ailem ve aşkım arasında kaldım

laylaylom20

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2008
581
401
648
İstanbul
ben geçtiğimiz yıl biriyle tanıştım.kendisi başka bir şehirde.zamanla aramızda duygusal yakınlaşma başladı.buraya geldi bikaç kere görüştük vs.birbirimize oldukça bağlandık.beni çok sevdiğini biliyorum.bundan kuşkum yok...

ama sorunum şu: bu ilişki ailemin onaylamayacağı bir ilişkiydi.çünkü dinlerimiz farklı.ailemden gizlemiştim bu ilişkiyi.ama sonunda maillerime girip öğrenmişler.o zamandan beri hayatıma aşırı derecede müdahele ediyolar.sürekli bağrış çağrış.çok baskı altındayım.görüşmemizi engellemek için herşeyi yapıyolar.cep telefonumu bile aldılar bi süre.internete bile gizli gizli girebiliyorum şu an.öyle 14 15 yaşında fln değilim üstelik.22 yaşındayım!

ben gizli gizli görüşmeye devam ediyorum.ama vicdanım rahatsız tabii ki.geleceğe yönelik düşüncelerimiz var ama ailemin bunu kabullenmeyeceğinden eminim.bırakıp gitsem ben bu sene bitiriyorum üniversiteyi ama onun bitirmesine daha çok var.nasıl geçiniriz naparız bilmiyorum.zaten aileme sırtımı dönüp herşeye rağmen gidebilir miyim bilmiyorum...napacağımı şaşırdım lütfen yardım edin..

ne olursa olsunn ailene sırt çewirme canımmm.orta yolunu bulursunuz elbett.daha 22 yaşındasnn.sende oda okulunuzu bitirinn.mesleklerinizi elinize alınnn.
inş sora herşeyy yoluna girer.ama şimdi aileni bırakıp gitmek gibi şeyleri çıkar aklındann

Senin bu yaşta görmediklerini ailen mutlaka görüyordur. Bence bu ilişkiyi iyice bir düşün.
Ailen senin asla kötülüğünü istemez. Unutmaki 100 tane sevgili bulursun ama aileni bulamazsın. Mutlaka senin göremediğin bir hatayı görmüşlerdir.

akıl yaşta değildir şekerim... kaydirigubbakcemile4

ailen ... el oğlu o. yarın bir gün seni yüzüstü bırakır gider umurunda bile olmazsınakannehir

dönüp dolaşıp geleceğin yer yine ailen oluropuyorumnanaktan

hiçbr insan için ailene sırt dönmemelisin:olmaz:

dinin ne bilmiyorum ama evlilik sadece bu dünya için yapılmaz

evlilikte samanlık seyran olmuyor. kalpten önce akılla mantıkla adım atılması gereken bir kurum bencehihoyyyt

22 yaşındayım demişsin üstüne basa basa, sana herşeyin bilincinde olduğun bir yaş gibi geliyor değil mi şimdi? Ama fazla değil.

Bir evlilikte ailelerin anlaşması da çok önemlidir.
Din farklılığı şimdi sana önemsiz bir ayrıntı gibi gelebilir ama iş ciddiye binince, evlenince, çocuklarınız olunca bu, sizin aranızda da sorun olabilir.
Düşünsene çocuklarınızı hangi dine göre yetiştireceksiniz mesela? Çok basit bir soru:)) Herşey bu da değil elbet, aklıma ilk bu geldi.
Dediğim gibi şimdi kavak yelleri esiyor başında, ama kazın ayağı öyle değil.

