Ailem sabrımı taşırdı taşıracak

Kız kardeşim :KK43:. Aynen öyle yapmasam küsüyorlar hemen darıldı zaten para mı istedik diye .ee yaptım seneye de isteyecekler
Erkek olsaydı kendiniz acar konuşurdunuz. Ama arada sirada konuşurken önerilerde bulunmaz mısınız? Bence yapması gerekenleri ablası olarak söyleyin nereye kadar biz destek olucaz bak benim de ailem var artık, annem babam yaşlı diye. Anneniz size paranızı nasıl harcayacağını söylerken siz de onlara söyleyin ama kendinizi bir an önce çıkartın o durumdan. Dünyanın bin bir türlü hali var, paranızı tutun kenarda.

muhasebecisi var da kaç lira veriyor

bak ifşalanacağım ama bizim sigortalı çalışanımız var 300 TL muhasebecimiz tek kişiye daha da ucuz

ayrıca ne geliri var da ne muhasebesi tutulacak

bağkur ödemesin mesela, vergi ödemesin mesela

çok ciddiyim sizce bu yapılandırmalar, faiz kaldırmalar kimlere uygulanıyor işte bu tarz mesleklerde olanlara

1500 TL kira var 2500 sabit gider diyelim

o parayı çıkartacak iş yoksa kapatacak, girip bir başka ofiste çalışacak para biriktirip o arada da kendine çevre yapmaya çalışacak

evet iş bulmak çok zor artık ama bekleyerek iş asla gelmiyor

bunca yılda kapı çalıp da sana iş getirdim diyen bir kişi oldu

meslek öyle işini iyi yapsın, duyulur insanlar ona gelir boyutunu çoktan kaybetti

zira 15 katlı bir iş hanında toplamda 100 ayrı avukatlık bürosu varken kimse hiç bir bağlantısı olmayan bir yere girmiyor

hep bir tanıdığın tanıdığı, eski dosyanın karşı tarafının bir akrabası, eş dost komşu ile geliyor işler
İnanın bilmiyorum ne kadar veriyor .yani kendi hiç geliri olmadan o kadar saçma işe girişti ki . Bir de o ofisi boyattı gitti boyasını seçti kapı kulplarına kadar beğenmedi yeniletti .tv buzdolabı her şeyi aldırdı .Yaptıkları şımarıklık gibi geliyor ve işin ilginç yanı ailem hiç karışmıyor ona sadece kardeşim olmadan söylenmeyi çok seviyorlar çok masraflı para yetmiyor vs.diye

Erkek olsaydı kendiniz acar konuşurdunuz. Ama arada sirada konuşurken önerilerde bulunmaz mısınız? Bence yapması gerekenleri ablası olarak söyleyin nereye kadar biz destek olucaz bak benim de ailem var artık, annem babam yaşlı diye. Anneniz size paranızı nasıl harcayacağını söylerken siz de onlara söyleyin ama kendinizi bir an önce çıkartın o durumdan. Dünyanın bin bir türlü hali var, paranızı tutun kenarda.
Başlarda söyledim çok söyledim hem de .bak şimdi ben bekarım arkanda dururum ama mesleği öğren git birinin yanında çalış yada devleti dene .anlamıyor tüm arkadaşlarının ofisi varmış bunun da olmalıymış rezil mi olsunmuş

Başlarda söyledim çok söyledim hem de .bak şimdi ben bekarım arkanda dururum ama mesleği öğren git birinin yanında çalış yada devleti dene .anlamıyor tüm arkadaşlarının ofisi varmış bunun da olmalıymış rezil mi olsunmuş
Her ailede bir tane oluyor böyle ya inanamıyorum:) bari ortak falan olsaydı birileriyle.

Doğum günlerimde yapıyor ama öğretmenler gününde sadece telefonla .Annemi anlamıyorum ki kardeşim senelerdir tek dava almadı . Ofise de ailemin gücü yetmiyor . Sınavlara girsin hazırlansın devlet denesin dediğimde başlıyor ağlamaya o çocuk boşa okudu gururu kırılıyor öyle deyince vs bir sürü saydırıyor

Nasıl ya? devlet sınavına girenlerin gururu mu yok? hani acalı 2 3 ay oldu ofisi desem tamamda senelerdir dava alamıyormuş kapatsın madem ofisi is yapmayan ofiste boş boş oturmak daha mı gururlu bir sey.

Ayrıca daha tecrubesiz büyük ihtimal. Ozel sektor istiyorsa once büyuk bir avukatlık ofisinde uce bese bakmadan calişsın işini ögrensin. öyle babam para versin ablam para versin nereye kadar? bu daha gurur kırıcı değil mi?

