Ailem sevdiğim çocuğu istemiyor

En henüz avukatsin o da polis. Arada nasıl bir statü var anlamadim denksiniz işte. Bakalım hakimligi kazanabilecek misin ?
O da komserlik sınavına vs girer güzel güzel yaşar gidersiniz denk olmayan nedir ?
Sınava ilk defa gireceğim.Kazanma noktası muamma.Bana göre statü farkı zaten yok

Bahsettiğiniz konuyu bir üye daha sormuş, ama kendisi o üye olmadığını alıntıladığım mesajında belirtmiş.

Ama dediğiniz gibi başka hesaplardan konu açıyor olabilir mi bilmiyorum :)

Hakim polis evliliği de neden olmasın anlam veremedim zaten.
Avukatlık stajı yaptığım savcının eşi öğretmendi.. Bir avukat arkadaşımın eşi zabıt katibi. Başka bir avukat arkadaşımın eşi doktor. Meslek denkliğinde tabi uçurumlar olmamalı ama en önemlisi Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bence :)
Ben ilk defa konu açıyorum.Daha önce herhangi bir konu açmadım.Dediğiniz konuya tesadüfen rast geldim.O konuyla benim konum farklı zaten.Mesleki açıdan da hakim değilim

aileniz çok vicdansızmış. Anne ve babasının ölümü onun elinde miymiş? Ben bunları duysaydım, sevgilimin ailesinden nefret ederdim. Aile büyütür eder, onların görevi. Sİz mi istediniz dünyaya gelmeyi onlar mı yaptı? Annenizin sevdiği biriyle evlenince mutlu mu olacaksınız?
Sevgilime her şeyi anlatmadım.Annem sevgiden çok mantık üzerine karar verilmesi gerektiğini savunan biri

İyi de sen daha hâkimliği kazanamamış sın ki olacağı belli değil o kadar kolay değil daha olmadan bu neyin havası ailendeki
Hem tüm polisler çalışma hayatında dört yıllık fakülteyi muhakkak bitiriyorlar hatta ikinciyi okuyanlar bile oluyor
Belli ki sevgilin anne yok baba yok kısa yoldan garanti bir mesleğim olsun da ayaklarımın üzerinde durayım demiş. Takdir ettim onu. On yıl sonra kurum değişikliği bile yapabilir
Bu noktada senin dik duruşun çok önemli seviyorsan ve güveniyorsan kararlı olacaksın hakim olmayı düşünen bir kadınsın sen. Önce kendi evleneceğin kişiyle ilgili kararı kendin vermeyi öğrenmelisin
Az da kızdım sana madem ailen böyle ve onlara durumunu anlatacak kadar güçlü duramayacaksın sekiz senedir bu ilişkiyi neden sürdürdün yazık çocuğa
Ben hakimliği kazanmadım kazanmakla da bitmiyor iş zaten.Sevgilim çok çabaladı buralara gelebilmek için.İnanın güçlü durmaktan ziyade ailemin emeklerini hiçe sayamıyorum.Yok sayamıyorum onları

Benim arkadaşım da savcıyla evli, kendi işsiz. Evlendiklerinde eşi avukattı, kendi de çalışıyordu. Sonra eşi savcı oldu, arkadaşım şehir değiştiremediği için işinden ayrıldı. Bence gerçek sevgi bu. Ben iş bulmadan evlenmem dediğimde, yarının ne getireceğini bilemezsin, belki eşin işten atılır demişti. Ülkemizde bakıyorum erkekler memur arıyor, kadınlar falanca meslekten aşağısını kabul etmiyor.

Burada bir üye yazmıştı. Kpssden az puan alınca sevgilisi atanamaz diye terk etmiş. Sonra atanmış, hakimle evlendim diyordu.
G gizemmmm46 ben nasıl tanıştığınızı merak ettim? 8 yıl boyunca ailenizin istemeyeceğini düşünüp öncesinde bitirseydiniz keşke. Bu saatten sonra karşı tarafa haksızlık olur. Benim de abim, yengemi bize tercih etmişti. İyi de yaptı.

