• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem sevdiğim ve siyasi görüşüm

tubaturem06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
1.566
1.072
168
31
Merhaba arkadaslar sizin acil yardımınza ihitiyacm var ..
Ailemle farklı siyası görıusum var ve bu ozellk beniartk bunaltıyor. Evde hep bu konu var. Artk ben bunalıyorum teyzemlerde daymlarda halamlarda hep bu konu . Herkes benm farklı oldugumu biliyor ama illa laf dokunduruyorlar. Sevglmle bu konuda uyumluyum ama o da ailemn paylaşmlarını orda burda görünce bir kaç laf edebiliyor mesela abin ne kadar cahl adam baksana gozu gormuyo hala falan dıyor . O bunları dıyınce ben susuyorum yani bi kaç defa evet onlar benden farklı ama yaopacak bişey yok dedim . Ama konu hep oraya geliyor. Artk kaçıp gıtmek istiyorum .

ıkıncı problemse şu
dun gece sevgilime mesaj attm şşt nerdesın fln dıye mesajlarmı görmuyordu bı turlu bnde şşt cabuk gel önemli bişey söyleyecem fln dedım meraklansın da gelsin dıye . Bu da cevap yazdı ne oldu önemlı ne oldu fln dedı . Bişey yok kandrdım seni dedim :)
sonra konuşma devam etti konus konus en son iyi geceler demeden önce dedi ki bana :
- böyle küçük şakalar buyur buyur yalanlar oluşur dedı . Nasıl yanı dedım . Ben senin yalan soyledıgını dusunmek dahi istemiyorum dedi ee dedim yyani bunlar saka da olsa insanı bi gün buyuk yalanlar da soyletır dedi. Insanın alişkanlığıolur da falan bilmem ne bir suru sey dedı kırıldım yani bir suuru özur fln diledi ama çnku sadece ufak bi şakaydı . Sizce bu konuda kım haklı . Ben alıngan mıyım yoksa haklı mıyım . Ne yapmalı ne demelıyım ...

Bu iki konuda lutfen bana yardım edın akıl verin

:43: :44: :43:

yaşın kaç gereksiz topik dolaylıda olsa bi kaç dakika sonra tartışma durumuna geçilir..ne yani şimdi biz sana siyasi görüşünü mü soracağız:19::19::19::19::19::19:

Ailemle farklı siyası görıusum var ve bu ozellk beniartk bunaltıyor. Evde hep bu konu var. Artk ben bunalıyorum teyzemlerde daymlarda halamlarda hep bu konu . Herkes benm farklı oldugumu biliyor ama illa laf dokunduruyorlar. Sevglmle bu konuda uyumluyum ama o da ailemn paylaşmlarını orda burda görünce bir kaç laf edebiliyor mesela abin ne kadar cahl adam baksana gozu gormuyo hala falan dıyor . O bunları dıyınce ben susuyorum yani bi kaç defa evet onlar benden farklı ama yaopacak bişey yok dedim . Ama konu hep oraya geliyor. Artk kaçıp gıtmek istiyorum .

ıkıncı problemse şu
dun gece sevgilime mesaj attm şşt nerdesın fln dıye mesajlarmı görmuyordu bı turlu bnde şşt cabuk gel önemli bişey söyleyecem fln dedım meraklansın da gelsin dıye . Bu da cevap yazdı ne oldu önemlı ne oldu fln dedı . Bişey yok kandrdım seni dedim :)
sonra konuşma devam etti konus konus en son iyi geceler demeden önce dedi ki bana :
- böyle küçük şakalar buyur buyur yalanlar oluşur dedı . Nasıl yanı dedım . Ben senin yalan soyledıgını dusunmek dahi istemiyorum dedi ee dedim yyani bunlar saka da olsa insanı bi gün buyuk yalanlar da soyletır dedi. Insanın alişkanlığıolur da falan bilmem ne bir suru sey dedı kırıldım yani bir suuru özur fln diledi ama çnku sadece ufak bi şakaydı . Sizce bu konuda kım haklı . Ben alıngan mıyım yoksa haklı mıyım . Ne yapmalı ne demelıyım ...

bikere ailenizle siyasi görüş farkı olabilir bu çok normal, sevgilinizin abiniz hakkında cahil demesi çok yanlış, bu lafı diyerek kendi cahilliğini gösteriyor, çünkü kimse kimsenin görüşünde olmak zorunda değil.... ayrıca bende olsam bişey sölicem dese nişanlım ve şaka olsa,biraz kızardım ama o kadarda uzatmazdım,

2.olayda karşı taraf haklı,küçük de olsa gereksiz bir yalan söylemişsiniz.Yazmıyorsa yazmasın sık boğaz etmemek lazım,o sizin peşinizden koşsun.

