşinize her sene hediye almak, çiçek göndermek zorunda değilsiniz. En azından ben böyle düşünüyorum. Durumunuz neye müsait ise onu yaparsınız, hediye beğenmemek çok ayıp kardeşinizin bunu düşünmesi ona göre hareket etmesi gerekir. Annenizde dahil.. anlayışlı olmak gerek. Anlayışsız insanla yaşanılmaz. Sizin durumunuz belli yeni evlenmişsiniz bir takım maddi zorluk çektiğiniz aşikar bunu dışarıdan sizi hiç tanımayan bir insan bile bilebilir, tahmin edebilir. Hediyeden paradan ziyade bir çift güzel söz, hatırlanmak bile yetiyor bazen insana. Anneninizin yaklaşımını çok gereksiz buldum size destek olması gerek yeni evlenmişsiniz maddi sorumluluklarınız var çok özür dileyerek yazıyorum lütfen af buyurun ama ( kardeşin Çiçek sevmiyormuş onun yerine para yolladık) da ne demek ya şımarıklık resmen bu belki kardeşinizi anneniz bu şekilde lanse ediyordur ama hiç doğru değil hiçç bir insana bu kadar yüklenilmez. Ayrıca hitap şeklini hiç beğenmedim “kocandan felan para alıp yollama” belliki arada bir gerilim var. Ve bu gerilimin sebebi çok bariz bir şekilde anneniz siz değil iki maaş beş maaşlı da olsanız yaklaşım bu şekilde olmamalı diğer evladının mutlu olmasını isterken diğer evladını üzmemeli ( haddimi aştıysam veya yanlış bir şey dediysem özür dilerim) benim annem de sizin anneniz gibi bekarken hiç anlaşamazsak hayatı dar etti desem yeridir. Ama şuan evliyim ve eşimin veya benim maaşımı sorgulayabilecek sinirlenebilecek kadar yakın değiliz. Sonuç olarak ben yine evladı olarak görevimi yerine getiriyorum ama aramızdaki sınırıda koruyorum. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. lütfen üzülmeyin canınızı sıkmayın. Siz kendinizi kasmayın gerekirse telefonlarını açmayın. Bırakın birazda onlar sinirlenip kasılsınlar. Belki oturup düşünmeye yeltenirler biz nerde hata yaptık diye. Eğer yanlış bir cümle söyleyip haddimi aştıysam tekrardan özür dilerim😊

Yazdıklarınız o kadar üzücü ki Avukatlar günü diye kardeşinize her sene hediye almak, çiçek göndermek zorunda değilsiniz. En azından ben böyle düşünüyorum. Durumunuz neye müsait ise onu yaparsınız, hediye beğenmemek çok ayıp kardeşinizin bunu düşünmesi ona göre hareket etmesi gerekir. Annenizde dahil.. anlayışlı olmak gerek. Anlayışsız insanla yaşanılmaz. Sizin durumunuz belli yeni evlenmişsiniz bir takım maddi zorluk çektiğiniz aşikar bunu dışarıdan sizi hiç tanımayan bir insan bile bilebilir, tahmin edebilir. Hediyeden paradan ziyade bir çift güzel söz, hatırlanmak bile yetiyor bazen insana. Anneninizin yaklaşımını çok gereksiz buldum size destek olması gerek yeni evlenmişsiniz maddi sorumluluklarınız var çok özür dileyerek yazıyorum lütfen af buyurun ama ( kardeşin Çiçek sevmiyormuş onun yerine para yolladık) da ne demek ya şımarıklık resmen bu belki kardeşinizi anneniz bu şekilde lanse ediyordur ama hiç doğru değil hiçç bir insana bu kadar yüklenilmez. Ayrıca hitap şeklini hiç beğenmedim “kocandan felan para alıp yollama” belliki arada bir gerilim var. Ve bu gerilimin sebebi çok bariz bir şekilde anneniz siz değil iki maaş beş maaşlı da olsanız yaklaşım bu şekilde olmamalı diğer evladının mutlu olmasını isterken diğer evladını üzmemeli ( haddimi aştıysam veya yanlış bir şey dediysem özür dilerim) benim annem de sizin anneniz gibi bekarken hiç anlaşamazsak hayatı dar etti desem yeridir. Ama şuan evliyim ve eşimin veya benim maaşımı sorgulayabilecek sinirlenebilecek kadar yakın değiliz. Sonuç olarak ben yine evladı olarak görevimi yerine getiriyorum ama aramızdaki sınırıda koruyorum. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. lütfen üzülmeyin canınızı sıkmayın. Siz kendinizi kasmayın gerekirse telefonlarını açmayın. Bırakın birazda onlar sinirlenip kasılsınlar. Belki oturup düşünmeye yeltenirler biz nerde hata yaptık diye. Eğer yanlış bir cümle söyleyip haddimi aştıysam tekrardan özür dilerim😊
Kesinlikle haklısınız biraz mesafe koymakta fayda var .Anneler bazen bencil olabiliyor :(