@Artemisial , hala sınava hazırlanıyor musunuz? Bu tarz torpilin döndüğü kariyer memurluklarına hazırlanacak motivasyonu bulmak çok zor. Ben de başka bir kariyer memurluğunu deniyorum da ondan sordum.
Tanıştığımda üniversiteye geçmemiştik.Liselerimiz yanyanaydı.Ailem böyle bir tepki vermesini de beklemiyordum açıkçası

Bence annenle devamlı konuş ikna etmeye çalış en azından tanımadan önyargılı olmamasını söyle. Üçünüz dışarıda buluşun annen tanımaya çalışsın. Sonuçta seninle yıllardır birlikte bu kadarını da hak ediyordur. Üstelik ailenin düşünceleri bana çok vicdansızca geldi. Birinin ailesi ölmüş olması o çocuğu kötü mü yapar? Ölüm bizim elimizde mi üstelik akrabalarını da beğenmiyormuş. Hangimizin akrabası 4/4 elit, ultra zeki kişiler ki? Bunlar bizim dışımızdaki durumlar ve bunları değiştiremeyiz. Önemli olan sevgilin nasıl bir karakter gerisinin pek önemi yok. Üstelik çocukta polis sanki ilkokul mezunu muamelesi yapmışlar. İki kişi de lisans ve üstü mezunuysa bence birbirine denktir. Daha önemlisi hayata bakış açısı, kendini geliştirmiş olması önemlidir. Meslek sadece para kazanmaya yarar. Gerçekten aşık olduysan mesleğinin hiçbir önemi kalmaz
Annem tanışmak istemediğini söylüyor

Nevşehir Valisi İnci SEZER’in eşi Polis.

İl idaresi kanuna göre; “Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve
teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür.”

Yani şehirdeki onlarca hakim gibi sadece bir adli amir değil, doğrudan en yüksek sicil ve disiplin amiri ve hatta kanuna göre kendisini istihdam eden kişinin eşi Polis işte.

Ailenize bir anlatın bakalım.
Böyle şeylere takılan insanlara da ayrıca tilt oluyorum. Adamın kişiliğine bakın elinde mesleği varsa geri kalan teferruat.
Ben size hak veriyorum.Ailem konuşmaya yanaşsa anlatacağım ama dinlemiyorkar maalesef

Arkadaşlar ilk defa böyle bir konu açıyorum.Yazdığım konuya çok yakın konular var ancak durumumuz diğerlerinden farklı.Benim ailem aile denksizliği ve statüyü öne sürüyor.Sevgilim 4 senedir polis.Kendisinin birikimi var.Evlilik için ailemin onayını bekliyor .Birçoğunuz haklısınız ailem noktasında.Bende statü farkı,aile denksizliği göremiyorum.Hukuk okumuşsun dik duramıyorsun diyenlerde haklı olabilir ancak ailemi karşıma almak istemiyorum.Her zaman her şartta benim yanımda oldular.Sizden tek isteğim dualarınızda beni unutmayın.Ailemle tekrar konuşmaya çalışacağım.Bu hususta dik durma noktasında kararlıyım.Yüksek statülü birimi her zaman bulabiliriz ancak sevgi,saygı ve güven verecek birini bulamıyoruz maalesef.Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.İlk konum olduğundan tereddüt ederek yazdım ancak içimi ferahlattınız.İyiki varsınız ❤️

Ben hakimliği kazanmadım kazanmakla da bitmiyor iş zaten.Sevgilim çok çabaladı buralara gelebilmek için.İnanın güçlü durmaktan ziyade ailemin emeklerini hiçe sayamıyorum.Yok sayamıyorum onları
Sen ailene sevgilini eş olarak seçmekle onları hiçe saymadığını anlatabilmesin
Alınma lütfen ama demek ki onların gözünde hala küçüksün demek ki büyümenin vakti geldi
Sen ayakları üzerine basan bir kişi olduğunu gösterirsen inan herşey hallolur
Tabi sevgiline de çok iş düşüyor umarım o da kendini anlatabilir güzel bir şekilde

Çocuk polis işte ne güzel işi var hayret yani . sevgılının aılesı olsa onu bahane edecektı sımdı yoklar onu bahane edıyor. babanla tanıstır annenın dusuncelerınıde soyle baba annemın sözlerını bırkenara bak sen kendin tanı de. Çok büyük konusmamak lazım sonra allah başkatürlü gösterıyor büyük konuşmayı