İlk olayda da herkes siyaset konuşur tartışır ben de eşimle babamla zıt düşerim bazen ama önemli olan saygıyı korumak. Sevgilinizin ailenize hakaret etmesine izin vermeyin,ben olsam cahil dediği için kızardım.

ıkıncı problemse şu

ilkine cevap vermiyorum ama ikinci konuda erkek arkadaşınız haklı

yaşın kaç gereksiz topik dolaylıda olsa bi kaç dakika sonra tartışma durumuna geçilir..ne yani şimdi biz sana siyasi görüşünü mü soracağız:19::19::19::19::19::19:

hayıır sormayacaksınız tabıkı de kkımsenın soracagını da dusunmuyorum .

bikere ailenizle siyasi görüş farkı olabilir bu çok normal, sevgilinizin abiniz hakkında cahil demesi çok yanlış, bu lafı diyerek kendi cahilliğini gösteriyor, çünkü kimse kimsenin görüşünde olmak zorunda değil.... ayrıca bende olsam bişey sölicem dese nişanlım ve şaka olsa,biraz kızardım ama o kadarda uzatmazdım,

yani bana biraz uzattı gibi geldi ne dıyeyım bılemedım ve hatta cok sacma ve gereksız bısey soyluyosun su an dedım kırıldgmı anlaynca ozur dıledi

2.olayda karşı taraf haklı,küçük de olsa gereksiz bir yalan söylemişsiniz.Yazmıyorsa yazmasın sık boğaz etmemek lazım,o sizin peşinizden koşsun.

İlk olayda da herkes siyaset konuşur tartışır ben de eşimle babamla zıt düşerim bazen ama önemli olan saygıyı korumak. Sevgilinizin ailenize hakaret etmesine izin vermeyin,ben olsam cahil dediği için kızardım.

ya ben de kızdım ama artk hep konu açılıyor ve ben bunalıyorum
ilk konuda haklı olabilir ddgnz gbii ama lafı gereksız uzattı .

ıkıncı problemse şu

Seçim yaklaştığı için bu zıtlıklar belirginleşmiş seçimden bir süre sonra geçer. Benim ailem ve eşimin ailesi arasında da siyasi görüş zıtlığı var ama bu çok korktuğumuz halde hiç bir soruna yol açmadı aksine birbirlerini çok sevdiler. Bu sevgiye anlaşmaya engel değil. Ama yeter ki her iki taraf birbirine saygılı olsun. Erkek arkadaşına düşüncesine katılmıyor olabilirsin ama abim hakkında söylediğin her kötü söz beni sana karşı kötü etkiler de saygılı olmalısın de. Sen ailene bu konuda saygılı davran hiç konuşma bu konularda ne derlerse sus boşver. Tartışma çıkmasın boşuna siyaset siyasetçilerin işi. Siyasetten ötürü ailenle bozuşursun sonra siyasetçiler işine devam eder olan sana olur.

Bir de bu yalan konusunda erkek arkadaşına hak veriyorum bende. Şaka ile karışık bile olsa hiç bir şekilde ilişkide yalan olmamalı. O da aynı uyarıyı yapmış zaten bir daha bu tarz birşey yapmayacağını düşünüyorum canım.

ikinci olayda sen hakısın tabii ya, ne küçük bi şakadan şirinlikten yola çıkıp ahlak dersi vermeler, bence tepkin daha sert olmalıydı

birinci olayı tam anlamadım, seçim bitince geçer diyorum, geçmezse sen de aynı görüştenmiş gibi yap, saçma sapan laf sokmalarıyla uğraşacağına

erkek arkadaşınızın ailenizle ilgili konuşmasına müsaade etmeyin,ilerde kendinde her hakkı görür.Aile içinde konu açılınca da susmayı tercih edin.
İkinci olaya gelince ne var bunda anlamadım,hiç şaka yapmamış mı o bugüne kadar.Olayları büyütüp kafasında kuran insanlardan haz etmem

ikinci olayda sen hakısın tabii ya, ne küçük bi şakadan şirinlikten yola çıkıp ahlak dersi vermeler, bence tepkin daha sert olmalıydı