Her ailede bir tane oluyor böyle ya inanamıyorum:) bari ortak falan olsaydı birileriyle.
Annem de çok hata var .O kadar tutuyor ki onu .para yolladım bu sefer de ağlıyor o çocuğun çok borcu var sana demiyoruz eşinin annesinden dolayı eşin bize pek şey gelmedi de .Teyzenlerden amcanlardan felan alıyoruz diyor . Ya sabır akıl sağlığımı koru. Pek şey gelmedi ne demekse :) bu kadar ağlayıp dövüneceğine kardeşim başka iş bulsa sülalecek rahatlıcaz

Nasıl ya? devlet sınavına girenlerin gururu mu yok? hani acalı 2 3 ay oldu ofisi desem tamamda senelerdir dava alamıyormuş kapatsın madem ofisi is yapmayan ofiste boş boş oturmak daha mı gururlu bir sey.

Ayrıca daha tecrubesiz büyük ihtimal. Ozel sektor istiyorsa once büyuk bir avukatlık ofisinde uce bese bakmadan calişsın işini ögrensin. öyle babam para versin ablam para versin nereye kadar? bu daha gurur kırıcı değil mi?
Aklım almıyor işte yaptıklarını .

Aklım almıyor işte yaptıklarını .

yardım etmeyin bundan sonra. artık evliyim sorumluluklarım artti diyin. Annenize de he he diyip gecın bildiginizi okuyun. Ayrıca annenize evin butcesi ile ilgili fazla detayda vermeyin. Mesela maasımla altin biriktiriyoruz kalmıyor demeyin. Anne nakitim yok sonra gonderirim diyip kapatın konuyu gondermeyin. Aileniz ailttan alttan bekarmış gibi davranmanizi istiyor ama kabullensinler artık. Altın konusundanda cok bahsetmeyun yarin birgun kardesiniz bu akılla borc batağına düser size derler kurtar diye.

Ben olsam benim sozumu dinlemeyen sımarıklık yapan kardesime daha 5 kuruş gondermezdım. istersem kotu olayım. ailem bir sey derse ben para yollayınca iyiyimde yollamayınca mı kotu oldum der cevap veririm.

Sizde çalıştığınız halde daha yeni evliyken neden maaşınızı komple birikim yapıyorsunuz ben onu anlayamadım siz iki maaşlı değilsiniz ki tek maaş geçiniyor oluyorsunuz

Annem de çok hata var .O kadar tutuyor ki onu .para yolladım bu sefer de ağlıyor o çocuğun çok borcu var sana demiyoruz eşinin annesinden dolayı eşin bize pek şey gelmedi de .Teyzenlerden amcanlardan felan alıyoruz diyor . Ya sabır akıl sağlığımı koru. Pek şey gelmedi ne demekse :) bu kadar ağlayıp dövüneceğine kardeşim başka iş bulsa sülalecek rahatlıcaz
Bu işin olurunu ailenize anlatmak lazım galiba. Ya ailede hukukçu olur, dava paslayacak bir çevre olur da yeni mezun gider ofisini acar, ya da girilir bir hukuk bürosuna neyse bi çevre yapılır tecrübe kazanılır bir portföy oluşturulur da öyle ofis açılır. Yoksa tabiki zarar olur. "Biz sana demiyoruz ama..." nin da biryuku var. Kapatsın ofisini girsin bir yerde çalışsın bunun yolu yok öyle ordan burdan toplayarak nereye kadar diyeceksin.

Birinin sana gonderdigini hayal ettim
Dusuncesi bile komik geldi yaaa 😁😂

ben sana ve Alys Alys e takılayım demiştim hani benim paralar diye de

esprisi bile çok çiğ geldi de yazamamıştım

ya bir de hani bu sene mesleğe başlar heves etmiş vs dersin de 4 yıldır avukat olan birine "avukatlar günü hediyesi hesabına para geçtim" demek benim nezdimde hakarettir

çok ciddiyim "avukatım ben, dilenci değil" derim en basiti

(konu sahibi arkadaşım sözüm size değil de bunu normalleştiren kardeşiniz ve ailenize, yani amcası teyzesi para veriyor ve bunu garip dahi bulmuyorlar)

mesela ofis kirasını almasalar bu ay iyi olur aslında, maksat ayağımız alışsın :))))

herkesin zengin kocası da var ama onun yok

hemen bulsun bir tane de ele güne rezil olmasın

(ağır ironi içermektedir ama tek çıkış yolu bu galiba)

Ailenize dolu oldugunuz iciniz biraz bu konuyu abartmissiniz kendi kendinize. Avukat günününe cicek veya para göndermek bana gereksiz geliyor. Her meslek önemli. O zaman herkese para ve cicekler verilsin. Her emekci hak ediyor cünkü

Hayır kardeşinizin yaptığıda ilginç geldi bana çiçek istemiyorum falan ..Hediyesini kendi seçiyor .Ne güzel kardeşin annen var seni düşünen ne gönderirlerse sevinmesi lazım .

