ailem sandıklarım ve hayal kırıklıklarım

çok üzüldüm yaa bi insana ailesinden annesinden daha yakın kimi var geçmişinizde bişeylermi yaşadınız kavga falan oldumu

yok tatlım.ne kavga ne bişey oldu en küçük benim kardeşleriyim her dediklerini yaptırmaya çalıştılar hiç kırmadım ailemi halada kırmıyorum ama sabrımı zorluyorlar

elimden başka birşey gelmiyor ki.ablam hala şimdi bile abimin hanımı ile ille normal dogursa salak işte laf dinlemiyo ki diyor yengeme ikisi durmuş beni çekiştiriyor.duymayım diyorum ama ne yapacam hanımlar

dr gerekli görmese zaten yapmazdı de sen de canım.doktordan iyimi biliyorlarmış:50:

Çok üzüldüm durumunuza. Keşke Ankara yakınlarında olsaydım.
Çocuğunu düşün. Bak beş yıllık bir hasretten sonra hamile kalmışsın.Aman sağlığına dikkat et.
Aileni de tanımış oldun. Daha doğuma varmış bu arada evde biraz dinlenmiş olursun.
Doğumda eşin de yanına gelir.
konteynırı okuduğumda Van`da olduğunuzu hemen anladım.
Offf kaç ay geçti deprem olalı hala insanlar madur. Hala sağlıksız koşullar...:((

yok tatlım.ne kavga ne bişey oldu en küçük benim kardeşleriyim her dediklerini yaptırmaya çalıştılar hiç kırmadım ailemi halada kırmıyorum ama sabrımı zorluyorlar

ama canım anne çocuğunu canı gibi sever birde hiç bişey yok diyosun aranızda nasıl olabilirki hamilelik duygusallığı olmasın:34:

elimden başka birşey gelmiyor ki.ablam hala şimdi bile abimin hanımı ile ille normal dogursa salak işte laf dinlemiyo ki diyor yengeme ikisi durmuş beni çekiştiriyor.duymayım diyorum ama ne yapacam hanımlar

Dinleme onları. Dinliyormuş gibi yap ama bu arada çocuğunu kucağına aldığını hayel et,eminim hayali bile yeter mutlu olman için.

Ne terbiyesizlik yahu...
Yuhhhh... ki ne yuhhh...
İnsanın ailesi de böyle düşünürse...
Kendi yaşadığınız şehirde hiç kimseniz yok mu? doğumu orda yapsanız...?
Yerinizde olsam ablama konuştuklarını bildiğimi hissettirirdim...
"abla küçücük çocuğun yanında, hakkımda ileri geri konuşmanız beni çok kırdı, ben 5 yıl sonra hamile kalıyorum, sizin derdiniz kurban bayramının zehir olması mı? bende çok istemiyorum burda kalmayı ama mecburum" derdim... bir moral bozukluğu yapardım.....

Çok sinir oldum ablanıza... çokkkk...

Allah hayırlı doğumlar nasit etsin,
Yavrunuzu size saklasın inşallah.

geçen hafta köye gittim onlarla anamın babamın yanına orda eniştem pis7li kurbanı burda kesecem köyde dedi dogumun ne zamandı dedi bende kurban bayramından 1 hafta önce olur dedim ablamla eniştem göz göze baktı he o zaman işler degişti dedi eniştem.ablam beni döwecek nerdeyse

geçen hafta köye gittim onlarla anamın babamın yanına orda eniştem pis7li kurbanı burda kesecem köyde dedi dogumun ne zamandı dedi bende kurban bayramından 1 hafta önce olur dedim ablamla eniştem göz göze baktı he o zaman işler degişti dedi eniştem.ablam beni döwecek nerdeyse

onlara ne oluyormuş.doğumunda olmayıversinler istemiyorlarsa.şimdiden seni ne diye strese sokuyor bu insanlar:50:

Biliyor musun arkadaşım ben de aynı sorunları yaşadım hamileyken...

Sen yine kendi ailenin yanına gitmişsin.. Ben k. validemin yanına gittim...Doğuma 2 ay kala...

Annem hasta zaten kendi ailemin yanına gidemezdim..

Eşimin aklına girdiler. Büyük görümcem kadın doğum hastanesinde hemşire,küçük hemşirem de fizyoterapist...