birinci olayı tam anlamadım, seçim bitince geçer diyorum, geçmezse sen de aynı görüştenmiş gibi yap, saçma sapan laf sokmalarıyla uğraşacağına
tesekkur ederm cavabnz ıcın
erkek arkadaşınızın ailenizle ilgili konuşmasına müsaade etmeyin,ilerde kendinde her hakkı görür.Aile içinde konu açılınca da susmayı tercih edin.
İkinci olaya gelince ne var bunda anlamadım,hiç şaka yapmamış mı o bugüne kadar.Olayları büyütüp kafasında kuran insanlardan haz etmem
ben de onu anlamadm ben cok basıt bı saka yaptm bırden buyuttu ..
Seçim yaklaştığı için bu zıtlıklar belirginleşmiş seçimden bir süre sonra geçer. Benim ailem ve eşimin ailesi arasında da siyasi görüş zıtlığı var ama bu çok korktuğumuz halde hiç bir soruna yol açmadı aksine birbirlerini çok sevdiler. Bu sevgiye anlaşmaya engel değil. Ama yeter ki her iki taraf birbirine saygılı olsun. Erkek arkadaşına düşüncesine katılmıyor olabilirsin ama abim hakkında söylediğin her kötü söz beni sana karşı kötü etkiler de saygılı olmalısın de. Sen ailene bu konuda saygılı davran hiç konuşma bu konularda ne derlerse sus boşver. Tartışma çıkmasın boşuna siyaset siyasetçilerin işi. Siyasetten ötürü ailenle bozuşursun sonra siyasetçiler işine devam eder olan sana olur.

Bir de bu yalan konusunda erkek arkadaşına hak veriyorum bende. Şaka ile karışık bile olsa hiç bir şekilde ilişkide yalan olmamalı. O da aynı uyarıyı yapmış zaten bir daha bu tarz birşey yapmayacağını düşünüyorum canım.

guzel cavabnz için cok cok tesekkur ederım ya .. ben çok ufak bi şaka yaptm aslında ama cok buyuttu sankii :44:

Esim kardesime cahil dese (diyemezde hadi bi bisluguna geldi dedi diyelim ) sensin cahil derdim :) kime ne benim ailemin siyasi gorusu hem belki ailenin dusunceleri haklidir da cahil sevgilindir :) bu da cok mumkun bir durum

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

birinci konuda düşünceniz her ne olursa olsun
asla ama asla ailene eleştiride bulundurtma
bu yüzü verme çok ayıp :20:
ikinci konuda sen haklısın
panik etmek için hemen sana dönsün diye söylenen tatlı yalan
yalan bile değil şaka
hiç takılma

1-Herkezin kendi siyasi görüşü var kimse kimseye ayy onumu destekliyo cahil diyemez karşıt görüşlü insanda onu aynı şekil görüyo olabilir aklı,mantığı olan insanlar oy kullanıyosa herkezin bir doğrusu var demekki zeka testi yapılarak oy kullanılmıo sonuçta burda hatalı

2-Şaka yollu yazdığın msjı çok abartmış aklı başında ergenliğini tamamlamış insansın bu saatten sonra ufacık birşey için yalan söyleyecek haliniz yok çocuk gibi davranmış.

birinci konuda düşünceniz her ne olursa olsun
asla ama asla ailene eleştiride bulundurtma
bu yüzü verme çok ayıp :20:
ikinci konuda sen haklısın
panik etmek için hemen sana dönsün diye söylenen tatlı yalan
yalan bile değil şaka
hiç takılma
evet aynen oyle cevabnz icin tesekur edrım çokk ..

1-Herkezin kendi siyasi görüşü var kimse kimseye ayy onumu destekliyo cahil diyemez karşıt görüşlü insanda onu aynı şekil görüyo olabilir aklı,mantığı olan insanlar oy kullanıyosa herkezin bir doğrusu var demekki zeka testi yapılarak oy kullanılmıo sonuçta burda hatalı

2-Şaka yollu yazdığın msjı çok abartmış aklı başında ergenliğini tamamlamış insansın bu saatten sonra ufacık birşey için yalan söyleyecek haliniz yok çocuk gibi davranmış.
aynen oyle oldu valla cevabnz için çook çook tesekkur ederrrimm :37:

ıkıncı problemse şu

öncelikle siyasi görüşleri ne olursa olsun
erkek arkadfaşının abin hakkında ki cahil sözüne müsade etmemelisin
kişinin düşünce ve yorum yapma özgürlüğüdür
bir tercih yapabilecek yeti ye sahipse
cahil denmesi doğru değil

ikinci olarak düşüncelerinden dolayı da ailence eleştiriye açık bırakma kendini
kestirip atılcak ve tartışmaya açık olmayan bir tepki vermelisin
herkes tek tip olamaz
paralel olmasak da saygı duymak zorundasınız
zira yetiştirdiğiniz kızınızın özgün bir iradeye sahip olarak farklı bir bakış açısı geliştirmiş olmasından gurur duymalsınız diyebilmelisin

diğer konuda gereksiz büyütülmüş
bu bir yalan değil
sempatik bir espiri sadece

öncelikle siyasi görüşleri ne olursa olsun
erkek arkadfaşının abin hakkında ki cahil sözüne müsade etmemelisin
kişinin düşünce ve yorum yapma özgürlüğüdür
bir tercih yapabilecek yeti ye sahipse
cahil denmesi doğru değil

ikinci olarak düşüncelerinden dolayı da ailence eleştiriye açık bırakma kendini
kestirip atılcak ve tartışmaya açık olmayan bir tepki vermelisin
herkes tek tip olamaz
paralel olmasak da saygı duymak zorundasınız
zira yetiştirdiğiniz kızınızın özgün bir iradeye sahip olarak farklı bir bakış açısı geliştirmiş olmasından gurur duymalsınız diyebilmelisin

diğer konuda gereksiz büyütülmüş
bu bir yalan değil
sempatik bir espiri sadece

haklısınız . bu yuzden ona mesaj atmıyorum protesto edıyoruumm :27:

ıkıncı problemse şu

Erkek arkadaşına acilen bi ayar çekmen gerekiyor, balansı bozulmuş adamın. Öncelikle hayatımızdaki insanları siyasi fikirlerine göre seçmiyoruz. Bu benimle aynı düşünüyor kalsın bu farklı gitsin diyemeyiz. O insanları da fikirlerinden ötürü cahil, akılsız vb sıfatlarla yaftalayamayız. Herkesin düşüncesine saygı duymak zorundayız. ERkek arkadaşının bunu öğrenmesi gerekiyor. Senin de ailene laf söyletmemeyi öğrenmen gerekiyor. Eşim ailemden biri hakkında cahil kelimesini kullanırsa yeminlen yırtarım o cahil diyen ağzını. Bin pişman olur söylediğine söyleyeceğine.

Diğer konuda alınganlık senin değil erkek arkadaşının meziyeti. Şaka yapmışsın sadece büyütülecek bişey yok. Dediğim gibi ayarı kaçmış biraz.

Şimdiden abinize cahil dedirtiyorsanız ileride daha büyük saygısızlıklara hazırlıklı olun.

Bir de ne demek gözü görmüyor mu?
Ne kadar çirkin.
Hepimiz kendi bakış açımıza göre belirliyoruz siyasi düşüncemizi, ne demek seninki yanlış benimki doğru?
Bu yüzden nefret ediyorum siyasetten.

İlk konu da herkes birbirine saygı duymalı aile büyüğü de olsa.abinize cahil demiş ya sizde ona deseydiniz bugün cahil diyen yarın başka kalıplara sokar küçümser vs diye..yalan konusunda arkadaşınız size sanırım bir hadisi şerifi okumuş ve uyarmak istemiş,sizin kötü niyetli olduğunuzu düşündüğü için değil yani
[TABLE="width: 985, align: center"]
[TR]
[TD="align: left"]“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şaka da olsa yalan söylemeyiniz '' Rahatsız olduysanız bunu belirtmelisiniz.. ama bundan önce abinize cahil demesi hoş değil.bu konuda ciddi ciddi konuşmanız gerekiyor sanırım

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

1.olay için herkesin görüşü kendine kimse kimseye cahil ya da yanlış düşünüyor tarzında şeyler söyleyemez söylememeli bu hakkı vermeyin net olun konuşamasın aileniz üzerinize geliyorsa tartışma haline getirmeyin olayların dışında kalın hepimiz böyleyiz diyin geçin:ssz:

2.olay bir şakadan ibaret erkek arkadaşınız biraz abartmış siz ona tuzak hazırlamışsınız o da düşmüş buna sinirlenmiş belli ki :15:

Back
X