Ablam yıllarca karın tokluğuna bir avukatın yanında sırf işi öğrenmek için çalıştı. Avukat baktı iyi çalışıyor, kendi davalarına yetki verip ablamı soktu. Ee haliyle çevre ve itibar kazandı. 4 sene sonra arkadaşlarıyla ofis açtı. Ona rağmen dava sayısı çok çok değildi. Kardeşiniz biraz kolaycı. Aileniz de gereğinden fazla destek. Nasıl bir çevresi var ki ofisi yok diye küçümseyecekler

Kaç yıldır bu meslekteyim bir avukata avukatlar gününde hediye diye para gönderdirildiğini ilk defa duydum. Kaldı ki 4 yıllık avukata teyze dayı gibi akrabaların para göndermesi daha tuhaf. Bana o akrabalar da buna aynı siz gibi zorlanmış gibi geldi. Zira kimsenin ay yiğenimin avukatlar günü para göndereyim diyeceğini sanmıyorum. Kendi ailem bile olsa ben kaç yıllık öğretmenken, tüm yurtta kutlanan öğretmenler gününde bana bir dal çiçek göndermeye tenezzül etmeyen, sonrada kardeşimiavukatlar gününde para bekleyen anne, baba ve kardeşime beş kuruş göndermem. Bunu da yüzlerine bir güzel vururum. Bende sizin evladınızım, kardeşimin kaç yıldır tüm ihtiyaçlarını karşılarken en özel günümde bir dal çiçek göndermeyen siz hala kardeşim için benden para bekliyorsanız diye içimden geleni bir güzel sayarım onlara. Avukat kızları arladaşlarına hava atacak diye, yeni evlenmiş kızlarından eşi ile sorun olup olmayacağını düşünmeden para bekleyen aile benimle konuşsa ne olur konışmasa ne olur. Birde anneniz açık açık ima etmiş eşinden yüz bulsak sizden de para alacağız, kardeşin için diye. Bence o aileye siz para biriktirdiğinizi falan söylemeyin. Büro para kazanmak için açılır. Eğer para kazanamıyorsa kapatır, başka bir avukatın yanına, şirketlerin hukuk departmanlarına ya da devlet sınavlarına başvurursun. Kendi aileniz ve eşiniz bile olsa kimsenin size ikinci sınıf muamele etmesini kabul etmeyin. Siz kız kardeşinizden daha az değerli değilsiniz ancak aileniz vitrin evlat olarak onu seçtikleri için tüm yatırımlarını ona yapıyorlar ama eminim kız kardeşiniz kazara tutulan bir avukat olsa ya da şans kaza zengin biri ile evlilik yapsa ilk ailenize sırtını döner zira anlattıklarınıza bakılırsa gayet bencil biri.

Back
X