Ailem sevgilimi eş olarak onaylamıyor..Acil yardım!!!

incimxuxge

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2007
6
0
286
İZmir
walla buralarda buna benzer biş bulamadığım için bu konuyu açıyorum..dün annemle çok feci kavga ettik..ne yapacağımı biklemiyorum..
sevgilimle biz çok iyi anlaşıyoruz,kendisi efendi düzgün..meslektaşım olan birisi..sorunumuz ise şu: nihayet evlenmeye karar verdik ve aileleri tanıştıralım dedik..annesi bize oturmaya geldi ve annemle birbirlerinden pek hoşlanmadılar..annem şimdi tutturmuş o kadın seni istemiyor(ki konuşmalar boyunca bende ordaydım hiç öyle bişey yok bence) biz babanla onaylamıyoruz diyor...kadın da annemde dişli insnlar ben bunu kabul ediyorum ama kadın beniseviyor ve hiç istememe gibi bi durum yok..geçen hafta gidip bana pırlanta takım filan almış takmak için...böyle hevesliler üstelik ama annem kadını dişine göre bulamadı bence...ezebileceği biri deil diye rahatsız oldu bence..daha ilecek bize gelemediler bile..kabul etmedi bizimkiler bi bahane buldular..babamı da doldurdu annem..çocuğa bişey diyemiyorlar çünkü aşkımın gerçekten kusuru yok...ama beni böyle mutsuz,umutsuz,berbat bi duruma soktular..ben şimdi ne yapayım??

canım eğer sen eminsen ısrar edebilirsin.vazgeçmeyeceksen annene söylemelisin onun bu tavrı senin evlilik hayatını eşin ve kayınvalidenle olan ilişkini çok olumsuz etkiler.annen biraz özverili olmalı.senin mutluluğun için.
hakkınızda hayırlısı olsun canım :)

bu konuda biraz uzerlerine gitme ve evde coooooook uzuluyor gibi yap.. eminim uzuluyorsundur zaten ama daha da beter abart bunu,, annen elbet seninle konusacaktir. annene herkes gibi sen de sevgilinin ailen tarafindan sorunsuzca kabul edilmesini bekleigini ama bu tavirlarindan dolayi cok kirildigini anlat.. ardindan da sevgilinin annesinin tutumlarindan rahatsiz bir tavir gormedigini soyle.. anlat bunlari.. simdilik biraz zaman vermekten baska caren yok bence..

Annen biraz dikkafali sanirim, oturup sakince konus diyecegim, ama bana öyle geliyo ki pek fikrinden vazgecmeyecek gibi...
Babanla konussan, bunlari anlatsan? Baban cocukla bi tanissin önce, yada babasiyla ne bileyim...
En azindan babani kendi tarafina cekmeye calis,
oda annene inandigi icin hayir diyor sonucta kendisi tanimiyor ki...

yazacak bırsey bulamıyorum... :kızgın: neden buyukler hep araya gırıp te ıslerı bozmaya calısırlar kı... :sm_confused: hayret bırsey.. ınsan evladını tanır ve senın yanlıs bırını secmeyecegını bılmesı gerekır... onca zaman beklemıssın ve evlenmeye karar vermıssın... bence son sozu sana bırakmalılar... o kadar da karısmamalılar bence... hersey gonlunce olsun... a.s.

valla canım benim anladığıma göre annen biraz hırçın..yani hep onun istediği olsun diye tutturan biri..eğer kayınvalide adayınlada konuştuğunda pek dediğini yaptıramayacağını anladıysa ondan seni ve babanıda doldurmaya çalışıyor olabilir...
ama sen seviyorsun erkek arkadaşını,bir kusuruda yok diyorsun.üstelik kadından da rahatsız olmuyorsun..annen bence susmalı..al karşına mantıklı bir şekilde konuş..bunu sadece kendisi için istiyor çünkü..tatmin olmamış..kur kafasına al ekmeğini birisi olsun istiyor bence...kadın sana takmak için pırlanta takım almış bence daha napsın..o seni istemese varya senin için harcanan her kuruş gözüne batar,içini acıtır,kıskançlık yapar

bak benim kayınvalide istemeye geldiklerinde bir sürü patavatsızlık yaptı şok olduk kaldık..kadın cahil,insan içine girmemiş,nasıl davranacağını bilmiyor..eşimin rengi benzi attı...o gün annemde babamda kadına notu verdiler..ama eşimi biliyorlar..çok saygılı efendidir.birbrimizide seviyoruz diye ses çıkarmadılar..yoksa vermeseler bizimkiler vermezdi sonuna kadar engel olurdu..
annenle konuş hala inat ederse,çok üzüldüğünü belli et...bence kıyamazlar...

ben de biraz babanı kendi tarafına çekmeyi dneemeni öneriyorum.. annem babamı dolduruyo dediiine göre babanın kanına girmen daha kolay olur :) 3ünüz bi yere gidebilirsiniz, sevgilin kendini biraz daha güzel ifade eder, babanın soruları varsa cevaplar.. herşey biraz daha netlik kazanır.. istersen bi dene bakalım ne olacak..