Sen ailene sevgilini eş olarak seçmekle onları hiçe saymadığını anlatabilmesin
Alınma lütfen ama demek ki onların gözünde hala küçüksün demek ki büyümenin vakti geldi
Sen ayakları üzerine basan bir kişi olduğunu gösterirsen inan herşey hallolur
Tabi sevgiline de çok iş düşüyor umarım o da kendini anlatabilir güzel bir şekilde
y
Çocuk polis işte ne güzel işi var hayret yani . sevgılının aılesı olsa onu bahane edecektı sımdı yoklar onu bahane edıyor. babanla tanıstır annenın dusuncelerınıde soyle baba annemın sözlerını bırkenara bak sen kendin tanı de. Çok büyük konusmamak lazım sonra allah başkatürlü gösterıyor büyük konuşmayı
Ailem meslek mevzusuna fazla takılıyor.Beni anlamaya çalışmıyorlar sanırım.Babamın henüz haberi yok.Annem babama söylemiyor swn kendin söyle diyor ancak bende çekiniyorum babamla bu konuları konuşmayı.Kendisi doktor iş hayatlarından sanırım biraz sert bu konularda.

y

Ailem meslek mevzusuna fazla takılıyor.Beni anlamaya çalışmıyorlar sanırım.Babamın henüz haberi yok.Annem babama söylemiyor swn kendin söyle diyor ancak bende çekiniyorum babamla bu konuları konuşmayı.Kendisi doktor iş hayatlarından sanırım biraz sert bu konularda.
mutluluğun meslekle alakası hiçama hiç yok. ayrıca polıs ıle avukat arasında çokçok büyük fark yok hadi vasıfsız olarak çalışşsa yıne tabıkı savunucaksın ama ellerınde kozları olurdu senı annen korkutuyor hıc korkma babanla konuş

Aileniz için sorunsa, komiserlik sınavına girsin, yükselmeye çalışsın.
Kendisi 2 senelik üniversite okuduğu için komiserlik sınavına giremiyor.Ancak şuan 4 senelik üniversitenin 1. Sınıfına başladı inşAllah lisansını tamamlayıp koniserliğe yükselmek istiyor.Hatta ders çalışıp hukuk okumak istediğini söylüyor.Çabalayacağına söz verdi açıkçası

mutluluğun meslekle alakası hiçama hiç yok. ayrıca polıs ıle avukat arasında çokçok büyük fark yok hadi vasıfsız olarak çalışşsa yıne tabıkı savunucaksın ama ellerınde kozları olurdu senı annen korkutuyor hıc korkma babanla konuş
Öyle mi diyorsunuz?Babam sürekşi denklik önemli diyor başka insanların evlilik süreçlerinde yorum yaparken.Bana daha sert olacağını düşünüyorum.Ayrıca kendisi statüye takılabilecek biri.Bir yandan da belki korktuğum gibi olmaz her şey iyi gelişir diyorum.Ancak babamla bu konuyu nasıl konuşacağımı bilmiyorum.Aile yapım gereği böyle şeyler babayla konuşulmuyor

Ben bir meslektasiniz olarak yaziyorum:

1- eger hakimligi kazanamazsaniz onun tayini cikinca siz ne yapacaksiniz? Her gittiginiz yerde cevrenizi oturtup isinizi yapana kadar vakit gececek ve siz adam gibi isinizi yapamamis olacaksiniz.
2- hakimligi kazanirsaniz atandiginiz yerde ciddi statu farki olacak
Bir polis eşi olarak 2nci şık kesinlikle doğru,

8 senedir sevgilim var.Kendisi polis bense avukatım.Hakimlik sınavına da hazırlanıyorum aynı zamanda.Bu yaz istemeye gelmeyi düşünüyorlar ancak annem istemiyor.Önce statü farkını daha sonrada çocuğun ailesini öne sürüyor.Aynı yerde yaşıyoruz kültürel farklılığımız yok denecek kadar az.Ancak annem sevdiğim çocuğun anne ve babası vefat ettiği için ve akrabalarını da beğenmediği için bizim ailemize göre değiller baban duyarsa katiyen izin vermez diyor.Ailemi atmak istemiyorum ancak sevgilimi de seviyorum.Annem ikna olacak gibi durmuyor Lütfen bana akıl verin.Siz olsanız ne yapardınız ?
Anneni dinle .Ben dinlemedım .Spnu hiç ıyı olmadı sen annenı dınle .Anneler evlatlarının kotulugunu ıstrmexler

Back
X