Bir şekide önce eşimi sonra beni ikna ettiler... Zaten doğum korkum var eşim de biliyor bunu ... Bak rahat edersin kardeşimde yanında girecek doğuma filan neyse gittim k.validenin yanına..

Önceleri herşey çok güzel ,işte dikkat ediyorlar bana , hiç bir iş yaptırmıyorlar falan ...( Bu arada ilk torun benim kızım)

Eşim sürekli tel açıp şundan yedirin , bundan alın falan diyor onlara ...Onlarda sağ olsunlar yapıyorlardı.

Ve her dr. kontrolünde benimle birliktelerdi.. Tabi eşim İstanbul'da işinin başında.

Ta ki 35. haftaya geldik .Dr bana normal doğum yapamazsın. Doğuştan rahmin geriye yatık dediği zamana kadar...

Allah'ım bana iyi davranan k. valide bir değişti , bir tavırlar....Benim iştah filan gitti tabii...

Tabi ben üzülüyorum eşime hiç bir şey diyemiyorum...

37. haftanın ilk günü d.r ye gittik ..Dr. bebeğin kg alımının durduğunu söyledi... İşte her gün şunları ye filan liste yapıyor...

Kadın bu kez de sanki yine ben suçluymuşum gibi evde surat asıyor ...

Eşim her aradığında ne oldu , sesin niye böyle , niye canın sıkkın diye soruyor...Sesimden anlıyor tabii..

Ben telefonu kapattıktan sonra annesi ya da babasını arıyor neyi var, siz mi canını sıktınız diye onları sıkıştırıyor.

Eşim onları sıkıştırdıkça k.baba, k.valide üstüme geliyorlar.

Artık bunaldım bir an önce doğum olsun evime döneyim diye D.r dedim ki madem sezeryan olacak bir an önce olsun.

Bir de bunun üstüne kavga çıktı. Çocuk gelişmeden doğum mu olur, sancılarını bekle v.s

Neyse d.r bir şekilde ikna ettim ve sancılar başlamadan 38+3 te ( yani 39. haftaddan 3 gün almıştım) doğum yaptım.

Görümcem yanımda doğuma girdi, eşim İstanbul'dan çıktı geldi, annem babam geldiler,

Ama o hastanede yaşadığım 2 günü hiç unutmam. Herkes gitti . K.valide yanımda refekatçi kaldı...

Kızımı yannıma getirdiklerinde ilk 1 saat emmi yoğun bakımda.... Sonra odaya aldılar beni çocuk emmiyor...

Emmedikçe k. valide fıttırıyor... Yok erken aldırdın çocuğu, yok sezeryan olmayacaktı v.s...

Hastaneden çıkınca tabi yine onlarda kaldım...Ya çok kötü günlerdi:(((

Hamile psikolojjisi çok kötü....

Neyse çok uzattım...

Canım sana tavsiyem bebeğini düşün ve seni üzecek şeylerden uzak olmaya çalış....Bir şekilde geçiyor kötü günler....

Son düzenleme:
bunları okuyunca sukrettım,
ınsallah ablanın cocugunun dedıklerı dogru degıldır nasıl bır aıle bu ya
senın bakıma ıhtıyacın var annen koye kacıyor
1.falso bu bence
kardeslerın ayrı dunyalarda ne dıyım ınsallah saglıcakla dogurda don esının yanına
boyle durumlarda anlıyor ınsan gercek dostlarını,aılesını

Çocuktan al haberi olmuş sizin durum
Neden ablanızın yanındasınız size baksın diye mi yoksa kendi eviniz uygun olmadığı için mi ?
Eğer kendinize bakabilecek durumda iseniz ve imkanınız varsa ev tutun derim
2,5 ay az bi zaman değil başkalarının evinde kalmak için