Ailene kulak ver.Hele ki böylesi yeni bir ilişki için aileni sakın karşına alma..
Bu iş için acele etme.
Zaten acele edecek bir durum da yok..

ailem onu tanımıyo ki... sadece farklı bi din ve ırka mensup olduğu için direk olumsuz bi yargıya varıyolar.karşımdaki kişi çok aşırı dindar bi insan değil zaten bu yüzden ilerde sorun yaşayacağımızı sanmıyorum.hatta din değiştirmeyi bile kabul etti benim için.ama annemler bunu bile yeterli görmüyo.bu sefer de ırk ayrımı var diyolar.
ailem bu kadar baskı yapınca onlardan da iyice uzaklaşmama neden oldular.evde kendimi çok mutsuz hissediyorum.bunalıma girdim sanırım.hiçbişeyden zevk alamıyorum artık...

ailem onu tanımıyo ki... sadece farklı bi din ve ırka mensup olduğu için direk olumsuz bi yargıya varıyolar.karşımdaki kişi çok aşırı dindar bi insan değil zaten bu yüzden ilerde sorun yaşayacağımızı sanmıyorum.hatta din değiştirmeyi bile kabul etti benim için.ama annemler bunu bile yeterli görmüyo.bu sefer de ırk ayrımı var diyolar.
ailem bu kadar baskı yapınca onlardan da iyice uzaklaşmama neden oldular.evde kendimi çok mutsuz hissediyorum.bunalıma girdim sanırım.hiçbişeyden zevk alamıyorum artık...

Erkek arkadaşın hangi dine ve ırka mensup ki ailen bu kadar karşı çıkıyor? :uhm:

o türk ve müslüman.ben değilim...

Aileninki biraz gelenekçi bir yaklaşım. Türk olmayabilirsin ama Türkiye de yaşadığın için Türklerin adetlerine, kültürlerine zaten çok yatkınsındır. Ama farklı ülkelerde yetişseydiniz o zaman sorun çıkabilirdi. En iyisi para kazanıp kendi ayaklarının üstünde durduktan sonra kararınızı uygulamaya koymak. Başka çare yokmuş gibi görünüyor. Tabi o zamana kadar hala aynı kararda olursanız..

sen türk ve müslüman olsan bunu anlardım ama o öyleyse çok zor olur çünkü müslümanlar kolay kolay dininden taviz vermez canım...verdiğini düşünür ama illaki bi yerde patlak verir inancı.

bir de türkçe konuşuyorsun,istanbulda yaşıyorsun,o zman türk kültürüne ve müslümanlığa ailen aşinadır yani gidipte puta tapan birine aşık olmadınki,ben eğer yurtdışında yaşasaydım orda bir hristiyana aşık olsaydım biliyorumki ailem bunu anlayışla karşılar,ama burda bulsam bir hristiyan karşı çıkarlar.

o yüzden bence aileni ikna etme ihtimalin var,bu konuyu çokta deşmeden aşıla onlara bence bu düşünceye alışmalarını sağla

Ailenize asla sırtınızı dönmeyi düşünmeyin.
Zamana bırakın ve kavga etmeden alıştırarak ikna etmeyi deneyin.
Şu anda evlenseniz bile dediğiniz gibi geçim zor ve aşk falan kalmaz birkaç ay içinde kavgalar başlar.

bencede zamana bırakın bazı şeyleri hem sizin ilişkiniz derinleşmiş olur hem de aileniz sevginizi görüp fikrini değiştirebilir. benim çevremde türkiyede yaşayıp 2 farklı dine ve ırka mensup oldukları halde evlenmiş, dinlerini de değiştirmemiş ancak çok mutlu olan arkadaşlarım var. Ailelerin tepkisini kabullenmek lazım çünkü kolay bir durum değil ancak sizlerde çocuk değilsiniz. sevgilinizinde oulu bitsin ,işe girin paranızı kazanıyor olun ondan sonra karşılarına bir kez daha çıkarsınız.

sana tek diyeceğim ailene asla sırtını dönme.ben büyüdüm,evlendim kendi hayatım var diye düşünürsün ama insan aileye evlilikte en az bekarlıktaki kadar ihtiyaç duyuyor.evlenince arkanda birilerinin olduğunu bilmek insana güç ve huzur veriyor.
eşinle bir kavga ettin diyelim sana "çık git" dedi ne yapacaksın?arkadaşında mı kalacaksın.en iyi arkadaş bile kaç gün misafir eder ki insanı.
ayrıca o adam senin arkanın olmadığını düşünüp daha da çok üstüne gelebilir,bu kadın bana mahkum diye düşünüp sana herşeyi yaptırabilir.benim aşkım yapmaz deme neler duyuyoruz akraba evliliklerinde bile bazen erkekler teyze kızı olan eşini satıyor,dövüyor vs..
senin yapacağın biraz zamana yaymak bu işi.
hele çocuk bir okulunu bitirsin.sen de işe girersen ailenin gözünde biraz daha değişirsin.yani küçük kızdan çıkıp,kendi kararlarını alabilir bu kız demeye başlayacaklardır.ama zamana ihtiyacınız var.