Kızlar konuya gireyim .Sorunlu bir ailem var ama gerçekten sorunlu .öğretmenim ben durumu anlamanız için mesleğimi yazıyorum kusura bakmayın . bugünde avukatlar günü kız kardeşim avukat .Annem mesaj atmış ki okulda olduğumu biliyor müsait olunca beni ara diye . 10 dakikalık teneffüsüm var zaten öğretmenler bilir 10 dakika ama çocuklar sürekli soru vs. Sorar çay içmeden biter tenefüs zaten .Dedim heralde önemli bir şey arayıp sorayım neymiş . Aradım “bugün avukatlar günü kardeşine çiçek yollama , çiçek sevmiyormuş artık onun yerine biz para yolladık istediğini almak istiyormuş dedi “ Direk para istemedi ama ben de o zaman doğum günü gelince para yollayım anne şuan ay sonu yüklü bir şey gönderemem çiçek parası anca çıkar dedim . bu sefer de senden para mı istedim dedi . 6 aylık evliyim evde harcamaları eşim yapıyor biraz da düğün borcumuz var .benim maaş geldiği gibi altına yatırım yapıyoruz biriksin diye . Nasıl paran yok çift maaşlısın deyince ben de bunu söyledim .Ay sonuna doğru çok az param kalıyor . dedim o zaman çiçek parası yollayayım yok şimdi kocandan felan para alıp yollama dedi . Para istemek için aramadım zaten dedi .Arkadaşlarına mahcup olursun niye hiç kendine harcamaya para bırakmıyorsun dedi . Yani bırakıyorum ama çok az o da yetiyor başka türlü birikmez dedim . Neyse kızlar konu öyle kapandı yok para felan yollama dedi ama sinirlendi yanlış anladı . Evet iki maaşız ama sanıldığı gibi iki maaşlar çok da rahat olmuyor . Bizi aşırı zengin sanıyor heralde . Haftanın ilk günü kafam kazan gibi okuldan geldim . Ailem gerçekten bir gün sabrımı taşıracak ama ne zaman yani bunun için tenefüste aranır mı madem para istemiyorsun bunu demene gerek var mı . Toksik bir annem var benim de ruh sağlığımı bozuyor ,aşırı kendimi kastım son dersim kalmıştı öğrenciler anlamasın diye . Bıktım yaptıklarından artık annemim
Annen kotu birsey dememiski.bence guzel organize ediyor hatta kardesler arasini. Bir anne olarak evladinin kazandiginida aldigi gibi esime vermesini oda yediremiyodur. Yani kadin senden para istemiyor ama paranida oldugu gibi kocana verme demek istemis. Biriktirsende hesabini bil. Bak burda ne uyeler var nice avukatlar doktorlar ogretmenler yaa ev hanimlari biricik kocislerimize guvenipp altinlarimizi paralarimizi verdik.kirmayin yani birbirinizi.

yardım etmeyin bundan sonra. artık evliyim sorumluluklarım artti diyin. Annenize de he he diyip gecın bildiginizi okuyun. Ayrıca annenize evin butcesi ile ilgili fazla detayda vermeyin. Mesela maasımla altin biriktiriyoruz kalmıyor demeyin. Anne nakitim yok sonra gonderirim diyip kapatın konuyu gondermeyin. Aileniz ailttan alttan bekarmış gibi davranmanizi istiyor ama kabullensinler artık. Altın konusundanda cok bahsetmeyun yarin birgun kardesiniz bu akılla borc batağına düser size derler kurtar diye.

Ben olsam benim sozumu dinlemeyen sımarıklık yapan kardesime daha 5 kuruş gondermezdım. istersem kotu olayım. ailem bir sey derse ben para yollayınca iyiyimde yollamayınca mı kotu oldum der cevap veririm.
Valla çiçek gönderme biz para gönderdik deyince . Şuan ben de de yok ki dedim doğum gününde göndersem dedim ona bile alındılar . Onu dersem görüşmezler benimle

Annen kotu birsey dememiski.bence guzel organize ediyor hatta kardesler arasini. Bir anne olarak evladinin kazandiginida aldigi gibi esime vermesini oda yediremiyodur. Yani kadin senden para istemiyor ama paranida oldugu gibi kocana verme demek istemis. Biriktirsende hesabini bil. Bak burda ne uyeler var nice avukatlar doktorlar ogretmenler yaa ev hanimlari biricik kocislerimize guvenipp altinlarimizi paralarimizi verdik.kirmayin yani birbirinizi.
İnanın vermiyorum .kendi hesabım var orada birikiyor ama mesela altın aldım 10 gün sonra onu bozayım zarar ediyorum uzun vadede getirisi oluyor . Yani eşime vermiyorum .kendime de istediğimi alacak kadar bırakıyorum

Back
X