Çok üzüldüm durumunuza. Keşke Ankara yakınlarında olsaydım.
Çocuğunu düşün. Bak beş yıllık bir hasretten sonra hamile kalmışsın.Aman sağlığına dikkat et.
Aileni de tanımış oldun. Daha doğuma varmış bu arada evde biraz dinlenmiş olursun.
Doğumda eşin de yanına gelir.
konteynırı okuduğumda Van`da olduğunuzu hemen anladım.
Offf kaç ay geçti deprem olalı hala insanlar madur. Hala sağlıksız koşullar...:((

kocamla konuşuyorum ona bile laf ediyor ya bıraz önce bende konuşurum sanane dedim.allahım sabır ver bana

depremde evini kaybetmişsin.onca yıldan sonra hamile kalabilmişsin.nasıl kıyıyorlar şaştım.gerçekten üzüldüm.insan arkaadaşına bile böyle bir durumda yardım eder.boşver sen kendini üzme bebeğini düşün.inşallah sağlıkla kucağına alırsın

Devir cok degisti. Kanin canin boyle yaparsa.

İki yol geldiaklima

Eger maddi olarak uygunsa ksa sureligine esyali ev tutmak ve bakci tutmak

İki dogurana kadar katlanmak

Bol dua et canim inan hamilenin duasi kabul oluyor

maddiyatımız çok iyi cnm o dediklerini yapabiliriz
ama ankarada olmam lazım doğumdan 15 gün önce hastaneye yatıcam
dr takip edip szeryan yapcam dedi
allahım kolaylık versin bana

depremde evini kaybetmişsin.onca yıldan sonra hamile kalabilmişsin.nasıl kıyıyorlar şaştım.gerçekten üzüldüm.insan arkaadaşına bile böyle bir durumda yardım eder.boşver sen kendini üzme bebeğini düşün.inşallah sağlıkla kucağına alırsın

onlar kendi sevdasında tatlım sizler bile inca düşünüyor destek veriyorsunuz
fakat ablalarım biri benle konuşmuyor yokmuşum gibi davranıyor
diğeri de dünyalığa düşmüş illede benim dediğim olacak diyor

canım ben senın yerın de olsam ,ablana bu tatsız muhabbetten bahseder

ıgneleyıcı konusup cevabını verırdım .soyle dıyebılırsın ;

"sen cok dert etme ablacıgım kurban bayramını ıstedıgın gıbı gecırebılırsın

ben anneme geldım sana degıl "dıyebılırsın

Çocuktan al haberi olmuş sizin durum
Neden ablanızın yanındasınız size baksın diye mi yoksa kendi eviniz uygun olmadığı için mi ?
Eğer kendinize bakabilecek durumda iseniz ve imkanınız varsa ev tutun derim
2,5 ay az bi zaman değil başkalarının evinde kalmak için

ewet aynen ögle oldu yegenimden aldım haberi ve hiç beklemiyodum böyle bir laf
ayrıca ablamda kalmıyorum annemlerde kalıyorum evde bekar ablam var onla kalıyorum
çalışıyor ablam
ewli olan ablam yapıyor bu yazdıkarımı onlarda ankara oturuyor anamlara gelip gidiyorlar
burnumdan getiriyorlar hiç sormayın eşimede anlatamıyorum durumumu
ben seni rahat et diye gönderdim onlar niye böyle yapıyor der haklı yere

Bugun dogum yapali tam 45 gun oldu doguma esimle gittim normal olucak diye 42. haftaya kadar bekledim ama son dk sezeryan oldum 12 saat sonra yuruyerek hastaneden ciktim evime geldim 10 dk ayaklarimi uzatip dinlenemedim cunku hickimsem yok ama sukur herseyin altindan kalktim sende basarirsin bebegini aldigin an inanilmaz bir guc gelicek sana inan bana annelik tarifsiz bir guc demekmis aslinda

canım ben senın yerın de olsam ,ablana bu tatsız muhabbetten bahseder

ıgneleyıcı konusup cevabını verırdım .soyle dıyebılırsın ;

"sen cok dert etme ablacıgım kurban bayramını ıstedıgın gıbı gecırebılırsın

ben anneme geldım sana degıl "dıyebılırsın

:) deyince anlamıyor ki kendinden başkasını duymaz kendisi
zaten ben ondan ve eşinden birşey beklemiyorum ki
ablamda aynı rahatsızlıktan sezaryanla doğurdu yegenimi
hastanede yattı ben baktım onlara 6 ay boyunca
emeklerime yazık okadar çok hakım var ki her birinde
bunları nasıl göz ardı ediyor anlamıyorum çok üzülüyorum çok

Back
X