farkında mısınız büyüklerin araya girdiği her sey zorlasıo tamam kötü anlarda destek oda olsunn yanı artık....ama araya girmeseler biz zte selim kafayla yapabiliriz die düşünüorm yada siz yanı..soncta aklınız basınızda iyi bir mesleğiniz var ve annenizi takmayın bence annenız sırf kendı egosu için sizim mtluluğunuza gölge düşürme hakkına sahip değildir..

belkide anneniz dışardan bakarak sizin görmediğğiniz şeyi gördü,
hem ne demek annem kafasına göre ezebileceği birini bulamadığı için,
istemiyor olsa gerek,
insan annesini daha hiç tanımadğı içine girmediği bi aileyle kıyaslayabilirmi,
çok yanlışş:delphin:
Allah ım korusun yarın öbür gün sizin yanınızda sırf anneniz olur,
oturup etraflıca düşününce annneni haksız bulabilrsin,
ama anneler hiçbirzaman çocukların kötülüğünü istemezler,
benim annemde bana bunları söylediğinde aynen böyle kızardım,
ama şimdi hak veriyorum keşke dinleseydim biraz diyorum,
bizim göremediğimiz şeyleri annelerimiz görür,
sizde biraz annenizin gözünden bakmayı deneyin bence:delphin:

Bende extreme arkadaşıma katılıyorum. senin göremediğini belkide annen görmüştür. biraz daha izle onları tam emin ol canım evlilik bu çok ciddi bir olay. bir de annenin kafasına göre ezebileceği birini bulamadığı için istemiyor demen çok tuhafıma gitti. annenin öyle bir düşüncesi varsa bile çok tuhaf. illa bir taraf ezilcek diğer taraf daha mı baskın çıkacak yanlış bu düşünceniz. sen biraz daha bekle tam olarak tanı emin ol seni istediklerinden ondan sonra aileni ikna etmeye çalış. umarım hakkınızda hayırlısı olur...

belkide anneniz dışardan bakarak sizin görmediğğiniz şeyi gördü,
hem ne demek annem kafasına göre ezebileceği birini bulamadığı için,
istemiyor olsa gerek,
insan annesini daha hiç tanımadğı içine girmediği bi aileyle kıyaslayabilirmi,
çok yanlışş:delphin:
Allah ım korusun yarın öbür gün sizin yanınızda sırf anneniz olur,
oturup etraflıca düşününce annneni haksız bulabilrsin,
ama anneler hiçbirzaman çocukların kötülüğünü istemezler,
benim annemde bana bunları söylediğinde aynen böyle kızardım,
ama şimdi hak veriyorum keşke dinleseydim biraz diyorum,
bizim göremediğimiz şeyleri annelerimiz görür,
sizde biraz annenizin gözünden bakmayı deneyin bence:delphin:

Söylediklerinde haklisinda, bu arkadasimizin durumu biraz farkli geldi.
Kizin sevgilisine söyleyecek birsey bulamamislar.
Cocugun annesi seni istemiyor demis kizina.
Hani annesi birsey görsede, kizim bak böyle böyle, bu aile bize su sebeplerden dolayi uymaz dese neyse dicemde öyle bir durumda yok.

Ben merak ettim, ne kadar zamandir berabersiniz siz?

Söylediklerinde haklisinda, bu arkadasimizin durumu biraz farkli geldi.
Kizin sevgilisine söyleyecek birsey bulamamislar.
Cocugun annesi seni istemiyor demis kizina.
Hani annesi birsey görsede, kizim bak böyle böyle, bu aile bize su sebeplerden dolayi uymaz dese neyse dicemde öyle bir durumda yok.

Ben merak ettim, ne kadar zamandir berabersiniz siz?

arkadaşım illaki bişeyler örneklenmeli görülen şeyler yani,
çocuğa söylenecek bişey bulamamış olabilirler,
belki ailesiyle anlaşamayacağını düşündü kızının,
yada kadının davranışlarından bişeyler sezdi
sezgilerde zaman zaman doğrı çıkmıyormu:delphin:
annesi haksızda olabilir tabi,
ama bir anneye kafasına göre ezecek birini bulamadı demesi çok yanlış geldi bana:delphin:

benım 3 yıllık bı beraberlığım vardı annem ıstedı babam ıstememıştı pek ama genede herkes sevdığıyle mutlu olsun dıe tmm demıstı sonra ayrıldık gercekten büyükler görunmez şeylerı göruyo onu cok sevdığın için yanlışlarını göremıyor olabılırsın
bıde bence annen hakkındakı dişli yorumunda sinirlı olduğun için söylenen bı söz olarak kabul edıyorum :1closedeyes:
yanı bence en mantıklısı ıkı tarafada zaman vermek zaman herseyı sana gösterecektır

eger sevgiline ve onun sevgisine guvenin varsa kesinlikle askinin arkasinda dur.Ama bunu yaparken aileni de kirma.Onlari ikna etmeye calis.Onlara bir sans versinler sonucta hemen evlenmeyeceksiniz ve bu sure icinde birbirlerini yeterince taniyacaklar.