bence vazgeçmeyin gerçekten aşkı bulduğunuzu düşünüyorsanız. Aileniz bir süre sonra kabullenecektir ama şu anda okulunuza gidip gelin, o da öyle yapmalı. kendi ayaklarınızın üstüne durmaya başladığınızda istediklerinizi gerçekleştirmek için daha fazla gücünüz olur.. çok daha az, çok daha zorluklarla görüşerek devam etmeye çalışın. sizdeki istikrarı gördükçe aileniz de saygı duracaklardır. Siz yeter ki her şeyi doğru yapın. O kişiyle aranızdaki sevgi ve saygınızı kaybetmeyin.
evet benim ailem de farklı bir dine ve ırka mensup biriyle evlenmemi istemez ama bir şekilde kabul etmek zorunda kalırlar eğer çok ısrar edersem... ben bu durumun o kadar yadırganacak bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Müslüman biri en azından eşinin müslümanlığa yakın biri olmasını ister, sen olabilecek misin?
Bunlar önemsiz ayrıntılar gibi görünüyor ama çok önemli çok...
Sevdiğin insanın dine bakış açısı nedir acaba?
Irkı geçtim ama din önemli unsur.
Bunu es geçme.
yerimseniben

hayat senin hayatın 22 yasındasın ailenin seni koruması cok normal ama nasıl birinden koruyorlar bu cok onemli sadece dini farklı diye iliskinizi engellemelerinde mantık bulamıyorum ben evlencegin kisiyi secicek olan kisi sensin orta yolu bulmaya calıs bekle bi sure al karısna ailenle konus sevdigini soyle baktın hala anlamıyorlar onlar seni degilde kendilerini dusunuyolardır bana gore eger bir anne baba iyiyse erkek arkadasını cagırır gorusurler evladını dusunen bir anne babanın yapacagı sey budur

Müslüman biri en azından eşinin müslümanlığa yakın biri olmasını ister, sen olabilecek misin?
Bunlar önemsiz ayrıntılar gibi görünüyor ama çok önemli çok...
Sevdiğin insanın dine bakış açısı nedir acaba?
Irkı geçtim ama din önemli unsur.
Bunu es geçme.
yerimseniben

Din konusunda bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum.çok dindar 5 vakit namaz kılan vs biri değil çünkü.onun ailesi beni biliyo ve herhangi bi olumsuz düşünceleri yok.onlar mutlu olabileceğimize inanıyolar.ama sorun benim ailem işte... :1no2:

hayat senin hayatın 22 yasındasın ailenin seni koruması cok normal ama nasıl birinden koruyorlar bu cok onemli sadece dini farklı diye iliskinizi engellemelerinde mantık bulamıyorum ben evlencegin kisiyi secicek olan kisi sensin orta yolu bulmaya calıs bekle bi sure al karısna ailenle konus sevdigini soyle baktın hala anlamıyorlar onlar seni degilde kendilerini dusunuyolardır bana gore eger bir anne baba iyiyse erkek arkadasını cagırır gorusurler evladını dusunen bir anne babanın yapacagı sey budur

onu tanımaya bile gerek duymadan direk önyargıyla yaklaşıyolar.bence de çok mantıksız ama elimden bişey gelmiyo işte...

onu tanımaya bile gerek duymadan direk önyargıyla yaklaşıyolar.bence de çok mantıksız ama elimden bişey gelmiyo işte...

sabredeceksin
ön yargıyı yıkmak kolay değil
ama bu tür ciddi mevzularda ailelelerin bilgilerine sığınmak lazım
annenle konuşmayı dene,neden istemediklerini kalbini kapatarak sadece mantığınla dinle

Back
X