Bazi seyler bitti mi geri donusu olmuyor..ne olursa olsun askina sahip cik eminim ki sen gerektigi kadar emek verirsen ailende emegini hice saymaz..sevgiyle kalin:asigim:

kayınvalide adayın pırlanta seti aldı iye gerçekten seni seviyor diyemi düşünüyorsun?? Yani alırken yanlarındmıydın yoksa erkek arkadaşın aldıda annem aldı diyemi söylüyor?? Bence annenin görüpte senin aşktan sevgiden heyecandan göremediğin elbetteki birşey vardır..sana ufacık gelen birşey annenin gözünde büyüktür çünkü annen tecrübelidir ve kızını tanıyordur ilerde sorun olur diye düşünüyordur annen konuşmlardan aldığı cevaplardan dolayıda tereddütt etmiş olabilir..
Annen hakkında nasıl ezebileceği biri değil dişine göre bulamadı diyebiliyorsun bunada şaşmış durumdayım açıkcası, unutma senide o anne dünyaya getirdi sende o annein kızısın bence sen ilk önce kendi annene laf söylemeki bi kusurunu yakalamaki yarın öbür gün annen hakkında eşin ve eşinin ailesi annen için birşey dediğinde hiç gocunmadan (ben aileme bugüne kadar laf sölemedim söletmemde diyebilesin)savunabilesin... Annen dünürü olacak kişiyi neden ezsinki sonuçta kızları o aileye gelin gidicek neden ezmek istesinki annen??

cnm aslında herşey mükemmel görünürken annen gerçekten sırf kendi egosu yüzünden bu işi bozmaya çalışıyorsa durum pek parlak değil.ancak sen duygularından ve sevgilinden eminsen asla mücadeleyi bırakma.biraz durgunlaşsın bakalım ortalık.sonra tekrar bir deneme yaparsın.arkadaşının aileside anlayışlı olsun.ailenle aranın dahada açılmasına sebep olmasınlar.bende babanı yanına çekmen taraftarıyım.kolaylıklar diliyorum cnm.a.s.

arkadaşım illaki bişeyler örneklenmeli görülen şeyler yani,
çocuğa söylenecek bişey bulamamış olabilirler,
belki ailesiyle anlaşamayacağını düşündü kızının,
yada kadının davranışlarından bişeyler sezdi
sezgilerde zaman zaman doğrı çıkmıyormu:delphin:
annesi haksızda olabilir tabi,
ama bir anneye kafasına göre ezecek birini bulamadı demesi çok yanlış geldi bana:delphin:

Ailesiyle anlasamayacagini düsündüyse, ozaman acik acik bunu söylemeli.
Gerekirse örneklenmeli. Ne görüyorsa cocuguna söylemek mecburiyetinde.
Sezdigi birsey varsa, oturur anlatir, belki ozaman kizda anlar.
Ama olmaz diyerek aciklama yapmamakta biraz tuhaf geldi.

Tabi¨ki annelerimiz hakkinda dogru konusacagiz.
Ama yanlis birsey söylememis annesi hakkinda.
Annesi belkide kisilik olarak öyle biridir, lider ruhludur, benim dedigim olsun diyordur.
Bu böyleyse böyledir.
Benimde babam cok sinirli biridir, benim sözüm gecsin ister evde, bazen dedigim dediktir.
Simdi babami kötülemis mi oldum?
Hayir o benim canim kanim, ama var olan huylarinida bu yüzden yok sayamam.

Her anne kızının mutluluğunu ister keşke annem hayatta olsaydı da ona danışsaydım bu konularda..belki senin göremedigin ama annenin gördügü bir şey vardır..hep büyükler haklı cıkar ya bu konularda..

kesinlikle çok dikkatli ol benimde 4 yıllık bir beraberliğim vardı bend eçok isityordum benim ailemde sevgilimden dolayı değil ailesinden dolayı vermedi..bende buraya açmıştım zamanında ama herkes aileni dinle falan yazıyordu o kadar üzlüyordumki hayır değilidir iyi biri falan diyip duruyodum...kendimi kandırıyormuşum...kesinlikle aileler göremediklerini görüyor şu anda iyiki ailem karşı çıkmış diyorum.senin için hayırlısı yinede canım allah gönlüne göre hayırlısını versin.

ailenizin bulunduğu ortamların içine sık sık sokun bence müstakbel eşinizi eğer içinize siniyorsa, eğer iyi arkadaşsanız ,eğer merhametli,saygılı ,nerde ne yapması gerektiğini bilen biri ise ben olsam evlenirdim ...aileniz somut birşey sunmalı ne bileyim örenk vereyim" bu çocuk yalan söyledi bak geçen gün gibi" .....zaten istediğiniz kadar onaylasınlar , sevsinler, beğensinler kendini saklayan saklıyor altın sanıyorsun çamur çıkıyor....birazda akışına bırkaıp bazı temel şeylerde ortak bir payda varsa o yola çıkılmalı diye düşünüyorum ...allah pişman etmesin inşallahh...

Back
X